Προς το περιεχόμενο

Επίσημα τα OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro, σε συνεργασία με την Hasselblad


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από αρκετά teasers, η OnePlus επισημοποίησε πριν λίγη ώρα τα νέα της κορυφαία smartphones, τα OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro.

Αυτό που ξεχωρίζει τα smartphones από το παρελθόν αλλά και τον ανταγωνισμό, είναι η συνεργασία της εταιρείας με την Hasselblad, τον θρυλικό κατασκευαστή επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών  του οποίου οι κάμερες έχουν αποθανατίσει μερικά από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα και γεγονότα στη σύγχρονη ιστορία.

Ξεκινώντας από την κορυφαία πρόταση, το OnePlus 9 Pro, αυτή ξεχωρίζει αρχικά για το σχεδιασμό της, με παρουσία γυαλιού στο πίσω μέρος ενώ είναι εύκολη στο κράτημα. Υποστηρίζει μάλιστα το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68 κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του OnePlus 9. Στο εσωτερικό υπάρχει το καλύτερο chipset μέχρι στιγμής της Qualcomm, το Snapdragon 888 που υπόσχεται απροβλημάτιστη εκτέλεση εφαρμογών και παιχνιδιών καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα. Από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής είναι η οθόνη των 6,7 ιντσών με LTPO panel και ρυθμό ανανέωσης 120Hz ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλει η οθόνη. Η OnePlus έχει επιλέξει μικρότερη κυρτότητα στην αριστερή και δεξιά πλευρά της οθόνης, ενώ η φωτεινότητά της φτάνει τα 1330nits, κάτι που κάνει εύκολη την εμφάνιση του περιεχόμενου σε εξωτερικό χώρο. 

msedge_BcpdIppv5h.jpg.2f530a4f8c9956cc5071cd4163868f6a.jpg

Στο τομέα της αυτονομίας και της φόρτισης τα πράγματα είναι αρκετά καλά στο Pro μοντέλο αφού η μπαταρία των 4500mAh μπορεί να φορτίσει ασύρματα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 43 λεπτά ενώ η ενσύρματη διαδικασία ολοκληρώνεται στα 29 λεπτά. Ο φορτιστής των 65W περιλαμβάνεται στη συσκευασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση άλλων συσκευών όπως laptop, power bank κ.α. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο OnePlus 9, η ασύρματη φόρτιση είναι πιο αργή αφού περιορίζεται στα 15W.

Στον τομέα της κάμερας, η παρουσία του brand της Hasselblad γίνεται για πρώτη φορά σε smartphone, έχοντας προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια στο παρελθόν μέσω ενός Moto Mod. Στα OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro, η Hasselblad προχωρά σε «σχολαστική βαθμονόμηση software για σημαντικά βελτιωμένη κορυφαία εμπειρία κάμερας», με τις δύο εταιρείες να βαθμονομούν από κοινού τους αισθητήρες των δύο κινητών πραγματοποιώντας πολλές εργαστηριακές δοκιμές χρησιμοποιώντας τα υψηλά πρότυπα χρώματος της Hasselblad. 

Τα συστήματα καμερών των δύο μοντέλων έχουν σημαντικές διαφορές και διακρίνονται για τους μεγάλους σε μέγεθος αισθητήρες που υπόσχονται κορυφαία ποιότητα σε νυχτερινές λήψεις. Η κύρια κάμερα στο Pro μοντέλο έχει ανάλυση 48MP και είναι κατασκευής Sony (IMX789) με αισθητήρα 1/1,4" και τεχνολογίας όπως dual native ISO και DOL-HDR. Στο «απλό» μοντέλο, διαθέτει την ίδια ανάλυση αλλά είναι παλαιότερης τεχνολογίας (Sony IMX689) και μεγέθους (1/1,43")

Ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας είναι και πάλι της Sony, αυτή τη φορά στα 50MP (IMX766) μεγέθους 1/1.56” όπου με το Freeform Lens διορθώνεται το φαινόμενο των παραμορφόσεων στην άκρη των φωτογραφιών ενώ είναι σε θέση να κάνει μακροφωτογράφηση από απόσταση 4 εκατοστών. Υποστηρίζεται οπτική σταθεροποίηση αλλά και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στην 4Κ ανάλυση και στα 120fps ή στην 8K ανάλυση και στα 30fps. Μέσω του Pro mode είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών σε μορφή RAW 12-bit αλλά και η προκαθορισμένη ρύθμιση όλων των σχετικών επιλογών όπως ISO, ισορροπία λευκού κ.α.

Ο τηλεφακός στα 8MP -που απουσιάζει στο OnePlus 9- προσφέρει 3,3x (77mm) zoom με OIS για μείωση του θολώματος, με μέγιστο ψηφιακό ζουμ 30x ενώ και στα δύο μοντέλα υπάρχει μονόχρωμη κάμερα στα μόλις 2MP η οποία συνεργάζεται με την κύρια κάμερα για να προσθέσει λεπτομέρειες και στρώσεις σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα μετατόπιση κλίσης η οποία επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών φωτογραφιών όπου το τελικό αποτέλεσμα δίχνει μικρογραφία.

Τρέχουν Android 11 σε συνδυασμό με το OxygenOS 11, με έμφαση στην ταχύτητα και τη λειτουργία TurboBoost 3.0 που σύμφωνα με την OnePlus επιτρέπει στον χρήση να έχει έχετε πάνω από 25% περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές στο background από ό, τι στο παρελθόν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε, το OnePlus 9 Pro θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 9 Απριλίου ενώ το OnePlus 9 θα λανσαριστεί στις 26 Απριλίου. Οι τιμές και τα διαθέσιμα χρώματα είναι τα παρακάτω

Μοντέλο RAM ROM Χρώματα Τιμή
OnePlus 9 Pro 12GB 256GB  Stellar Black, Pine Green €    1,129
OnePlus 9 Pro 8GB 128GB Stellar Black €    1,059
OnePlus 9 12GB 256GB  Winter Mist €       889
OnePlus 9 8GB 128GB Arctic Sky €       829

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάπα το καρπούζι.

Η τιμή ανεβαίνει χωρίς ουσιαστική αναβάθμιση από το 8 Pro και με κινητά όπως το OnePlus 6 που έχω να διατηρούνται στον χρόνο απίστευτα καλά, είναι δύσκολο να δώσεις τόσα λεφτά για το 9 Pro. Δεν αμφιβάλλω ότι θα κρατήσει στον χρόνο και ακόμα και σε 5 χρόνια θα πηγαίνει όπως την πρώτη μέρα, νιώθω όμως ότι δεν αποτελεί αναβάθμιση εκτός αν έρχεται κανείς από OnePlus 5 και πίσω.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι έκραζαν για τις κάμερες στα Iphone ότι μοιάζουν με "μάτια κουζίνας". Εγώ απλά γελάω και απαντώ ότι όλοι εκεί βαδίζετε.

Επεξ/σία από sandanes
  • Like 2
  • Confused 4
  • Sad 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δω 1+ σε τέτοια τιμή. Κυρίως γιατί δεν πέφτουν ποτέ και διατηρούν αξία και επειδή η εταιρεία πάντα είχε ένα vfm χαρακτήρα.

Είμαι με το 1+7pro που είχες καινοτομία με τη κάμερα popup και πιο πριν είναι το 1+3.

Το 1+7 μου κρατάει άνετα και είχα σκοπό να αλλάξω μόνο αν έβλεπα κάποια πραγματική καινοτομία. Επίσης δεν πρόκειται να επιστρέψω σε κινητό με hole/notch με τπτ(άντε να πήγαιναν σε κάτι σαν note 9/rogue5).

Το μέγεθος της συσκευής επίσης εμένα δε με τραβάει αλλά οκ για τον καθένα ξεχωριστά ταιριάζει το μέγεθος.

 

Σε γενικές γραμμές οκ το κινητό αλλά πλέον εδώ και καιρό χάθηκε δυστυχώς η πορεία των flagship killers. Κρίμα. Ας ελπίσουμε στο μέλλον μια καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, chris_g92 είπε

Amazon de 899 και Ελλάδα θα το φέρουν με καπέλο 150 ευρώ 

Ποιοι θα το φερουν δηλαδη; Μπορω να παραγγειλω απο την 1+ στην τιμη που ειπα. Βλεπω κατι λαθος;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ μικρές διάφορες με την προηγούμενη σειρα 8 pro κ οι τιμές στα ύψη. Μόνο αν έχεις  3 γενιές πίσω αξίζει/δικαιολογείται η αναβάθμιση. Όσο για Ελλάδα χαλαρά θα παίξει παραπάνω καλύτερα απευθείας από την OnePlus

Επεξ/σία από aces
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Ποιοι θα το φερουν δηλαδη; Μπορω να παραγγειλω απο την 1+ στην τιμη που ειπα. Βλεπω κατι λαθος;

ναι μπορεις, λογικα θα το φερει κωτσοβολος 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...