Προς το περιεχόμενο

Σχέσεις και κοινωνία


Forested

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να απαντήσω στο προηγούμενο νήμα που κλειδώθηκε για το γάμο, διαζύγια και τα πολύ ενδιαφέροντα που γράφονταν για τους χωρισμούς. 

Μου δίνει όμως πάσα να θέσω το θέμα γενικά των σχέσεων και να πω την άποψη μου, την οποία δεν πρόλαβα. Αρχικά να πω ότι είμαι σε σύμφωνο συμβίωσης με άλλον άντρα εδώ και 4 χρόνια. Από τη πρώτη χρονιά νομίζω δηλαδή που τα σύμφωνα συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια έγιναν νόμιμα στην Ελλάδα. Διάβασα πολλές απόψεις που καταλήγουν πάνω κάτω στο οτι οι κοινωνικές πιέσεις οδηγούν πολλά ζευγάρια στην Ελλάδα να κάνουν λάθη, είτε από άγχος να κάνουν παιδιά, είτε λόγω ανωριμότητας ή για διάφορους κοινωνικούς λόγους και έτσι αρκετές από αυτές τις σχέσεις οδηγούνται στο διαζύγιο.

Να σας πω λοιπόν την εμπειρία μου από μια οπτική μάλλον μειοψηφίας η οποία όμως μπορεί να ρίξει κάποιο φως. Νομίζω λοιπόν πως πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο οι λύσεις των συμφώνων συμβίωσης που έχουν συναφθεί ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα είναι σημαντικά μικρότερες σε σχέση με τα διαζύγια από  πολιτικούς/θρησκευτικούς γάμους ετερόφυλων ζευγαριών. Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και για την λύση των συμφώνων συμβίωσης ανάμεσα σε ετερόφυλα ζευγάρια (χαμηλότερο ποσοστό λύσης σε σύγκριση με τα διαζύγια).

Αυτό με έβαλε σε κάποιες σκέψεις και το είχα συζητήσει θυμάμαι τότε και με τον άνθρωπο μου. Ειδικότερα γιατί αναφερόταν στο άρθρο, πως ανάμεσα στα περίπου 2000 σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών που έχουν συναφθεί συνολικά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, οι λύσεις στα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ αντρών ήταν οι χαμηλότερες από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες (λύσεις συμφώνων ανάμεσα σε γυναίκες,  ανάμεσα σε ετερόφυλα ζευγάρια και διαζύγια από γάμους). Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ αντρών ήταν 4 φορές περισσότερα σε σχέση με τα σύμφωνα μεταξύ γυναικών κάτι που έλεγε το άρθρο οτι παρατηρείται διεθνώς. Πολύ ενδιαφέρον.

Η άποψη μου είναι οτι οι κοινωνικές πιέσεις, η ηλικία που επισημοποιειται μια σχέση , το γενικότερο κοινωνικό οικονομικό προφίλ των συντρόφων αλλά και εν μέρη το φύλο των συντρόφων πρέπει να παίζουν κάποιο ρόλο στο πως οι σχέσεις θα καταλήξουν. Για παράδειγμα εγώ και ο άνθρωπος μου είμαστε 38 και 41 αντίστοιχα με σταθερή επαγγελματική ζωή και μπήκαμε στη διαδικασία συμφώνου μετά από σχέση πολλών ετών που πέρασε από μεγάλες διακυμάνσεις αλλά άντεξε. Αυτό όμως που σίγουρα δεν είχαμε ήταν οι κοινωνικές πιέσεις από τον περίγυρο. Η μάλλον για να το θέσω καλύτερα, δεν είχαμε τις ίδιες κοινωνικές πιέσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει ένας single ετερόφυλος άντρας ή γυναίκα σε ηλικία 35+. Δηλαδή τι κοινωνική πίεση να έχουν 2 άντρες που είναι ξεκάθαρο στις οικογένειες τους οτι δεν πρόκειται να παντρευτούν ποτέ και δεν θα μπουν μάλλον ποτέ στο παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας, παιδιών κτλ ; 

Οι γονείς, φίλοι, γνωστοί είτε δεν είχαν καμία προσδοκία είτε δεν ασχολούνταν καν μαζί μας. Αντίστοιχα και εμείς δεν νιώσαμε καμία εξωγενή πίεση για τη σχέση μας. Μιλάμε για μια σχέση που άντεξε χρόνια, ήταν ώριμη και ήδη στατιστικά μια έκτροπη τιμή καθώς η συντριπτική πλειοψηφία ομόφυλων σχέσεων είναι συνήθως ευκαιριακές . Ειδικά οι ομόφυλες σχέσεις εκείνων που είναι ακόμα στη ντουλάπα είναι σαφές πως είναι καταδικασμένες και στατιστικά συντρίβονται σε ελάχιστο χρόνο καθώς εκεί οι πιέσεις είναι πολλαπλές (υπάρχουν πχ ακόμα προσδοκίες από τον περίγυρο οτι θα παντρευτούν και όλα τα γνωστά, άγχος ότι θα αποκαλυφθεί ο κρυμμένος σεξουαλικός προσανατολισμός, ανετοιμότητα κοκ).

Οπότε στη δική μας περίπτωση μιλάμε για δυο άτομα που είχαμε λύσει ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ με τις επιλογές ζωής που είχαμε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή που τελέσαμε το σύμφωνο.  Τώρα αν με ρωτάτε γιατί κράτησε η σχέση με το άνθρωπο μου εκεί θα έλεγα πως ήταν πολλοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο. Η προσωπικότητα μας, η δυνατότητα μας για συμβιβασμό και σίγουρα το γεγονός οτι επιτρέπαμε ο ένας στον άλλον την ελευθερία και τον χώρο του σε κρίσιμες περιόδους. 

Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Εκείνα που οι σχέσεις τους διαλύονται λογικά δεν είναι δοκιμασμένα στον χρόνο, υπάρχουν άγχοι να κάνουν παιδιά (ειδικά στις γυναίκες άνω των 30), μπαίνουν στη μέση γονείς, είναι ανέτοιμοι επαγγελματικά κτλ. 

Αυτά

 

 

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Ενδιαφέρον ποστ στο οποίο τείνω να συμφωνήσω.

Όσους ομοφυλόφιλους γνωρίζω που έχουν σχέση (είτε είναι επίσημη με σ.σ. είτε όχι) μου φαίνονται πιο αγαπημένοι και πιο εξηγημένοι. Ίσως είναι ότι το δείγμα στα χαρτιά είναι μικρό, καθώς σίγουρα περισσότερα σ.σ. συνάπτονται από ετεροφ παρά από ομοφ. Δεν γνωρίζω.

Αλλά ναι, είστε κομπλέ εσείς οι ομοφ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν προσεγγίσεις τη γυναίκα ως άντρα όλα γίνονται πιο εύκολα αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτή θα θέλει να μείνει μαζί σου μετά ή αν εσύ θα νιώθεις το ίδιο για αυτή. Για παράδειγμα

Τις την πέφτουν ή την φλερτάρουν άλλοι άντρες? Δε κάνεις τίποτα

Βρέθηκε αντιμέτωπη με βία ή έμπλεξε κάπου? Δε κάνεις τίποτα

Φυσικά τα λεφτά σου τα κρατάς για εσένα και αν δεν έχει φράγκο ας κόψει το λαιμό της

Δεν είσαι αναγκασμένος να παρέχεις κανενός είδους προστασία και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά της. Για διατροφές και τέτοια κόλπα δε το συζητάμε καν.

Σου κάνει συνεχώς psycho σκηνές και σου ασκεί ψυχική βία ή ακόμη και σωματική βία? Οκ, τότε μπορείς να απαντήσεις και εσύ με σωματική βία

Όσο μοντέρνος και να έγινε ο κόσμος, τα στερεότυπα άντρα/γυναίκας και οι ρόλοι τους στη κοινωνία δεν έχουν εξαλυφθεί. Σε όλα τα παραπάνω η γυναίκα μπορεί να τα κάνει και κανείς δεν θα τη κατηγορήσει για τίποτα αντιθέτως ο άντρας θα στιγματιστεί για κάθε αδυναμία του σε οποιοδήποτε κομμάτι επαγγελματικό, κοινωνικό κτλ. ακόμη και αν δεν έφταιγε. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες φίδια που γουστάρουν πολύ το θεσμικό τους ρόλο και τους αρέσει να δοκιμάζουν τα όρια σου φέρνοντας σε συνεχώς σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι ήταν μία που συνεχώς έμπλεκε σε φασαρίες για να βλέπει τον άντρα της να τσακώνετε με άλλους. Ξέρω άλλες που δεν είχαν πρόβλημα να φέρνουν τους μελλοντικούς εραστές τους μέσα στο σπίτι και να τους παρουσιάζουν ως "φίλους" στο τέρι τους.  Ένας άντρας ποτέ δεν θα στο κάνει αυτό. Έχω ακούσει και δει πολλές γυναίκες και οι περισσότερες παρουσιάζουν μία παράξενη psycho συμπεριφορά η οποία ίσως τις κάνει να αισθάνονται πιο ζωντανές και σημαντικές. Θυμάμαι μια φορά ένας φίλος μου είχε δώσει 10-15ε για ένα παιχνίδι που θα παίζαμε μαζί τα οποία τα στέρησε από την έξοδο με τη κοπέλα του και για όλη τη ζωή με έκραζε εμένα όσο και άλλους φίλους του πόσο κακός ήταν για αυτό που έκανε. Πολλοί άντρες τσιμπάνε από αυτή τη psycho συμπεριφορά και γεμίζουν ενοχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αν φτάσουν σε χωρισμό μπορεί και να καταστραφούν εντελώς ψυχικά και να ρίξουν το φταίξιμο στους λάθος ανθρώπους. Μπορεί κάτι τέτοιο να σου τύχει με άντρα? έχω μεγάλες αμφιβολίες.

Να τονίσω ότι εδώ αναφέρω μόνο τη κακή πλευρά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει και αυτή των αντρών αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι, η ανισότητα στη σχέση όσο και η ανάγκη για σταθερότητα λόγο του παράγοντα που λέγεται παιδί κάνει πολύ πιο δύσκολη τη σχέση άντρα με γυναίκα παρά άντρα με άντρα. Τα αισθήματα δεν είναι τα ίδια.

Για εμένα η λύση είναι να περιμένεις 10-20 χρόνια ώστε και οι δύο να είστε χορτασμένοι από έρωτες και επαγγελματικά θέματα και από εκεί και πέρα να μοιάζεται υπερβολικά ώστε να μη βαριέστε ο ένας τον άλλον αλλά και για να υπάρχει αλληλοκατανόηση. Να έχετε την ίδια ρουτίνα και αντίληψη για τη ζωή μέσα και έξω από το σπίτι. Τις ίδιες προσδοκίες και στόχους. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να ζήσεις 1 χρόνο με τον άλλον στο ίδιο σπίτι, ακόμη και σε 1 μήνα βγάζεις καλά συμπεράσματα για το πως θα είναι η ζωή σου για χρόνια με αυτό το άτομο.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
39 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αν προσεγγίσεις τη γυναίκα ως άντρα όλα γίνονται πιο εύκολα αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτή θα θέλει να μείνει μαζί σου μετά ή αν εσύ θα νιώθεις το ίδιο για αυτή. Για παράδειγμα

Τις την πέφτουν ή την φλερτάρουν άλλοι άντρες? Δε κάνεις τίποτα

Βρέθηκε αντιμέτωπη με βία ή έμπλεξε κάπου? Δε κάνεις τίποτα

Φυσικά τα λεφτά σου τα κρατάς για εσένα και αν δεν έχει φράγκο ας κόψει το λαιμό της

Δεν είσαι αναγκασμένος να παρέχεις κανενός είδους προστασία και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά της. Για διατροφές και τέτοια κόλπα δε το συζητάμε καν.

Σου κάνει συνεχώς psycho σκηνές και σου ασκεί ψυχική βία ή ακόμη και σωματική βία? Οκ, τότε μπορείς να απαντήσεις και εσύ με σωματική βία

Όσο μοντέρνος και να έγινε ο κόσμος, τα στερεότυπα άντρα/γυναίκας και οι ρόλοι τους στη κοινωνία δεν έχουν εξαλυφθεί. Σε όλα τα παραπάνω η γυναίκα μπορεί να τα κάνει και κανείς δεν θα τη κατηγορήσει για τίποτα αντιθέτως ο άντρας θα στιγματιστεί για κάθε αδυναμία του σε οποιοδήποτε κομμάτι επαγγελματικό, κοινωνικό κτλ. ακόμη και αν δεν έφταιγε. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες φίδια που γουστάρουν πολύ το θεσμικό τους ρόλο και τους αρέσει να δοκιμάζουν τα όρια σου φέρνοντας σε συνεχώς σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι ήταν μία που συνεχώς έμπλεκε σε φασαρίες για να βλέπει τον άντρα της να τσακώνετε με άλλους. Ξέρω άλλες που δεν είχαν πρόβλημα να φέρνουν τους μελλοντικούς εραστές τους μέσα στο σπίτι και να τους παρουσιάζουν ως "φίλους" στο τέρι τους.  Ένας άντρας ποτέ δεν θα στο κάνει αυτό. Έχω ακούσει και δει πολλές γυναίκες και οι περισσότερες παρουσιάζουν μία παράξενη psycho συμπεριφορά η οποία ίσως τις κάνει να αισθάνονται πιο ζωντανές και σημαντικές. Θυμάμαι μια φορά ένας φίλος μου είχε δώσει 10-15ε για ένα παιχνίδι που θα παίζαμε μαζί τα οποία τα στέρησε από την έξοδο με τη κοπέλα του και για όλη τη ζωή με έκραζε εμένα όσο και άλλους φίλους του πόσο κακός ήταν για αυτό που έκανε. Πολλοί άντρες τσιμπάνε από αυτή τη psycho συμπεριφορά και γεμίζουν ενοχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αν φτάσουν σε χωρισμό μπορεί και να καταστραφούν εντελώς ψυχικά και να ρίξουν το φταίξιμο στους λάθος ανθρώπους. Μπορεί κάτι τέτοιο να σου τύχει με άντρα? έχω μεγάλες αμφιβολίες.

Να τονίσω ότι εδώ αναφέρω μόνο τη κακή πλευρά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει και αυτή των αντρών αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι, η ανισότητα στη σχέση όσο και η ανάγκη για σταθερότητα λόγο του παράγοντα που λέγεται παιδί κάνει πολύ πιο δύσκολη τη σχέση άντρα με γυναίκα παρά άντρα με άντρα. Τα αισθήματα δεν είναι τα ίδια.

Για εμένα η λύση είναι να περιμένεις 10-20 χρόνια ώστε και οι δύο να είστε χορτασμένοι από έρωτες και επαγγελματικά θέματα και από εκεί και πέρα να μοιάζεται υπερβολικά ώστε να μη βαριέστε ο ένας τον άλλον αλλά και για να υπάρχει αλληλοκατανόηση. Να έχετε την ίδια ρουτίνα και αντίληψη για τη ζωή μέσα και έξω από το σπίτι. Τις ίδιες προσδοκίες και στόχους. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να ζήσεις 1 χρόνο με τον άλλον στο ίδιο σπίτι, ακόμη και σε 1 μήνα βγάζεις καλά συμπεράσματα για το πως θα είναι η ζωή σου για χρόνια με αυτό το άτομο.

Τόσο μισογυνισμό και μισανθρωπισμό είχα καιρό να δω μαζεμένο σε 20 γραμμές.

Λες

41 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Σου κάνει συνεχώς psycho σκηνές και σου ασκεί ψυχική βία ή ακόμη και σωματική βία? Οκ, τότε μπορείς να απαντήσεις και εσύ με σωματική βία

Επειδή και καλά οι άντρες είναι πιο σωματικά στιβαροί μπορούν να αλληλοχτυπιούνται στα πλαίσια καυγάδων τους; Σύνελθε λίγο. Η βία δεν βοηθά πουθένα και ποτέ, ιδίως σε σχέσεις.

 

43 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω ακούσει και δει πολλές γυναίκες και οι περισσότερες παρουσιάζουν μία παράξενη psycho συμπεριφορά η οποία ίσως τις κάνει να αισθάνονται πιο ζωντανές και σημαντικές.

Αμφιβάλλω.

 

43 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Σε ορισμένες περιπτώσεις αν φτάσουν σε χωρισμό μπορεί και να καταστραφούν εντελώς ψυχικά και να ρίξουν το φταίξιμο στους λάθος ανθρώπους. Μπορεί κάτι τέτοιο να σου τύχει με άντρα? έχω μεγάλες αμφιβολίες.

Βάζω λεφτά ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αλλά οκ.

 

43 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Για εμένα η λύση είναι να περιμένεις 10-20 χρόνια ώστε και οι δύο να είστε χορτασμένοι από έρωτες και επαγγελματικά θέματα και από εκεί και πέρα να μοιάζεται υπερβολικά ώστε να μη βαριέστε ο ένας τον άλλον αλλά και για να υπάρχει αλληλοκατανόηση. Να έχετε την ίδια ρουτίνα και αντίληψη για τη ζωή μέσα και έξω από το σπίτι. Τις ίδιες προσδοκίες και στόχους. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να ζήσεις 1 χρόνο με τον άλλον στο ίδιο σπίτι, ακόμη και σε 1 μήνα βγάζεις καλά συμπεράσματα για το πως θα είναι η ζωή σου για χρόνια με αυτό το άτομο.

Από εδώ φαίνεται ότι μάλλον ποτέ δεν έχεις ερωτευτεί, ποτέ δεν έχεις αισθανθεί έντονα συναισθήματα για κάποιον, δυστυχώς. Και αυτό ταιριάζει και με τα υπόλοιπα ποστ σου που αυτοχαρακτηρίζεσαι ως μοναχικός και αντικοινωνικός οπότε δεν μπορώ να πω ότι είναι λάθος. Απλά τόσα είδες, τόσα λες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω ακούσει και δει πολλές γυναίκες και οι περισσότερες παρουσιάζουν μία παράξενη psycho συμπεριφορά η οποία ίσως τις κάνει να αισθάνονται πιο ζωντανές και σημαντικές.

O Chuck Lorre εισαι ετσι δεν ειναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αν προσεγγίσεις τη γυναίκα ως άντρα όλα γίνονται πιο εύκολα αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτή θα θέλει να μείνει μαζί σου μετά ή αν εσύ θα νιώθεις το ίδιο για αυτή. Για παράδειγμα

Τις την πέφτουν ή την φλερτάρουν άλλοι άντρες? Δε κάνεις τίποτα

Βρέθηκε αντιμέτωπη με βία ή έμπλεξε κάπου? Δε κάνεις τίποτα

Φυσικά τα λεφτά σου τα κρατάς για εσένα και αν δεν έχει φράγκο ας κόψει το λαιμό της

Δεν είσαι αναγκασμένος να παρέχεις κανενός είδους προστασία και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά της. Για διατροφές και τέτοια κόλπα δε το συζητάμε καν.

Σου κάνει συνεχώς psycho σκηνές και σου ασκεί ψυχική βία ή ακόμη και σωματική βία? Οκ, τότε μπορείς να απαντήσεις και εσύ με σωματική βία

Όσο μοντέρνος και να έγινε ο κόσμος, τα στερεότυπα άντρα/γυναίκας και οι ρόλοι τους στη κοινωνία δεν έχουν εξαλυφθεί. Σε όλα τα παραπάνω η γυναίκα μπορεί να τα κάνει και κανείς δεν θα τη κατηγορήσει για τίποτα αντιθέτως ο άντρας θα στιγματιστεί για κάθε αδυναμία του σε οποιοδήποτε κομμάτι επαγγελματικό, κοινωνικό κτλ. ακόμη και αν δεν έφταιγε. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες φίδια που γουστάρουν πολύ το θεσμικό τους ρόλο και τους αρέσει να δοκιμάζουν τα όρια σου φέρνοντας σε συνεχώς σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι ήταν μία που συνεχώς έμπλεκε σε φασαρίες για να βλέπει τον άντρα της να τσακώνετε με άλλους. Ξέρω άλλες που δεν είχαν πρόβλημα να φέρνουν τους μελλοντικούς εραστές τους μέσα στο σπίτι και να τους παρουσιάζουν ως "φίλους" στο τέρι τους.  Ένας άντρας ποτέ δεν θα στο κάνει αυτό. Έχω ακούσει και δει πολλές γυναίκες και οι περισσότερες παρουσιάζουν μία παράξενη psycho συμπεριφορά η οποία ίσως τις κάνει να αισθάνονται πιο ζωντανές και σημαντικές. Θυμάμαι μια φορά ένας φίλος μου είχε δώσει 10-15ε για ένα παιχνίδι που θα παίζαμε μαζί τα οποία τα στέρησε από την έξοδο με τη κοπέλα του και για όλη τη ζωή με έκραζε εμένα όσο και άλλους φίλους του πόσο κακός ήταν για αυτό που έκανε. Πολλοί άντρες τσιμπάνε από αυτή τη psycho συμπεριφορά και γεμίζουν ενοχές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αν φτάσουν σε χωρισμό μπορεί και να καταστραφούν εντελώς ψυχικά και να ρίξουν το φταίξιμο στους λάθος ανθρώπους. Μπορεί κάτι τέτοιο να σου τύχει με άντρα? έχω μεγάλες αμφιβολίες.

Να τονίσω ότι εδώ αναφέρω μόνο τη κακή πλευρά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει και αυτή των αντρών αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι, η ανισότητα στη σχέση όσο και η ανάγκη για σταθερότητα λόγο του παράγοντα που λέγεται παιδί κάνει πολύ πιο δύσκολη τη σχέση άντρα με γυναίκα παρά άντρα με άντρα. Τα αισθήματα δεν είναι τα ίδια.

Για εμένα η λύση είναι να περιμένεις 10-20 χρόνια ώστε και οι δύο να είστε χορτασμένοι από έρωτες και επαγγελματικά θέματα και από εκεί και πέρα να μοιάζεται υπερβολικά ώστε να μη βαριέστε ο ένας τον άλλον αλλά και για να υπάρχει αλληλοκατανόηση. Να έχετε την ίδια ρουτίνα και αντίληψη για τη ζωή μέσα και έξω από το σπίτι. Τις ίδιες προσδοκίες και στόχους. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να ζήσεις 1 χρόνο με τον άλλον στο ίδιο σπίτι, ακόμη και σε 1 μήνα βγάζεις καλά συμπεράσματα για το πως θα είναι η ζωή σου για χρόνια με αυτό το άτομο.

Φίλος, έχεις θέματα πολύ σοβαρά...Λυπάμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, xsterg είπε

το ερωτημα ποιο ειναι. εκτος και εαν μπηκες για να διαφημισεις την σχεση σου αυτη. 

Δεν υπάρχει ερώτημα. Είναι Παρασκευή και κάνει ο,τι μπορεί ο άνθρωπος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Επειδή και καλά οι άντρες είναι πιο σωματικά στιβαροί μπορούν να αλληλοχτυπιούνται στα πλαίσια καυγάδων τους; Σύνελθε λίγο. Η βία δεν βοηθά πουθένα και ποτέ, ιδίως σε σχέσεις.

Δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Εννοώ ότι μία γυναίκα μπορεί να είναι όσο ανεξέλεγκτη θέλει σε μία σχέση γιατί οτιδήποτε και να κάνει ο άντρας για να  επέλθει η ισορροπία θα είναι εναντίον του. Ο άνθρωπος ως ον αν βλέπει πλεονέκτημα σε μία κατάσταση τότε δεν νοιάζεται για τίποτα και θα το κυνηγάει για όσο δε βρίσκει τοίχο μπροστά του. Πολλά πράγματα ξεχνιούνται μπροστά σε αυτό το πλεονέκτημα, είτε αυτά λέγονται πάθος είτε αγάπη είτε οτιδήποτε.  Όταν του πάρεις το πλεονέκτημα και επέλθει ισορροπία και όλα ξεκινήσουν από μία διαφορετική βάση και δίκαιη μοιρασιά τότε τα πάντα αλλάζουν. Το έχω δει αυτό το πράγμα στη πράξη. Άμα κάποιος μάθει σε κάτι τότε είναι δύσκολο να τον ξεμάθεις μετά. Είναι βασική αρχή και στις διαπραγματεύσεις, δε θες να χτίσεις ένα αδύναμο προφίλ στο μυαλό των άλλων διότι μετά αυτό δεν θα αλλάξει.

 

 

51 λεπτά πριν, eMike είπε

Φίλος, έχεις θέματα πολύ σοβαρά...Λυπάμαι.

1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Από εδώ φαίνεται ότι μάλλον ποτέ δεν έχεις ερωτευτεί, ποτέ δεν έχεις αισθανθεί έντονα συναισθήματα για κάποιον

Υπάρχουν γυναίκες που μου αρέσουν "ερωτικά". Δε ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο με το "ερωτευτεί". Θα έκανα σεξ μαζί τους αν μπορούσα αλλά δεν θα τις παντρευόμουν κιόλας γιατί άλλο ο έρωτας και το πάθος και άλλο να ζεις με άλλον στον ίδιο χώρο για χρόνια όπου τότε εμπλέκονται πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν αφήνω τέτοια αισθήματα να παρασύρουν τη λογική μου όσο δυνατά και να είναι. Ναι θα ήταν τέλειο να παντρευτείς μία barbie και να πάνε όλα λαδί και να είστε μέσα στη τρελή χαρά όπως το σκέφτεσαι στις φαντασιώσεις σου αλλά αυτό δεν είναι κάτι ρεαλιστικό στη ζωή. Στα 30-40 είναι πιο ρεαλιστικό να πεις ότι τόσο εσύ όσο και ο άλλος θα ξέρεται τι θέλετε και δεν θα παρασύρεστε από πράγματα που δεν θα κρατήσουν και θα χαλάσουν το γάμο σας. Το ερωτικό πάθος μόνο του δε μπορεί να τραβήξει κάτι μακριά ειδικά ένα γάμο. Θέλει αντοχή, αγάπη, κοινά ενδιαφέροντα...θέλει πολλά για να κρατήσει κάτι.

37 λεπτά πριν, mecanomecano είπε

 

aizensama24 με μισογυνισμό/μισανθρωπισμό δεν θα εχεις καλα ξεμπερδεματα στην ζωη σου....Φιλικα στο λεω.

Δεν είμαι μισογύνης ούτε μισάνθρωπος για αυτό άλλωστε ανέφερα ότι περιγράφω μία κακή εκδοχή των πραγμάτων και πρότεινα να κάνει υπομονή κάποιος και να περιμένει πριν πάρει μία απόφαση. Το είπα προφανώς γιατί υπάρχει και η καλή εκδοχή των πραγμάτων. Αλλά ότι θέλει ο καθένας καταλαβαίνει. 

Όσο αφορά τη ζωή μου, από τότε που ξέμεινα από ανθρώπους κοντεύει να γίνει παράδεισος. Ζω στο δικό μου σπίτι, απολαμβάνω την απίστευτη θέα στο μπαλκόνι μου ακούγοντας τα ζώα έξω μάζι με τη σοκολάτα μου, εργάζομαι λίγες ώρες όπως εγώ θέλω, δεν έχω κανέναν να με πρήζει. Δεν είναι κάτι τέλειο αλλά οδεύει προς τα εκεί.  Ας προσέχουν άλλοι που έχουν ανθρώπους τριγύρω τους στους οποίους βασίζονται. Ας σκεφτεί καλά κάποιος ότι η πιθανότητα να προκύψει κάτι καλό από μία ανθρώπινη σχέση δεν είναι μεγαλύτερη από το να προκύψει κάτι κακό. Αυτοί που έχουν δει τη χειρότερη πλευρά της ζωής και την αντιμετώπισαν επιτυχώς δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από το μέλλον τους.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ε ρε τι διαβαζουμε ρεεε! 

Δώσε μια περίληψη ρε τύπισσα γιατί στη θέα και μόνο των κατεβατών λύγισα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...