Προς το περιεχόμενο

Τα Παιδιά της Πίστας Podcast | 43 – Παύλο Κρούστη, πόσα λεφτά βγάζει ένα μικρό gaming site;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα Παιδιά της Πίστας «ανακρίνουν» τον Παύλο Κρούστη θέλοντας να μάθουν αν βγάζει λεφτά τη σήμερον ημέρα ένα μικρό, ελληνικό gaming site -και αν ναι, πόσα.

Υπάρχει ρεαλιστικός στόχος για τους ιδιοκτήτες τέτοιων μέσων πέραν από τη δυνατότητα να παίξουν δωρεάν τα αγαπημένα τους παιχνίδια; Στην εποχή των influencers στα social media, χρειάζεται ακόμα το site; Τίμος, Πέτρος και Παύλος μιλούν με αριθμούς και χωρίς περιστροφές, αναλύοντας την κατάσταση γύρω από τα λιγότερο γνωστά μέσα του εγχώριου ειδικού Τύπου των video games.

Ακούστε το podcast και επισκεφθείτε το group των Παιδιών της Πίστας στο Facebook για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό τους και να κερδίσετε:

  • Ένας μεγάλος τυχερός: Μία γαλλική πρέσα + 2 πακέτα αλεσμένου espresso Bristot + 30 κάψουλες Bristot  συμβατές με μηχανές Nespresso
  • 10 σκέτοι τυχεροί: 30 κάψουλες Bristot συμβατές με μηχανές Nespresso έκαστος

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βρίσκετε Τα Παιδιά της Πίστας στο group τους στο Facebook για καθημερινή επικοινωνία, κληρώσεις και πολλά άλλα που ετοιμάζουν.

Αναλυτικά:

04:37 – Παύλο Κρούστη, είσαι ράπερ;

05:56 – Είναι βιώσιμο ένα μικρό gaming site;

10:12 – Μικροί εναντίον μεγάλων: ποιος είναι ποιος;

19:10 – Τι παραπάνω προσφέρει ένα site από ένα προφίλ στα social media;

21:28 – Στόχος είναι τα λεφτά (και τα review copies/codes)

35:32 – Υπάρχει λόγος ύπαρξης των μικρών gaming sites;

42:39 – Ιδιοκτήτες, συντάκτες και δημοσιογράφοι

47:31 – Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανταγωνιστικών gaming sites;

50:00 – Η ανάγκη για έναν φορέα gaming στην Ελλάδα

54:18 – Η εμπειρία του Πέτρου από την εποχή του byteme

1:02:26 – Νέα σε ρυθμό πολυβόλου

Το podcast “Τα Παιδιά της Πίστας” κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή και διατίθεται μέσω Apple Podcasts, Google Podcasts και Spotify. Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στο group του στο Facebook.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 λεπτά πριν, Konstantinos92 είπε

 

Γενικά στην Ελλάδα τα σάιτ δεν βγάζουν λεφτά, γιατί είναι δομημένα με λάθος τροπο. Είναι φτιαγμένα για κλικ χωρίς καμία ουσία.

 

Για ποιο λόγο δεν βγαίνουν sites ενημερωτικά με παραπάνω ουσία και περιεχόμενο??

Δεν μπορούν λίγοι ανεξάρτητοι να βγάλουν κάτι με ουσία ώστε σταδιακά να γίνεται όλο και μεγαλύτερο??

Έχουμε βαρεθεί τα sites παπαγάλους των επίσημων γραμμών και κατευθύνσεων.... 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω και στο εξωτερικό τα ίδια χάλια ισχύουν αλλά λογικά διαφέρουν όσο αφορά την ροή χρήματος. Κατά τα άλλα μην ψάχνουμε για ηθική και δεοντολογία σε ιστότοπους που βασίζονται στην διαφήμιση αλλά και στην υποστήριξη των εταιριών για πρόσβαση σε υλικό που παρουσιάζουν. 

Κατά καιρούς είχαν βγει εξάλλου κάποιες σχετικές βρωμιές όπως δωρεάν laptop και smartdevices, ταξίδια για παρουσιάσεις, γρήγορη πρόσβαση σε προωθητικό υλικό και πάει λέγοντας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μικρά σάιτ σήμερα είναι οι λαγοί των μεγάλων. Τροφοδοτούνται από αυτά προκειμένου να βγάλουν κάτι που αυτοί δεν θέλουν ή δεν  μπορούν για κάποιους λόγους ώστε μετά να μπορούν να το παρουσιάσουν λέγοντας εμφανίστηκε εκεί.

Ας μην ξεχνάμε πρόσφατα τι έγινε με τον Ιάσωνα και το τροχαίο στη Βουλή. Ένα φτιαγμένο και στημένο 100% βίντεο δόθηκε σε ένα μικρό άσχετο κανάλι - σάιτ του youtube και μετά το έπιασαν όλα τα μεγάλα και ξέσκισαν τη μνήμη του νεκρού με αποκορύφωμα γνωστή τηλεπερσόνα. 

Μη γελιόμαστε. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε μα τίποτε αντικειμενικό. Ακόμα και τα μικρότερα σάιτ και τα μικρότερα φόρουμ. Όλα είναι χρήμα πλέον και δύναμη. Και τη δύναμη την αποκτάς όταν όχι μόνο δεν ενοχλείς κανέναν "μεγάλο" αλλά περισσότερο όταν τον στηρίζεις  να μην πω τον γλύφεις.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 26/3/2021 στις 12:01 ΜΜ, Konstantinos92 είπε

Συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι. Και αυτοί που προσπαθούν τους τρώει το σύστημα (ναι ακούγεται γενικό και ομως έτσι είναι). Γενικότερα δεν υπαρχει αντικειμενική δημοσιογραφία, γιατί η είδηση είναι business και business ειναι χρηματα, οποτε η ειδηση ειναι χρηματα οποτε ελεγχεται. 

Πολύ σωστά τα γράφεις και έτσι είναι δυστυχώς. Μαχόμενη δημοσιογραφία έχει πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό. Θεωρητικά απο έναν ενημερωτικό και ελεγκτικό ρόλο που πρέπει να έχει, έχει καταντήσει να είναι ο παπαγάλος του κάθε συστήματος. Όλοι οι διαπλεκόμενοι χρόνια τώρα έχουν αποκτήσει όλα τα media. Δυστυχώς ανεξάρτητα πράγματα δεν μπορούν να ακουστούν ή φωνές. Και όλα είναι βαμμένα ανάλογα με τα κόμματα ή τις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την δεδομένη στιγμή.

Ιδεατά θα σκεφτόμουν μια ομάδα νέων ανθρώπων (ή φοιτητών) ανεξάρτητων να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση αλλά όχι για να εξαγοραστούν απο κάποιο μεγαλύτερο κανάλι ή site.... Νομίζω θα είχαν ενδιαφέρον και ανταπόκριση απο όλο το σκεπτόμενο κοινό - στο utube υπάρχουν κάποιες φωνές που βγαίνουν, θα μπορούσαν να το έχουν ακόμα πιο οργανωμένα και όχι μόνο σε επίπεδο video (που αυτή την στιγμή ζουν με το να κυνηγάνε περισσότερα views & fans).....  

 

 

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο για την αναφορά στη δική μας προσπάθεια (https://justgamer.gr/). Επίσης λίγο έτσι για τον αντίλογο στα παιδιά που αναφέρουν το χρήμα και το ότι δε πληρώνονται οι συντάκτες. Προσωπικά μακάρι κάποια στιγμή να υπάρξουν έσοδα ώστε να τα μοιράζεται όλη η ομάδα. Αλλά τα περισσότερα σάιτ πιστεύω ότι λειτουργούν με μορφή blogs. Εγώ προσωπικά δεν έχω προσθέσει ούτε διαφήμισεις από Ad Sense έτσι ώστε η πληροφορία που λαμβάνει ο αναγνώστης να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται. Κάνεις μας δε το κάνει επαγγελματικά, προσωπικά πλέον πιο πολύ μου αρέσει να ασχολούμαι με το σάιτ παρά να παίζω παιχνίδια. Το βρίσκω πιο δημιουργικό. 

 

Επίσης μας θεωρώ ανεξάρτητους ναι, δε ξέρω που θα μας βγάλει αυτό αν και φαντάζομαι μίας και εξαιτίας αυτού έχουν κλείσει κάποιες πόρτες.

Anyway, παιδιά δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο...

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.