Προς το περιεχόμενο

2 σπίτια και διαμοιρασμός internet


snik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι 2 σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο (το 1ο ισόγειο 25τμ και δίπλα το 2ο μεζονέτα με υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος).

Στη μεζονέτα (2ο σπίτι) στο υπόγειο καταλήγει η κεντρική γραμμή του ΟΤΕ σε μία αποθήκη (όπου είναι μόνιμα κλειστή η πόρτα) όπου εκεί υπάρχει μια 100αρα σύνδεση vdsl εκεί θα μπει το ρουτερ του παρόχου, εκεί υπάρχει και 1 καλώδιο δικτύου όπου πάει  στον 1ο όροφο και από το υπόγειο επίσης φεύγει και ένα cat 6 που καταλήγει στο 1ο σπίτι.

Το πρόβλημα μου είναι το τι συσκευές θα χρειαστώ στο 1ο σπίτι για να έχω 1 ethernet και wifi και πως θα επεκτείνω το wifi σήμα σε όλο το 2ο σπίτι.

Σκεφτόμουν να βάλω 3 wifi extenders στο 2ο σπίτι έναν σε κάθε όροφο και είτε να παίρνουν wifi απο το υπόγειο είτε απο το ethernet του 1ου ορόφου.
Στο 1ο σπίτι να μπεί ένα access point πχ Xiaomi Mi Router 4A αλλά θα δουλέψει κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι θα πρέπει μόνο μια συσκευή να μοιράζει ip. Δε με ενδιαφέρει να επικοινωνούν οι συσκευές των 2 σπιτιών με ενδιαφέρει μόνο ο διαμοιρασμός του internet. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάμε πρώτα στα εύκολα. Στο 1ο σπίτι βάζεις το Xiaomi που λες να δουλεύει ως απλό ΑΡ (όχι Router) και είσαι έτοιμος.

Και τώρα τα δύσκολα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνδεθεί Repeater από τον 1ο όροφο στο υπόγειο. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που κάνεις σύνδεση ασύρματη με συσκευή στον 1ο όροφο, το ασύρματο στους από κάτω ορόφους θα χάνει αρκετά σε ταχύτητα. Είναι ο τρόπος λειτουργίας των ασύρματων δικτύων τέτοιος και κυρίως σε περίπτωση αναμετάδοσης, που οι απώλειες είναι μεγάλες.

Καλύτερη λύση να περαστεί καλώδιο (ακόμη και από εξωτερικό χώρο) μεταξύ των ορόφων και χρήση στον καθένα εσωτερικού ΑΡ. Επόμενη λύση αλλά ακριβότερη, αντί του καλωδίου να γίνει χρήση Powerlines.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...