Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση - COSMOTE Fiberspeed 100 XL (fiber to the home).


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγκατάσταση - COSMOTE Fiberspeed 100 XL (fiber to the home).

Το πως θα φέρουν την οπτική ίνα μέσα στο διαμέρισμα μου , είναι δουλειά των τεχνικών του ΟΤΕ! Το δικό μου πρόβλημα και ερώτηση συγχρόνως είναι το σημείο του διαμερίσματος στο οποίο τελικά θα αποφασίσω να τοποθετηθεί ο Router του παρόχου !!!
Και αυτό γιατί η υπάρχουσα τηλεφωνική εγκατάσταση σε όλα τα μέρη του διαμερίσματος , δεν έχει πλέον καμία αξία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά της οπτικής ίνας σε κάθε σημείο του σπιτιού ! Άρα  λοιπόν  η ερώτηση μου είναι εάν θα πρέπει να εγκατασταθεί ο νέος Router της οπτικής ίνας στο δωμάτιο όπου είναι ήδη εγκατεστημένο το PC και όλα τα παρελκόμενα αυτού ,( Εκτυπωτής, Smart TV, Αποκωδικοποιητής Cosmote TV , κ.λ.π.), ή στο σαλόνι του διαμερίσματος που είναι συνήθως το κεντρικό μέρος του σπιτιού με συσκευές που απαιτούν ιντερνική σύνδεση ,(SmartTV, cosmote TV ) ?
Θα μου απαντήσει κάποιος ότι αυτό θα γίνει ασύρματα ! Αυτό μέχρι τώρα όμως με την υποτιθέμενη ταχύτητα 24Mbps ήταν αδύνατο !!!
Θα είναι άραγε δυνατή η ασύρματη σύνδεση του ιντερνετ Superfast Broadband cosmote Fiberspeed 100XL ? έστω και εάν η ταχύτητα του πέσει στα 50 ή και 60 Mbps ?
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν θα έρθει το συνεργείο για να φέρει την γραμμή στο διαμέρισμα μπορείς να μιλήσεις μαζί τους για το αν μπορούν να φέρουν την πρίζα της οπτικής στο δωμάτιο που θες.  Συνήθως όμως η πρίζα αυτή μπαίνει στο σαλόνι. Αν το δωμάτιο με τους υπολογιστές είναι μακριά δύο λύσεις υπάρχουν.

Καλώδιο UTP (μέχρι 100m απο όσο ξέρω δεν έχεις καμία απώλεια) απο το ρουτερ μέχρι το δωμάτιο. Αν υπάρχουν πολλές συσκευές που πρέπει να συνδεθούν με ethernet βάζεις και ένα switch. 


Και η 2η λύση και πιο απλή WiFi. Σίγουρα θα υπάρχει ένα υψηλότερο latency και μειωμένη ταχύτητα αναλόγως βέβαια την απόσταση, τοίχους, θόρυβο απο άλλα ρούτερ κτλ. Αλλα μπορεί να πιάσει ακόμα και 100. Εαν βάλεις WiFi repeater η ταχύτητα θα πέσει στο μισό, δηλαδή περίπου 50.

Υπάρχει και 3η λύση με Powerline Connection αλλά δεν το έχω δει ποτέ σε πράξη οπότε δεν έχω άποψη πανω σε αυτο. (Απώλειες κτλ)

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης μπορείς να πάρεις ένα router με 50€ που θα έχει καλύτερο σήμα και θα σου δίνει και τα 100mbps μπορεί και σε όλο το σπίτι 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.