Προς το περιεχόμενο

Η LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones [Επιβεβαίωση]


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων, με την LG να ανακοινώνει και επίσημα την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones.

Αυτό ισχυρίζεται η αξιόπιστη ιστοσελίδα "The Korea Times", επιβεβαιώνοντας πρόσφατες διαρροές, με την ίδια την LG να έχει ανακοινώσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν ανάμεσα στις επιλογές που εξέταζε.

Η απόφαση της LG αποτελεί φυσικό επακόλουθο των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της νοτιοκορεατικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια μετά από συνεχείς κυκλοφορίες μοντέλων που δεν συνάντησαν κάποια επιτυχία. Παρά τις ομολογουμένως ενδιαφέρουσες προτάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια στην υψηλή κατηγορία όπως τα LG Wing με τη δεύτερη οθόνη, το Velvet και το V60 ThinQ, εντούτοις κανένα μοντέλο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αίσθηση, ειδικά στη μεσαία κατηγορία όπου οι προτάσεις της LG απείχαν αρκετά από το να θεωρηθούν ανταγωνιστικές.

Η αποχώρηση της LG από την αγορά των smartphones σημαίνει ότι δεν θα δούμε τελικά να μετουσιώνεται σε εμπορικό προιόν το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε στη CES 2021, με οθόνη που μπορεί να ξετυλίγεται. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα δούμε ένα σχετικό μοντέλο από άλλο κατασκευαστή αφού η LG παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές OLED πάνελ παγκοσμίως και για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, εξοπλίζοντας μεταξύ άλλων την Apple για κάθε νέο μοντέλο iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι τα smartphones της LG σταμάτησαν να διατίθενται επισήμως στη χώρα μας πριν 4 χρόνια. 

Ενημέρωση 5/4 10:21: Με επίσημη ανακοίνωσή της τις πρώτες πρωινές ώρες, η LG επιβεβαίωσε την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones μετά από ζημιές «δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 5 χρόνια». Η απόφαση θα «επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει πόρους σε τομείς ανάπτυξης όπως ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, b2b λύσεις καθώς και σε πλατφόρμες και υπηρεσίες. Εντύπωση προκαλεί και η δήλωση της LG ότι θα εστιάσει στο μέλλον στην ανάπτυξη 6G δικτύων, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. 

Η διαδικασία που απαιτείται θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, με την εταιρεία να υποστηρίζει κανονικά για το υπόλοιπο διάστημα τις συσκευές που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αχχχχ αθάνατο LG G3 🥰. από τα καλύτερα κινητά που πέρασαν στα χεριά μου. 

Όπως το βλέπω σε κάνα 5χρονο θα εξαγοραστεί από καμία άλλη εταιρία για την παραγωγή oled panel της.🤔

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε, ας ακουγανε τον κοσμο που ζητουσε να αγορασει τα προιοντα τους και αυτοι τα διεθεταν σε συγκεκριμενες χωρες και με διαφορετικα σπεκ μεταξυ τους.  και μετα απορουσαν γιατι δεν εχουν πωλησεις. ποσο ξεροκεφαλοι πια. πραγματικα, χειροτερο μαρκετινγκ σε εταιρια του ειδους δε παιζει να εχει υπαρξει. και ειναι πολυ κριμα, γιατι εβγαζαν συσκευες με εξαιρετικο value for money. τωρα θα μεινουμε με τους κινεζους και τους wanna-be-apple κορεατες. καλα, η sony ειναι σα να μην υπαρχει, βλεπω να ακολουθει και αυτη συντομα

  • Like 8
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, Tsig0s είπε

αχχχχ αθάνατο LG G3 🥰. από τα καλύτερα κινητά που πέρασαν στα χεριά μου. 

Όπως το βλέπω σε κάνα 5χρονο θα εξαγοραστεί από καμία άλλη εταιρία για την παραγωγή oled panel της.🤔

Το ειχα και εγω μεχρι που στα 6 χρονια καηκε η μητρικη RIP...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...