Προς το περιεχόμενο

"Μισο" κιλο ψωμι αραγε ποσο ζυγιζει ?


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, mecanomecano είπε

Παιρνεις ενα αρτοκατασκευαστη και φτιαχνεις το ψωμι που θελεις αντι να παιρνεις οτι ναναι απεξω

Πέρα από τον ποιότητα, μήπως με το ρεύμα που πληρώνεις σου βγαίνει πολύ πιο ακριβά?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Καποια σελιδα ?

Πληρωσα μισο κιλο , ξερω οτι δεν ειναι τοσο πραγματικα  και ηταν 255 γρ

το βαρος του ψωμιού αναφαίρετε στην ζύμη πριν ψηθεί και οχι το τελικό προϊόν , τωρα γιατι εχει επικρατήσει ετσι δεν ξερω....

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, mecanomecano είπε

Παιρνεις ενα αρτοκατασκευαστη και φτιαχνεις το ψωμι που θελεις αντι να παιρνεις οτι ναναι απεξω

Απο οτι εχω δει αυτοι οι αρτοπαρασκευαστες βγαζουν ψωμι με πολυ ψυχα που δεν θελω.Παιρνω σε τυπου μπαγετας .

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Πέρα από τον ποιότητα, μήπως με το ρεύμα που πληρώνεις σου βγαίνει πολύ πιο ακριβά?

Σωστο !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν συμφερει να φτιάχνεις ψωμι ,τα υλικα + το ρευμα + τον κοπο(και την ωρα που θελει για να φουσκώσει)  θα σου στοιχίσει το ιδιο ισως και ακριβότερα  να το αγορασεις 

Επεξ/σία από Votritis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεμα γουστου εμενα μου αρεσει η ψυχα.Σίγουρα το να φτιάξεις εκεί ψωμι κοστίζει παραπάνω από το να αγοράσεις από τον φούρνο/ΣΜ. Αλλά πραγματικά δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο σε ποιοτητα και η μυρωδια ειναι το κατι αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Οχι βεβαια αλλα αναρωτηθηκα αν υπαρχει νομος .

70 λεπτα το πληρωσα εξ αλλου . Σε αλλο γειτονικο φουρνο εχει 80 λεπτα .

Το κιλό πόσο έχει;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το ζυμαρι ξερω και εγω οτι λενε μισοκιλο. Απλα εχει καθιερωθεί η ονομασία για την φρατζόλα. Μπορείς πολύ εύκολα να την επομενη να ζητήσεις να στο ζυγίσει, καπου θα αναφέρει τιμή κιλού και να γίνει ο υπολογισμός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, enrique19 είπε

350 γραμμαρια και φυσικα ΔΕΝ συμφερει με τιποτα το 0.9 που κοστιζει. Εγω φτιαχνω ενα κιλο ψωμι με κοστος 0,15-0,20 και γεια χαρα.

το τραβηξες απο τα μαλλια το σεναριο.ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να παρασκευασεις ενα κιλο εψημενο αρτο και να σου κοστισει ,οχι 20 ,αλλα ουτε και 30 λεπτα.

   οσο για τον νηματοθετη,εδω και δεκαετιες ισχυει η αναφορα σε αψητο αρτο και οχι ψημενο.και λογικα,γνωριζεις οτι ο αρτος ειναι η φθηνοτερη τροφη που παραγεται,ειδικα στην χωρα μας.ουτε μπορεις να φανταστεις τι διαδικασια ακολουθηθηκε για να εχεις αυτο το ψωμακι στο τραπεζι σου ετοιμο για φαγωμα.αν θες να παρεις μια ιδεα και της εργασιας και του κοστους,ψηνε επι ενα τεραμηνο ψωμακι στον φουρνο σου,το οποιο εχεις ζυμωσει εσυ.οποτε ,μην ξεχασεις να βαλεις και το κοστος του ρευματος,με αναγωγη φυσικα,εφοσον εχεις ξεπερασει το πλαφον....εκτος και αν εισαι συνταξιουχος δεητζης με κανα αδελφι μυλωνα,οποτε ,δωσε πονο......τα αρτοσκευασματα δεν εχουν περιορισμο στα βαρη,και δεν ειναι αρτος.περιορισμο εχει μονο ο αρτος....αρτος ειναι η παραγωγη απο εναν τυπο αλευρου,αν υπαρχουν ανω του ενος τυπου αλευρια,ειναι αρτοσκευασμα.και αν σου φαινονται χορτα τα αρτοσκευασματα,δοκιμασε αρτο ενος αλευρου(και εννοειται χωρις προσθετα,διοτι τοτε ειναι αρτοσκευασμα)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

το τραβηξες απο τα μαλλια το σεναριο.ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να παρασκευασεις ενα κιλο εψημενο αρτο και να σου κοστισει ,οχι 20 ,αλλα ουτε και 30 λεπτα.

   οσο για τον νηματοθετη,εδω και δεκαετιες ισχυει η αναφορα σε αψητο αρτο και οχι ψημενο.και λογικα,γνωριζεις οτι ο αρτος ειναι η φθηνοτερη τροφη που παραγεται,ειδικα στην χωρα μας.ουτε μπορεις να φανταστεις τι διαδικασια ακολουθηθηκε για να εχεις αυτο το ψωμακι στο τραπεζι σου ετοιμο για φαγωμα.αν θες να παρεις μια ιδεα και της εργασιας και του κοστους,ψηνε επι ενα τεραμηνο ψωμακι στον φουρνο σου,το οποιο εχεις ζυμωσει εσυ.οποτε ,μην ξεχασεις να βαλεις και το κοστος του ρευματος,με αναγωγη φυσικα,εφοσον εχεις ξεπερασει το πλαφον....εκτος και αν εισαι συνταξιουχος δεητζης με κανα αδελφι μυλωνα,οποτε ,δωσε πονο......τα αρτοσκευασματα δεν εχουν περιορισμο στα βαρη,και δεν ειναι αρτος.περιορισμο εχει μονο ο αρτος....αρτος ειναι η παραγωγη απο εναν τυπο αλευρου,αν υπαρχουν ανω του ενος τυπου αλευρια,ειναι αρτοσκευασμα.και αν σου φαινονται χορτα τα αρτοσκευασματα,δοκιμασε αρτο ενος αλευρου(και εννοειται χωρις προσθετα,διοτι τοτε ειναι αρτοσκευασμα)

Εγώ πάλι πιστεύω ότι εσύ το τράβηξες από τα μαλλιά.

Πάντως για την νομοθεσία δεν είσαι ενημερωμένος, την έχω παραθέσει στην προηγούμενη σελίδα, και σύμφωνα με αυτή είναι υποχρεωμένοι να το πουλάνε με τιμή κιλού και όσο ζυγίζει ψημένο. Τα σούπερ μάρκετ ακολουθούν την νομοθεσία και γράφουν στη συσκευασία και βάρος και τιμή κιλού, οι φούρνοι πέρα βρέχει.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Ο φούρνος που το αγοράζει πόσο το έχει το κιλό εννοώ.

Μα δεν πουλάει με το κιλό, με το τεμάχιο πουλάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, enrique19 είπε

350 γραμμαρια και φυσικα ΔΕΝ συμφερει με τιποτα το 0.9 που κοστιζει. Εγω φτιαχνω ενα κιλο ψωμι με κοστος 0,15-0,20 και γεια χαρα.

Αν επιτρέπετε, πως το φτιάχνετε το ψωμί; Βάζετε τα υλικά που είπε ένας πριν, αλεύρι, νερό, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και τα ανακατεύετε κάπου και μετά το ψήνετε; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην είστε υπερβολικοί για το κόστος ψωμιού στο σπίτι.

Με 2,5  κιλά αλεύρι κάνουμε 4 ψωμιά του κιλού, που τα ψήνουμε όλα μαζί σε 35 λεπτά+10 λεπτά προθέρμανση φούρνου.

Δηλαδή ούτε μία kwh ρεύμα.

Και δεν συγκρίνεται με κανένα ψωμί, κανενός φούρνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

το τραβηξες απο τα μαλλια το σεναριο.ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να παρασκευασεις ενα κιλο εψημενο αρτο και να σου κοστισει ,οχι 20 ,αλλα ουτε και 30 λεπτα.

   οσο για τον νηματοθετη,εδω και δεκαετιες ισχυει η αναφορα σε αψητο αρτο και οχι ψημενο.και λογικα,γνωριζεις οτι ο αρτος ειναι η φθηνοτερη τροφη που παραγεται,ειδικα στην χωρα μας.ουτε μπορεις να φανταστεις τι διαδικασια ακολουθηθηκε για να εχεις αυτο το ψωμακι στο τραπεζι σου ετοιμο για φαγωμα.αν θες να παρεις μια ιδεα και της εργασιας και του κοστους,ψηνε επι ενα τεραμηνο ψωμακι στον φουρνο σου,το οποιο εχεις ζυμωσει εσυ.οποτε ,μην ξεχασεις να βαλεις και το κοστος του ρευματος,με αναγωγη φυσικα,εφοσον εχεις ξεπερασει το πλαφον....εκτος και αν εισαι συνταξιουχος δεητζης με κανα αδελφι μυλωνα,οποτε ,δωσε πονο......τα αρτοσκευασματα δεν εχουν περιορισμο στα βαρη,και δεν ειναι αρτος.περιορισμο εχει μονο ο αρτος....αρτος ειναι η παραγωγη απο εναν τυπο αλευρου,αν υπαρχουν ανω του ενος τυπου αλευρια,ειναι αρτοσκευασμα.και αν σου φαινονται χορτα τα αρτοσκευασματα,δοκιμασε αρτο ενος αλευρου(και εννοειται χωρις προσθετα,διοτι τοτε ειναι αρτοσκευασμα)

Καλά χαλαρώστε λιγάκι κάποιοι εδώ. 

Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάθεται να φτιάχνει ψωμί κάθε μέρα επί μόνιμου βασεως στο σπίτι του. Μπορεί να το κάνει 1-2 φορές τον μήνα έτσι για το γαμοτο επειδή του αρέσει η διαδικασία και φυσικά αν κρίνει πως ποιοτικά και γευστικά το ψωμί του είναι καλύτερο από του φουρνου. Κατά τα άλλα, μπορεί να μην τρώει και συχνά ψωμί οπότε να του αρκούν αυτές οι λίγες φορές η μπορεί να προτιμάει να αγοράζει τόσο από έξω αλλά να φτιάχνει και στο σπίτι του. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...