Προς το περιεχόμενο

"Μισο" κιλο ψωμι αραγε ποσο ζυγιζει ?


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

44 λεπτά πριν, rubadub είπε

Άνοιξε φούρνο  να κλείσεις την επόμενη των εγκαινίων... άντε και βρίσκεις αλευρι απο μύλο  (λές και τα άλλα είναι απο κούνια), σε προσφορά (!) και σε καλή ποιότητα (!!!), βάλε μαγιά, αλάτι, ρευμα, εργατικά.. αντε γεια!!! 0,30 έχει μόνο η ξηρή μαγιά που θα βάλεις στο (σπιτικό) κιλό, με τιμές σκρούτζ... το σπιτικό ψωμι είναι καλύτερο απο τον μέσο φούρνο, δεν είναι οικονομικότερο σε καμία περίπτωση...

Κοιτα να δείς κάτι πράγματα... και το προβειο γαλα 0,9€ το αγοράζουν στην καλύτερη και πουλάνε την φέτα 10€.. για να μήν μιλήσουμε για βαμβάκια και ρούχα... μεταποίηση λέγεται, και έχει κέρδη αλλά και έξοδα.... 

Ναι αλλά χωρίς τον πρωτογενή τομέα κανείς δεν θα έτρωγε. Κάποτε σπέρναμε 800 στρέμματα τώρα 50 όσο πιο πολλα βάζεις τόσο πιο μέσα είσαι. Και η δουλειά βαριά με τα 50αρια τσουβάλια. Ας καταστρέψουν τον πρωτογενή και θα καταστραφεί η χώρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι αλλά χωρίς τον πρωτογενή τομέα κανείς δεν θα έτρωγε. Κάποτε σπέρναμε 800 στρέμματα τώρα 50 όσο πιο πολλα βάζεις τόσο πιο μέσα είσαι. Και η δουλειά βαριά με τα 50αρια τσουβάλια. Ας καταστρέψουν τον πρωτογενή και θα καταστραφεί η χώρα. 

καμία σχέση η απάντησή σου με το σχόλιό μου. Προφανώς ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικότατος, λεφτά όμως φέρνει η μεταποίηση. Καλώς η κακώς περάσανε οι εποχές που με 200 στρέμματα έβγαζες φράγκα, όπως περάσανε οι εποχές που ένας βασικός μισθός ζούσε οκογένεια...  Επίσης, 50άρια κουβαλάει και ο "χαμάλης" απο το φορτηγο μέχρι την αποθήκη, και ο φούρναρης απο αποθήκη μέχρι ζυμωτήριο.... Χωρίς πρωτογενή πεινάμε και χωρίς μεταποίηση δεν βγάζουμε λεφτά, απλά πράγματα...

Επεξ/σία από rubadub
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rubadub είπε

καμία σχέση η απάντησή σου με το σχόλιό μου. Προφανώς ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικότατος, λεφτά όμως φέρνει η μεταποίηση. Καλώς η κακώς περάσανε οι εποχές που με 200 στρέμματα έβγαζες φράγκα, όπως περάσανε οι εποχές που ένας βασικός μισθός ζούσε οκογένεια...  Επίσης, 50άρια κουβαλάει και ο "χαμάλης" απο το φορτηγο μέχρι την αποθήκη, και ο φούρναρης απο αποθήκη μέχρι ζυμωτήριο.... Χωρίς πρωτογενή πεινάμε και χωρίς μεταποίηση δεν βγάζουμε λεφτά, απλά πράγματα...

Άρα όλα καλά να το περνουν 15 λεπτά το κιλό και να μπαίνει μέσα ο αγρότης? Για αυτό παει για καταστροφή η Ελλάδα. 

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον ξέφυγε το θέμα από το αρχικό ερώτημα που δεν αφορούσε το πραγματικό κόστος του ψωμιού αλλά το κατά πόσο αυτό που πουλάνε αντιστοιχεί σε ποσότητα με τιμή κιλού.

Και ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να αναφέρεται ευκρινώς η τιμή ανά κιλό και το ψωμί να ζυγίζεται, ώστε να πληρώνει ο πελάτης για την ποσότητα που αγόρασε, αυτό πλέον έχει καταργηθεί.

Πουλάνε με το τεμάχιο χωρίς να αναφέρεται πουθενά το βάρος, ενώ όλα τα τρόφιμα αναγράφουν πάνω το βάρος ή/και τον όγκο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να ζητήσεις να το πληρώσεις με το ζύγι. Βάζουν ακριβή τιμή κιλού και θα πληρώσεις παραπάνω. Η δουλεία μου έχει να κάνει με προμήθεια σε φούρνους και το έχω δει αρκετές φορές να γίνετε (καθώς και να σχολιάζετε αργότερα απο τον αρτοποιιό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Μπορείς να ζητήσεις να το πληρώσεις με το ζύγι. Βάζουν ακριβή τιμή κιλού και θα πληρώσεις παραπάνω. Η δουλεία μου έχει να κάνει με προμήθεια σε φούρνους και το έχω δει αρκετές φορές να γίνετε (καθώς και να σχολιάζετε αργότερα απο τον αρτοποιιό).

Εννοείται πως θα το σχολιάζει (προφανώς με διάφορα "κοσμητικά") αφού του χαλάει την βολή αλλά και το $$$.

Μπορεί να έχει παγιωθεί η πώληση/χρέωση με το κομμάτι αλλά συνεχίζει η υποχρέωση για ζύγισμα και τιμολόγηση βάσης τιμής κιλού. Απλά προτιμάται το "ανά τεμάχιο" αφενός για πρακτικούς λόγους (στρογγυλό ποσό για ρέστα χωρίς να "παίζεις" με δίλεπτα και μονόλεπτα) και αφετέρου, από την πλευρά του φούρνου, για οικονομικούς. Εκτός πια αν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει φούρνος που θα προτιμήσει να χάσει 1, 2, ή και παραπάνω λεπτά ανά πελάτη έτσι για την ευκολία του πράγματος.

Και μπορεί κάποιοι να αισθάνονται large σε στυλ "ναι, θα χάσεις και 5 λεπτά στη φρατζόλα και κάτι τρέχει" αλλά υπάρχει και το γαμώτο του πράγματος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Μπορείς να ζητήσεις να το πληρώσεις με το ζύγι. Βάζουν ακριβή τιμή κιλού και θα πληρώσεις παραπάνω. Η δουλεία μου έχει να κάνει με προμήθεια σε φούρνους και το έχω δει αρκετές φορές να γίνετε (καθώς και να σχολιάζετε αργότερα απο τον αρτοποιιό).

Αυτό ακριβώς. Οι φραντζολες έχουν περίπου στάνταρ βάρος, όποτε με αναγωγή σε τιμή κιλού βγαίνει η τιμή τους. Τώρα αν την ζυγίσει και αντί για 80 λεπτά είναι 78 ή 82 είναι και για τον πελάτη ταλαιπωρία. Έτσι και αλλιώς όλοι οι φούρνοι έχουν και ψωμιά που τα πουλάνε με το κιλό, όποτε πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να πάρει από αυτά την ακριβή ποσότητα που θέλει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, kloze είπε

Το κλασικό χωριάτικο υπάρχει νόμος ότι πρέπει να είναι από 350γρ-370γρ ψημένο

Αυτό ίσχυε παλιά, πλέον με το κιλό.

-------------

Είχα βρει ένα εκπληκτικό ψωμί με προζύμι, αργής ωρίμανσης στα 2,9€ το κιλό από επώνυμο φούρνο και αγόραζα το ίδιο για χρόνια. Επειδή δεν κάνω και μεγάλη κατανάλωση, με εξυπηρετούσε που μπορούσε να διατηρηθεί στο ψυγείο για μέρες και βδομάδες. Μισό λεπτό στα μικροκύματα και γινόταν σούπερ.

Πριν από ένα χρόνο περίπου έριξαν την ποιότητα και δεν άξιζε πλέον την τιμή του. Δοκιμάζω λοιπόν από φούρνο Lidl που έτυχε να ανοίξει περίπου την ίδια εποχή και από τότε έγινα φαν.

Συνήθως παίρνω "άρτος σύμμικτος", πολύ καλός και vfm.👍

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Εννοείται πως θα το σχολιάζει (προφανώς με διάφορα "κοσμητικά") αφού του χαλάει την βολή αλλά και το $$$.

Μπορεί να έχει παγιωθεί η πώληση/χρέωση με το κομμάτι αλλά συνεχίζει η υποχρέωση για ζύγισμα και τιμολόγηση βάσης τιμής κιλού. Απλά προτιμάται το "ανά τεμάχιο" αφενός για πρακτικούς λόγους (στρογγυλό ποσό για ρέστα χωρίς να "παίζεις" με δίλεπτα και μονόλεπτα) και αφετέρου, από την πλευρά του φούρνου, για οικονομικούς. Εκτός πια αν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει φούρνος που θα προτιμήσει να χάσει 1, 2, ή και παραπάνω λεπτά ανά πελάτη έτσι για την ευκολία του πράγματος.

Και μπορεί κάποιοι να αισθάνονται large σε στυλ "ναι, θα χάσεις και 5 λεπτά στη φρατζόλα και κάτι τρέχει" αλλά υπάρχει και το γαμώτο του πράγματος.

Εσένα τι ακριβώς σε κάνει να ΜΗΝ πιστεύεις αυτό στα bold? Ούτως ή άλλως το ψωμί δεν έχει διατίμηση, όσο θέλει ο καθένας πουλάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εσένα τι ακριβώς σε κάνει να ΜΗΝ πιστεύεις αυτό στα bold? Ούτως ή άλλως το ψωμί δεν έχει διατίμηση, όσο θέλει ο καθένας πουλάει.

Το ότι μπορεί να το πουλάει όσο θέλει δεν σημαίνει ότι και θα το κάνει, καθώς υπάρχουν και αλλού "πορτοκαλιές".

Κανείς δεν θέλει να διώξει πελάτες έχοντας (εμφανώς) ακριβότερες τιμές, ειδικά αν το προϊόν του δεν έχει κάτι διαφορετικό για να το υποστηρίξει. Το "στρογγύλεμα" όμως στην τιμή περνάει απαρατήρητο. Βλέπεις ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καν εικόνα για το βάρος της φρατζόλας που παίρνουν καθημερινά. Έτσι δεν ξέρουν αν πληρώνουν λιγότερο ή περισσότερο προϊόν. Αν όμως η φρατζόλα χρεωνόταν 90 λεπτά αντί για 80 ή 85 που έχει ο παραδίπλα, μια χαρά μπορεί να χτυπούσε καμπανάκι.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό το "στρογγύλεμα" (με δεδομένο ότι είχαν κάνει αρκετό σαματά όταν είχε ξαναβγεί στη φόρα η υποχρέωση για ζύγιση) αφορά στρογγύλεμα προς τα κάτω, μάλλον ζεις σε πιο αγγελικό κόσμο από αυτόν που ζω εγώ.

Ή ίσως απλά εγώ να είμαι κακόπιστος ;)

Επεξ/σία από haris_216
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αυτό ίσχυε παλιά, πλέον με το κιλό.

-------------

Είχα βρει ένα εκπληκτικό ψωμί με προζύμι, αργής ωρίμανσης στα 2,9€ το κιλό από επώνυμο φούρνο και αγόραζα το ίδιο για χρόνια. Επειδή δεν κάνω και μεγάλη κατανάλωση, με εξυπηρετούσε που μπορούσε να διατηρηθεί στο ψυγείο για μέρες και βδομάδες. Μισό λεπτό στα μικροκύματα και γινόταν σούπερ.

Πριν από ένα χρόνο περίπου έριξαν την ποιότητα και δεν άξιζε πλέον την τιμή του. Δοκιμάζω λοιπόν από φούρνο Lidl που έτυχε να ανοίξει περίπου την ίδια εποχή και από τότε έγινα φαν.

Συνήθως παίρνω "άρτος σύμμικτος", πολύ καλός και vfm.👍

Τώρα το ότι συγκρίνεις το ψωμί του φούρνου με την σαβουρα του lidl είναι ασχολιαστο. Αν έριξε την ποιότητα οπως λες πας σε άλλο φούρνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Τώρα το ότι συγκρίνεις το ψωμί του φούρνου με την σαβουρα του lidl είναι ασχολιαστο. Αν έριξε την ποιότητα οπως λες πας σε άλλο φούρνο.

Πρώτα δοκιμάζεις και μετά κρίνεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Τώρα το ότι συγκρίνεις το ψωμί του φούρνου με την σαβουρα του lidl είναι ασχολιαστο. Αν έριξε την ποιότητα οπως λες πας σε άλλο φούρνο.

Κοίτα, είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρχει φούρνος με καλύτερο ψωμί από του Lidl, όπως επίσης θα υπάρχει φούρνος του οποίου το ψωμί θα είναι 100% σίγουρα χειρότερο από του Lidl...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...