Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Μια σύντομη ιστορία των αλλόκοτων και θαυμάσιων κινητών Android της LG


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 • Super Moderators

Τελική, η LG ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της ή ανήμπορη να αφουγκραστεί τις τάσεις της αγοράς;

Η νοτιοκορεατική LG ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από την κατασκευή κινητών τηλεφώνων. Η εταιρία υπήρξε μία από τις πρώτες που υιοθέτησε το λειτουργικό Android και παρουσίασε μια συσκευή βασισμένη στο Cupcake το 2009.

Παρότι η LG παρουσίασε ορισμένα αξιοπρεπέστατα κινητά όλα αυτά τα χρόνια, οι διαρκώς συσσωρευόμενες ζημίες υποχρέωσαν τελικά την εταιρία να ρίξει λευκή πετσέτα. Ενδεχομένως να μη δούμε ξανά άλλη συσκευή με το όνομα LG, επομένως ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε τις ιδιότροπες όσο και θαυμάσιες προτάσεις της εταιρίας, όλα αυτά τα χρόνια.

LG GW620

To LG GW620 ή αλλιώς LG Eve ήταν το πρώτο κινητό της εταιρίας που χρησιμοποιούσε λειτουργικό Android και κυκλοφόρησε το 2009. Διέθετε οθόνη αφής και περιστρεφόμενο πληκτρολόγιο. Στην αγορά εμφανίστηκε με το Android Cupcake 1.5. Πρόκειται για μια συσκευή χωρίς κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό, όμως δεν παύει να είναι η πρώτη που πρότεινε στους χρήστες το Android, κι αυτό μετράει, σωστά;

LG_GW620_keyboard_open-796x531.jpeg

 

LG G2

To πρώτο smartphone της σειράς G, το Optimus G, ήταν μια αρκετά αξιόλογη πρόταση, συγκρινόμενο με τις συσκευές της Samsung και της HTC που κυκλοφορούσαν εκείνο το διάστημα. Όμως, η LG προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το 2013 το G2. H δεύτερη απόπειρα της LG στην κατηγορία των smartphones διέθετε πλήκτρα ενεργοποίησης και ρύθμισης του ήχου στην πίσω πλευρά της συσκευής για πρώτη φορά, επιλογή που προκάλεσε αίσθηση. Η ίδια σχεδιαστική επιλογή τηρήθηκε στα μοντέλα της σειράς G μέχρι και το 2016, οπότε η LG παρουσίασε το G6 με ρύθμιση ήχου στο πλάι, όμως διατήρησε το πλήκτρο ενεργοποίησης στην πλάτη της συσκευής. Το G2 διέθετε καλύτερη μπαταρία από το Galaxy S4 και το HTC One M7 όταν κυκλοφόρησε, καθώς και καλές δυνατότητες καταγραφής εικόνων (ανάμεσά τους και εγγραφή βίντεο 1080p/60 fps σε μια εποχή που η Samsung δεν είχε κάτι ανάλογο). 

See the source image

 

LG G Flex και G Flex 2

Το 2013, η κορεατική εταιρία λανσάρισε το πρώτο της κινητό με εύκαμπτη κυρτή οθόνη και "αυτοθεραπευόμενη" πλάτη, ισχυριζόμενη πως μπορούσε να αποκαταστήσει μόνο του κάποιες μικρές ανωμαλίες. Η εταιρία παρουσίασε το διάδοχο του G Flex, το G Flex 2, το 2015, εφοδιάζοντάς το με οθόνη full HD 6 ιντσών και ανανεωμένο hardware.

800px-LG%E1%84%8C%E1%85%A5%E1%86%AB%E1%84%8C%E1%85%A1_%E1%84%8C%E1%85%B5%E1%86%AB%E1%84%8C%E1%85%A5%E1%86%BC%E1%84%92%E1%85%A1%E1%86%AB_%E1%84%8F%E1%85%A5%E1%84%87%E1%85%B3%E1%84%83%E1%85%B3_%E2%80%98LG_G_%E1%84%91%E1%85%B3%E1%86%AF%E1%84%85%E1%85%A6%E1%86%A8%E1%84%89%E1%85%B3%E2%80%99_%E1%84%80%E1%85%A9%E1%86%BC%E1%84%80%E1%85%A2-796x1710.jpeg

 

Σειρά LG Nexus

Η σειρά Nexus της LG χαίρει εκτίμησης σε πολλούς τεχνολογικούς κύκλους. Η εταιρία λανσάρισε την πρώτη συσκευή της σειράς, το Nexus 4, το 2012. Ήταν το πρώτο κινητή της σειράς που διέθετε οθόνη full HD και λειτουργία ασύρματης φόρτισης. Με το Nexus 5, η εταιρία χτύπησε φλέβα. Ήταν μια συμπαγής συσκευή με αξιοπρεπή κάμερα και απέκτησε πολλούς ένθερμους φίλους.

white_nexus.jpg

Αποδείχτηκε τόσο δημοφιλής συσκευή ώστε, όπως και με το Nexus 6P της Motorola, η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Nexus 5X, της LG, με διαρκείς ενημερώσεις λογισμικού, ενισχύοντας την απήχηση μιας ήδη δημοφιλούς συσκευής.

 

LG G5

Το G5 υπήρξε το πρώτο modular κινητό της εταιρίας -θυμάστε όταν αυτού του είδους οι συσκευές ήταν της μόδας; Στο συγκεκριμένο κινητό η LG έδινε στο χρήστη τη δυνατότητα να αφαιρεί τη μπαταρία και να την αντικαθιστά με καινούργια. Άλλα μοντέλα διέθεταν DAC 32-bit (μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό σήμα) της Bang & Olufsen, καθώς και σύστημα ελέγχου της κάμερας. Η LG συνέχισε το πείραμα των modules με το V20, όμως η τάση αυτή ουδέποτε κατέγραψε την προσδοκώμενη απήχηση στους καταναλωτές.

G5-Review-4-796x531.jpg

 

LG V8X

H LG μπορεί να ενσωμάτωσε μια μικρή δεύτερη οθόνη στο LG V10 προκειμένου να εμφανίζονται εκεί οι διάφορες ειδοποιήσεις, όμως το LG G8X ήταν εκείνο με το οποίο η εταιρία παρουσίασε δύο οθόνες και παράλληλα το κατέστησε "αναδιπλούμενο". Το σκεπτικό ήταν απλό: να ενσωματωθεί μια δεύτερη οθόνη μέσω αναστρεφόμενης θήκης. Δεν περιλαμβανόταν  μηχανισμός που να ρύθμιζε την ευελιξία της οθόνης, όμως ο χρήστης μπορούσε να εκτελεί παράλληλα εργασίες και στις δύο οθόνες.

LG V40

Το V40 ήταν ένα από τα πρώτα κινητά που χρησιμοποιούσε πέντε κάμερες στη συσκευή. Ο συνδυασμός αισθητήρων για μια κεντρική, υπερευρυγώνεια και μακρινών λήψεων κάμερα είναι πλέον κάτι το σύνηθες σε πολλές συσκευές, όμως το V40 ήταν από τα πρώτα κινητά που υιοθέτησαν αυτή την προσέγγιση. Εκτός αυτού, διέθετε δεύτερο ευρυγώνειο φακό στη μπροστινή πλευρά για ομαδικές selfies. Σε επίπεδο ευελιξίας για λήψη φωτογραφιών έπαιρνε άριστα.

 LG-V40-ThinQ-featured-796x416.jpg

LG Wing

To Wing είναι μία από τις σύγχρονες προτάσεις της LG με περιστρεφόμενη οθόνη. Ήταν η πρώτη συσκευή -και ενδεχομένως η τελευταία- που προέκυψε από το πρόγραμμα explorer που εφάρμοσε η εταιρία με στόχο τον πειραματισμό στη σχεδίαση των κινητών. Όταν άνοιγε πλήρως η συσκευή, σχημάτιζε ένα Τ, με τη μια οθόνη σε οριζόντια διάταξη και μια δεύτερη μικρότερη από κάτω, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Ο χρήστης θα μπορούσε να χρησιμοποεί τη μικρότερη οθόνη για να λαμβάνει ενημερώσεις ενώ θα απολάμβανε κάποιο παιχνίδι στην κεντρική.

LG-Wing-1-796x418.jpg

Πριν κλείσουμε, να προσθέσουμε εδώ μια εύφημο μνεία στο LG Rollable. Η εταιρία είχε υποσχεθεί πως η συσκευή αυτή θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2021, όμως μετά την ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε πως αποχωρεί από την αγορά των κινητών, ίσως να μην δούμε ποτέ αυτή τη νέα πρόταση.

Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις, LG.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 46
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Lg G2  ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ  Ίσως το καλύτερο android κινητό που βγήκε ποτέ αν λάβουμε υπόψιν πότε βγήκε και τον ανταγωνισμό που είχε.        

LG V30 για μενα το καλυτερο κινητο της. Αδιαβροχο, με Sabre audio dac ,Oled οθόνη ,χωρις Notch ,με sock resistance , HDR , ρυθμιζόμενη δόνηση , ultrawide camera ,ελαφρύ και λεπτό... Αν βρείτ

Αν πληρωνε για μαρκετινγκ θα ηταν κορυφη σημερα.Μακαρι να βρω κανα V60 σε τιμη χωμα να το χτυπησω!

Δημοσιευμένες Εικόνες

Lg bl40 chocolate .... Μοναδικό κινητό το είχε ο ξάδερφος μου όταν εγώ είχα το sony Ericsson w995. 

Επίσης lg gm205 ένα απλό κινητακι το είχα πάρει στη μάνα μου, είχε ραδιόφωνο με ενσωματωμένη κεραία, και πολύ πολύ δυνατό μεγάφωνο. Το μετάνιωσα που δεν πήρα και δεύτερο για μένα.

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συσκευή της ποτέ δεν είχα μιας και πάντα ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή μου, αλλά πάντα μου άρεσαν... ωραίες και καλές συσκευές, σχεδόν πάντα καλός ήχος, που δυστυχώς για άτομα που μάθανε τα κινητά τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια δεν τους λένε τίποτα...

ΥΓ1: Με έπιασε ο ψυχαναγκασμός μου και μόνο που είδα την τεράστια φωτογραφία του flex...

ΥΓ2: Τελικά όχι τελική...

Επεξ/σία από AtiX
 • Like 2
 • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nexus 5X ξύπνησε ενα πρωί σε bootloop απο το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. RIP στο χρόνο.
Όσο δούλευε ήταν το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ.

 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, SPYTRO είπε

Nexus 5X ξύπνησε ενα πρωί σε bootloop απο το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. RIP στο χρόνο.
Όσο δούλευε ήταν το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ.

Πολλά lg είχα διαβάσει, είχαν αυτό το πρόβλημα. Από το g2 και μετά. Από τότε δεν την είχα ποτέ σαν επιλογή. Προτιμούσα να πάρω alcatel 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πρώτο μου android  κινητό ήταν Lg. πολύ καλή συσκευή για τα χρήματα που είχα δώσει και επιτελούς είχα απαλλαχτεί από το προβληματικό symbian.

πολύ καλή υποστήριξη όταν μου παρουσίασε πρόβλημα στην μητρική ήρθε courier το πήρε το επισκεύασε και το γύρισε επιδιορθωμένο.

τα προβλήματα αξιοπιστίας ορισμένων συσκευών και η άρνηση της να τα ανακαλέσει της στοίχισε  εμπορικά όποτε και πήρε τον κατήφορο.

κρίμα που σταμάτα  την ανάπτυξη κινητών περιορίζονται οι επιλογές.,

  οι πωλήσεις συσκευών  έχει καταντήσει ολιγοπώλιο 3-4 κατασκευαστών  και αυτό περιορίζει τον ανταγωνισμό δύστυχος.

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη μου android συσκευή το θρυλικό LG g2 που ήταν όντως μπροστά από την εποχή του. Όταν ήρθε η ώρα να το αλλάξω ήμουν μεταξύ g4 και samsung s6 edge (που ήταν ότι πιο όμορφο είχε παρουσιαστεί σε Android τότε) και τελικά με κέρδισε η Samsung!

Επεξ/σία από koutsis
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Lg G2 

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ 

Ίσως το καλύτερο android κινητό που βγήκε ποτέ αν λάβουμε υπόψιν πότε βγήκε και τον ανταγωνισμό που είχε.

 

 

 

 

 • Like 15
 • Thanks 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι να πω για αυτο το lg g2 .....οτι καλυτερο υπηρχε τοτε,με οθοναρα!!!Α ρε lg!!!oi κινεζοι επρεπε να ειναι σε αυτην την θεση και οχι εσυ με την HTC

 • Like 9
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι νομίζω φανερό ότι αν εξαιρέσεις Samsung, δεν έχει μείνει κατασκευαστής χωρίς μεγάλο domestic market που να μην φυτοζωεί ή να μην τον έχει φάει η μάυρη μαρμάγκα (LG, Nokia, Sony, HTC, Ericsson).

Τι να το κάνει η LG που ήταν δεύτερη σε πωλήσεις στη Νότια Κορέα; Η τρίτη θέση στην Αμερική καλή αλλά πολύ πίσω από τους δύο πρώτους. Άπό εκεί και πέρα, όταν οι ανταγωνιστές σου παίζουν μπάλα μόνοι τους στη Κίνα και στην Ινδία λόγω τιμής, έχεις χάσει από τα αποδυτήρια όσο καλά κινητά και να φτιάχνεις. Αυτός είναι νομίζω ο κύριος λόγος και όχι το κακό μάρκετινγκ ή τα bootloop στο μακρυνό 2015.

Από εκεί και πέρα, κρίμα για εμάς τους καταναλωτές που χάνουμε σε επιλογές. Έγω ήθελα να δοκιμάσω το multitasking σε dual screens με το V60. Είναι νομίζω η μόνη σοβαρή και φτηνή προσέγγιση στο multitasking και σίγουρα καλύτερη σε σχέση με τα gimmicks που λέγονται foldables.

 • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LG V30 για μενα το καλυτερο κινητο της.

Αδιαβροχο, με Sabre audio dac ,Oled οθόνη ,χωρις Notch ,με sock resistance , HDR , ρυθμιζόμενη δόνηση , ultrawide camera ,ελαφρύ και λεπτό...

Αν βρείτε αλλο κινητό με όλα αυτα τα χαρακτηριστικά ακομα και σημερα πείτε μου και εμένα.

 • Like 12
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

G2 G5 G7 G Flex V10 V20 V40 και επίλογος με το πανέμορφο Velvet. Εξαιρετικές συσκευές, fm radio, dac ήχου και αποσπώμενη μπαταρία, ποιότητα κατασκευής, κανένα πρόβλημα δεν είχα σε καμία. 

 • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.