Προς το περιεχόμενο
  • 0

Αναζήτηση προγραμματιστή για Telegram/Viber Client σε λειτουργικό Symbian (S^3)


Mivas (myphone)

Ερώτηση

Καλησπέρα σε όλους. Το λειτουργικό Symbian κυριαρχούσε παγκοσμίως για πάνω από δεκαετία στα κινητά μέχρι που ξεπεράστηκε σε χρήστες από το Android λόγω προώθησης από Google και υιοθέτησης από περισσότερους κατασκευαστές. Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα, υπάρχει διεθνής κοινότητα χρηστών του Symbian και τελευταία γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί κάπως καλύτερα μέσα από πλατφόρμες όπως στο πολλών ετών σημαντικό σάιτ Symbian Developers (http://sdf.allstarsoftware.co.uk/), στο facebook, στο Telegram και στο ρωσικό Vkontakte κλπ.

Σαφώς με την απουσία έπειτα από τόσα έτη, αρκετές ιντερνετικές εφαρμογές έχουν εκλείψει με τις συνεχείς αλλαγές API και τη διακοπή υποστήριξης από τις εταιρείες. Μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Whatsapp αλλά και γενικότερα των υπηρεσιών IMs.

Τα APIs των Whatsapp και Viber φαίνεται ότι είναι αρκετά περιοριστικά στην δημιουργία 3rd party clients, όχι όμως και αυτό του Telegram. Επομένως ξεκίνησε μια προσπάθεια για να οργανωθεί το project Symbigram, ένας πλήρης εγγενής client Telegram για Symbian.

http://symbigram.com/

Δυστυχώς οι κατεξοχήν προγραμματιστές με γνώσεις του αντικειμένου έχουν αποχωρήσει από καιρό, κάποιοι έναπομείναντες προγραμματιστές της κοινότητας μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να αναλάβουν εξολοκλήρου να φτιάξουν έναν τέτοιον client. Επομένως υπάρχει συζήτηση για να γίνει short-term recruitment κάποιου προγραμματιστή που θα το βγάλει εις πέρας και θα το δώσει στην κοινότητα με ανοιχτό κώδικα, προφανώς με κάποια αμοιβή.

Ο προγραμματισμός για Symbian μπορεί να γίνει σε Qt, C++, Java κλπ. Η καλύτερη επιλογή είναι Qt. Υπάρχει ήδη ένας πολύ βασικός J2ME client για Telegram που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε λειτουργικό ακόμη και πολύ παλιά κινητά, όμως είναι ιδιαίτερα αναξιόπιστο. Επομένως η κοινότητα χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο, κάτι πλήρες, όσο πιο πλήρες γίνεται σε features.

Θεωρητικά εάν αυτό πετύχει, θα μπορούσε στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια και Viber, εάν το επιτρέπει το API ή άλλα project.

Εάν κάποιος έχει γνώσεις Qt και έχει εμπειρία σε παρόμοια project, μπορεί να με ενημερώσει ή να επικοινωνήσει απευθείας με τον Sergey (από το σάιτ symbigram) ή τον άλλο συνδιοργανωτή, Max (δημιουργός των τελευταίων custom firmware Delight)

Η μόνη ανεξάρτητη από τον προγραμματισμό προϋπόθεση είναι προφανώς βασικές γνώσεις αγγλικών για να επικοινωνεί με άλλους προγραμματιστές από την κοινότητα του Symbian.

Ευχαριστώ.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση ακόμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.