Προς το περιεχόμενο

Speedport Plus χρήση VoIP συσκευής ή android phone


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το Speedport Plus modem/router της Cosmote (που δουλεύει μόνο σαν modem, ενώ για router/AP έχω ένα Asus AX88U) και θέλω να συνδέσω ένα VoIP τηλέφωνο ή να χρησιμοποιώ για κλήσεις το android κινητό μου με κάποια εφαρμογή.

Υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο VoIP τηλέφωνο (κατά βάση όσο φθηνότερο γίνεται) που να συνδέεται κατευθείαν πάνω στο modem; Λύσεις τύπου να αλλάξω Fritzbox δεν με ενδιαφέρουν, μιας και έχω επενδύσει ήδη σε ακριβό ρούτερ.

Τέλος υπάρχει κάποια android εφαρμογή για να λαμβάνω/κάνω κλήσεις από το κινητό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο (ή μας δίνουν οι πάροχοι) έχουν μόνο SIP Client για να συνδεθεί η VoIP τηλεφωνία σε έναν server (π.χ. του παρόχου) και να έχουμε υπηρεσία.

Η διαφορά είναι ότι για να κάνεις αυτό που θέλεις, πρέπει απαραίτητα η συσκευή να έχει δυνατότητα και SIP Server, ώστε να συνδέονται πάνω της ΙΡ τηλέφωνα ή εφαρμογές σε κινητές συσκευές. Οι μόνες συσκευές που έχουν αυτή την δυνατότητα είναι όλα τα Fritz και ελάχιστα μοντέλα 2-3 κατασκευαστών, αλλά κοστίζουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Υπάρχουν τα Gigaset τηλέφωνα, οπως το 850 που έχω, τα οποία έχουν και ethernet συνδεση για voip τηλέφωνία (μέχρι 6 πάροχοι). Οταν το συνδέσεις στο δίκτυο έχει και web Interface για όλες τις ρυθμίσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...