Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας, σκέφτομαι να μπω στον κόσμο της φωτογραφίας πέραν από της φωτογραφίες που τραβάω με το κινητό μου, και όντας άπειρος από της κάμερες, θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές στης dslr και στης mirorless, θα ήθελα να μάθω τα θετικά και τα αρνητικά ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες.. 

 

Σας ευχαριστώ πολύ 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 40
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Ναι, ισχύει. Και εγώ χρησιμοποιώ έναν Samyang 8mm f3.5 Manual Focus που απλά τον βάζεις στο f5.6 και εστίαση στο infinity και τον ξεχνάς, εκτός αν βγάλεις κάποιο θέμα πολύ κοντά. Αλλά δε χρειάζεται να

Όχι. Ο φακός ήταν όσο καλύτερα μπορεί να καλιμπραριστεί σε συνθήκες καλού φωτισμού, με στόχους εκτυπωμένους σε καλές εκτυπώσεις, με όλες τις συνθήκες ιδανικές.   Όμως, όταν οι συνθήκες αυτές

Πολύ καλή ανάλυση. Απηχεί ακριβώς και τη δική μου εμπειρία. Έχει χρειαστεί να στείλω φακό στη Nikon λόγω συχνού backfocus για να διαπιστώσω ότι ο ίδιος φακός σε άλλο σώμα Nikon κάνει frontfocus (όχι π

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, koula25 είπε

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας, σκέφτομαι να μπω στον κόσμο της φωτογραφίας πέραν από της φωτογραφίες που τραβάω με το κινητό μου, και όντας άπειρος από της κάμερες, θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές στης dslr και στης mirorless, θα ήθελα να μάθω τα θετικά και τα αρνητικά ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες.. 

 

Σας ευχαριστώ πολύ 

   Καλησπέρα σας , η mirrorles κατηγορία είναι η ανερχόμενη τάση και προφανώς το μέλλον . ΟΜΩΣ , για κάποιον που θα θελήσει να ασχοληθεί με την φωτογραφία σε πιο σοβαρό ερασιτεχνικό επίπεδο είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα φτάσει αφού πρώτα περάσει από τα χέρια του μια DSLR η οποία σαν σύστημα είναι αρκετά πιο φιλικό για ξεκίνημα .

   Η απαρίθμηση των θετικών και αρνητικών της κάθε κατηγορίας , την οποία θα σας δώσω στην συνέχεια , δεν έχει τέτοιο νόημα σε ένα ξεκίνημα , αφού ένας αρχάριος δεν μπορεί να αξιολογήσει τι είναι αυτό που χρειάζεται πραγματικά . Λέω δεν μπορεί όχι γιατί δεν καταλαβαίνει , όμως στην χρήση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά .

  Για την ουσία του θέματος , η κατηγορία DSLR είναι αυτή που υπήρχε έτσι κι' αλλιώς , οπότε έχει σειρά φακών σε μεγάλη γκάμα και προσιτές τιμές , ακόμη και για κάποιον με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα . Ομοίως υπάρχει πληθώρα after market εξαρτημάτων , αλλά και γνήσιων . Υπάρχει εκτεταμένη βιβλιογραφία , οδηγοί και ότι άλλο χρειάζεται κάποιος στο ξεκίνημα του . Τα προσφερόμενα συστήματα δλδ σώμα και φακός είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες του μέσου χρήστη και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές , σαν καινούργια η και μεταχειρισμένα , ακόμη και από το γεγονός ότι οι κατασκευαστές αποσύρουν σταδιακά τα συστήματα χάριν των νεότευκτων mirrorles , μια κίνηση από την οποία μόνο ωφελημένος βγαίνει ο μέσος χρήστης . 

   Σαν αρνητικό , παρουσιάζεται πρωτίστως ο μεγάλος όγκος , κάτι υπό εξέταση , αν συγκρίνει κανείς δίπλα δίπλα μια Nikon D3500 με μια Sony a7 . 

   Σε γενικές γραμμές , η DSLR κατηγορία υπάρχει ακόμη και για μένα τουλάχιστον είναι η πλέον ακίνδυνη λύση για κάποιον αρχάριο .

  Στον αντίποδα , τα συστήματα mirrorles εμφανίστηκαν με πρώτο χαρακτηριστικό τον μειωμένο όγκο και βάρος ( κι' αυτό υπό εξέταση ) αφού μέσα στον μηχανισμό του σώματος απουσιάζει ο καθρέφτης αλλά και το πενταπρισμα , το εξόγκωμα επάνω στο σώμα μιας μηχανής . 

  Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα από τα κανάλια ενημέρωσης , με έμφαση στις ικανότητες τους γύρω από την street photography , όπου λόγω όγκου κρίθηκαν πιο χρήσιμα ώστε να τραβάει κάποιος σκηνές σχεδόν απαρατήρητος . 

   Τα οφθαλμοσκοπια είναι ηλεκτρονικά , όπως επίσης οι οθόνες στις πλάτες είναι ανακλινομενες και συνήθως αφής .

  Όλα αυτά βέβαια έχουν το τίμημα τους , αφού η διάρκεια μιας μπαταρίας επιβαρύνεται σημαντικά . 

   Σαν νέα συστήματα , έχουν άλλους φακούς , αφού οι εταιρείες άλλαξαν τα mount δλδ τα στρογγυλά ανοίγματα στο μπροστινό μέρος του σώματος , εκεί που κουμπώνει ο φακός , με αποτέλεσμα οι αντίστοιχες σειρές φακών να είναι καινούργιες και πιο ακριβές .

   Σαν φωτογραφικά σύνολα , σε βασική μορφή , οι τιμές είναι κάπως πιο πάνω από τα αντίστοιχα συστήματα DSLR .

  Να μην το μακρύνω περισσότερο , δεν αρνούμαι την mirrorles κατηγορία , εξήγησα όμως πιο πάνω πως , είναι σίγουρα πιο ορθολογιστικό σαν κίνηση , ένας αρχάριος να ξεκινήσει από την DSLR κατηγορία , όπου θα του κοστίσει σαφώς λιγότερο , θα έχει να ασχοληθεί με πιο βατά θέματα σε ότι αφορά την λειτουργία της , αλλά και τις τεχνικές της φωτογραφίας , ενώ με τον χρόνο θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα και τα mirrorles συστήματα , όπου αν αποφασίσει πως είναι το επόμενο κατάλληλο βήμα γι' αυτόν έχει καλώς κι' ας προχωρήσει .

   Φωτογραφίες μπορεί να βγάλει είτε με τον ένα η τον άλλο τρόπο , πουθενά δεν γράφει ότι θα είναι καλύτερες η υποδεέστερες αν χρησιμοποιεί το ένα η το άλλο σύστημα , όπως επίσης υπάρχουν λίγα πράγματα που θα κάνει καλύτερα η χειρότερα εξαιτίας του συστήματος που είχε στα χέρια του .

   Καλή επιτυχία , στη διάθεσή σας για περισσότερα .

  

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ακόμη ουσιαστική διαφορά είναι ότι στις mirrorless, τα αποτελέσματα οποιασδήποτε αλλαγής στις ρυθμίσεις κάνεις τα βλέπεις άμεσα,  ενώ στη dslr πρέπει να βγάλεις μια φωτογραφία για να δεις.

Επίσης οι mirrorless έχουν λειτουργίες εστίασης όπως το eye detection, που εγώ βρίσκω πολύ χρήσιμο. Τέλος πολλές mirrorless έχουν σταθεροποίηση στο σώμα,  ενώ στις dslr εξαρτάται από τον κάθε φακό.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, koula25 είπε

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας, σκέφτομαι να μπω στον κόσμο της φωτογραφίας πέραν από της φωτογραφίες που τραβάω με το κινητό μου, και όντας άπειρος από της κάμερες, θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές στης dslr και στης mirorless, θα ήθελα να μάθω τα θετικά και τα αρνητικά ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες.. 

 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Καλησπέρα. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την απάντηση του babisskg.  Θα επιχειρήσω να γράψω συνοπτικά μια απάντηση στο ερώτημα σας από τη σκοπιά του χομπίστα και μόνο και μια γνώμη για πιθανή αγορά. Να σημειώσω πως θα αναφέρω κυρίως πρακτικά ζητήματα και όχι τεχνικά, καθώς το πιθανότερο είναι πως δεν σας αφορούν στην παρούσα φάση. 

 

DSLR 

- θετικά :   Χαμηλότερο αρχικό κόστος, πληθώρα μεταχειρισμένων ειδών στην ελληνική αγορά σε καλές τιμές για "πειραματισμούς", πληθώρα φακών αλλά και εξαρτημάτων γενικότερα λόγω του ότι προϋπήρχαν των mirrorless , συνήθως καλύτερο πιάσιμο στο χέρι και εργονομία, διάρκεια μπαταρίας, γενικά ανθεκτικές.

- αρνητικά :  Βάρος και όγκος (ωστόσο αυτό είναι σχετικό καθώς θα δει κάποιος πως υπάρχουν mirrorless συστήματα αρκετά κοντά σε διαστάσεις με DSLR) , για μένα είναι λιγότερο φιλικές στη χρήση ειδικά για κάποιον που έρχεται από κινητό (εντελώς υποκειμενικό όμως).

 

Mirrorless

- θετικά :  Βάρος και όγκος εν γένει που καθιστούν τη μεταφορά πιο εύκολη και πιο συχνή ίσως, πιο καινούργια συστήματα που έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά (τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται σε κάποιον που ξεκινάει αυτό καλύτερο να το δει ο ίδιος σαν άμεσα ενδιαφερόμενος για αυτό και δεν γεμίζω το κείμενο),  λόγω της αρχής λειτουργίας τους για μένα είναι εύκολες στη χρήση καθώς σου επιτρέπουν να δεις ακριβώς το τι εικόνα θα βγάλεις πριν πατήσεις το κλείστρο (για αυτό και πιστεύω πως είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που έρχεται από κινητό). 

- αρνητικά :  Τιμή, διάρκεια μπαταρίας ως επί το πλείστον πολύ μικρότερη, ίσως λιγότερες μελλοντικές επιλογές σε είδη φακών ανάλογα με την εταιρεία. 

 

     Ένας αριθμός νέων χρηστών ξεκινάει αγοράζοντας DSLR λόγω μικρότερου κόστους και καταλήγει να μην τις χρησιμοποιεί τόσο τελικά λόγω διαστάσεων και βάρους. Αντίστοιχα ένας αριθμός χρηστών ξεκινάει αγοράζοντας mirrorless λόγω "νεότητας τεχνολογίας" και βάρους-διαστάσεων και καταλήγει να μην τις χρησιμοποιεί γιατί τελικά βαρέθηκε ή δεν του ταιριάζει σαν χόμπι έχοντας όμως ξοδέψει αρκετά περισσότερα χρήματα. 

     Αν και χρήστης mirrorless θα πρότεινα σε κάποιον που ξεκινάει τώρα να αγοράσει μια μεταχειρισμένη DSLR έτσι ώστε αν βαρεθεί, να μην έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ακόμα και αν δεν βαρεθεί όμως θα έχει μάθει να χρησιμοποιεί τις βασικές λειτουργίες μιας μηχανής (που δεν διαφέρουν ανάμεσα στα δύο είδη) με τον πιο "ζόρικο" τρόπο κάτι που δεν πάει χαμένο στη συνέχεια αν θελήσει να μεταβεί σε mirrorless. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Dr_73 είπε

    Μπα ....... 🤣🤣🤣 ....... συμβαίνουν και τέτοια , δεν τολμώ να το πιστέψω ...... και μάλιστα λίγο μόλις αφού έχει λήξει η εγγύηση ! Έχω καιρό να ασχοληθώ μαζί τους , αφού εγκατέλειψα την ιδέα και μόνο στο άκουσμα της φίρμας ......... μπρρρρρρρρ .......... κουνήσου από την θέση σου ........ 

    Έχουν τρελαθεί τα κανάλια ενημέρωσης να μιλάνε για τα 30 ? καρέ το δευτερόλεπτο και πόσο πρέπει να τρέμουν οι άλλες εταιρείες , ξεχνώντας να αναφερθούν σε ΑΛΛΑ θέματα , όπως κάποια σχετικά με υπερθέρμανση στα σώματα ( βλέπε βιντεολήψη ) , κάποια άλλα σχετικά με τον χρόνο που ήθελε να αδειάσει το buffer αφού είχε τραβήξει αρκετές εικόνες με χρήση της ταχύτητας των 30 καρέ το δευτερόλεπτο ...... αφήνοντας τον χρήστη στα κρύα του λουτρού ........ όσο για τα ΤΥΧΟΝ τεχνικά θέματα που παρουσιάστηκαν από χρήστες .......... μούγγαφον dolby surround ......... 

    Ελπίζουν λέει να αναγνωρίσει η εταιρεία το πρόβλημα ........ να τους στείλω το μέιλ μου να μου πουν και μένα αν τους το αναγνωρίσει ......... 🤣🤣

    Τέτοια μηχανή μόνο σαν δώρο και μάλιστα με την δεκαετή επέκταση εγγύησης ......... και πάλι υπό σκέψη .

    Εύχομαι μόνο τα φωτογραφικά τους να μην καταλήξουν σαν τις τηλεφωνικές τους συσκευές .......... οι οποίες κυκλοφορούν ΕΥΡΕΩΣ πλέον στην αγορά κι' αυτό διότι πολύς κόσμος έχει αγοράσει μηχανήματα δικά τους .

  Αυτά τα 30 καρέ βλέπει ο κόσμος και τρέχει να ψωνίσει στις Black Friday περιόδους , χωρίς να μπει στην αυτονόητη διαδικασία να κάνει μια αναζήτηση στο δίκτυο γράφοντας ......... Μάρκα τάδε , μοντέλο τάδε known problems ....... για να δεί τι γράφει ο κοσμάκης για τον πόνο του ...... και για την κάλυψη των εγγυήσεων τις οποίες έζησα και δικαιούμαι να περιγράφω ....... ούτε ψύλλος στον κόρφο σας !

  

    

8 ώρες πριν, pifilos είπε

Καλησπέρα. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την απάντηση του babisskg.  Θα επιχειρήσω να γράψω συνοπτικά μια απάντηση στο ερώτημα σας από τη σκοπιά του χομπίστα και μόνο και μια γνώμη για πιθανή αγορά. Να σημειώσω πως θα αναφέρω κυρίως πρακτικά ζητήματα και όχι τεχνικά, καθώς το πιθανότερο είναι πως δεν σας αφορούν στην παρούσα φάση. 

 

DSLR 

- θετικά :   Χαμηλότερο αρχικό κόστος, πληθώρα μεταχειρισμένων ειδών στην ελληνική αγορά σε καλές τιμές για "πειραματισμούς", πληθώρα φακών αλλά και εξαρτημάτων γενικότερα λόγω του ότι προϋπήρχαν των mirrorless , συνήθως καλύτερο πιάσιμο στο χέρι και εργονομία, διάρκεια μπαταρίας, γενικά ανθεκτικές.

- αρνητικά :  Βάρος και όγκος (ωστόσο αυτό είναι σχετικό καθώς θα δει κάποιος πως υπάρχουν mirrorless συστήματα αρκετά κοντά σε διαστάσεις με DSLR) , για μένα είναι λιγότερο φιλικές στη χρήση ειδικά για κάποιον που έρχεται από κινητό (εντελώς υποκειμενικό όμως).

 

Mirrorless

- θετικά :  Βάρος και όγκος εν γένει που καθιστούν τη μεταφορά πιο εύκολη και πιο συχνή ίσως, πιο καινούργια συστήματα που έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά (τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται σε κάποιον που ξεκινάει αυτό καλύτερο να το δει ο ίδιος σαν άμεσα ενδιαφερόμενος για αυτό και δεν γεμίζω το κείμενο),  λόγω της αρχής λειτουργίας τους για μένα είναι εύκολες στη χρήση καθώς σου επιτρέπουν να δεις ακριβώς το τι εικόνα θα βγάλεις πριν πατήσεις το κλείστρο (για αυτό και πιστεύω πως είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που έρχεται από κινητό). 

- αρνητικά :  Τιμή, διάρκεια μπαταρίας ως επί το πλείστον πολύ μικρότερη, ίσως λιγότερες μελλοντικές επιλογές σε είδη φακών ανάλογα με την εταιρεία. 

 

     Ένας αριθμός νέων χρηστών ξεκινάει αγοράζοντας DSLR λόγω μικρότερου κόστους και καταλήγει να μην τις χρησιμοποιεί τόσο τελικά λόγω διαστάσεων και βάρους. Αντίστοιχα ένας αριθμός χρηστών ξεκινάει αγοράζοντας mirrorless λόγω "νεότητας τεχνολογίας" και βάρους-διαστάσεων και καταλήγει να μην τις χρησιμοποιεί γιατί τελικά βαρέθηκε ή δεν του ταιριάζει σαν χόμπι έχοντας όμως ξοδέψει αρκετά περισσότερα χρήματα. 

     Αν και χρήστης mirrorless θα πρότεινα σε κάποιον που ξεκινάει τώρα να αγοράσει μια μεταχειρισμένη DSLR έτσι ώστε αν βαρεθεί, να μην έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ακόμα και αν δεν βαρεθεί όμως θα έχει μάθει να χρησιμοποιεί τις βασικές λειτουργίες μιας μηχανής (που δεν διαφέρουν ανάμεσα στα δύο είδη) με τον πιο "ζόρικο" τρόπο κάτι που δεν πάει χαμένο στη συνέχεια αν θελήσει να μεταβεί σε mirrorless. 

      Πολύ ορθά όλα , πρέπει να θυμίσω αφού το γνωρίζω , πως άσχετα με οτιδήποτε άλλο , βρίσκω την mirrorles κατηγορία ιδιαίτερα ελκυστική επειδή έχει το τεχνικό προνόμιο να μπορεί να αξιοποιήσει παλαιότερης τεχνολογίας φακούς , κάτι με ενδιαφέρον για μένα τουλάχιστον . Αυτός λοιπόν που βρίσκει ενδιαφέρον σε κάτι τέτοιο , η mirrorles κατηγορία είναι αναντικατάστατη ότι και να λέμε . Φυσικά δεν θα αγόραζα μηχάνημα αξίας 700 ευρώ για να του κοτσάρω Helios 44m - 4 , αλλά ευτυχώς υπάρχουν στα μεταχειρισμένα προσιτές λύσεις γύρω στο κατοσταρικο που κάνουν την δουλειά μιά χαρά .

Επεξ/σία από babisskg
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

     Για τον τίτλο περί DSLR vs mirrorles , αυτό που λέω πάντα , ότι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα . Ζήτημα του τάδε απέναντι στο τάδε δεν υφίσταται για μένα .

    Ο μόνος δρόμος για να ανακαλύψει κάποιος τι χρειάζεται πραγματικά , τι τον εξυπηρετεί καλύτερα στο είδος της φωτογραφίας που τραβάει , είναι ένας και μοναδικός ........ through trial and error .

    Κι' αυτό με την σειρά του , επιτυγχάνεται μόνο με έναν τρόπο δλδ βγάζοντας φωτογραφίες . 

   Για τις τυχόν καταναγκαστικές συνθήκες του είδους , αυτό είναι το καλύτερο και κανένα άλλο ....... καθείς έφ ω ετάχθη .......

    

Επεξ/σία από babisskg
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά σε dslr για παράδειγμα , η canon από το 1986 που έβγαλε τις eos , με φιλμ , όλοι οι φακοί είναι συμβατοί . Παίρνεις την πρώτη 5D dslr που είναι full frame και βάζεις τα πάντα από φακούς φιλμάτων eos, που υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα στα μεταχειρισμένα , με τιμές που ξεκινάνε από 20€ . 

Παρόμοια στη nikon , σε μια D700 βάζεις τα πάντα από AF & AFD φακούς, από το 1986. Αυτά χωρίς αντάπτορες , απευθείας. Και με άψογη συνεργασία, χωρίς προβλήματα.

Και με exif data, όλα τα καλούδια. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ασχοληθεί ο πρωτάρης με φακούς του 80;

Δέχομαι να πάρει μια φτηνή μεταχειρισμένη για να δοκιμάσει. 
Αλλά αν πληρώσει καινούργια, καλυτερα mirorless κατά τη γνώμη μου. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, nickolas είπε

Θα ασχοληθεί ο πρωτάρης με φακούς του 80;

Δέχομαι να πάρει μια φτηνή μεταχειρισμένη για να δοκιμάσει. 
Αλλά αν πληρώσει καινούργια, καλυτερα mirorless κατά τη γνώμη μου. 

      Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα , ας περιμένουμε να δούμε την απάντηση του νηματοθέτη .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, nickolas είπε

Θα ασχοληθεί ο πρωτάρης με φακούς του 80;

Δέχομαι να πάρει μια φτηνή μεταχειρισμένη για να δοκιμάσει. 
Αλλά αν πληρώσει καινούργια, καλυτερα mirorless κατά τη γνώμη μου. 

Γιατί δεν του προτείνεις να πάρει ένα Iphone?

 

Για μένα μια omd em10 μεταχειρισμένη με 100 - 150 ευρώ είναι η τέλεια μηχανή για έναν αρχάριο. Θα του δώσει ελευθερία να παίξει και θα τον προστατέψει εκεί που χρειάζεται ώστε να μη χάσει το ενδιαφέρον του. Συν θα την κουβαλάει παντού, αφού είναι πολύ ελαφριά και ανθεκτική σαν τανκ.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ eos φακοί στις canon full frame, λειτουργούν με αυτόματη εστίαση και πλήρη έλεγχο από τη μηχανή, ακριβώς όπως και οι σημερινοί.

Το ίδιο και οι af & afd της nikon , στα full frame σώματα της nikon και στα ανώτερα μοντέλα dx .

Οι μηχανές τους αναγνωρίζουν όπως και τους τωρινούς !

Πολύ πιο εύκολα από φακούς με χειροκίνητη εστίαση σε mirrorless , που θέλουν αντάπτορα, ρύθμιση διαφράγματος από το δακτύλιο του φακού,

χειροκίνητη εστίαση και ειδικές ρυθμίσεις. 

Ενώ ο δακτύλιος διαφράγματος ενός φακού μπορεί να έχει τιμές f/1.8 και μετά f/4 , η μηχανή μπορεί να βάλει f/2 , f/2.2 , f/2.8 , f/3.2 κτλ .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
28 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

ΟΙ eos φακοί στις canon full frame, λειτουργούν με αυτόματη εστίαση και πλήρη έλεγχο από τη μηχανή, ακριβώς όπως και οι σημερινοί.

Το ίδιο και οι af & afd της nikon , στα full frame σώματα της nikon και στα ανώτερα μοντέλα dx .

Οι μηχανές τους αναγνωρίζουν όπως και τους τωρινούς !

Πολύ πιο εύκολα από φακούς με χειροκίνητη εστίαση σε mirrorless , που θέλουν αντάπτορα, ρύθμιση διαφράγματος από το δακτύλιο του φακού,

χειροκίνητη εστίαση και ειδικές ρυθμίσεις. 

Ενώ ο δακτύλιος διαφράγματος ενός φακού μπορεί να έχει τιμές f/1.8 και μετά f/4 , η μηχανή μπορεί να βάλει f/2 , f/2.2 , f/2.8 , f/3.2 κτλ .

    Μην τους ανοίγεις τα μάτια ......... 

  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα μια πολύ σημαντική διαφορά: όταν έχεις στην κατοχή σου γρήγορους φακούς, το depth of field είναι τόσο μικρό που η εστίαση πρέπει αν είναι τέλεια για να έχεις καλό sharpness. Η Mirrorless μηχανή, εστιάζοντας πάνω στον αισθητήρα και χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιο επιπλέον σύστημα εστίασης (όπως κάνουν οι DSLR), εγγυάται στο 99% των λήψεων σωστή εστίαση. Αυτό το ποσοστό δεν είναι προσεγγίσιμο με μια DSLR, οπότε οι γρήγοροι φακοί αδικούνται πολλές φορές λόγω μέτριας εστίασης. Είναι πολλοί οι φωτογράφοι που είπαν όταν μεταπήδησαν σε mirrorless πως δεν έχουν ξαναδεί τους φακούς τους να αποδίδουν τόσο καλά.

 

Αν δεν υπήρχε αυτή η διαφορά, ειλικρινά δε θα ήθελα να αφήσω ποτέ το DSLR σύστημα. Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, το κράτημα είναι ιδανικό, ο όγκος δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα αφού οι φακοί είναι αυτοί που κάνουν ένα σύστημα ελαφρύ η βαρύ και όχι τόσο το σώμα, το οπτικό σκόπευτρο μου αρέσει τρομερά.

 

Αλλά το θέμα της εστίασης..... από μόνο του αυτό θα με έκανε, αν δεν είχα πολλούς φακούς στο συρτάρι, να πήγαινα σε μια mirrorless χωρίς δεύτερη σκέψη για να μη μου βγει πιο ακριβά στο μέλλον η πιθανή αλλαγή.

 

Αν δε μιλάμε για μεγάλο budget, οι νέοι mirrorless φακοί πετάνε τα μάτια στους παλαιότερους. Όπως και να το κάνουμε, η τεχνολογία προχωράει και τα οπτικά δε μένουν πίσω.

Επεξ/σία από zipo
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
41 λεπτά πριν, zipo είπε

Για εμένα μια πολύ σημαντική διαφορά: όταν έχεις στην κατοχή σου γρήγορους φακούς, το depth of field είναι τόσο μικρό που η εστίαση πρέπει αν είναι τέλεια για να έχεις καλό sharpness. Η Mirrorless μηχανή, εστιάζοντας πάνω στον αισθητήρα και χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιο επιπλέον σύστημα εστίασης (όπως κάνουν οι DSLR), εγγυάται στο 99% των λήψεων σωστή εστίαση. Αυτό το ποσοστό δεν είναι προσεγγίσιμο με μια DSLR, οπότε οι γρήγοροι φακοί αδικούνται πολλές φορές λόγω μέτριας εστίασης. Είναι πολλοί οι φωτογράφοι που είπαν όταν μεταπήδησαν σε mirrorless πως δεν έχουν ξαναδεί τους φακούς τους να αποδίδουν τόσο καλά.

 

Αν δεν υπήρχε αυτή η διαφορά, ειλικρινά δε θα ήθελα να αφήσω ποτέ το DSLR σύστημα. Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, το κράτημα είναι ιδανικό, ο όγκος δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα αφού οι φακοί είναι αυτοί που κάνουν ένα σύστημα ελαφρύ η βαρύ και όχι τόσο το σώμα, το οπτικό σκόπευτρο μου αρέσει τρομερά.

 

Αλλά το θέμα της εστίασης..... από μόνο του αυτό θα με έκανε, αν δεν είχα πολλούς φακούς στο συρτάρι, να πήγαινα σε μια mirrorless χωρίς δεύτερη σκέψη για να μη μου βγει πιο ακριβά στο μέλλον η πιθανή αλλαγή.

 

Αν δε μιλάμε για μεγάλο budget, οι νέοι mirrorless φακοί πετάνε τα μάτια στους παλαιότερους. Όπως και να το κάνουμε, η τεχνολογία προχωράει και τα οπτικά δε μένουν πίσω.

     Nothing needs to be repeated ....... ότι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα ......

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.