Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά,

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος πατώντας σε μια εικόνα μέσα στο word να ανοίξει ένα αρχείο excel. 

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός από hyperlink;

Το hyperlink δεν μου φαίνεται σωστό γιατί αυτό θα κατατεθεί ως εργασία και η καθηγήτρια ζήτησε όταν θα πατήσει την εικόνα να ανοίξει αυτόματα το excel. 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Μια χαρά είναι ο υπερσύνδεσμος. Γιατί δεν σου φαίνεται σωστό;

Όταν πατήσεις στην εικόνα με CTRL+CLICK (γιατί έτσι ανοίγουν οι υπερσύνδεσμοι μέσα στο word) θα ανοίξει το excel.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μια χαρά είναι ο υπερσύνδεσμος. Γιατί δεν σου φαίνεται σωστό;

Όταν πατήσεις στην εικόνα με CTRL+CLICK (γιατί έτσι ανοίγουν οι υπερσύνδεσμοι μέσα στο word) θα ανοίξει το excel.

Αν και τα δύο αρχεία είναι στον ίδιο φάκελο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα αρχεία μεταφερθούν αλλού; Δεν χρειάζεται να γίνει εκ νέου ο υπερσύνδεσμος; Ερώτηση είναι γιατί δεν το γνωρίζω. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, rafinos είπε

Αν και τα δύο αρχεία είναι στον ίδιο φάκελο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα αρχεία μεταφερθούν αλλού; Δεν χρειάζεται να γίνει εκ νέου ο υπερσύνδεσμος; Ερώτηση είναι γιατί δεν το γνωρίζω. 

Λογικό....αφού η διαδρομή θα αλλάξει πως θα βρει την αρχική τοποθεσία? (να μην αλλάξουν θέση τα αρχεία που θες) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός αν θέλει να τα κάνεις html και να το δημιουργήσεις και το folder tree όπου θα βρίσκει τα αρχεία.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που θα παραδοθεί ως εργασία (το γράφω στην αρχική ανάρτηση) άρα όντως δεν μας καλύπτει το hyperlink.

Βέβαια, έκανα μια δοκιμή τοπικά στο ίδιο pc και έφτιαξα ένα word με μια εικόνα που δείχνει σε ένα excel στον ίδιο φάκελο. Μετά τα μετέφερα σε άλλο σκληρό στο ίδιο pc και άνοιγε κανονικά το hyperlink.

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Από τη στιγμή που θα παραδοθεί ως εργασία (το γράφω στην αρχική ανάρτηση) άρα όντως δεν μας καλύπτει το hyperlink.

Βέβαια, έκανα μια δοκιμή τοπικά στο ίδιο pc και έφτιαξα ένα word με μια εικόνα που δείχνει σε ένα excel στον ίδιο φάκελο. Μετά τα μετέφερα σε άλλο σκληρό στο ίδιο pc και άνοιγε κανονικά το hyperlink.

Δεν ξέρω γιατί κολλάς, αν το φτιάξεις το link όσο είναι τα 2 αρχεία στον ίδιο φάκελο, θα τα βρίσκει σε κάθε υπολογιστή όσο βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.

Αλλά για πλήρη ενσωμάτωση, τουλάχιστον σε νέες εκδόσεις word, έχει επιλογή insert->στην ενότητα του text έχει object και βάζεις αρχείο ενσωματωμένο, δηλαδή μεγαλώνει το μέγεθος αρχείου, και το κουβαλάει μαζί του όπου το στείλεις. Δεν θυμάμαι αν γίνει pdf αν το χάνει.

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω στο word να δημιουργήσω υπερσυνδέσμους ώστε όταν πατάω κάθε τίτλο από τα περιεχόμενα να με πηγαίνει στο αντίστοιχο σημείο κάθε εγγράφου. Ουσιαστικά να υπερσυνδέσω δυο φράσεις.

Νόμιζα θα ήταν πολύ απλό αλλά μάλλον δεν είναι :huh:

Η μόνη σχετική επιλογή που βλέπω είναι να υπερσυνδέσω με κατάληξη μια Κεφαλίδα αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό, εξάλλου πολλοί τίτλοι υποενοτήτων είναι στην μέση των σελίδων και όχι απαραίτητα στο πάνω μέρος της σελίδας.

Καμιά ιδέα?

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Θέλω στο word να δημιουργήσω υπερσυνδέσμους ώστε όταν πατάω κάθε τίτλο από τα περιεχόμενα να με πηγαίνει στο αντίστοιχο σημείο κάθε εγγράφου. Ουσιαστικά να υπερσυνδέσω δυο φράσεις.

Νόμιζα θα ήταν πολύ απλό αλλά μάλλον δεν είναι :huh:

Η μόνη σχετική επιλογή που βλέπω είναι να υπερσυνδέσω με κατάληξη μια Κεφαλίδα αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό, εξάλλου πολλοί τίτλοι υποενοτήτων είναι στην μέση των σελίδων και όχι απαραίτητα στο πάνω μέρος της σελίδας.

Καμιά ιδέα?

Κάτι σαν το επισυναπτόμενο;

Bookmarks.docx

Θέλει να πας στην καρτέλα "Εισαγωγή" και να προσθέσεις σελιδοδείκτες (μαρκάρεις το σημείο και κάνεις εισαγωγή σελιδοδείκτη (1), στο όνομα δεν βάζεις κενά και πρέπει να ξεκινάει με γράμμα) για τα σημεία όπου θέλεις να πηγαίνεις και μετά να βάλεις σύνδεσμο (2) που να οδηγεί σε σημείο του εγγράφου.

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έκανα αυτό με τον σελιδοδείκτη και δούλεψε χάρμα!

Θενξ

Και κάτι παρόμοιο μιας και γυρνάει.

Υπάρχει τρόπος να συγχρονίσω τον αριθμό δίπλα σε κάθε κεφάλαιο με την σελίδα στην οποία βρίσκεται το κεφάλαιο?

451300850_.jpg.24df909e8f60d3aa092a39877139fc27.jpg

Δηλαδή άμα γράψω μερικές ακόμα σελίδες πριν το κεφάλαιο "εισαγωγή" μετά αυτό δεν θα βρίσκεται στην σελίδα 8 αλλά πχ στην 11, και θέλω ο αριθμός που φαίνεται να αλλάζει αυτόματα

Δημοσ.

Αυτό δεν το ξέρω. Θα το ψάξω όμως αύριο και αν δεν απαντήσει κανένας άλλος και βρω κάτι θα επανέλθω.

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως ο πίνακας περιεχομένου του word είναι με links (ctrl + click)

Αναφορές -> Πίνακας περιεχομένων.

Σε export σε pdf τα links δεν χρειάζονται το ctrl

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2025 στις 5:39 ΠΜ, elio_1 είπε

Αναφορές -> Πίνακας περιεχομένων.

Dude!! Στην αρχή δεν είχα δώσει σημασία στο μήνυμα αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω.

Μετατρέπεις τα κεφάλαια με κάποιο στυλ και μετά με ένα κουμπί είναι όλα τα περιεχόμενα έτοιμα!! 🤯

Ούτε να βάζω σελιδοδείκτες, ούτε να γράφω χειρόγραφα τους τίτλους ούτε τίποτα. Και αλλάζουν και οι αριθμοί των σελίδων αυτόματα. Απορώ σε ποια σπηλιά ζούσα πριν μάθω αυτή την λειτουργία. Πολλά προγράμματα έχουν λειτουργίες που τις χρειαζόμαστε αλλά δεν τις ξέρουμε και πάλι καλά που υπάρχει το φόρουμ να δώσει ρέστα.

Μια απορία μόνο. Από όλα αυτά τα στυλ, σε μένα μόνο αυτά που λένε "Επικεφαλίδα" συμμετέχουν στον πίνακα περιεχομένων. Ο τίτλος όχι ούτε ο υπότιτλος αν και θα έπρεπε όπως είδα σε tutorial, εκτός αν κάνω κάτι λάθος.

312156338_.jpg.a3ba5ef54b135f6d4b7ed25c45796052.jpg

Οπότε γενικά τι χρησιμότητα έχουν τα υπόλοιπα στυλ, και γιατί δεν είναι πιο σαφές ποια συμμετέχουν στα περιεχόμενα και με ποια ιεραρχία?

Πιθανώς μου αρκεί να μορφοποιήσω το Επικεφαλίδα 1 και 2 για να έχω 2 επίπεδα ιεραρχίας στα περιεχόμενα αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μάθω λίγο καλύτερα πως λειτουργεί για να μην κάνω άδικα κόπο και μετά ανακαλύψω μια λειτουργία που με βολεύει περισσότερο.

Edit: Μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα και έκανα ένα set up που με βόλεψε. Μορφοποίησα τα Επικεφαλίδα 1 να λέγεται Κεφάλαιο, και βρήκα και την επικεφαλίδα 3 σε ένα κρυφό μενού για να έχω ένα 3ο επίπεδο διάρθρωσης και όλα καλά. Είναι λίγο πονοκέφαλος μέχρι να καταλάβεις πως δουλεύει η φάση γιατί δεν είναι και πολύ προφανής

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Λοιπόν μιας και γυρνάει να πάω στο επόμενο ζήτημα αυτοματισμού που είναι οι εικόνες. Έχω πολλές εικόνες στο έγγραφο που από κάτω έχουν λεζάντες με αύξουσα αρίθμηση.

Βρήκα πως φτιάχνονται οι λεζάντες για να είναι συνδεδεμένες με τις εικόνες, και πως μπαίνουν οι παραπομπές, αλλά και πως ανανεώνονται οι παραπομπές καθώς δεν είναι καθόλου προφανές!

Η μεγάλη ερώτηση όμως είναι η εξής. Η φράση "Εικόνα 1" που μπαίνει κάτω από την εικόνα, μου εμφανίζεται με ό,τι να'ναι μορφοποίηση. Η ντιφόλτ είναι μπλε, ιτάλικς, πολύ μικρή και άλλη γραμματοσειρά.

Πείτε μου ότι υπάρχει κάποια κρυφή επιλογή για να αλλάζει αυτό και δεν πρέπει να γίνει τελείως χειροκίνητα :cry: Αν δεν υπάρχει τρόπος τότε αναιρείται ουσιαστικά όλη αυτή η λειτουργία

Δημοσ.

Καλησπέρα @cthulhucarbide,

Θα σου έλεγα με κώδικα VBA θα γίνεται σίγουρα αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ανακάλυψα το παρακάτω και πιθανόν είναι η λύση στο ζητούμενό σου:

Στην κεντρική καρτέλα (Home) πήγαινε στην επιλογή Στυλ, που περιέχονται όλες οι μορφοποιήσεις των επικεφαλίδων κ.τ.λ.

Λογικά εκεί πρέπει να υπάρχει και μια μορφοποίηση για τις λεζάντες.

Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σ' αυτό το στυλ, επέλεγε Μορφοποίηση και λογικά μπορείς να αλλάξεις αρκετά πράγματα από αυτά που χρειάζεσαι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...