Προς το περιεχόμενο

Νοικοκυριό και Καθαριότητα Σπιτιού


MariosX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Ξεκίνησα να μένω μόνος μου και ξέρω πολύ λίγα πράγματα περί καθαριότητας σπιτιού ή πολύ απλά τα έχω μάθει λάθος.

1. Ο χώρος που ενοικίασα έχει να νοικιαστεί χρόνια και γενικά είναι σε άριστη κατάσταση, βαμμένο, ανακαινισμένο ωστόσο όμως η κουζίνα και το μπάνιο μυρίζουν. Δεν μυρίζει βρώμα ή κάτι το οποίο σε κάνει να σιχαίνεσαι αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστη μυρωδιά. Ρώτησα τον ιδιοκτήτη και μου είπε πως επειδή έχουν να τρέξουν τα νερά πολύ καιρό, οι σωλήνες και η αποχέτευση έχουν στεγνώσει με αποτέλεσμα να μυρίζουν, αν τρέξουν τα νερά για κάποιο καιρό, θα φύγει η μυρωδιά. Ερώτηση: επειδή θέλω να φύγουν άμεσα, υπάρχει κάποιο υγρό που θα μπορούσα να βάλω ή να καλέσω υδραυλικό/συνεργείο απολύμανσης και καθαρισμού;

 

2. Σφουγγάρισμα: όσες φορές έχει τύχει να σφογγαεισσω, γεμίζω έναν κουβά γεμάτο νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από το στραγγιστηρι. Επίσης βάζω ένα γεμάτο καπάκι καθαριστικό και ανακατεύω παρά πολύ καλά πριν ξεκινήσω. Παρόλα αυτά έχω διαπιστώσει πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις σφουγγαρίστρες. Ποια σφουγγαρίστρα είναι πιο αποτελεσματική για βαθύτερο/καλύτερο καθάρισμα και πιο καθαριστικό σφουγγαρισματος θεωρείτε καλύτερο για καθαριότητα;

 

3. Τα έπιπλα ξύλου τα καθαρίζω με πανακια με ίνες και σκέτο νερό. Παρόλα αυτά έχω διαπιστώσει πως αφήνουν στάμπες και δεν μου αρέσει. Με τι να τα καθαρίζω καλύτερα;

 

4. Τα έπιπλα του σαλονιού, πως γίνεται να τα καθαρίσω; Δυστυχώς, μου έχουν λερωθεί και φαίνονται άσχημα.

 

5. Καθαριότητα τουαλέτας. Βάζω μπόλικη χλωρίνη στην λεκάνη, μπανιέρα και στον νιπτήρα και βάζω επίσης ένα ειδικό πράσινο υγρό στην λεκάνη και το αφήνω όλο το βράδυ. Υπάρχει κάτι καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για την τουαλέτα;

 

6. Καθαριότητα Τζαμιών/Παραθύρων. Το κλασσικό: Ajax και πανακια. Παρόλα αυτά έχω παρατηρήσει διαφορές πατέντες όπως: Ajax και εφημερίδα, σαπουνονερο με σφουγγάρι. Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για τις τζαμαρίες;

 

7. Γενικά καθαρίζω οπότε δω κάτι λερωμένο, πχ μου έπεσε ο καφές; Σφουγγάριζω εκείνη την στιγμή. Ακόμα όμως δεν έχω επιλέξει να κάνω γενικό καθαρισμό στάνταρ. Εσείς κάνετε;

 

8. Για αρωματικά χώρου τι βάζετε; Χρησιμοποιώ ένα spray, φοβάμαι βέβαια πως είναι καρκινογόνο (όπως και πολλά άλλα πράγματα). Έχετε να προτείνετε κάτι;

 

9. Πλύσιμο πιάτων. Πέρα το παραδοσιακό: σφουγγαρακι και Ava. Αν σε μία κατσαρόλα έχει κολλήσει φαγητό κάτω, ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος καθάρισματος; Έχω δει πολλά όπως, καυτό νερό και το αφήνω να μουλιασει. Ξύδι και Σόδα ώστε να προκαλέσει χημική αντίδραση. Και το πιο σπαστικό: σφουγγάρι σύρματος και τρίψιμο.

 

10. Την γαλλική καφετέρια την πλένετε καθόλου ή αφήνετε το φλυτζάνι (ξέχασα την λέξη που κρατάει τον γαλλικό καφέ για σερβίρισμα)  μόνιμα στην θέση του και απλά αλλάζετε το φίλτρο με τον καφέ; Μόνο εγώ την πλένω κάθε μέρα;

11. Το ψυγείο, πως το καθαρίζετε;

 

Αυτά για την ώρα.

Θεωρώ πως αυτά ούτε ο στρατός δεν μας τα μαθαίνει :D

Επεξ/σία από MariosX
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Νεροχύτες, νιπτήρες και σιφώνια ρίχνεις σόδα φαγητού και ξύδι να γίνει αντίδραση για 10 λεπτά και μετά ρίχνεις λίγο υγρό για πιάτα και καυτό νερό  να διαλυθούν όλα και στη συνέχεια αφήνεις να τρέξει κρύο νερό να ξεπλυθούν εντελώς.

2. Οι σφουγγαρίστες με μικροίνες μας έχουν βολέψει καλύτερα γιατί δεν αφήνουν χνούδι. Υγρό ό,τι κι αν πάρεις ίδια είναι. Διαλέγεις ανάλογα αν έχεις πάτωμα ξύλινο, μάρμαρο ή πλακάκι.

3. Στα έπιπλα ξύλου δεν χρησιμοποιούμε νερό. Ξεσκόνισμα και 1-2 φορές το μήνα με υγρά μαντηλάκια για ξύλινα έπιπλα ή ένα σπρέι για έπιπλα.

4. Τα έπιπλα του σαλονιού, εξαρτάται από το υλικό τους, αλλά καλύτερα να βάλεις κανένα κάλυμα που το πλένεις όποτε λερωθεί.

5. Καθαριότητα τουαλέτας. Δεν χρειάζεται τόσο πολλή χλωρίνη συνέχεια. Και το υγρό για τη λεκάνη με μέτρο!

6. Καθαριότητα Τζαμιών/Παραθύρων. Το κλασσικό: Ajax και πανακια. Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος. Ό,τι άλλο δοκιμάσαμε δεν μας πρόσφερε κάτι περισσότερο και σου μιλάω για σπίτι με 7 μπαλκονόπορτες, 15 παράθυρα και 4 φεγγίτες!

7. Γενικά καθαρίζω οπότε δω κάτι λερωμένο. Το καλύτερο είναι αυτό! Γενική καθαριότητα γίνεται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και με διαφορετική ένταση. Π.χ. κάθε εβδομάδα ένα σχολαστικό σκούπισμα, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα. Σε πιο αραιά διαστήματα μετακινείς και έπιπλα για να καθαρίσεις πιο σχολαστικά.

8. Για αρωματικά χώρου δεν βάζουμε τίποτε ποτέ. Άνοιγμα τα παράθυρα να ανανεώνεται ο αέρας. Ακόμη και το χειμώνα 4-5 φορές για 5-10 λεπτά είναι απαραίτητο. Τα αρωματικά δεν καθαρίζουν τον αέρα, αντίθετα το επιβαρύνουν!

9. Πλύσιμο πιάτων. Παραδοσιακό αλλά με το πράσινο σφουγγαρακι scotch brite που καθαρίζει ακόμη και τα κολλημένα. Αλλά καλό είναι να μη σου καίγεται το φαγητό και κολλάει στην κατσαρόλα. Το μούλιασμα πάντως μετά το μαγείρεμα βοηθάει να μην ξεραθούν.

10. Την γαλλική καφετέρια φυσικά και την πλένουμε. Και μία φορά το μήνα/δίμηνο την βάζουμε να δουλέψει χωρίς καφέ και στο νερό ρίχνουμε ξύδι για να διαλυθούν τα άλατα και μετά την ξεπλένουμε καλά για να φύγει η μυρωδιά του ξυδιού.

11. Το ψυγείο με νεράκι και ξύδι ή χλιαρό νερό με σόδα φαγητού. Τα ράφια τα σαπουνίζεις κανονικά όπως πλένεις τα πιάτα. 

Εμάς μας τα έμαθαν οι γονείς μας καθώς δούλευαν και οι δύο και έπρεπε να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.

Το ίδιο κάναμε και με τα δικά μας παιδιά που ζούνε μόνα τους από 18 χρονών!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, efib είπε

@OP Τοσα χρονια πως ζουσες; 

Με γονείς οι οποίοι δεν με άφηναν να κάνω τίποτα μόνος μου και αν έκανα μου το βγάζανε ξινό.

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπε και ο SB_1957 το βασικό σε ένα σπίτι είναι ο καλός αερισμός ειδικά σε σπίτια που ήταν για καιρό κλειστά. Τα υπόλοιπα ένα - ένα θα τα μαθαίνεις.

Εξάλλου από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι κάνεις πολλά πράγματα αρκετά καλά και πολύ καλά μάλιστα και μη σου πω πως θα είσαι περιζήτητος γαμπρός αν σε πάρουν είδηση τα ελεύθερα κορίτσια του insomnia.😇

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Πάνω κατω στα είπαν, οσο για αποσμητικό χωρου, εγω βαζω ελαια με στικς (σε δοχειακι, οχι απο αυτα που καπνιζουν) και το σπιτι μυρίζει τελεια. Επισης αφηνω ανοιχτα τα τζαμια οταν φεύγω το πρωί για τη δουλεια και αεριζεται επαρκως :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου γράψω πως καθαρίζω εγώ κ ότι από αυτά θες τα κρατάς. 

Κυριακή συνήθως η διαδικασία πάει ως εξής. Αφού ξυπνήσουμε ανοίγουμε την μπαλκονοπορτα στο δωμάτιο να αεριστει (αυτό το κάνουμε κάθε μέρα) βγάζουμε σεντόνια, τα μαξιλάρια με την πικε κουβερτούλα τα βγάζουμε στο μπαλκόνι να αεριστουν. 

Ξεσκόνισμα με Swiffer όλο το σπίτι. Μετά με την ηλεκτρική σκούπισμα σχολαστικό, κάθε 2 εβδομάδες περίπου με το ειδικό βουρτσάκι της σκούπας κάνουμε τον καναπέ την πολυθρονα κ ότι μαζεύει σκόνη πχ κεφαλάρι κρεβατιού. Σφουγγαρισμα με διαφορετικό σαπούνι για τα πλακάκια κ για το παρκέ κατά προτίμηση με καυτό νερό. Το μπαλκόνι επειδή δεν έχει λούκι κ είναι με πλακάκι, σκούπισμα κ σφουγγαρισμα εννοείται στο τέλος. 

Αφότου ξεπλυνουμε την σφουγγαριστρα με πανακια dettol κάνουμε την τουαλέτα κ μετά ρίχνουμε Χλωρίνη κ κλείνουμε το καπάκι. 

Αυτά γίνονται κάθε εβδομάδα, κάθε 2 3 μήνες βγαίνουν όλα από το μπάνιο κ πέφτει γενική με Σπρέι για άλατα κ Χλωρίνη με Σφουγγάρι για την λεκάνη κ τον νιπτήρα (εννοείται διαφορετικά σφουγγαρια). 

Συμβουλή μην αφήνεις τα πιάτα να μαζεύονται όσο κ να βαριέσαι, να τα πλένεις κάθε μέρα. Όταν μαγειρεύεις κάτι πχ Αρακά, αφότου κρυώσει το φαγητό το βάζεις σε ένα ταπερ κ ξεπλένεις με νερό την κατσαρόλα. Μην ρίχνεις σε ζεστά σκεύη νερό θα τα καταστρέψεις. Για τα σφουγγαρια που ρώτησες εμείς παίρνουμε τα Scott's bright delicate (δουλεύω σε s/m γι αυτό τα ξέρω😝) δεν χαράζουν. 

Εννοείται να πλένεις τα εξαρτήματα του καφέ 1 φορά τη μέρα αυτό έχει να κάνει κ με την γεύση του καφέ. 

Αρωματικό βάζουμε Airwick όχι το Σπρέι την ηλεκτρική συσκευή με το υγρό με τις 5 βαθμίδες έντασης. 

Ότι θέλεις ρωτάς! 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Welcome to "εργένικη ζωή"😁

Μένω μόνος μου εδω και τα τελευταία 4 χρονια αφού οι δρόμοι μας με την πρώην γυναικά μου χωρίσανε. Τελος η κρεβατομουρμούρα, εχει τα καλά του εχει και τα άσχημα του. Δεν θα επεκταθώ σε αυτα, δεν εχει νόημα. Θα σου δώσω μερικές συμβουλές.

1) Να αερίζεις καλά το σπιτι. Το πρωι αφού ξυπνάς και στρώνεις κτλπ. 30 λεπτά να αερίζετε καλά το σπίτι.

2) Επειδή εχω και εγω θεμα με τις αποχετεύσεις, (ειμαι τελευταίος όροφος) κάνω το εξής κόλπο. Θα αγοράσεις Fabuloso απο το σούπερ μάρκετ, θα το βάλεις σε ενα ψεκαστήρα χειρός (αν σου εχει περισσέψει και τίποτα παλαιό απο υγρό τζαμιών κτλπ κανει) θα το βάλεις σε αναλογία τουλάχιστον 50-60% νερό και το υπόλοιπο υγρό, και θα ψεκάζεις τα σιφώνια στο μπάνιο στην κουζίνα και οπού αλλου θέλεις εσυ που ερχετε η μυρωδιά της αποχέτευσης. Επισης αν εχεις πατοσιφωνο στο μπάνιο αυτο που ειναι με σχάρα, αλλαξε το και βαλε κλειστού τύπου (πουλάνε στα υδραυλικά-χρωματοπωλεία). Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!

3) Στην καθαριότητα η σειρά που ακολουθώ εγω ειναι η εξης.Α) Ξεσκόνισμα σε ολες τις επιφάνειες με ξεσκονόπανο τυπου swiffer. Β) Σκούπισμα με σκούπα χειρός να πάρεις τα χοντρά που λέμε. Γ) Σκούπισμα κάλο με ηλεκτρική σκούπα. Δ) Σφουγγάρισμα με καυτό νερο (από βραστήρα η οπού άλλου μπορείς).

4) Οσοι έχουμε παιδιά, ξέρουμε οτι τα μωρό-μαντίλα ειναι θαυματουργά. Καθαρίζουν διάφορες επιφάνειες επίσης και τοίχους οταν εχουν βρομιές απο πιτσιλιές, μαυρίλες κτλπ.

5) Για τα τζάμια εχω διαβάσει οτι το WD40 καθαρίζει και δεν αφηνει να κανουν δαχτυλιές και αλλους λεκέδες, δεν το εχω δοκιμάσει θα το δοκιμάσω να δω τι κανει. Προς το παρον με κλασσικο υγρο για τα τζαμια.

6) Αν εχεις βεράντα η αλλο εξωτερικό χώρο με πλακάκι το νερό απο το σπίτι δεν το πετάς, σφουγγαρίζεις με αυτο την βεράντα σου. Να εχεις άλλη σκούπα και σφουγγαρίστρα για το σπίτι και άλλη αντίστοιχα για την βεράντα.

7) Για ταπετσαρίες επίπλων δοκίμασε με ατμοκαθαριστη. Κάνει δουλειά. Αν έχουν πολλές φθορές βάλε καλύμματα τα οποια θα τα βγάζεις και θα τα πλένεις στο πλυντήριο.

8.) Για κατσαρόλες, ταψιά κτλπ. Βαλε swaz αραιωμένο με βραστό νερο, αστα να μουλιάσουν και θα βγουν ολα τα λαδια, και τα λίπη πανεύκολα.  Εγω το χρησιμοποιώ παντού μαζι και με το υγρο του πληντηριο ρουχων καθαριζει πολυ καλα τα ρουχα. 

Οτι αλλο θέλεις ρωτά.

20200310115005_fabuloso_lavanda_ygro_1000ml.jpeg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

45 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

1) Να αερίζεις καλά το σπιτι. Το πρωι αφού ξυπνάς και στρώνεις κτλπ. 30 λεπτά να αερίζετε καλά το σπίτι.

Αυτό με το πρώτα στρώσιμο και μετά αερισμό δεν είναι σωστό. Πρώτα πρέπει να πάρει αέρα το κρεβάτι από τον βραδινό ύπνο και μετά να γίνεται το στρώσιμο.  Όλοι τόσα χρόνια ανάποδα το κάναμε, ώσπου έμαθα.

  • Like 7
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο,τι ειπαν πιο πανω τα παιδια θα σε καλυψει 100%. Ωστοσο, δοκιμασε και τη λυση του ατμοκαθαριστη. Οχι τοσο για βρωμια, αλλα για απολυμανση πχ. στο υφασμα των επιπλων, στο στρωμα (με επιφυλαξη, πολλοι λενε ΟΧΙ, ψαξε το), στα ειδη του μπανιου με ενα καθαριστικο υγρο πρωτα, χαλια, κουρτινες γενικα οπου παει το μυαλο σου δοκιμασε το.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σφουγγάρισμα με καυτό νερό δεν έχουμε κάνει ποτέ.

Αλλά για απολύμανση 1-2 φορές το μήνα διαλύουμε ένα φλυτζάνι σόδα,  μισό φλυτζάνι βορικό οξύ και πράσινο σαπούνι σε σκόνη σε 1 λίτρο καυτό νερό, συμπληρώνουμε με κρύο και με αυτό καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες και σφουγγαρίζουμε όλο το σπίτι. Είναι ό,τι καλύτερο και δεν μπουκώνεσαι από τις χλωρίνες και τα χημικά!

Μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα βγαίνουν έξω όταν υπάρχει ήλιος και τα στρώματα από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο κάθε 2 μήνες, καλό χτύπημα με το χτυπητήρι χαλιών και σχολαστικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα.

Επίσης επειδή είμαστε εξοχή χρειάζεται αρκετά συχνά να καθαρίζουμε το σπίτι από τους ιστούς αράχνης, ψηλά στις γωνίες, στα κουρτινόξυλα, στα φωτιστικά κ.λπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Αυτό με το πρώτα στρώσιμο και μετά αερισμό δεν είναι σωστό. Πρώτα πρέπει να πάρει αέρα το κρεβάτι από τον βραδινό ύπνο και μετά να γίνεται το στρώσιμο.  Όλοι τόσα χρόνια ανάποδα το κάναμε, ώσπου έμαθα.

Σωστή η παρατήρηση. Τις μέρες με ηλιο και κάλο καιρό τουλάχιστον καθε 2 μέρες βγάζω μαξιλάρια, παπλωματά, και σεντόνια στον ηλιο είναι και κάλο για να μην μαζεύονται τα ακαρεα σκόνης. Επίσης και το στρώμα ειναι καλο να βγαίνει στον ηλιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Σωστή η παρατήρηση. Τις μέρες με ηλιο και κάλο καιρό τουλάχιστον καθε 2 μέρες βγάζω μαξιλάρια, παπλωματά, και σεντόνια στον ηλιο είναι και κάλο για να μην μαζεύονται τα ακαρεα σκόνης. Επίσης και το στρώμα ειναι καλο να βγαίνει στον ηλιο.

Υπερβολή νομίζω κάθε 2 μέρες έξω τα μαξιλάρια και τα παπλώματα. Εκτός και αν είσαι όλη ημέρα στο κρεβάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζω εδώ και 10 μήνες μόνος. Όπως και εσύ δεν είχα καμία εμπειρία στην αρχή με τη καθαριότητα και μάλιστα έχασα κάμποσα σεντόνια και ρούχα από μούχλα. Τώρα έχω ένα καλό πρόγραμμα και είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.

Μια φορά τη μέρα πλυντήριο πιάτων, μου παίρνει το πολύ 5 λεπτά να το γεμίσω όλο και τέλος

 Δύο φορές το  μήνα πλυντήριο ρούχων και την ίδια μέρα στεγνωτήριο βέβαια αυτό επειδή βγαίνω σπάνια και δε λερώνω τα σεντόνια μου ούτε ιδρώνω κτλ.

Σφουγγάρι με νερό το πάνω μέρος του φούρνου μετά το μαγείρεμα

Δε πετάω ποτέ ΤΙΠΟΤΑ στη τουαλέτα, όλα τα πετάω με χαρτί στο ντενεκέ όπως υπολείματα από φαί κτλ

Σφουγγάρι με νερό το ψυγείο αν λερωθεί κάθε τόσο

Συντήρηση του πατώματος με ηλεκτρική σκούπα μία φορά τη βδομάδα ή το 15ήμερο

Υγρομάντηλα για τη τουαλέτα και το νεροχύτι

Πανάκια καθαρισμού για τη σκόνη στον υπολογιστή (έξω από αυτόν εννοείτε και σε ασφαλές μέρος) ή σε έπιπλα αλλά δε βάζω νερό (γιατί φοβάμαι) απλά τη μαζεύω λίγο. Πιστεύω εδώ ένα ηλεκτρικό σκουπάκι θα ήταν καλό.

Από εκεί και πέρα έχω βρει μία εταιρία καθαρισμού που τη φέρνω 1-2 φορές το μήνα αν έχω μείνει πίσω ή αν έχει μαζέψει πολύ και τα καθαρίζουν όλα αστραπιαία με δικά τους μηχανήματα κτλ και κάνουν το σπίτι καινούργιο, δεν αφήνουν σκόνη/βρωμιά πουθενά. Με σώσανε και από το πρόβλημα μούχλας που είχα στο σαλόνι και το μπάνιο που είχε επεκταθεί πολύ. Να ξέρεις ότι αν ψάξεις τέτοια λύση είναι καλύτερο να πας για εταιρία και όχι για οικιακή βοηθό. Η οικιακή βοηθός θα σου ζητήσει να της αγοράσεις τα υλικά και τα μηχανήματα και δεν θα σου καθαρίσει τόσο καλά. Το χειρότερο με αυτές είναι ότι ψάχνουν για μόνιμες δουλειές οπότε δε πρόκειται να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί σου για μόνο 1-2 φορές το μήνα και θα σε αφήσει ξεκρέμαστο όπως έκανε η δική μου....Οι τιμές τους επίσης δε βγαίνουν πολύ φθηνότερα, οι περισσότερες καθυστερούν επίτηδες με διάφορους τρόπους για να σου φάνε περισσότερα.

Γενικά, θα είχα γονατίσει χωρίς όλα τα μηχανήματα για τα οικιακά, δε νομίζω να τη πάλευα. Σιδέρωμα δε κάνω καθόλου γιατί το κάνει αυτό το στεγνωτήριο μου και σφουγγάρισμα δε κάνω γιατί το κάνει η εταιρία και προσωπικά δε θεωρώ ότι χρειάζεται. Σκέφτομαι να πάρω ατμοκαθαριστή για αυτό το σκοπό αλλά θα δω....τα πιο σημαντικά μηχανήματα είναι πλυντήριο πιάτων και στεγνωτήριο χωρίς αυτά τα οικιακά είναι κόλαση.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ζω εδώ και 10 μήνες μόνος. Όπως και εσύ δεν είχα καμία εμπειρία στην αρχή με τη καθαριότητα και μάλιστα έχασα κάμποσα σεντόνια και ρούχα από μούχλα. Τώρα έχω ένα καλό πρόγραμμα και είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.

Μια φορά τη μέρα πλυντήριο πιάτων, μου παίρνει το πολύ 5 λεπτά να το γεμίσω όλο και τέλος

 Δύο φορές το  μήνα πλυντήριο ρούχων και την ίδια μέρα στεγνωτήριο βέβαια αυτό επειδή βγαίνω σπάνια και δε λερώνω τα σεντόνια μου ούτε ιδρώνω κτλ.

Σφουγγάρι με νερό το πάνω μέρος του φούρνου μετά το μαγείρεμα

Δε πετάω ποτέ ΤΙΠΟΤΑ στη τουαλέτα, όλα τα πετάω με χαρτί στο ντενεκέ όπως υπολείματα από φαί κτλ

Σφουγγάρι με νερό το ψυγείο αν λερωθεί κάθε τόσο

Συντήρηση του πατώματος με ηλεκτρική σκούπα μία φορά τη βδομάδα ή το 15ήμερο

Από εκεί και πέρα έχω βρει μία εταιρία καθαρισμού που τη φέρνω 1-2 φορές το μήνα αν έχω μείνει πίσω ή αν έχει μαζέψει πολύ και τα καθαρίζουν όλα αστραπιαία με δικά τους μηχανήματα κτλ και κάνουν το σπίτι καινούργιο, δεν αφήνουν σκόνη/βρωμιά πουθενά. Με σώσανε και από το πρόβλημα μούχλας που είχα στο σαλόνι και το μπάνιο που είχε επεκταθεί πολύ. Να ξέρεις ότι αν ψάξεις τέτοια λύση είναι καλύτερο να πας για εταιρία και όχι για οικιακή βοηθό. Η οικιακή βοηθός θα σου ζητήσει να της αγοράσεις τα υλικά και τα μηχανήματα και δεν θα σου καθαρίσει τόσο καλά. Το χειρότερο με αυτές είναι ότι ψάχνουν για μόνιμες δουλειές οπότε δε πρόκειται να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί σου για μόνο 1-2 φορές το μήνα και θα σε αφήσει ξεκρέμαστο όπως έκανε η δική μου....Οι τιμές τους επίσης δε βγαίνουν πολύ φθηνότερα, οι περισσότερες καθυστερούν επίτηδες με διάφορους τρόπους για να σου φάνε περισσότερα.

Γενικά, θα είχα γονατίσει χωρίς όλα τα μηχανήματα για τα οικιακά, δε νομίζω να τη πάλευα. Σιδέρωμα δε κάνω καθόλου γιατί το κάνει αυτό το στεγνωτήριο μου και σφουγγάρισμα δε κάνω γιατί το κάνει η εταιρία και προσωπικά δε θεωρώ ότι χρειάζεται. Σκέφτομαι να πάρω ατμοκαθαριστή για αυτό το σκοπό αλλά θα δω....τα πιο σημαντικά μηχανήματα είναι πλυντήριο πιάτων και στεγνωτήριο χωρίς αυτά τα οικιακά είναι κόλαση.

Αν θεωρείς τόσο μαρτύριο το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα, υπάρχει λύση: πάρε το ρομποτικι της Xiaomi 

https://www.skroutz.gr/s/22343831/Xiaomi-Mi-Robot-Vacuum-Mop-P-με-Wi-Fi-Black.html

 

Η μούχλα με αγχώνει και εμένα.

 

Λύσεις για μούχλα υπάρχουν;

 

 

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τις απαντήσεις. Είναι τεράστια η βοήθεια σας για εμένα.

 

 

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...