Προς το περιεχόμενο

Ανάλατο...αλάτι


Adon1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Πέραν ενός "λάϊτ" αλατιού που είδα να κυκλοφορεί στα σουπερμάρκετ, θα ήθελα να ρωτήσω τι εναλλακτικές υπάρχουν στο εμπόριο προκειμένου να αντικατασταθεί το "κανονικό" αλάτι στο σπίτι. Ο λόγος, γονέας καρδιοπαθής , πρώην χρόνια και βαριά καπνιστής που τα φαγητά τα τρώει σχεδόν παστωμένα στο αλάτι , με ότι αυτό συνεπάγεται απο άποψη επικινδυνότητας.

Ιδανικά αν έχετε κατά νου κάποιο προϊόν κρυσταλλικό σε σύσταση που να ομοιάζει σε χρώμα και "γεύση" το αλάτι, προκειμένου να γεμίσουμε τις αλατιέρες με αυτό χωρίς να γίνει αισθητή η αλλαγή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς είναι άνθρωπος μη δεκτικός σε τέτοια "Εξωτικά" συστατικά και γενικά με διατροφικές παρωπίδες θεωρώντας κάτι τέτοιο "γκουρμέ" . Από την άλλη όσο αλμυρό ( ή "αλμυρό" ) και να είναι το φαγητό , αυτός θα βάλει όπως και νάχει αλάτι, ψυχολογικά δηλαδή τον γεμίζει η κίνηση του αλατίσματος με την αλατιέρα. Εξού και ο λόγος που ψάχνω ένα υποκατάστατο αλατιού που θα το αντικαταστήσω με το αλάτι εν αγνοία του. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου προτεινα το αλατι Ιμαλαιων που εχει μηδενικο ποσοστο νατριου αλλα αυτο ειναι ροζ οποτε θα γινει αντιληπτη η αλλαγη , κατι αλλο σε ιδια μορφη δεν νομιζω οτι υπαρχει , το γεγονος οτι παρολο το σοβαρο ποβλημα υγειας δεν αλλαζει εστω και μια διατροφικη συνηθεια για μενα ειναι το μεγαλυτερο προβλημα , τα εχω βιωσει και εγω και καταλαβαινω , δεν αλλαξε τοσα χρονια συνηθειες , δυσκολο να αλλαξει τωρα 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Εμεις βαζουμε σαλτσα σογιας...αν σου κανει γευστικα και χρωματικα ειναι αβλαβες...δοκιμασε το φτηνο ειναι.

 

Μα και η σάλτσα σόγιας έχει αλάτι!

  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Θα σου προτεινα το αλατι Ιμαλαιων που εχει μηδενικο ποσοστο νατριου αλλα αυτο ειναι ροζ οποτε θα γινει αντιληπτη η αλλαγη , κατι αλλο σε ιδια μορφη δεν νομιζω οτι υπαρχει , το γεγονος οτι παρολο το σοβαρο ποβλημα υγειας δεν αλλαζει εστω και μια διατροφικη συνηθεια για μενα ειναι το μεγαλυτερο προβλημα , τα εχω βιωσει και εγω και καταλαβαινω , δεν αλλαξε τοσα χρονια συνηθειες , δυσκολο να αλλαξει τωρα 

Δεν ειναι ακριβώς έτσι

https://www.onmed.gr/diatrofi/story/377253/alati-imalaion-mythoi-kai-alitheies-gia-ta-ofeli-toy

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

Το χρησιμοποιω αρκετο καιρο , και  εχω κανει και καποιους πειραματισμους , μολις καταναλωνω το κλασσικο αλατι αμεσως κανω κατακρατηση υγρων και ανεβαινει η πιεση , παντως σε σχεση με το κλασσικο αλατι το θεωρω καλυτερη επιλογη , τωρα αν υπαρχει κατι αλλο δεν γνωριζω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το  αλάτι ειτε Μεσολογγίου ειτε Ιμαλαιων ειναι 96-98% χλωριούχο νάτριο.

2 ώρες πριν, Adon1s είπε

Δυστυχώς είναι άνθρωπος μη δεκτικός σε τέτοια "Εξωτικά" συστατικά και γενικά με διατροφικές παρωπίδες θεωρώντας κάτι τέτοιο "γκουρμέ" . Από την άλλη όσο αλμυρό ( ή "αλμυρό" ) και να είναι το φαγητό , αυτός θα βάλει όπως και νάχει αλάτι, ψυχολογικά δηλαδή τον γεμίζει η κίνηση του αλατίσματος με την αλατιέρα. Εξού και ο λόγος που ψάχνω ένα υποκατάστατο αλατιού που θα το αντικαταστήσω με το αλάτι εν αγνοία του. 

https://www.skroutz.gr/c/2988/alati-mpacharika/f/1099327/ypokatastato.html

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Adon1s είπε

 ψυχολογικά δηλαδή τον γεμίζει η κίνηση του αλατίσματος με την αλατιέρα. 

Κι εγω το ιδιο κανω και δεν μπορω να το κοψω με τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ξερω η απαντηση που θα δωσω δεν θα βοηθησει και πολυ, αλλα οταν ο οργανισμος μας θελει αλατι και μαλιστα σε μεγαλη ποσοτητα, τοτε υπαρχει θεμα στα επινεφριδια, οποτε για εμενα καλυτερα να κοιταξει αυτο και να τo θεραπευσει και μετα θα παψει να εχει αναγκη το τοσο αλατι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Λόγω του ότι για μερικούς μήνες, συνέπεια κορτιζόνης, δεν έπρεπε να ακουμπήσω καθόλου το αλάτι, με αυτό (αν και άργησα να το πάρω πρέφα) σώθηκα, είδα γεύση όπως με το κανονικό αλάτι:  https://www.skroutz.gr/s/23543979/Bonsalt-Αλάτι-Υποκατάστατο-με-0-Νάτριο-350gr.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/4/2021 στις 11:49 ΜΜ, Adon1s είπε

Δυστυχώς είναι άνθρωπος μη δεκτικός σε τέτοια "Εξωτικά" συστατικά και γενικά με διατροφικές παρωπίδες θεωρώντας κάτι τέτοιο "γκουρμέ" . Από την άλλη όσο αλμυρό ( ή "αλμυρό" ) και να είναι το φαγητό , αυτός θα βάλει όπως και νάχει αλάτι, ψυχολογικά δηλαδή τον γεμίζει η κίνηση του αλατίσματος με την αλατιέρα. Εξού και ο λόγος που ψάχνω ένα υποκατάστατο αλατιού που θα το αντικαταστήσω με το αλάτι εν αγνοία του. 

Η μητέρα σου θα μπορούσε να κάνει ανάλατα τα φαγητά, ώστε να μένει μόνο το δικό του αλάτι στο πιάτο και να μην επιβαρύνεται έξτρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε αυτό που έγραψε ο @bill987

Αλλά άμα δε θέλει να το πάρει απόφαση ότι πρέπει να σταματήσει να βάζει αλάτι, έτσι δε γίνεται δουλειά... ότι και να κάνεις η διαφορά θα είναι αισθητή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...