Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, αντιμετωπιζω ενα περιεργο καπως προβλημα.. 

εχω συνδεσει το pc με ethernet στο router, και ενω μεχρι πριν καμια βδομαδα ολα δουλευαν ρολοι, ξαφνικα μια μερα παρατηρησα οτι δεν εχω ιντερνετ στο Pc. 

στο ρουτερ, ολα αναμενα, και το wifi εδινε ιντερνετ κανονικα.. στο ιδιο ρουτερ ειναι συνδεδεμενο ακομη ενα Pc, Και μια τηλεοραση με Lan και ολα δουλευουν ρολοι, εκτος απο το συγκεκριμενο pc. εβγαλα το καλωδιο, το ξαναεβαλα, αλλαξα θυρα στην mb, (εχει 2 θυρες) τα ιδια. Η Mb εχει ενσωματωμένο wifi επισης, το οποιο με το που το ανοιγω, συνδεεται κατευθειαν κανονικα χωρις προβλημα.. 

εσβησα drivers και τους ξαναπερασα, τα ιδια.

εβαλα στατικη ipv4 μην υπαρχει κανα θεμα τετοιο, παλι τα ιδια.. 

αλλαξα καλωδιο lan, τα ιδια!

τι αλλο να κανω δεν μπορω να σκεφτω.. καμια ιδεα? 

Mb: Asus Rog strix x570E Gaming

Router: FRITZ!BOX 7581

Lan cable: cat6A 

ερωτηση, υπαρχει περιπτωση να φταει καποια απο τις συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο ρουτερ? εχω αρκετες smart συσκευες.. αλλα απ την αλλη δνε θα το εκανε γενικα και στα αλλα lan? 

Το αλλο που σκεφτομαι, να ειναι καποιο προβλημα hardware στο lan της μητρικης? εκτος και αν τα windows εχουν κανα θεμα και θελει format.. Μονο αυτο δε δοκιμασα.. 

Υ.Γ. οταν παρουσιαζεται το προβλημα, μετα απο λιγη ωρα συνδεεται κανονικα, μπορει να το κανει πχ για 5 λεπτα ή 15 λεπτα, μετα συνδεεται.. και θα το ξανακανει random, μπορει σε 1 ωρα μπορει σε 2 μερες.. 

 

Επεξ/σία από emperor4her
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέχασα να αναφέρω ότι, το ethernet που συνδέει το pc είναι πρίζα στον τοίχο.

https://www.skroutz.gr/s/24047716/Legrand-Valena-In-Matic-Μηχανισμός-Διπλός-CAT6A-STP-753049.html

Αλλά θεωρώ ότι δεν φταίει αυτή γιατί, είναι 2πλη πρίζα και αφενός δοκίμασα και στις 2 θύρες, αφετέρου στο δεύτερο slot είναι 2ο pc και δεν έχει θέμα. Τα έκανα τραμπα, και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Προβλήματα που μου έρχονται στο μυαλό:

1. Windows -drivers - κάποιο κολημα 

2. Mb hardware issue 

3. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι με τις ip στο router και να κάνει καμία μλκια από κει?

4. ???? 😂

 

 

 

Επεξ/σία από emperor4her
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοείς? Έχω ορίσει σταθερή ipv4 στο pc.

Τι εννοείς έξω από την περιοχή?

Πώς βλέπω την περιοχή του dhcp του router?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πας Home Network > Network > Network Settings, πατάς IPv4 Settings και βρίσκεις τις ρυθμίσεις του DHCP. Φροντίζεις η ΙΡ που έχεις δώσει χειροκίνητα ως σταθερή στο PC να είναι έξω από την περιοχή "from ... to" από την οποία μοιράζει αυτόματα διευθύνσεις ο Router.

Είναι κανόνας απαράβατος. Όταν δίνουμε χειροκίνητα ΙΡ σε μια συσκευή, αυτή πρέπει να είναι έξω από εκείνη του DHCP.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

θεωρώ ότι σε Layer 1 είμαστε εντάξει, δηλαδή ανεβαίνει το interface σωστά? image.png.48c79b1bc58f4e9faa06b3dccc718883.png

Αν ναι, μπορείς επίσης να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για την υγεία του ethernet link έως το router με την command: netstat -e και να δεις μήπως ανεβάζει ο μετρητής Errors:

λ netstat -e
Interface Statistics

                           Received            Sent

Bytes                    1678711683      3162757128
Unicast packets           123009605        89032745
Non-unicast packets          183945           42114
Discards                        615               0
Errors                            0               0
Unknown protocols                 0

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.