Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Η Nvidia επαναφέρει τον περιορισμό Ethereum mining στην RTX 3060


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού το είχε αφαιρέσει από λάθος της με προηγούμενη έκδοση drivers

Η Nvidia για ακόμη μια φορά προσπαθεί να περιορίσει την χρήση της RTX 3060 για εξόρυξη Ethereum, επαναφέροντας όριο hash απόδοσης μέσω νεότερης ενημέρωσης στην κάρτα γραφικών. Αν αυτό ακούγεται γνώριμο, είναι γιατί κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να κάνει η εταιρεία και τον Φεβρουάριο, με την κυκλοφορία νέων drivers που είχαν σκοπό να μειώσουν την απόδοση κατά 50%.

Όπως είχε πει τότε και ο Matt Wuebbling της Nvidia, "οι GeForce κάρτες είναι σχεδιασμένες για gamers, και ζητούν καλύτερη διαθεσιμότητα". Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε τότε ένα νέο προϊόν, την Nvidia CMP (Cryptocurrency Mining Processor) που είναι μια GPU ειδικά σχεδιασμένη για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Φυσικά η υπόσχεση δεν κράτησε πολύ, καθώς η Nvidia ξεκλείδωσε καταλάθος το όριο απόδοσης μέσω beta έκδοσης του οδηγού τον Μάρτιο, αναιρώντας όλα όσα προσπάθησε να κάνει λίγες εβδομάδες πιο πριν. Η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως ήταν δικό τους λάθος , με τον beta οδηγό να βρίσκει τον δρόμο του μέσα σε λίγες ώρες στο διαδίκτυο και οι κάτοχοι RTX 3060 να μπορούν να τον κατεβάσουν και να παρακάμπτουν το κλείδωμα απόδοσης που είχε τεθεί.

Οι νέοι GeForce 466.27 οδηγοί όμως αναμένεται να επαναφέρουν το αρχικό όριο, με την εταιρεία να σημειώνει πως η τρέχουσα έκδοση από τον Μάιο θα απαιτείται από τις RTX 3060 για να λειτουργούν, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν όρια απόδοσης και σε άλλες κάρτες.

Τέλος, σύμφωνα με αναφορές του VideoCardz.com, η Nvidia φέρεται να εργάζεται σε μια ανανεωμένη σειρά LHR (Lite Hash Rate) GPUs που θα βασίζονται σε άλλα μοντέλα της σειράς RTX 3000 (όπως 3060 Ti, 3070 και 3080) με σκοπό οι miners να εστιάσουν σε αυτές τις κάρτες και όχι όσες προορίζονται για gamers. Η μόνη εξαίρεση φαίνεται να είναι η RTX 3090 καθώς η τιμή της δεν την κάνει ελκυστική για mining.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 35
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Για τους gamers το κάνει αυτό, το ξέραμε οτι η nvidia δεν θα μάς γυρίσει την πλάτη!

Δεν γίνεται.😂 Μπορεί πχ σε συνεργασία με την microsoft να κάνουν enforce to συγκεκριμένο device id  να χρειάζεται ξερό εγώ driver με ενημερωμένο WDDM κλπ. Αλλά και πάλι θα υπάρχουν παρακάμψεις με modd

Περιμένω να δώ πως θα υλοποιηθεί αυτό το "η τρέχουσα έκδοση driver θα απαιτείται" για να λειτουργήσει η X,Y,Z κάρτα.

Τι έγινε επέστρεψε πίσω στον χωροχρόνο ο πέτσινος και πλέον δεν κυκλοφορεί ο driver που τους "ξέφυγε"?

Τι είναι ο timecop ή ο T-1000?😂

 

 • Haha 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω να δώ πως θα υλοποιηθεί αυτό το "η τρέχουσα έκδοση driver θα απαιτείται" για να λειτουργήσει η X,Y,Z κάρτα.

 • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Περιμένω να δώ πως θα υλοποιηθεί αυτό το "η τρέχουσα έκδοση driver θα απαιτείται" για να λειτουργήσει η X,Y,Z κάρτα.

Δεν γίνεται.😂 Μπορεί πχ σε συνεργασία με την microsoft να κάνουν enforce to συγκεκριμένο device id  να χρειάζεται ξερό εγώ driver με ενημερωμένο WDDM κλπ. Αλλά και πάλι θα υπάρχουν παρακάμψεις με modded drivers, hardware spoofing κλπ. Για τα μάτια του κόσμου είναι η ανακοίνωση.

 

6 λεπτά πριν, peterako είπε

Αν δεν κάνει κάτι σε επίπεδο hardware, είναι δώρο άδωρον.  

Αν την ένοιαζε θα το είχε κάνει πριν την κυκλοφορήσει. Για να μην το κάνει ή δε την νοιάζει (το πιο πιθανό αφού τα ίδια λεφτά θα πάρει είτε είσαι miner ή gamer) ή της ήταν κόπος και κόστος να το σχεδιάσει.

 • Like 7
 • Thanks 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με την εταιρεία να σημειώνει πως η τρέχουσα έκδοση από τον Μάιο θα απαιτείται από τις RTX 3060 για να λειτουργούν……

Suuuuuuure..αν απο το εργοστάσιο δεν είναι κλειδωμένη η κάρτα με κάποιο τρόπο το software δεν μας σώζει.Θα βρούν τρόπο να το παρακάμψουν. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε επίπεδο hw είναι δύσκολο να γίνει και επικίνδυνο γιατί κάποιο bug που θα εμφανισθεί λόγω της αλλαγής θα είναι δύσκολο να διορθωθεί χωρίς απώλεια απόδοσης.

Αυτό που λέει ότι θα υποχρεώνει να μπαίνει ο παλιός driver, αρκεί κάποιος να βάλει παλιότερη έκδοση windows και να κόψει από τον pc τα updates και δεν πρόκειτε ποτέ να αλλάξει κάτι... Ακόμη και να αλλάξει το device id, είναι πολύ εύκολο να βάλεις ότι θες εσύ στον pc σου. Εγώ την οθόνη μου την είχα βάλει ότι είναι NVidia Vision...

Επεξ/σία από Retromaniac
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που είναι ο φίλος που με έλεγε fanboy όταν έκραζα την Nvidia πριν λίγες μέρες; Εδώ η Nvidia λέει πως θα απαιτείται ο συγκεκριμένος driver για να λειτουργεί η κάρτα...! Τελικά δεν κοροϊδεύει καθόλου το κοινό η Nvidia. Μετά το «Αλήθειες με τη Ζήνα» τώρα και το «Αλήθειες με την Nvidia». Ειδικά το LHR είναι η λύση που όλοι περίμεναν... Θα χρησιμοποιήσει μέρος της παραγωγής της για κάρτες ειδικά για miners, οι οποίες είναι άχρηστες αν σταματήσει το mining να είναι επικερδές και άρα θα είναι για ΠΕΤΑΜΑ, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν ακόμα λιγότερες «gaming» κάρτες οι οποίες φυσικά δεν θα σταματήσουν να είναι πόλος έλξης για τους miners και άρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρει κάποιος κάρτα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Nvidia που πρώτα από όλα μας σκέφτεται και μας λέει μόνο αλήθειες! 

Θα πω εξαρχής να κοιταχτούν λίγο στον καθρέφτη όσοι θα τρέξουν να πουν την ηλιθιότητά τους περί fanboyσμού σε εμένα. 

Επεξ/σία από rafinos
 • Like 4
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μας λενε οτι εχουν εληψη σε ημιαγωγους και τωρα λενε οτι θα κυκλοφορησουν ξεχωριστη σειρα μονο για miners? Οτι και να γινει, το μονο που θελω ειναι να μην μεινουν η τωρινες τιμες ( 1200 ευρω μια 3080 ) ως κανονικες. 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω κάτι, μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με mining και δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. 
Οι miners έχουν windows σαν λειτουργικό στα rigs?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρακτικά limit στο hashrate δεν μπορεί να υπάρξει γιατί οι miners υλοποιούνται επάνω στο generic CUDA API. Δεν υπάρχουν εντολές στο τσιπάκι που να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για mining. Όποιες αλλαγές γίνουν που θα επηρεάζουν τους miners, αυτόματα επηρεάζουν και κάθε άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιεί τα ίδια APIs.

Απλά οι GPUs ως συσκευές που τα πάνε πολύ καλά στην παράλληλα εκτέλεση αλγορίθμων έχουν αυτό το διάστημα τρομερή ζήτηση. Και το mining να σταματήσει, τα ίδια τσιπάκια άνετα θα μεταφερθούν για εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων. Οπότε μπορεί να μην κοστίζει μεν 3 φορές πάνω από την προτεινόμενη τιμή μια GPU, αλλά θα κοστίζει 2.  Τουλάχιστον όσο έχει ψωμί το mining, είναι εύκολο να πάρεις πίσω μέρος των χρημάτων σου πίσω με μερικά κλικς.

Όσο η παραγωγή είναι περιορισμένη, η τιμή των GPUs θα είναι ψηλή γιατί πάντοτε κάποιος που κάνει δουλειά και βγάζει χρήματα με τη GPU θα είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερα χρήματα από κάποιον που τη θέλει για το κέφι του. Πρακτική λύση στο κομμάτι των παιχνιδιών όσο δεν υπάρχουν παγκόσμια πολλές διαθέσιμες GPUs, είναι κάθε μία να μοιράζεται σε περισσότερα του ενός άτομα, που γίνεται αυτή τη στιγμή με πλατφόρμες για cloud gaming, τύπου Geforce Experience.

Επεξ/σία από jimex
 • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.