Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

φίλη μου ενδιαφέρεται για αγορά νέου κινητού μέχρι 150€. Δεν κάνει απαιτητική χρήση, τα βασικά viber, messenger και φωτογραφίες-βίντεο.

Η υπάρχουσα συσκευή που έχει νομίζω είναι κάποιο Huawei Honor, 5-6 ετών, οπότε οτιδήποτε σύγχρονο θα θεωρηθεί αναβάθμιση. Επειδή συσκευές αλλάζει σπανίως και για λόγους ανωτέρας βίας, καλό θα ήταν να έχει και μια γενικότερη αντοχή στο χρόνο.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (Έως 150€)
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; (Αγορά από Ελλάδα)
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; (Όχι)
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; (Μόνο καινούριες)
5) Μέγεθος οθόνης; (έως 6,0")
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); (Όχι)
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; (Ναι)
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; (Ναι)
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; (Να βασίζεται σε Android)
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) (Κανονική χρήση, σερφάρισμα, κοινωνίκά δίκτυα, παρακολούθηση video, λήψη φωτογραφιών και βίντεο)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια γνώμη ή βοήθεια!

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Με το κριτηριο του μεγεθους της οθονης , παιζει και να μην υπαρχει καμμια σοβαρη προταση. Κανα redmi 8 και με βαρια καρδια.
Αν ανεβεις σε ιντσες παιζεις με αυτα. Ενα redmi note 9 ή tcl 10l  , ειναι πολυ τιμια προταση. Mε μια μικρη χρηματικη υπερβαση , ακουμπας και redmi note 9 pro.

Αυτο που βλεπω ειναι οτι τα κινητα της ταξης των 150 εχουν αρκετα αδυναμους επεξεργαστες που σε κανει να σκεφτεσαι αν αξιζουν τα λεφτα τους..ενω αν ακουμπησεις τα 190-290 ευρω , χτυπας κινητα με σοβαρους επεξεργαστες της mid range κατηγοριας.

• Like 1
Δημοσ.

Καλο θα ηταν να αποφυγει τα xiaomi....θα μαρτυρησει με το απαραδεκτο λογισμικο....Οποτε ενα realme 7 ειναι οτι πρεπει....Εγω πριν μια εβδομαδα πηρα στα 139 ευρω το realme 6s ενα εκπληκτικο κινητο,αλλα δυστυχως η προσφορα εχει τελειωσει....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

θα μαρτυρησει με το απαραδεκτο λογισμικο

Μια χαρα ειναι το λογισμικο στα xiaomi. Μην παραπληροφορεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μια χαρα ειναι το λογισμικο στα xiaomi. Μην παραπληροφορεις.

Ενα μηνα ειχα το note 9s μετα το πουλησα γιατι δεν παλευοταν...Πηρα realme και ησυχασα.....

Εχεις χειριστει realme;Αν οχι..μη μιλας....

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Ενα μηνα ειχα το note 9s μετα το πουλησα γιατι δεν παλευοταν

Το οτι εσυ εχεις προβλημα με το λογισμικο των xiaomi , ειναι δικο σου θεμα. Το λογισμικο των xiaomi ειναι μια χαρα. Μην παραπληροφορεις.

4 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Εχεις χειριστει realme;Αν οχι..μη μιλας....

Αρχικα , θα μιλαω οσο θελω και οποτε θελω. Κατα δευτερον η προταση σου δεν στεκει. Εγω μιλαω για τα xiaomi. Δεν εκανα επιθεση στα realme , οποτε το αν εχω χειριστει realme ή οχι , ειναι ασχετο με το αν πρεπει ή οχι να εκφερω αποψη.

Μαθε να εκφερεις ανθρωπινα και πολιτισμενα την προσωπικη σου αποψη , και μην παραπληροφορεις προσπαθωντας να την περασεις σαν κατι που ισχυει αντικειμενικα και για ολα τα xiaomi.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mphxths είπε

Το οτι εσυ εχεις προβλημα με το λογισμικο των xiaomi , ειναι δικο σου θεμα. Το λογισμικο των xiaomi ειναι μια χαρα. Μην παραπληροφορεις.

Αρχικα , θα μιλαω οσο θελω και οποτε θελω. Κατα δευτερον η προταση σου δεν στεκει. Εγω μιλαω για τα xiaomi. Δεν εκανα επιθεση στα realme , οποτε το αν εχω χειριστει realme ή οχι , ειναι ασχετο με το αν πρεπει ή οχι να εκφερω αποψη.

Μαθε να εκφερεις ανθρωπινα και πολιτισμενα την προσωπικη σου αποψη , και μην παραπληροφορεις προσπαθωντας να την περασεις σαν κατι που ισχυει αντικειμενικα και για ολα τα xiaomi.

Ειναι κοινο μυστικο πλεον οτι τα χιαομι εχουν το πιο προβληματικο,το πιο δυσχρηστο λειτουργικο το οποιο το διαπιστωσα και μονος μου.Δεν ειναι παραπληροφορηση ειναι πραγματικοτητα Ψαξε,ρωτα και διαβασε χιλιαδες παραπονα....

Αρα μια κοπελα που δεν εχει εμπειρια γιατι να παρει χιαομι και να μπλεξει;

Οκ αφηνω την realme...υπαρχουν τοσα καλα κινητα εκει εξω....υπαρχει και το tcl 10l....απλα ανεβαινουμε σε ιντσες βεβαια...

16 ώρες πριν, mphxths είπε

Με το κριτηριο του μεγεθους της οθονης , παιζει και να μην υπαρχει καμμια σοβαρη προταση. Κανα redmi 8 και με βαρια καρδια.
Αν ανεβεις σε ιντσες παιζεις με αυτα. Ενα redmi note 9 ή tcl 10l  , ειναι πολυ τιμια προταση. Mε μια μικρη χρηματικη υπερβαση , ακουμπας και redmi note 9 pro.

Αυτο που βλεπω ειναι οτι τα κινητα της ταξης των 150 εχουν αρκετα αδυναμους επεξεργαστες που σε κανει να σκεφτεσαι αν αξιζουν τα λεφτα τους..ενω αν ακουμπησεις τα 190-290 ευρω , χτυπας κινητα με σοβαρους επεξεργαστες της mid range κατηγοριας.

Και κατι αλλο που προφανως δεν ειδες....Ο τιτλος λεει 150 ευρω και οχι 190-290...Αν γνωριζεις μαθηματικα θα δεις οτι τα 290 ειναι σχεδον τα διπλα χρηματα...

52 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Ειναι κοινο μυστικο πλεον οτι τα χιαομι εχουν το πιο προβληματικο,το πιο δυσχρηστο λειτουργικο το οποιο το διαπιστωσα και μονος μου.Δεν ειναι παραπληροφορηση ειναι πραγματικοτητα Ψαξε,ρωτα και διαβασε χιλιαδες παραπονα....

Αρα μια κοπελα που δεν εχει εμπειρια γιατι να παρει χιαομι και να μπλεξει;

Οκ αφηνω την realme...υπαρχουν τοσα καλα κινητα εκει εξω....υπαρχει και το tcl 10l....απλα ανεβαινουμε σε ιντσες βεβαια...

Και κατι αλλο που προφανως δεν ειδες....Ο τιτλος λεει 150 ευρω και οχι 190-290...Αν γνωριζεις μαθηματικα θα δεις οτι τα 290 ειναι σχεδον τα διπλα χρηματα...

Και τελος αν ειναι να μιλας τουλαχιστον μη λες ασυναρτησιες για να μην το πω αλλιως...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το miui ειναι πολυ πλουσιο σε χαρακτηριστικα κ δυνατοτητες παραμετροποιησης

ειναι αρκετα βαρυ αλλα παραδοξως τα παει πολυ καλα στην διαχειριση ενεργειας κ στις επιδοσεις

ειναι λιγο buggy αλλα σε δευτερεοντα πραγματακια

καλο ειναι αν ξερεις να το σεταρεις

παντως αν δουλεψεις τα καλογυαλισμενα emui της huawei η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης

ενα πραγμα μου κακοφανηκε πολυ κ δεν ξερω γιατι το εκαναν, στα τελευταια miui αφαιρεσαν απο το developer options το running services 

ντεμεκ fix

Settings, apps, manage apps. Every app with the blue round symbol is running

Επεξ/σία από Neural_handshake
Δημοσ.

Επισης..βαλτε στην εξισωση και την προβληματικη εγγυηση...

Εξαιρετικα δυστροπο για καποιον που ΔΕΝ το εχει ξαναχρησιμοποιησει...

Ααααα μην ξεχνατε και τις ενοχλητικες διαφημισεις σε ασχετα μενου....

Θελετε κι αλλα; Κακιστη ποιοτητα κεραιας....Ποτε δεν ειχα θεμα με huawei/honor/sony/nokia που ειχα πριν....

θελετε κι αλλα; Μπαααα φτανουν νομιζω.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Εχεις μεινει σε εποχες προ Χριστου. Ελα στο 2021 , ενημερωσου για την νεα πραγματικοτητα.

Ο τιτλος λεει 150 ευρω και οχι 190-290

Μια χαρα το ειδα. Και μια χαρα απαντησα , δινοντας και εναλλακτικες.

Και τελος αν ειναι να μιλας τουλαχιστον μη λες ασυναρτησιες για να μην το πω αλλιως...

Αυτο ακριβως εχω να σου πω. Αν μιλας , τουλαχιστον μην λες ασυναρτησιες. Γινεσαι επικινδυνος παραπληροφορωντας.

43 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

το miui ειναι πολυ πλουσιο σε χαρακτηριστικα κ δυνατοτητες παραμετροποιησης

ειναι αρκετα βαρυ αλλα παραδοξως τα παει πολυ καλα στην διαχειριση ενεργειας κ στις επιδοσεις

ειναι λιγο buggy αλλα σε δευτερεοντα πραγματακια

καλο ειναι αν ξερεις να το σεταρεις

παντως αν δουλεψεις τα καλογυαλισμενα emui της huawei η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης

ενα πραγμα μου κακοφανηκε πολυ κ δεν ξερω γιατι το εκαναν, στα τελευταια miui αφαιρεσαν απο το developer options το running services 

ντεμεκ fix

Settings, apps, manage apps. Every app with the blue round symbol is running

Εχω και huawei και xiaomi . Τα ιδια μου φανηκαν σε γενικες γραμμες. Βαρυ customization , αλλα σε λογικα πλαισια και με πρακτικες λειτουργιες.
Βαρυ δεν μου φαινεται το miui στο redmi note 9 pro. Buggy οχι. Τουλαχιστον σε σημειο που να γινεται το κινητο μη λειτουργικο. Ή να πω , πω τι να κανανε , αυτο δεν λειτουργει πια. Ναι με το τελευταιο update ας πουμε , κρυφτηκε μια επιλογη στα devs options , αλλα εμφανιστηκε πολυ ευκολα ,κλαιν δηλ.  Ουτε καν την ειχα παρει χαμπαρι την φαση , ουτε καν την χρησιμοποιουσα την επιλογη...

33 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Ααααα μην ξεχνατε και τις ενοχλητικες διαφημισεις σε ασχετα μενου....

Ειδες που με επιβεβαιωνεις οταν λεω οτι εχεις μεινει σε εποχες προ Χριστου ? Διαφημισεις υπηρχαν καποτε. Τωρα ουτε για πλακα. Ενημερωσου. Παραπληροφορεις. Εισαι επικινδυνος.

Επισης..βαλτε στην εξισωση και την προβληματικη εγγυηση...

Αν πας και αγορασεις απο κανα ξεχασμενο σκρουτζομαγαζο , φυσικα. Αν αγορασεις απο μεγαλη αλυσιδα , μια χαρα σωστη εγγυηση εχεις.

Θελετε κι αλλα; Κακιστη ποιοτητα κεραιας

Μια χαρα ποιοτητα κεραιας εχουν. Θελουμε και αλλα. Δεν φτανουν. Οχι παραπληροφορηση ομως.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που την βλεπεις την παραπληροφορηση ρε φιλε;Μιλησα με απτα στοιχεια....Επαθα και εμαθα....Και εγω ακουγα καποιους σαν και σενα και αγορασα χιαομι... τρομαρα μου....

Μην διαστρεβλωνεις τα πραγματα...

Αλλα απ το ονομα σου καταλαβαινω τι εισαι....και αυτο να το κανεις εκει που σε παιρνει και οχι εδω.

Αααα και για τη μπαταρια ειχα πριν p40 lite με μικροτερη μπαταρια και μαντεψε κρατουσε περισσοτερο....Και οχι δεν ηταν ελαττωματικη συσκευη....

Αααα και το volume rocker γιατι ανεβο κατεβαζει την ενταση πολυμεσων και οχι την ενταση κουδουνισματος χωρις τη δυνατοτητα αλλαγης οπως εχει το realme που εχω; Οεο

Ανοιξτε τα ματια μερικοι κολλημενοι....Ελεος πια....

Και ενα τελευταιο 

Εσυ που εισαι μαστορας παντογνωστης.

Γιατι καθε φορα που επιστρεφει απο αθορυβη λειτουργια αυτο πρεπει να κουδουναει;Απολυτως εκνευριστικο....Γι αυτο εφαγε ποδι και ησυχασα.....

Το μονο καλο που ειχε ηταν οτι ειχε led ειδοποιησεων που δεν ειχα ουτε στο p40 lite αλλα δεν εχω ουτε στο realme.....Ε να λεμε και τα θετικα..

Στην εγγυηση των αλυσιδων ομως το πληρωνεις ακριβοτερα αρα χανεις το vfm και τον ανταγωνισμο γιατι οι αλυσιδες χρεωνουν οτι θελουν....

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, osfp1978 είπε

που την βλεπεις την παραπληροφορηση ρε φιλε;Μιλησα με απτα στοιχεια

3 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Κακιστη ποιοτητα κεραιας

3 ώρες πριν, osfp1978 είπε

ενοχλητικες διαφημισεις

Αυτα ειναι τα απτα στοιχεια ? Παραπληροφορεις. Εισαι επικινδυνος.

Αααα και για τη μπαταρια ειχα πριν p40 lite με μικροτερη μπαταρια και μαντεψε κρατουσε περισσοτερο....Και οχι δεν ηταν ελαττωματικη συσκευη....

Συγκρινεις το p40 lite με... ποιο ? Ουτε καν αναφερεις μοντελα κινητων που κραζεις τοση ωρα παραπληροφορωντας. Αν δεχτουμε οτι συγκρινεις κινητα με ιδιας χωρητικοτητας μπαταρια , το p40 lite δεν εχει google services , πραγμα που το καθιστα λιγοτερο ενεργοβορο. Να συγκρινεις ομοια πραγματα λοιπον. Οχι μπαμιες με μπανανες.

Γιατι καθε φορα που επιστρεφει απο αθορυβη λειτουργια αυτο πρεπει να κουδουναει;Απολυτως εκνευριστικο....Γι αυτο εφαγε ποδι και ησυχασα.....

Μιλας για το note 9s προφανως. Δηλαδη μιλας για ενα μοναδικο μοντελο και ενα μοναδικο κομματι. Αυτο που ειχες εσυ. Και αναφερεσαι σε κατι που εκανε και σε εκνευριζε. Οχι δηλ ελαττωμα , αλλα κατι που απλα εκνευριζε εσενα. Και βασει αυτου του γεγονοτος και βασει της δικης σου προσωπικης εμπειριας με το συγκεκριμενο μοντελο και συγκεκριμενο ενα μοναδικο κομματι , εσυ κραζεις ολα τα xiaomi κινητα.

Παραπληροφορεις. Εισαι επικινδυνος. Ελπιζω το νουμερο στο nickname σου να μην υποδηλωνει ημερομηνια γεννησης , γιατι δεν θα εχεις κανενα ελαφρυντικο. Ας συμφωνησουμε οτι υποδηλωνει , βαθμους παραπληροφορησης. Καλυτερα θα ειναι για ολους μας. Ειδικα εσενα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Σαφώς και το Miui είναι το χειρότερο Android skin, αλλά πλέον οι διαφορές είναι μικρές. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο Android skin/fork που θα πρέπει να αποφεύγεται. 

Αν ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής δεν θέλει το Χ, Υ skin σεβαστό εννοείται, αλλά τις προτάσεις από εμάς τους υπόλοιπους δεν πρέπει να τις επηρεάζει.

Το ενοχλητικό στα "κινέζικα" skins είναι το ότι κλείνουν συνέχεια τις ανοιχτές εφαρμογές (για "εξοικονόμηση" μπαταρίας, το αποτέλεσμα είναι debatable), και ότι πασπαλίζουν τόσο τις λειτουργίες του Android που σπάνε το σύστημα ειδοποιήσεων οι οποίες μπορεί να μην έρχονται σωστά.

Κατά τα άλλα, on topic, οι μόνες ανταγωνιστικές συσκευές πλέον είναι 6.5+ ιντσες. Which is not bad, σε αναλογία οθόνης 20:9.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή θα έλεγα ειρήνη υμίν, δε χρειάζονται αντιπαραθέσεις και εκνευρισμοί. Ο καθένας έχει την άποψή του η οποία είναι σεβαστή, είτε σωστή, είτε λανθασμένη.

Κατά δεύτερον σας ευχαριστώ όλους για τη συνεισφορά και τις απόψεις σας!

Στο προκείμενο τώρα, θεώρησα σωστό να ορίσω μέγεθος έως 6.0", καθώς αφορά γυναικείο χέρι, αλλά απ' ότι συνειδητοποιώ οι 6.5" είναι μονόδρομος. Το μπάτζετ δυστυχώς είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, οπότε οτιδήποτε πολύ πάνω από τα 150€ είναι αρκετά δύσκολο. Το ξέρω ότι τα πιο vfm κινητά βρίσκονται μεταξύ 200€-300€, αλλά δυστυχώς υπάρχει ταβάνι...

Καθώς πρώτη φορά ακούω για το tcl 10l, θα ήθελα μια άποψη για όποιον το έχει στην κατοχή του ή το έχει δουλέψει, όπως επίσης για το RealMe 7. Θα πήγαινα ευχαρίστως στο P40 lite, αλλά μιλάμε για αρκετά αρχάρια στο χώρο των smartphones, οπότε μια μετάβαση σε android συσκευή χωρίς google services θα είναι αρκετά πολύπλοκη.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από @lexunder
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...