Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ms config, επιλέγω "διαγνωστική εκκίνηση", επανεκκινεί, και βλέπω το υπέροχο μήνυμα που περιγράφεται παρακάτω:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hello/something-happened-and-your-pin-isnt-available/d8a8dadf-e509-4fda-8062-e12ae1131b60

Κάποια ιδέα? Δεν μπαίνω σε safe mode γιατί κι εκεί ζητά pin, δεν μου δίνει επιλογή με κωδικό ή οτιδήποτε, δεν έχω restore point (once PTSD, always), startup repair δεν έκανε τίποτα, απεγκατάσταση τελευταίων ενημερώσεων (quality, τη feature δεν με αφήνει) δεν κατάφερε κάτι, θέλω να αρχίσω να βρίζω...

Ιδέες?

edit: Να πω ότι μπήκα από το λαπτοπ στο λογαριασμό μου, επέλεξα κατάργηση εισόδου με PIN, αλλά στο desktop (που είναι το πρόβλημα από την αρχή), ακόμα έχει το ίδιο πρόβλημα με το PIN!

Λογικό το παραπάνω, αφού εξακολουθεί να βλέπει τον παλιό κωδικό, κι όχι τον καινούριο που μόλις ρύθμισα.

#@%#@%@!$@$#^$*^%^$$@!!@$%*(&*^#$!

Δημοσ.

Εκεί που σου ζητάει το pin, δεν μπορείς να πατήσεις Αλλαγή επιλογών εισόδου για να βάλεις τον κωδικό;

Επίσης, αν αλλάξεις τον κωδικό του χρήστη από το λάπτοπ (αν είναι λογαριασμός microsoft) οπότε το pin δεν θα ισχύει, δε θα σου ζητήσει τον κωδικό;

Τελευταίο, μπορείς να μπουτάρεις από usb εγκατάστασης των 10 και να πας για επιδιόρθωση ή να πας σε κατάσταση επιδιόρθωσης. Εκεί θα πας σε γραμμή εντολών και θα δώσεις...

net users

Πάτα enter και δες τι χρήστες θα σου φέρει. Σημείωσε το όνομα του χρήστη σου και δώσε...

net user USERNAME *

Στο USERNAME θα δώσεις τον όνομα του λογαριασμού σου και πάτα enter. Θα σου ζητήσει κωδικό, απλά πάτα πάλι enter για να διαγράψει τον κωδικό. Αυτό λειτουργεί σε τοπικούς λογαριασμούς. Αν έχεις λογαριασμό microsoft δε θα κάνει τίποτα, οπότε δώσε...

net user administrator /active:yes

Μετά θα κάνεις επανεκκίνηση και λογικά θα σου έχει ενεργό τον administrator χωρίς κωδικό για να προσπαθήσεις να επιδιορθώσεις το σύστημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, micos000 είπε

Εκεί που σου ζητάει το pin, δεν μπορείς να πατήσεις Αλλαγή επιλογών εισόδου για να βάλεις τον κωδικό;

Επίσης, αν αλλάξεις τον κωδικό του χρήστη από το λάπτοπ (αν είναι λογαριασμός microsoft) οπότε το pin δεν θα ισχύει, δε θα σου ζητήσει τον κωδικό;

Τελευταίο, μπορείς να μπουτάρεις από usb εγκατάστασης των 10 και να πας για επιδιόρθωση ή να πας σε κατάσταση επιδιόρθωσης. Εκεί θα πας σε γραμμή εντολών και θα δώσεις...

net users

Πάτα enter και δες τι χρήστες θα σου φέρει. Σημείωσε το όνομα του χρήστη σου και δώσε...

net user USERNAME *

Στο USERNAME θα δώσεις τον όνομα του λογαριασμού σου και πάτα enter. Θα σου ζητήσει κωδικό, απλά πάτα πάλι enter για να διαγράψει τον κωδικό. Αυτό λειτουργεί σε τοπικούς λογαριασμούς. Αν έχεις λογαριασμό microsoft δε θα κάνει τίποτα, οπότε δώσε...

Μετά θα κάνεις επανεκκίνηση και λογικά θα σου έχει ενεργό τον administrator χωρίς κωδικό για να προσπαθήσεις να επιδιορθώσεις το σύστημα.

Καλημέρα.

Όχι, δεν μου δίνει άλλες επιλογές εισόδου, ούτε σε κανονικό boot ούτε σε safe mode.

Επίσης, έκανα την αλλαγή κωδικού (MS λογαριασμός) κλπ,  αλλά δεν τη βλέπει καν το pc...εξακολουθεί και δέχεται τον παλιό στις προσπάθειες  που απαιτούν κωδικό.

Τα υπόλοιπα το απόγευμα που θα είμαι σπίτι.

Δημοσ.

Δηλαδή συνδέεσαι με λογαριασμό microsoft δίνοντας email σαν όνομα χρήστη; Αν αλλάζεις κωδικό και δεν ενημερώνεται σιγουρέψουν ότι είναι συνδεμένο στο internet.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Δηλαδή συνδέεσαι με λογαριασμό microsoft δίνοντας email σαν όνομα χρήστη; Αν αλλάζεις κωδικό και δεν ενημερώνεται σιγουρέψουν ότι είναι συνδεμένο στο internet.

Ναι,  email κλπ. Με ethernet κανονικά είμαι, έκανα πολλαπλές επανεκκινησεις μήπως και το συγχρονίσει,  το άφησα μισή ώρα στη login screen, τίποτα.

Θα δοκιμάσω και με WiFi, αλλά δεν νομίζω να σωθεί. Όσο κοίταξα δεξιά αριστερά, κανένας δεν κατάφερε να το σώσει.

Δημοσ.

Οπότε δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τον administrator και συνδέσου με σαν admin μήπως και καταφέρεις να κάνεις κάτι.

Αυτό που σίγουρα θα μπορέσεις είναι να δημιουργήσεις έναν τοπικό λογαριασμό τουλάχιστον και ίσως μπορέσεις να μπεις στο προφίλ του παλιού χρήστη να πάρεις τα αρχεία σου.

Και κάτι ακόμα. Επανεκκίνηση έκανες μετά που άλλαξες τον κωδικό από το λάπτοπ; Όχι τερματισμό αλλά επανεκκίνηση, δεν είναι το ίδιο.

Τέλος δες στο παρακάτω λινκ, (Method 5 - Case B ). Είναι αυτό που σου είπα να συνδεθείς σαν admin παραπάνω.

https://www.wintips.org/pin-is-not-available-windows-10-fix/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Οπότε δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τον administrator και συνδέσου με σαν admin μήπως και καταφέρεις να κάνεις κάτι.

Αυτό που σίγουρα θα μπορέσεις είναι να δημιουργήσεις έναν τοπικό λογαριασμό τουλάχιστον και ίσως μπορέσεις να μπεις στο προφίλ του παλιού χρήστη να πάρεις τα αρχεία σου.

Και κάτι ακόμα. Επανεκκίνηση έκανες μετά που άλλαξες τον κωδικό από το λάπτοπ; Όχι τερματισμό αλλά επανεκκίνηση, δεν είναι το ίδιο.

Τέλος δες στο παρακάτω λινκ, (Method 5 - Case B ). Είναι αυτό που σου είπα να συνδεθείς σαν admin παραπάνω.

https://www.wintips.org/pin-is-not-available-windows-10-fix/

Κατά 99% έκανα επανεκκίνηση, ναι.

Με WiFi τώρα (δεν ξέρω καν αν λειτουργεί, δεν έχω εικονίδιο πάντως), τα ίδια.

Ώρα για admin.

εδιτ: Όχι, ακριβώς τα ίδια

Ο μόνος χρήστης που μου βγάζει είναι:

WDAGUtilityAccount, στη λίστα των admin. Default+Guest, είναι κενοί.

Δεν νομίζω πως σώζεται η κατάσταση.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Κατά 99% έκανα επανεκκίνηση, ναι.

Με WiFi τώρα (δεν ξέρω καν αν λειτουργεί, δεν έχω εικονίδιο πάντως), τα ίδια.

Ώρα για admin.

εδιτ: Όχι, ακριβώς τα ίδια

Ο μόνος χρήστης που μου βγάζει είναι:

WDAGUtilityAccount, στη λίστα των admin. Default+Guest, είναι κενοί.

Δεν νομίζω πως σώζεται η κατάσταση.

Φυσικό είναι να σου βγάζει μόνο default και guest. Πρόσθεσε έναν νέο χρήστη, βάλτον σαν admin και μετέφερε όλα τα αρχεία σου από τον παλιό χρήστη σε έναν απλό φάκελο π.χ. c: \ temp

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, micos000 είπε

Φυσικό είναι να σου βγάζει μόνο default και guest. Πρόσθεσε έναν νέο χρήστη, βάλτον σαν admin και μετέφερε όλα τα αρχεία σου από τον παλιό χρήστη σε έναν απλό φάκελο π.χ. c: \ temp

Αυτά που αναφέρω είναι από το repair με το usb εγκατάστασης ή/και μέσα από την αντίστοιχη επιλογή που μου δίνει το repair της ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης.

Δεν μπήκα ποτέ πουθενά αλλού (παραμένει το πρόβλημα με το pin δηλαδή).

Μπορώ μέσα από τη γραμμή εντολών του repair να προσθέσω χρήστη και να κάνω τα υπόλοιπα?

Στη login screen, δεν έχω τέτοια επιλογή.

Κάτι ακόμα. Έβγαλα τον boot δίσκο και τον έχω στο λάπτοπ τώρα, σαν 2ο.

Τα μόνα αρχεία που χρειάζομαι είναι στο φάκελο desktop. Πώς αποκτώ πρόσβαση εκεί?

Δημοσ.

Έγινε η ανάκτηση των αρχείων (ubuntu live ftw!), οπότε δοκιμάζω ένα reset για το καλό (κακώς), και μετά λογικά format.

GPT ή MBR, για UEFI?

Εντυπωσιακό...reset και τα ίδια

Εντυπωσιακό...reset και τα ίδια

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Μπορώ μέσα από τη γραμμή εντολών του repair να προσθέσω χρήστη και να κάνω τα υπόλοιπα?

Σόρυ που δεν απάντησα νωρίτερα. Ναι, μπορείς να κάνεις νέο χρήστη δίνοντας...

net user USERNAME * /add

και όταν πατήσεις enter και σου ζητήσει κωδικό πάτα πάλι enter για να μην προσθέσει κωδικό. Καλύτερα όμως είναι να δώσεις...

για να ενεργοποιηθεί ο administrator και να μπεις με όνομα χρήστη administrator και χωρίς κωδικό.

8 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Τα μόνα αρχεία που χρειάζομαι είναι στο φάκελο desktop. Πώς αποκτώ πρόσβαση εκεί?

Αν μπεις σαν administrator μπορείς να μπεις σε όποιο προφίλ θέλεις και να πάρεις τα αρχεία από τους προσωπικούς φάκελους. Εκτός αν είναι κλειδωμένα τα αρχεία, που δεν θα είναι αφού τα πήρες από linux.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το "έσφαξα" ήδη, από τη στιγμή που το reset στα win δεν απέδωσε.

Άντε να δούμε σε τι οφείλεται, κάποια στιγμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...