Nik1239 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Γεια σας ότι λέει ο τίτλος Πήρα για ένα pc με 3400g , gb b450m ds3h έναν adata swordfish 250gb nvme και θέλω να του βάλω εκεί τα windows Ο sata ssd που υπάρχει τώρα είναι ένας patriot p210 ssd sata 256gb Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα για να κάνω clone ; Θέλω να μπουταρει τον nvme και ο άλλος να είναι άδειος και να του βάλω αλλά πράγματα μέσα Υπάρχουν pc να κάνουν δουλειά Ένα χωρίς nvme θύρα αλλά με το aomei backuper στην αγορασμενη έκδοση (το δικό μου με ιντελ/νβιδια) Και άλλο ένα με nvme θύρα που έχει ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά εκτός psu case με έναν 3200g όπου κάνει boot ο ssd κανονικά (ενός φίλου) Ευχαριστώ για την οποία βοήθεια
micos000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Ο patriot είναι από διαφορετικό σύστημα; Αν ναι θα πρέπει πρώτα να κάνεις sysprep τα windows δίνοντας σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής την παρακάτω εντολή. %WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /shutdown /oobe Μόλις κάνει επανεκκίνηση μπορείς να τον βγάλεις και να κάνεις τον κλώνο. Θα χρειαστεί σίγουρα ενεργοποίηση ξανά στο καινούργιο σύστημα. Μετά θα τον συνδέσεις στο νέο σύστημα και θα μπουτάρεις από τον ssd για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Μετά μπορείς με όποιο πρόγραμμα clone θέλεις να κάνεις την αντιγραφή αλλά θα κάνεις πλήρη κλώνο όλον τον δίσκο με ότι επιπλέον partition έχει. Όταν τελειώσεις θα αλλάξεις την σειρά boot από το bios και θα δεις αν μπουτάρει από τον nvme. Καλά είναι να αποσυνδέσεις τον ssd για να μην μπλέκεται στο μπουτάρισμα. Αν όλα πάνε καλά τότε τον ξανασυνδέεις και τον διαγράφεις τελείως μέσα από την διαχείριση δίσκων των windows.
Nik1239 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, micos000 είπε Ο patriot είναι από διαφορετικό σύστημα; Αν ναι θα πρέπει πρώτα να κάνεις sysprep τα windows δίνοντας σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής την παρακάτω εντολή. %WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /shutdown /oobe Μόλις κάνει επανεκκίνηση μπορείς να τον βγάλεις και να κάνεις τον κλώνο. Θα χρειαστεί σίγουρα ενεργοποίηση ξανά στο καινούργιο σύστημα. Μετά θα τον συνδέσεις στο νέο σύστημα και θα μπουτάρεις από τον ssd για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Μετά μπορείς με όποιο πρόγραμμα clone θέλεις να κάνεις την αντιγραφή αλλά θα κάνεις πλήρη κλώνο όλον τον δίσκο με ότι επιπλέον partition έχει. Όταν τελειώσεις θα αλλάξεις την σειρά boot από το bios και θα δεις αν μπουτάρει από τον nvme. Καλά είναι να αποσυνδέσεις τον ssd για να μην μπλέκεται στο μπουτάρισμα. Αν όλα πάνε καλά τότε τον ξανασυνδέεις και τον διαγράφεις τελείως μέσα από την διαχείριση δίσκων των windows. Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσω Ο patriot είναι ο υπάρχον ssd για boot στο pc που αναφέρω Αγοράστηκε ένας καινούργιος ssd nvme adata που μόνο του έδωσα γράμμα και έφτιαξα partition ίσως κακώς το έκανα αυτό Μπορώ να βάλω όπως είναι τον nvme πάνω και με κάποιο πρόγραμμα να κάνω clone τον patriot στον adata και μετά να βγάλω τον patriot ωστε να ξέρει που να μπουταρει; Επίσης ο patriot ,ίσως από λάθος μου δεν ξέρω ,είναι GPT υπάρχει κανένα θέμα αν ο adata είναι MBR; Και κάτι ακόμα , τώρα που έφτιαξα partition MBR στον adata και ο patriot είναι GPT με 3 partition πως θα τα αντιγράψω όλα στον adata. Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να κάνει σωστά το clone;
dpolal Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσω Ο patriot είναι ο υπάρχον ssd για boot στο pc που αναφέρω Αγοράστηκε ένας καινούργιος ssd nvme adata που μόνο του έδωσα γράμμα και έφτιαξα partition ίσως κακώς το έκανα αυτό Μπορώ να βάλω όπως είναι τον nvme πάνω και με κάποιο πρόγραμμα να κάνω clone τον patriot στον adata και μετά να βγάλω τον patriot ωστε να ξέρει που να μπουταρει; Επίσης ο patriot ,ίσως από λάθος μου δεν ξέρω ,είναι GPT υπάρχει κανένα θέμα αν ο adata είναι MBR; Και κάτι ακόμα , τώρα που έφτιαξα partition MBR στον adata και ο patriot είναι GPT με 3 partition πως θα τα αντιγράψω όλα στον adata. Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να κάνει σωστά το clone; Άσε και τους 2 δίσκους όπως είναι επάνω στο μηχάνημα και μπούταρε κανονικά από τον SSD, όπως κάνεις μέχρι τώρα. Κατέβασε και εγκατέστησε το Macrium Reflect, είναι free. Mε το πρόγραμμα αυτό κάνεις το cloning, με προσοχή πάντα και ότι και αν είχες κάνει στον nvme αυτό θα διαγραφεί και ο nvme θα γίνει ένα πιστό αντίγραφο του ssd. Αφαιρείς τον SSD και μπουτάρεις με τον nvme για να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μετά μπορείς να συνδέσεις ξανά τον SSD και να τον διαγράψεις για να τον κάνεις ότι θες. Προσοχή μόνο να βεβαιωθείς ότι το σύστημα θα μπουτάρει κανονικά πάλι από τον nvme. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από dpolal 1
Nik1239 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, dpolal είπε Άσε και τους 2 δίσκους όπως είναι επάνω στο μηχάνημα και μπούταρε κανονικά από τον SSD, όπως κάνεις μέχρι τώρα. Κατέβασε και εγκατέστησε το Macrium Reflect, είναι free. Mε το πρόγραμμα αυτό κάνεις το cloning, με προσοχή πάντα και ότι και αν είχες κάνει στον nvme αυτό θα διαγραφεί και ο nvme θα γίνει ένα πιστό αντίγραφο του ssd. Αφαιρείς τον SSD και μπουτάρεις με τον nvme για να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μετά μπορείς να συνδέσεις ξανά τον SSD και να τον διαγράψεις για να τον κάνεις ότι θες. Προσοχή μόνο να βεβαιωθείς ότι το σύστημα θα μπουτάρει κανονικά πάλι από τον nvme. Ωραία θα το δοκιμάσω και θα σας πω
Petros Electron Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Επίσης υπάρχει και το AOMEI Backupper Κατεβάζεις το freeware, το κάνεις install σε free οχι σε trial και μετά πας clone, και επιλεγείς diskclone. Απο τον SSD επιλεγείς τον NVΜΕ για μεταφορά του clone, περιμένεις να τελειώσει και ολα οκ. Οτι partition και οτι εχει ο NVME θα σβηστούν αυτόματα και θα προσαρμοστεί πιστό αντίγραφο (μαζί με το OS) απο τον SSD.Πας στο bios και δηλώνεις τον NVME για boot.Όπως σου τα έγραψε ο Nik1239. Εύκολο και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από Petros Electron
Nik1239 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Επίσης υπάρχει και το AOMEI Backupper Κατεβάζεις το freeware, το κάνεις install σε free οχι σε trial και μετά πας clone, και επιλεγείς diskclone. Απο τον SSD επιλεγείς τον NVΜΕ για μεταφορά του clone, περιμένεις να τελειώσει και ολα οκ. Πας στο bios και δηλώνεις τον NVME για boot.Όπως σου τα έγραψε ο Nik1239. Ευκολο και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό Στην αρχή αυτό είχα σκοπό να κάνω αλλά από πάνω είχε επιλογή system clone που είναι κλειδωμένη Η διαφορά αυτών των δύο ποια είναι; Δεν το έκανα έτσι όπως το είπες διότι φοβήθηκα μήπως κάτι πάει στραβά και στην τελική δεν μπουταρει και πάθουν κάτι τα windows λόγο διαφορετικού γράμματος και χρειαστώ φορμάτ (που θέλω να το αποφύγω πάση θυσία )
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Κάνε διαγραφή του partition στον adata και προχώρα στον κλώνο δίσκου. Το system clone άστο. Το γράμμα του δίσκου μην σε απασχολεί. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από micos000 1
Petros Electron Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nik1239 είπε Να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό Στην αρχή αυτό είχα σκοπό να κάνω αλλά από πάνω είχε επιλογή system clone που είναι κλειδωμένη Η διαφορά αυτών των δύο ποια είναι; Δεν το έκανα έτσι όπως το είπες διότι φοβήθηκα μήπως κάτι πάει στραβά και στην τελική δεν μπουταρει και πάθουν κάτι τα windows λόγο διαφορετικού γράμματος και χρειαστώ φορμάτ (που θέλω να το αποφύγω πάση θυσία ) Όπως στα λεει ο micos000, Το συστεμ clone δεν σου χρειάζεται. Και να προσθέσω οτι δεν χρειάζεται καν η διαγραφή partition η format στον δίσκο που θα γινει ο κλωνος. Οτι ειναι θα το κανει το πρόγραμμα απο μονο του. Δες εδω, βημα βημα Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από Petros Electron 1
Χαρμανης Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Καλησπέρα παιδιά . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και εγω πάνω στο θέμα clone . Έβαλα έναν m2 και με το macrium έκανα clone απο τον παλιό ssd Που είχα πρίν επάνω. Όλα έγιναν κομπλέ με το clone και bootarei το σύστημα κανονικά απο τον m2 τώρα αλλά μου έβγαλε οτι πρέπει να ενεργοποιήσω τα Windows , πως θα το κάνω τώρα αυτό ? Τα Windows μου τα είχε περάσει ένας γνωστός μου τότε που είχα φτιάξει το pc και ήταν κομπλέ ολα τα είχα ενεργοποιήσει κανονικά.. τα windows είναι enterprise LTSC
micos000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Πρέπει να τα πατσάρεις ξανά. Δοκίμασε όμως να ανοίξεις γραμμή εντολών (γράφεις cmd στην αναζήτηση κάτω αριστερά και επιλέγεις εκτέλεση σαν διαχειριστής)... και δώσε slmgr /ato Αν σου βγάλει ότι ενεργοποιήθηκαν έχει καλώς. Αν όχι στείλε μου pm.
Χαρμανης Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, micos000 είπε Πρέπει να τα πατσάρεις ξανά. Δοκίμασε όμως να ανοίξεις γραμμή εντολών (γράφεις cmd στην αναζήτηση κάτω αριστερά και επιλέγεις εκτέλεση σαν διαχειριστής)... και δώσε slmgr /ato Αν σου βγάλει ότι ενεργοποιήθηκαν έχει καλώς. Αν όχι στείλε μου pm. με βοήθησε ενας φίλος μου εν τέλη και μ βρήκε κάτι κλειδιά μέσω torrent . Τα έτρεξε και δούλεψε σε ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα