Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Θέλω νά αλλάξω όλα τά υποσυστήματα εκτός τού ssd και τής κάρτας. Τό ερώτημα είναι αν μετά την αλλαγή τό pc θά τρέχει κανονικά ή αν θά χρειαστεί νά περάσω πάλι λειτουργικό και προγράμματα? Έχω win 10. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bas754 είπε

Γεια σε όλους.

Θέλω νά αλλάξω όλα τά υποσυστήματα εκτός τού ssd και τής κάρτας. Τό ερώτημα είναι αν μετά την αλλαγή τό pc θά τρέχει κανονικά ή αν θά χρειαστεί νά περάσω πάλι λειτουργικό και προγράμματα? Έχω win 10. Ευχαριστώ.

Καλύτερα να κάνεις νέα εγκατάσταση. Ο χρόνος που θα επενδύσεις αξίζει γιατί πιθανότατα θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να λύσεις τα προβλήματα που θα έχει η παλιά εγκατάσταση με το νέο hardware.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bas754 είπε

Εκτός αυτού όλα τα άλλα τρέχουν κανονικά?

Αν δεν αλλάξεις μάρκα cpu όλα  θα πάνε καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, snbblp said:

Μία χαρά όλα θα πάνε καλά. Εγώ πήγα από sandy bridge σε zen1+ με τον ίδιο ssd. Λέγεται το θαύμα των Windows 10. Κατεβάζει Update για τα πάντα μπουταρει μια σε σαφε Μόντε και όλα καλά. 

Επεξ/σία από mp44christos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το κακό στην τεχνολογία είναι να είναι κάποιος δογματικός αυτό έμαθα αυτό θα ισχύει στους αιώνες των αιώνων....

Στα win 10 κάνεις ότι συνδυασμό hardware θέλεις αλλαγή και πάλι θα δουλέψουν όλα κανονικά αφού κατεβάσει τους οδηγούς εκτός από 32 σε 64 bit εκεί δεν γίνεται κάτι...

Π.χ.

windows 10 pro από xeon X5460, GTX 285 με hdd ide (όχι ahci) wd 160 black caviar 

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση σε ryzen 7 2700X, GTX 1050Ti, nvme Corsair MP 500, μετατροπή σε uefi, και όλα δουλεύουν, ρολόι, οκ δεν είναι plug n play αλλά γίνεται

Δημοσ.

Γίνεται ότι θέλεις αρκεί να έχεις υπομονή και μια back up εγκατάσταση σε win 10 σε κάποιο δίσκο για να μπορέσεις να δουλέψεις

Δημοσ.

Ολόκληρο σύστημα αλλάζει ένα backup πρέπει να το κάνει έτσι και αλλιώς. Και γενικά να έχει όλα του τα συμαντικα αρχεία 2 φορές. Έχουνε κλάψει μανούλες από χαμένες φωτογραφίες άσε... 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mp44christos είπε

Ολόκληρο σύστημα αλλάζει ένα backup πρέπει να το κάνει έτσι και αλλιώς. Και γενικά να έχει όλα του τα συμαντικα αρχεία 2 φορές. Έχουνε κλάψει μανούλες από χαμένες φωτογραφίες άσε... 

Δεν εννοούσα backup των αρχείων, απλά ένα δευτερο δίσκο με windows 10 εγκατεστημένα για να μπορέσεις να δουλέψεις, ΔΕΝ δέχομαι οτι σημαντικά αρχεία θα είναι στον δίσκο που θα τρέχει το λειτουργικό αυτό για λόγους ασφαλείας είναι εκ των ουκ άνευ, εάν κάποιος δεν το δέχεται και θέλει τον τρόπο του (δεν παθαίνει τίποτα) εγω προσωπικά δεν αναλαμβάνω το μηχάνημα του και ας πλακώνεται με κάποιον άλλο...κάθετα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, snbblp είπε

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Από 6700k πήγα σε 3900X χωρίς κανένα πρόβλημα. Με αφαίρεση όλων των drivers και επανεγκατάσταση όλα πήγαν καλά.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Coppermine είπε

windows 10 pro από xeon X5460, GTX 285 με hdd ide (όχι ahci) wd 160 black caviar 

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση σε ryzen 7 2700X, GTX 1050Ti, nvme Corsair MP 500, μετατροπή σε uefi, και όλα δουλεύουν, ρολόι, οκ δεν είναι plug n play αλλά γίνεται

Επειδή μου έχει προκύψει ούκ ολίγες φορές το εν λόγο θέμα και έκανα αναγκαστικά format, έχεις κάποιο link με οδηγίες πώς γίνεται αυτό ;;;

Δημοσ.

Δεν είναι ένα λινκ, η λογική είναι να μετατρέψεις την εγκατάσταση ide σε achi, στη συνέχεια uefi και μετά το iso που έχει προκύψει στον nvme

ide to ahci https://support.thinkcritical.com/kb/articles/switch-windows-10-from-raid-ide-to-ahci

bios to uefi https://www.windowscentral.com/how-convert-mbr-disk-gpt-move-bios-uefi-windows-10

και θα χρειαστείς φυσικά και κάποιο software για να δημιουργήσεις iso της εγκατάστασης π.χ. macrium..

Εχει αρκετή διαδικασία αλλά σε γλυτώνει από το να εγκαθιστάς τα πάντα από την αρχή

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...