bas754 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Γεια σε όλους. Θέλω νά αλλάξω όλα τά υποσυστήματα εκτός τού ssd και τής κάρτας. Τό ερώτημα είναι αν μετά την αλλαγή τό pc θά τρέχει κανονικά ή αν θά χρειαστεί νά περάσω πάλι λειτουργικό και προγράμματα? Έχω win 10. Ευχαριστώ.
snbblp Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Αν αλλάξεις μητρική θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις πάλι τα Windows. 1
Aris_ Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 50% ότι θα κάτσει χωρίς reinstall εξαρτάτε intel to intel η ryzen και τι γενεά
fotaras76 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, bas754 είπε Γεια σε όλους. Θέλω νά αλλάξω όλα τά υποσυστήματα εκτός τού ssd και τής κάρτας. Τό ερώτημα είναι αν μετά την αλλαγή τό pc θά τρέχει κανονικά ή αν θά χρειαστεί νά περάσω πάλι λειτουργικό και προγράμματα? Έχω win 10. Ευχαριστώ. Καλύτερα να κάνεις νέα εγκατάσταση. Ο χρόνος που θα επενδύσεις αξίζει γιατί πιθανότατα θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να λύσεις τα προβλήματα που θα έχει η παλιά εγκατάσταση με το νέο hardware.
snbblp Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, bas754 είπε Εκτός αυτού όλα τα άλλα τρέχουν κανονικά? Αν δεν αλλάξεις μάρκα cpu όλα θα πάνε καλά.
mp44christos Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, snbblp said: Αν δεν αλλάξεις μάρκα cpu όλα θα πάνε καλά. Μία χαρά όλα θα πάνε καλά. Εγώ πήγα από sandy bridge σε zen1+ με τον ίδιο ssd. Λέγεται το θαύμα των Windows 10. Κατεβάζει Update για τα πάντα μπουταρει μια σε σαφε Μόντε και όλα καλά. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από mp44christos 1
Coppermine Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Το κακό στην τεχνολογία είναι να είναι κάποιος δογματικός αυτό έμαθα αυτό θα ισχύει στους αιώνες των αιώνων.... Στα win 10 κάνεις ότι συνδυασμό hardware θέλεις αλλαγή και πάλι θα δουλέψουν όλα κανονικά αφού κατεβάσει τους οδηγούς εκτός από 32 σε 64 bit εκεί δεν γίνεται κάτι... Π.χ. windows 10 pro από xeon X5460, GTX 285 με hdd ide (όχι ahci) wd 160 black caviar ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση σε ryzen 7 2700X, GTX 1050Ti, nvme Corsair MP 500, μετατροπή σε uefi, και όλα δουλεύουν, ρολόι, οκ δεν είναι plug n play αλλά γίνεται
mp44christos Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Καλά ναι πρώτα πρέπει να είναι σεuefi. Και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε ide.
Coppermine Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Γίνεται ότι θέλεις αρκεί να έχεις υπομονή και μια back up εγκατάσταση σε win 10 σε κάποιο δίσκο για να μπορέσεις να δουλέψεις
mp44christos Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Ολόκληρο σύστημα αλλάζει ένα backup πρέπει να το κάνει έτσι και αλλιώς. Και γενικά να έχει όλα του τα συμαντικα αρχεία 2 φορές. Έχουνε κλάψει μανούλες από χαμένες φωτογραφίες άσε...
Coppermine Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 13 ώρες πριν, mp44christos είπε Ολόκληρο σύστημα αλλάζει ένα backup πρέπει να το κάνει έτσι και αλλιώς. Και γενικά να έχει όλα του τα συμαντικα αρχεία 2 φορές. Έχουνε κλάψει μανούλες από χαμένες φωτογραφίες άσε... Δεν εννοούσα backup των αρχείων, απλά ένα δευτερο δίσκο με windows 10 εγκατεστημένα για να μπορέσεις να δουλέψεις, ΔΕΝ δέχομαι οτι σημαντικά αρχεία θα είναι στον δίσκο που θα τρέχει το λειτουργικό αυτό για λόγους ασφαλείας είναι εκ των ουκ άνευ, εάν κάποιος δεν το δέχεται και θέλει τον τρόπο του (δεν παθαίνει τίποτα) εγω προσωπικά δεν αναλαμβάνω το μηχάνημα του και ας πλακώνεται με κάποιον άλλο...κάθετα
kostasSTi Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 14 ώρες πριν, snbblp είπε Αν δεν αλλάξεις μάρκα cpu όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι απόλυτο αυτό. Από 6700k πήγα σε 3900X χωρίς κανένα πρόβλημα. Με αφαίρεση όλων των drivers και επανεγκατάσταση όλα πήγαν καλά.
dpolal Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 14 ώρες πριν, Coppermine είπε windows 10 pro από xeon X5460, GTX 285 με hdd ide (όχι ahci) wd 160 black caviar ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση σε ryzen 7 2700X, GTX 1050Ti, nvme Corsair MP 500, μετατροπή σε uefi, και όλα δουλεύουν, ρολόι, οκ δεν είναι plug n play αλλά γίνεται Επειδή μου έχει προκύψει ούκ ολίγες φορές το εν λόγο θέμα και έκανα αναγκαστικά format, έχεις κάποιο link με οδηγίες πώς γίνεται αυτό ;;;
Coppermine Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δεν είναι ένα λινκ, η λογική είναι να μετατρέψεις την εγκατάσταση ide σε achi, στη συνέχεια uefi και μετά το iso που έχει προκύψει στον nvme ide to ahci https://support.thinkcritical.com/kb/articles/switch-windows-10-from-raid-ide-to-ahci bios to uefi https://www.windowscentral.com/how-convert-mbr-disk-gpt-move-bios-uefi-windows-10 και θα χρειαστείς φυσικά και κάποιο software για να δημιουργήσεις iso της εγκατάστασης π.χ. macrium.. Εχει αρκετή διαδικασία αλλά σε γλυτώνει από το να εγκαθιστάς τα πάντα από την αρχή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα