Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, εδώ και πολλά χρόνια έχω την υποψία ότι μπορεί να μου κλέβουν Ίντερνετ διότι παρόλο που υποθετικά πρέπει να είναι γρήγορο κάποιες φορές κολλάει απίστευτα. Είχε έρθει ο αρμόδιος από τον ΟΤΕ και απλ μου πρότεινε το πιο καινουργιο ρουτερ (με έξτρα πληρωμή)παρόλο που είχα πάρει ήδη από τα καινουργια που βγήκαν. Γνωρίζει κανείς πως να το ασφάλισω ώστε να μην μπορεί κανείς να μου κλέβει Ίντερνετ; Επίσης στο WiFi μου όταν πάω να συνδεθώ από το κινητό γράφει πως είναι ασθενής η ασφάλεια του δικτύου μου . Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να το κάνω μόνη μου ή να καλέσω τεχνικό!; 

Δημοσ.

Βαλε ενα κωδικο με ψηφια, αριθμους γράμματα χαρακτηρες.

Πέραν αυτού κανείς δεν σου κλέβει το ίντερνετ, άλλου ειναι το πρόβλημα σου

• Like 1
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, μπορείς μέσα από το μενού του ρούτερ σου να τσεκάρεις αναλυτικά ποιες συσκευές έχουν συνδεθεί στο wifi και τι ip έχει πάρει η κάθε μια. Οπότε μετά μπορείς να τσεκάρεις εάν υπάρχει κάποια συσκευή που δεν είναι δική σου στο wifi σου.

Λίγο πολύ τα μενού στα καινούργια ρουτερ του ΟΤΕ είναι όπως στην εικόνα, εσύ τσεκάρεις την στήλη WLAN Setting , εκεί εμφανίζονται οι συσκευές που είναι στο wifi. Αντίστοιχα στην στήλη LAN Setting οι συσκευές συνδεδεμένες με LAN. 

Αυτό με την χαμηλή ασφάλεια που σου βγάζει είναι μάλλον επειδή έχεις ρυθμίσει το ρουτερ να λειτουργεί σε κάποιο παλιότερο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης πχ. WEP , που δεν είναι πλέον ασφαλές.  Πάλι από το μενού του ρούτερ μπορείς να το αλλάξεις.

Πας, όπως δείχνει το πορτοκαλί κουτάκι στην εικόνα, Local Network --> WLAN --> WLAN SSID Configuration και στο encryption type βάζεις WPA2-PSK-AES  

spacer.png 

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 ώρες πριν, dexterios είπε

Παρεμπιπτόντως, μπορείς μέσα από το μενού του ρούτερ σου να τσεκάρεις αναλυτικά ποιες συσκευές έχουν συνδεθεί στο wifi και τι ip έχει πάρει η κάθε μια. Οπότε μετά μπορείς να τσεκάρεις εάν υπάρχει κάποια συσκευή που δεν είναι δική σου στο wifi σου.

Λίγο πολύ τα μενού στα καινούργια ρουτερ του ΟΤΕ είναι όπως στην εικόνα, εσύ τσεκάρεις την στήλη WLAN Setting , εκεί εμφανίζονται οι συσκευές που είναι στο wifi. Αντίστοιχα στην στήλη LAN Setting οι συσκευές συνδεδεμένες με LAN. 

Αυτό με την χαμηλή ασφάλεια που σου βγάζει είναι μάλλον επειδή έχεις ρυθμίσει το ρουτερ να λειτουργεί σε κάποιο παλιότερο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης πχ. WEP , που δεν είναι πλέον ασφαλές.  Πάλι από το μενού του ρούτερ μπορείς να το αλλάξεις.

Πας, όπως δείχνει το πορτοκαλί κουτάκι στην εικόνα, Local Network --> WLAN --> WLAN SSID Configuration και στο encryption type βάζεις WPA2-PSK-AES  

spacer.png 

Ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω !!

Στις 16/5/2021 στις 1:46 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Βαλε ενα κωδικο με ψηφια, αριθμους γράμματα χαρακτηρες.

Πέραν αυτού κανείς δεν σου κλέβει το ίντερνετ, άλλου ειναι το πρόβλημα σου

Έχει ήδη αρκετά ψηφία αριθμούς ο κωδικός. Άρα πιστεύεις πως το πρόβλημα βρίσκεται απλά στο Ίντερνετ ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAriak96 είπε

Ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω !!

Έχει ήδη αρκετά ψηφία αριθμούς ο κωδικός. Άρα πιστεύεις πως το πρόβλημα βρίσκεται απλά στο Ίντερνετ ;

Ασ πάμε λοιπόν και στην ουσία του προβλήματος σου.

Γραψε τι συνδεση εχεις, σε ποιον παροχο, και ανέβασε και τα στατιστικά της σύνδεσης σου απο τον ρουτερ

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 17/5/2021 στις 12:18 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ασ πάμε λοιπόν και στην ουσία του προβλήματος σου.

Γραψε τι συνδεση εχεις, σε ποιον παροχο, και ανέβασε και τα στατιστικά της σύνδεσης σου απο τον ρουτερ

Cosmote 

Actual Rate(Up/Down) 5496/54999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 50263/123392 kbps
WLAN STATUS Ή LAN STATUS ΕΝΝΟΕΙΣ?
Η ταχύτητά του Internet είναι 39MBPS

DOWNLOAD Mbps
33.16
 UPLOAD Mbps
4.99
Επισκέπτης
Δημοσ.

αν θες βοήθεια από τους άλλους καταρχήν αγαπητή μου φίλη θα πρέπει να γράφεις απλά / κατανοητά / με το σωστό χρώμα

π.χ. σε ρώτησε κάτι ο άλλος φίλος και του απάντησες κάνοντας αντιγραφή/επικόλληση κείμενο με μαύρα γράμματα αδύνατο να διαβαστεί άρα μη κατανοητό

περιληπτικά θα σου πω ότι η γραμμή σου είναι VDSL (έως 50/5) 

αν θες ασφάλεια στο WiFi σου θα πρέπει να αλλάξεις το πρωτόκολλο όπως σωστά ανάφεραν από WEP σε WPA2-PSK-AES  ή ανώτερο

θα πρέπει να αλλάξεις τον εργοστασιακό κωδικό (default) σε κάτι με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ/μικρά γράμματα/αριθμούς/σύμβολα

τότε να είσαι σίγουρη ότι κανείς δεν θα σου κλέψει τον κωδικό

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 20/5/2021 στις 3:52 ΜΜ, ikorolis είπε

αν θες βοήθεια από τους άλλους καταρχήν αγαπητή μου φίλη θα πρέπει να γράφεις απλά / κατανοητά / με το σωστό χρώμα

π.χ. σε ρώτησε κάτι ο άλλος φίλος και του απάντησες κάνοντας αντιγραφή/επικόλληση κείμενο με μαύρα γράμματα αδύνατο να διαβαστεί άρα μη κατανοητό

περιληπτικά θα σου πω ότι η γραμμή σου είναι VDSL (έως 50/5) 

αν θες ασφάλεια στο WiFi σου θα πρέπει να αλλάξεις το πρωτόκολλο όπως σωστά ανάφεραν από WEP σε WPA2-PSK-AES  ή ανώτερο

θα πρέπει να αλλάξεις τον εργοστασιακό κωδικό (default) σε κάτι με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ/μικρά γράμματα/αριθμούς/σύμβολα

τότε να είσαι σίγουρη ότι κανείς δεν θα σου κλέψει τον κωδικό

Αγαπητέ!, Το έστειλα όπως ήταν για να δει την εικόνα, γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν γνωρίζω καλά αυτά τα θέματα γι αυτό άλλωστε κ ρωτάω! Τώρα αν τον ενόχλησε θα μου το πει ο ίδιος, δε νομίζω πως χρειάζονται οι ειρωνείες , ειδικά όταν κάποιος ζητάει βοήθεια ! Έχω ασφαλίσει ήδη το WiFi με τον τρόπο που μου έδειξε το παιδί στην αρχή ! 

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, MAriak96 είπε

Αγαπητέ!, Το έστειλα όπως ήταν για να δει την εικόνα, γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν γνωρίζω καλά αυτά τα θέματα γι αυτό άλλωστε κ ρωτάω! Τώρα αν τον ενόχλησε θα μου το πει ο ίδιος, δε νομίζω πως χρειάζονται οι ειρωνείες , ειδικά όταν κάποιος ζητάει βοήθεια ! Έχω ασφαλίσει ήδη το WiFi με τον τρόπο που μου έδειξε το παιδί στην αρχή ! 

Αγαπητή μου κάνεις λάθος καμία ειρωνεία από μέρους μου δεν ειπώθηκε

Αντιθέτως εγώ προσωπικά πάντα απαντάω με σεβασμό και εκτίμηση στον οποιοδήποτε συνομιλητή μου

Αν έχεις ασφαλίσει όπως είπαμε το WiFi σου κανείς δεν πρόκειται να σου κλέψει ίντερνετ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...