Προς το περιεχόμενο

Windows XP Live CD?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι έχω ακούσει για win xp live cd.Πώς γίνεται αυτό?Είχα κατεβάσει το Pebuilder αλλά δεν βρήκα άκρη, ξέρει κανείς κάποιο άλλο prog. ή τί ακριβώς πρέπει να κάνω με το παραπάνω?

Δημοσ.

Αν εννοείς τα live cd του στιλ linux δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό που λές πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

Apo oso exw dei kapoia screenshots sto internet yparxei ayto poy zitas to opoio einai periptwseis recovery - exei egkatestimena diagnwstika progs klp...

Fysika to na rwtiseis apo poy mporeis na to vreis antikeitai stoys kanonismoys toy forum mias kai den einai katholoy nomimo!

Δημοσ.

Kala an nomizeis oti to na vreis na katevaseis ena tetoio CD to opoio tha periexei mesa tis panagias ta matia apo appz + windows XP einai nomimo...Tha xrewthei k i karta soy me kamia 1000 euros mipws??

Δημοσ.

Λοιπόν το Windows PE (Preinstallation Environment) cd, καταρχήν είναι ένα cd που παρέχεται από την MS, και ισχύει για όλες τις εκδόσεις των XP.

Προορίζεται για τις εταιρείες κατασκευής ολοκληρωμένων συστημάτων. (π.χ. με αυτά φτιάχνει η ACER τα recovery cd για τα laptop της), και όχι για τον τελικό καταναλωτή.

Περιέχει ένα σύνολο εργαλείων (π.χ. boot, partitioning, accessing local/remote data, emergency boot disk κα). Με αυτό μπορεί επίσης κάποιος να φτιάξει ένα πλήρες cd τύπου "unattended xp setup", για συγκεκριμένο μηχάνημα, ή universal αλλά όχι πλήρες.

Οπότε εν κατακλείδι υπάρχουν 2 cd ας πούμε.

1. Το PE (το εργαλείο ή σύνολο αυτών), που κατά MS δεν προορίζεται για τον τελικό χρήστη.

2. Το αποτέλεσμα του PE. (Που όπως σωστά αναφέρει ο grigas μπορεί να περιέχει σύνολο προγραμμάτων + drivers + ότι άλλο κατέβηκε στο κεφάλι αυτού που το έφτιαξε.)

Επειδή όπως είδατε στο xpsp1 unattended topic , είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πάμπολλα testing, τα recovery cd, είναι cd που παρέχονται από σχετικά μεγάλες εταιρείες, που πουλάνε συστήματα με συγκεκριμένο hw configuration κατά κανόνα, π.χ. οι εταιρείες που κατασκευάζουνε laptops, και όχι το κάθε Πλ@ίσιο.

Windows PE reference: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnxpesp1/html/winpepe.asp

sc

Δημοσ.

Paidia o typos

http://www.nu2.nu/

polu oraios....kanei LIVE BOOTABLE WINDOWS XP cd me polla plugins opws antivirus, remote control ktl ktl....

Polla yposxomeno CD 8a elega....mprabo tou...an katsei kaneis kai asxolh8ei me auto as mas enhmervsei...sigoura 8a einai polu korufaio diskaki kai auto:)

BB

Δημοσ.
http://www.nu2.nu/pebuilder/

Έχει όλες τις πληροφορίες για να κάνεις ένα τέτοιο CD. Και δεν είναι καθόλου παράνομο.

Poly kalo kai free.

Kai o spoudaioteros logos gia na to xrisimopoieiseis, ektos to na kaneis live cd, einai to na kaneis "backup" tou systimatos sou! :wink:

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο iso με εγκατάσταση τα xp , ώστε να κάνω boot απο cd και να έχει εγκατεστημένα ενα σώρο drivers.

o λόγος που το θέλω αυτό είναι γιατί εχω ενα Laptop που τα έπαιξε ο controler του σκληρού και θέλω να το χρισιμοποιώ για download και περιήγηση στο διαδύκτιο. Δοκίμασα το puppy 4,3,1 αλλα ήταν πολύ μπέρδεμα γιατί δεν είμαι εξικιωμένος με το linux. κάτι αντιστοιχο σε windows based υπάρχει???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...