Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τη φόρτιση της μπαταρίας στο νεο Macbook Air m1.Ισχύει ότι και στα προηγούμενα μακ?Δηλ.μπορώ να το έχω 25-30 μέρες στη πρίζα και να το αφήνω μια φορά το μήνα να αδειάζει εντελώς και μετά πάλι να το αφήνω στο 100% και πάει λέγοντας?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, coffeex είπε

Γιατί να το κάνεις αυτό;

Με 1 φόρτιση και ανάλογα την χρήση μπορεί να σε βγάλει πχ από 1-5 μέρες.

Γιατί,με βάση αυτά που ξέρω για τα προηγούμενα μακ με τον ιντελ,αν το είχες πιο πολύ σπίτι,ήταν καλύτερα να το είχες στο ρεύμα και να αποφόρτιζες πλήρως μια φορά το μήνα στο περίπου.Για λιγότερη φθορά της μπαταρίας.Τώρα με τον Μ1 δε ξέρω αν ωφελεί αυτό η όχι!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά επειδή δυστυχώς και οι εταιρίες δεν εξηγουν τι γινεται και γιατι γινεται...

Οσο χρησιμοποιεις τη συσκευη απο 40-90% εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ. Γιατι ομως..

Οταν η μπαταρία κατεβαίνει κατω απο το ποσοστο των 30-35% δημιουργούνται επικαθήσεις λιθίου στην άνοδο. Αυτο σιγα σιγα μειωνει τη χωρητικότητα.

Οσο χαμηλότερο το ποσοστο της μπαταρίας τοσο πιο πολυ εξατμίζεται ο ηλεκτρολύτης αρα ζορίζεις τον διαχωριστή και την κατάσταση της μπαταρίας

Το SEI (αρχικο στρωμα λιθιου) αρχίζει και αλλοιώνεται και πλεον δεν μπορουν τα θετικα φορτισμένα ιόντα να περάσουν απο την ανοδο στην καθοδο

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, jonis είπε

Εγώ πάλι έχω βολευτεί με αυτό εδώ https://forums.macrumors.com/threads/charge-limiter-app-aldente-now-works-on-m1-macs.2285175/

Φορτίσεις 40% 80% για εκτός σπιτιού και όταν είναι πρίζα σταθερά στο 60%.

Το έβαλα κι εγώ μόλις! Την έκδοση 2.1. Απ' ότι κατάλαβα, βγήκε και η 2.2 pro,αλλά χρεώνεται.Δε μπόρεσα να καταλάβω αν έχει και νεότερη δωρεάν.Τώρα, θέλω να ρωτήσω,έχει κάποιες ρύθμιση προεπιλεγμένη στο 50%. Εγώ το έβαλα στο 60%.Η ερώτηση είναι πως αποφορτίζει στο 40% και μετά ξανά φόρτιση στο 60%?Πρέπει εγώ να το κάνω μόνος μου?Γιατί,όπως καταλαβαίνεται είναι μπέρδεμα!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikpleyris είπε

Το έβαλα κι εγώ μόλις! Την έκδοση 2.1. Απ' ότι κατάλαβα, βγήκε και η 2.2 pro,αλλά χρεώνεται.Δε μπόρεσα να καταλάβω αν έχει και νεότερη δωρεάν.Τώρα, θέλω να ρωτήσω,έχει κάποιες ρύθμιση προεπιλεγμένη στο 50%. Εγώ το έβαλα στο 60%.Η ερώτηση είναι πως αποφορτίζει στο 40% και μετά ξανά φόρτιση στο 60%?Πρέπει εγώ να το κάνω μόνος μου?Γιατί,όπως καταλαβαίνεται είναι μπέρδεμα!

Εννοείται ότι το 40 80 το κανεις μόνος σου.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, nikpleyris είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ.Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τη φόρτιση της μπαταρίας στο νεο Macbook Air m1.Ισχύει ότι και στα προηγούμενα μακ?Δηλ.μπορώ να το έχω 25-30 μέρες στη πρίζα και να το αφήνω μια φορά το μήνα να αδειάζει εντελώς και μετά πάλι να το αφήνω στο 100% και πάει λέγοντας?

Το να αδειάζει εντελώς μου ακουγεται για την πιο λάθος κίνηση που μπορείς να κάνεις.

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, jonis είπε

Εννοείται ότι το 40 80 το κανεις μόνος σου.

A έτσι.Εντάξει,ευχαριστώ

6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το να αδειάζει εντελώς μου ακουγεται για την πιο λάθος κίνηση που μπορείς να κάνεις.

Τόσα χρόνια έτσι ήξερα με βάση αυτά που διάβαζα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...