Προς το περιεχόμενο

Happy Pizza Day


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 22 Μαΐου του 2010 το μέλος του Bitcointalk forum Laszlo έκανε μια ανάρτηση προσφέροντας 10.000 Bitcoin σε όποιον του αγοράσει και του στείλει δύο πίτσες. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα ένα άλλο μέλος του forum ο jercos από την Αγγλία αγοράζοντας του μέσω internet δύο πίτσες από τα “papa John’s pizzas”.

EYnnRd0XkAANv16?format=png&name=small

I’ll pay 10,000 bitcoins for a couple of pizzas.. like maybe 2 large ones so I have some left over for the next day.
ender_x >> 10,000… Thats quite a bit.. you could sell those on https://www.bitcoinmarket.com/ for $41USD right now..
laszlo >> So nobody wants to buy me pizza?  Is the bitcoin amount I’m offering too low?
laszlo>> I just want to report that I successfully traded 10,000 bitcoins for pizza.

10kpizza.png

D7LdlQcWsAADhrv.jpg

Η συναλλαγή αυτή του lazlo σημοτοδοτεί την πρώτη εμπορική συναλλαγή με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin σε μια εποχή που το Bitcoin είχε σχεδόν μηδενική αξία.

Ο ίδιος ο Laszlo αναφέρει ότι δεν πίστευε ποτέ ότι το Bitcoin θα γινόταν κάποτε τόσο δημοφιλές με την αξία του στα σημερινά επίπεδα

 “Bitcoin was just a fun hobby project for me 8 years ago.  When I paid 10,000 BTC for two pizzas I had no idea that Bitcoin would eventually become as popular as it is today, with people using it for real world transactions every day.  One of the challenges to mainstream adoption is the learning curve involved in understanding how to store and use Bitcoin securely and this Limited Edition Ledger device is a great way to get started safely.”

Είναι εδώ σωστό να επισημάνουμε ότι ακόμα και για την εποχή που έγινε η συναλλαγή φοβερά δύσκολο να εξορύξει κάποιος 10.000 Bitcoin με τις cpu που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή όλοι . Ο Laszlo ήταν ο πρώτος developer που κατόρθωσε να κάνει mining με κάρτες γραφικών δίνοντας του ένα μεγάλο αβαντάζ έναντι των υπολοίπων.

H ημερομηνία αυτή πριν την πανδημία γιορταζόταν από όλες τις Bitcoin κοινότητες ανά τον κόσμο με συναντήσεις και μαζικές παραγγελίες πίτσας. Φέτος είναι σίγουρο ότι όπως και πέρσι θα είναι λίγες αυτές οι συναντήσεις.

Ενδιαφέρον έχει και η συνέντευξη του Lazlo για το θέμα σε αμερικανικό ειδησιογραφικό δίκτυο

 

 

Βάση της σημερινής ισοτιμίας οι δύο πίτσες σήμερα κοστίζουν 315 εκατομμύρια δολάρια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...