jimakal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Καλημέρα 'Εχω τον intel 10700k σε μια Gigabyte Z490 UD και τις μνήμες Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16). Έχω ενεργοποιημένο το ΧΜΡ στα 3200. Μία φορά στις 20 μέρες όταν ανοίγω το pc μου δεν μπορεί να φορτώσει το bios, μου βγάζει να φορτώσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ανοίγει. Μετά ξαναμπαίνω και τις ξαναβάζω στα 3200. Έκανα bios update μπας και στρώσει αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έτρεξα το διαγνωστικό μνήμης των windows να ελέγξει τις μνήμες αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην χρήση στα windows και σε κανένα παιχνίδι που παίζω σπάνια δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Risky Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δες λίγο 2-3 πράγματα. Τις ρυθμίσεις για ρεύμα στο BIOS και αν έχουν "κουμπώσει" 100% οι μνήμες σου στις θέσειςκαι η ψύκτρα σου. Επίσης δες λίγο στον event viewer αν υπάρχει κάποιο critical μήνυμα στα logs που να δίνει κάποιο clue στο τι μπορεί να πηγαίνει στραβά (αν και πιο σπάνιο).
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 10 ώρες πριν, jimakal είπε Καλημέρα 'Εχω τον intel 10700k σε μια Gigabyte Z490 UD και τις μνήμες Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16). Έχω ενεργοποιημένο το ΧΜΡ στα 3200. Μία φορά στις 20 μέρες όταν ανοίγω το pc μου δεν μπορεί να φορτώσει το bios, μου βγάζει να φορτώσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ανοίγει. Μετά ξαναμπαίνω και τις ξαναβάζω στα 3200. Έκανα bios update μπας και στρώσει αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έτρεξα το διαγνωστικό μνήμης των windows να ελέγξει τις μνήμες αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην χρήση στα windows και σε κανένα παιχνίδι που παίζω σπάνια δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Καλησπέρα, μάλλον δυσκολεύεται να κάνει train. Δοκίμασε να τρεξεις ΤΜ5 στα 3200 αν είναι σταθερά. 1
Aris_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 ρίξε την ταχύτητα στα 3000 δες αν είναι πιο σταθερά εκεί αλλά θες τεστάρισμα, το win10 memtest είναι ενδεικτικο
jimakal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ξαναέβαλα τις ram και την ψύκτρα .Είδα στο event viewer και είδα Kernel-power 41.Απενεργοποίησα την γρήγορη εκκίνηση από την ενέργεια. Έτρεξα το ΤΜ5 στα 3200 με extreme@anta777 αλλά δεν βρήκε κάποιο λάθος ούτε κόλλησε. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2021 από jimakal
Risky Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Υπάρχουν αρκετές αναφορές για παρόμοια συμπεριφορά σε συστήματα βασισμένα στην μητρική σου στο internet. Ψάχνοντας γενικότερα είδα οτι υπάρχουν αναφορές για τα default settings των Ζ490. Γενικά η ιδέα είναι όπου μπορείς να βάλεις χεράτα settings vs default bios settings. Ίσως βρεις ενδιαφέρον το άρθρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα