Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, έχω ένα pc με

ryzen 5 2400g

2Χ4 gb ddr4 ripjawsV 2666 MHz

Ashrock b450m pro4

Σκέφτομαι να βάλω άλλα 2 Χ 4 (η μητρική έχει 4 slots) ώστε να πάω συνολικά στα 16gb. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος από εσάς (καλύτερα από πρώτο χέρι) σε τι συχνότητες δουλεύουν 4 ram modules σε ryzen 1ης γενιάς και b450 (ο 2400g είναι τεχνολογίας zen οπότε λογικά ανήκει στην 1η γενιά παρά το 2 στην αρχή του ονόματος του) . Έχω βρει αυτό το πινακάκι που αφορά τον 2400g και αν ισχύει τότε πράγματι η συχνότητα πέφτει αισθητά. Φυσικά το ίδιο πινακάκι δείχνει μέγιστη συχνότητα 2933 ενώ όταν τον είχα τον 2400g σε b450 pro vdh max και 2Χ16 gskill 3200 οι μνήμες δούλευαν κανονικά στα 3200. Άρα τα νούμερα δεν ισχύουν απόλυτα σε όλες τις περιπτώσεις οπότε αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει στο ερώτημα μου. Ευχαριστώ.

813215407_.png.7a7ce7fe485ad958d13752f87d06beb7.png

Δημοσ.

Λίγο offtopic απορία.

Εφόσον οι υπάρχουσες μνήμες είναι στα 2666Mhz (δεν ανέφερες αν έχουν μεγαλύτερη ονομαστική συχνότητα) τότε ποιος ο λόγος να "παιδεύεσαι" στο ποια συχνότητα δουλεύουν 4 modules; Να πρέπει να βρεις, πόσο ζόρι αντέχει ο imc με 4 modules + το να "ανέβουν" οι υπάρχουσες μνήμες πάνω από τα (υποθέτω ονομαστικά)* 2666Mhz.

* Πιο εύκολα "ανεβάζεις" τις μνήμες στην ονομαστική τους συχνότητα (αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής τους), ενώ πιο δύσκολο είναι να την υπερβείς.

Πάνε κατευθείαν σε 2x8GB, εφόσον ξέρεις από πρώτο χέρι ότι τα 3200Mhz τα πιάνει με 2 modules ο 2400G που έχεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Λίγο offtopic απορία.

Εφόσον οι υπάρχουσες μνήμες είναι στα 2666Mhz (δεν ανέφερες αν έχουν μεγαλύτερη ονομαστική συχνότητα) τότε ποιος ο λόγος να "παιδεύεσαι" στο ποια συχνότητα δουλεύουν 4 modules; Να πρέπει να βρεις, πόσο ζόρι αντέχει ο imc με 4 modules + το να "ανέβουν" οι υπάρχουσες μνήμες πάνω από τα (υποθέτω ονομαστικά)* 2666Mhz.

* Πιο εύκολα "ανεβάζεις" τις μνήμες στην ονομαστική τους συχνότητα (αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής τους), ενώ πιο δύσκολο είναι να την υπερβείς.

Πάνε κατευθείαν σε 2x8GB, εφόσον ξέρεις από πρώτο χέρι ότι τα 3200Mhz τα πιάνει με 2 modules ο 2400G που έχεις!

To γνωρίζω πως το να πάω σε 2Χ8 είναι καλύτερο αλλά αυτό προϋποθέτει να καταφέρω να πουλήσω αυτές που έχω.  Αν δουλεύει καλά με 4 modules τότε παίρνω ένα ζευγάρι 2Χ4 μεταχειρισμένο με 30 ευρώ και καθάρισα χωρίς να ψάχνω για αγοραστές. Τα 2666 είναι η μεγαλύτερη ονομαστική και δεν καίγομαι να την ανεβάσω, να κατέβω δε θέλω.

Επεξ/σία από fotaras76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...