Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, imr είπε

Εκτός θέματος αλλά καλύτερα να βρείτε μια λύση για αυτό. Θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα θέλει να πάει ο ένας κάπου με τα παιδιά και δεν θα υπάρχει επιλογη να κάτσει κάποιος πίσω. 

Ε τώρα μαθαίνουν :) 

• Like 1
  • Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, tsofras said:

Μπούρδα μου φαίνεται , ειδικά μέσα η βασική έκδοση 

Η ζάντα της βασικής έκδοσης είναι ό,τι πιο βασικό έχω δει…

Το Χ1 είναι η πρώτη φορά σε παρόμοιο γερμανικό, που η βασική έκδοση είναι εξίσου όμορφη με το Μ πακέτ.

1 hour ago, paylidis said:

Ορισμένες φορές είναι αναγκαίο λόγω γκρίνιας-εξάρτησης του ενός. Θα πάω να δω κ το glc είναι στο πλάνο 

Οχι εξίσου χάλια το θεωρώ προσωπικά - σκέψου από τα 3 τους το κοντιακ πιο πολύ μου αρέσει 

Είναι ακριβό το άτιμο το GLC. Όπως βέβαια και Q5 / X3 πλέον.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Οχι εξίσου χάλια το θεωρώ προσωπικά - σκέψου από τα 3 τους το κοντιακ πιο πολύ μου αρέσει 

Εμφανισιακά είναι άτολμο αλλά σύγχρονο το Tig - το θεωρώ καλή επιλογή υπό την έννοια ότι δεν σου παίρνουν νέφρο κι από ότι φαίνεται έχει τρομερους χώρους για το μέγεθος του. 

Το Kodiaq είναι όντως ευρύχωρο αλλά πλέον ακριβό και με αμφιλεγόμενη σχεδίαση. 

• Like 2
Δημοσ.

Κι εμείς έχουμε το ίδιο θέμα με 2 και 0.5 ετών. Για σύντομες διαδρομές δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά σε οτιδήποτε πάνω από μισή ώρα γίνεται χαμός.

Μια ο ένας του έπεσε το παιχνίδι, μια η άλλη θέλει γάλα, μετά ο άλλος θέλει κινητό, η άλλη θέλει έλεγχο πανας και στάση. Μετά τα 2-3 αλλάζουν τα πράγματα όπου μπορούν να μιλήσουν.

Τις στάσεις δεν τις γλιτώνεις βέβαια.

Αθήνα Δράμα κάθε 100-150χλμ στάση γιατί κάτι θα χρειαστεί. Δεν είχα κανένα θέμα για φόρτιση αφού ήμουν πάντα στο 80% με τόσες στασεις...

Το id έχει κάθισμα 127εκ αλλά πόρτα πόρτα παραπάνω. Βέβαια τα isofix είναι κάπως κεντρικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@paylidis Καλημέρα. Ρώτησα την αδερφή μου για το kodiaq (θυμίζω περσινό μοντέλο, όχι το καινούριο). Πίσω με 2 καθίσματα isofix θα χωρέσει ένα άτομο, όχι πολύ ογκώδες, άγνωστο όμως για μακρινή διαδρομή. Πορτ μπαγκαζ με το καρότσι του μικρού (μεγάλο σε μέγεθος λόγω ΑΜΕΑ) άνετο. Επίσης καλοκαίρι που χρειάζεται να μεταφέρουν και το ειδικό ορθοπεδικό καρεκλάκι του που έχει και ύψος, είναι το μόνο από αυτά που κοιτούσαν το οποίο το έπαιρνε στο ύψος (+10 πόντους από το c5 aircross). Είχαν δει και tiguan - ίδιο με c5 - αν θυμάμαι καλά και κατέληξαν στο kodiaq, πρόλαβαν από τελευταία κομμάτια που είχαν μείνει. Ευχαριστημένοι και από χώρους, άνεση και κατανάλωση.

Μοναδική εναλλακτική ίσως φέτος το bigster, αλλά δεν το έχω δει καθόλου από κοντά.

Επεξ/σία από oykas2001
  • Like 1
Δημοσ.

Που φτάσαμε να θέλουμε περίπτερο για να μετακινηθούν 2 παιδιά. Boomer mode on κάποτε ταξιδεύαμε με μεγέθη επιπέδου Α33 και Fiat 128. Να σου ζήσουν τα μωράκια.🤘

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
48 minutes ago, zio10 said:

Ε όχι και bigster! @paylidis και @mp123 θα προτιμούσαν να πάνε με τα πόδια! :lol:

Αμα ειναι να παρεις μια βλακεια που δεν σαρεσει καλυτερα να πας all the way, Bigster αεριο η van οι καλυτερες επιλογες για οικονομια η πρακτικότητα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, imr είπε

Αμα ειναι να παρεις μια βλακεια που δεν σαρεσει καλυτερα να πας all the way, Bigster αεριο η van οι καλυτερες επιλογες για οικονομια η πρακτικότητα

Πλάκα κάνω επειδή ξέρω ότι δεν τα συμπαθούν, μια χαρά είναι για αυτούς που χρειάζονται τόσους χώρους. Το έπαιρνα άνετα.

• Like 1
Δημοσ.

To ειπα και στον Παυλίδη, το ειπα και σε κατι φιλους που ψάχνουν μεταφορική εταιρεία με ρόδες, το #1 όχημα που εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες ειναι αυτό που δε θα ήθελαν να μπουν μεσα ούτε νεκροί. 

Ford Tourneo.

4.3μ, 570 λίτρα χώρος αποσκευών, 26 χιλιάρικα.

Για να μπω και εγώ σε boomer mode, κάποτε, πολύτεκνη οικογένεια, ταξιδεύαμε με Ford Scorpio 6 άτομα με αποσκευές. Ατμοσφαιρικό δίλιτρο με 130 αφηνιασμένα άλογα. Κάναμε το γύρο της Ελλάδας όχι αστεία.

Τώρα δυστυχώς μας έχει πιπιλίσει το μυαλό το marketing με περιττές ανάγκες.
Και με βάζω πρώτο πρώτο σε αυτό το ατόπημα.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Ε όχι και bigster! @paylidis και @mp123 θα προτιμούσαν να πάνε με τα πόδια! :lol:

Ο @mp123 κρατάει γερά.

Για τον @paylidis μη παίρνεις και όρκο. Φαινόταν ότι λοξοδρομεί, από τότε που σκεφτόταν να θυσιάσει το Q3 για το Kamiq!

Εγώ δεν κρίνω....

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

@paylidis Καλημέρα. Ρώτησα την αδερφή μου για το kodiaq (θυμίζω περσινό μοντέλο, όχι το καινούριο). Πίσω με 2 καθίσματα isofix θα χωρέσει ένα άτομο, όχι πολύ ογκώδες, άγνωστο όμως για μακρινή διαδρομή. Πορτ μπαγκαζ με το καρότσι του μικρού (μεγάλο σε μέγεθος λόγω ΑΜΕΑ) άνετο. Επίσης καλοκαίρι που χρειάζεται να μεταφέρουν και το ειδικό ορθοπεδικό καρεκλάκι του που έχει και ύψος, είναι το μόνο από αυτά που κοιτούσαν το οποίο το έπαιρνε στο ύψος (+10 πόντους από το c5 aircross). Είχαν δει και tiguan - ίδιο με c5 - αν θυμάμαι καλά και κατέληξαν στο kodiaq, πρόλαβαν από τελευταία κομμάτια που είχαν μείνει. Ευχαριστημένοι και από χώρους, άνεση και κατανάλωση.

Μοναδική εναλλακτική ίσως φέτος το bigster, αλλά δεν το έχω δει καθόλου από κοντά.

Σε ευχαριστώ πολύ! Ειναι πολυ ψηλα στο ταμπλώ οπως φαινεται. Εχεις εικονα περιπου ποσο ειναι το πισω καθισμα;

Εχουν κλεισει ολες οι σκοντα κοντά μου (το γιατι ειναι μια πονεμενη ιστορία μονοπωλίου) και πρεπει να ξενιτευτώ πλεον..

1 ώρα πριν, zio10 είπε

ισχυει, προτιμω να δεσω τα μωρα επανω μου και να παω με τα ποδια απο το να μπω (ποσο μαλλον παρω) dacia

15 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

τότε που σκεφτόταν να θυσιάσει το Q3 για το Kamiq!

Εγώ δεν κρίνω....

Θα θυσιαστει τώρα... 😅 εχω ηδη και 2 φιλους υποψηφιους (συν ενας εν δυνάμει που μου εστειλε συμφορουμιτης) χωρις καν αγγελια

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, majnun said:

To ειπα και στον Παυλίδη, το ειπα και σε κατι φιλους που ψάχνουν μεταφορική εταιρεία με ρόδες, το #1 όχημα που εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες ειναι αυτό που δε θα ήθελαν να μπουν μεσα ούτε νεκροί. 

Ford Tourneo.

4.3μ, 570 λίτρα χώρος αποσκευών, 26 χιλιάρικα.

Για να μπω και εγώ σε boomer mode, κάποτε, πολύτεκνη οικογένεια, ταξιδεύαμε με Ford Scorpio 6 άτομα με αποσκευές. Ατμοσφαιρικό δίλιτρο με 130 αφηνιασμένα άλογα. Κάναμε το γύρο της Ελλάδας όχι αστεία.

Τώρα δυστυχώς μας έχει πιπιλίσει το μυαλό το marketing με περιττές ανάγκες.
Και με βάζω πρώτο πρώτο σε αυτό το ατόπημα.

Αυτο, Tourneo η εναλακτικα Proace Verso. Ιδανικα θες 3 παιδια για να τα παρεις και φτηνα.

Κανεις και μεταφορες σε τουριστες (η και μετακομισεις αν βγαλεις τα καθισματα) για εξτρα εισοδημα

• Haha 4
Δημοσ.

Κι εμένα ο μικρός κοντεύει δύο και σε διαδρομή μισής ώρας γκρινιάζει. Όμως συνήθισε να κάθεται μόνος του πίσω. 

Δεν ξέρω αν καλυφθείς προσωρινά με μπαγκαζιερα @paylidis

• Δημιουργία νέου...