Προς το περιεχόμενο

Amazfit band 5 vs Mi band 5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, ψάχνω ένα activity tracker προκειμένου να καταγράφω διαδρομές, αποστάσεις κτλπ. Ενώ είχα κατασταλάξει στο mi band 5 βρήκα και το amazfit band 5 το οποίο λένε ότι είναι ένα αναβαθμισμένο mi band 5. 

Το έχει κανείς για να πει τις διαφορές και τις ομοιότητες (μπαταρία, καταγραφές); 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι διαφορές που βλέπω είναι 

• Συμβατό με το Amazon Alexa
  • Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
  • 45+ watch faces

Αν θεωρείς ότι είναι σημαντικά, οκ είναι μικρή η διαφορά τιμής

Επεξ/σία από WebDevGr
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, WebDevGr είπε

Οι διαφορές που βλέπω είναι 

• Συμβατό με το Amazon Alexa
  • Μέτρηση οξυγόνου στο αίμα
  • 45+ watch faces

Αν θεωρείς ότι είναι σημαντικά, οκ είναι μικρή η διαφορά τιμής

Καλησπέρα φίλε μου και σ'ευχαριστώ. Το έχεις εσύ το amazfit; Η Alexa μου είναι αδιάφορη. Η μέτρηση οξυγόνου είμαι χρήσιμη για μένα που πιο πολύ θα το χρησιμοποιώ απλά καθημερινά; Σαν εταιρεία αξίζει;

Δημοσ.

Έχω το MiBand 5 και έχω ρίξει μια γρήγορη ματιά στο Amazfit. 

Σχετικά με την μέτρηση οξυγόνου δεν έχω χρησιμοποιήσει σε band αλλά όσα videos έχω δει όλοι λένε ότι δεν αξίζει.
Εδώ παίρνεις οξύμετρο κι αν δεν είναι καλό δείχνει ότι να 'ναι, οπότε μην περιμένεις να σου δείξει σωστές μετρήσεις.
Σχεδόν όλες οι μετρήσεις στα bands είναι για χαβαλέ, βήματα, ύπνος, άγχος, οξυγόνο. Είναι απλά για να προσθέτουν κάτι κάθε χρόνο.

Πιστεύω οι περισσότεροι τα παίρνουμε για τις ειδοποιήσεις (κλήσεων - μηνυμάτων) κι άλλες πιθανές ευκολίες όπως χειρισμός της μουσικής.

Αν είναι να ανέβεις οικονομικά τότε ίσως καλύτερα να δεις το Mi Band 6 που έχει πιο μεγάλη οθόνη (αλλά χειρότερη αυτονομία) και είναι πιο ευκρινείς οι ειδοποιήσεις.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, WebDevGr είπε

Έχω το MiBand 5 και έχω ρίξει μια γρήγορη ματιά στο Amazfit. 

Σχετικά με την μέτρηση οξυγόνου δεν έχω χρησιμοποιήσει σε band αλλά όσα videos έχω δει όλοι λένε ότι δεν αξίζει.
Εδώ παίρνεις οξύμετρο κι αν δεν είναι καλό δείχνει ότι να 'ναι, οπότε μην περιμένεις να σου δείξει σωστές μετρήσεις.
Σχεδόν όλες οι μετρήσεις στα bands είναι για χαβαλέ, βήματα, ύπνος, άγχος, οξυγόνο. Είναι απλά για να προσθέτουν κάτι κάθε χρόνο.

Πιστεύω οι περισσότεροι τα παίρνουμε για τις ειδοποιήσεις (κλήσεων - μηνυμάτων) κι άλλες πιθανές ευκολίες όπως χειρισμός της μουσικής.

Αν είναι να ανέβεις οικονομικά τότε ίσως καλύτερα να δεις το Mi Band 6 που έχει πιο μεγάλη οθόνη (αλλά χειρότερη αυτονομία) και είναι πιο ευκρινείς οι ειδοποιήσεις.

Απόλυτα κατατοπιστικός. Το 6 λόγω μπαταρίας το απέκλεισα.

Άλλη μια ερώτηση, στις διαδρομές πάνω στο χάρτη και την απόσταση έχει τραγική απόκλιση; Το mi 5 λέω που έχεις.

Δημοσ.

Κανένα από αυτά δεν έχει GPS οπότε εξαρτάται από το GPS του κινητού σου. Αν τώρα σου εμφανίζει σωστά τις διαδρομές θα σου τις εμφανίζει και με όποιο band επιλέξεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, WebDevGr είπε

Κανένα από αυτά δεν έχει GPS οπότε εξαρτάται από το GPS του κινητού σου. Αν τώρα σου εμφανίζει σωστά τις διαδρομές θα σου τις εμφανίζει και με όποιο band επιλέξεις

Δηλαδή αν ξεκινήσω τρέξιμο, αφού το επιλέξω στο band, και δεν έχω το κινητό πάνω μου στον γυρισμό η εφαρμογή δεν θα μου δείξει την διαδρομή στο χάρτη που έκανα;

Δημοσ.

Όχι δεν μπορεί να καταγράψει την διαδρομή γιατί δεν έχει GPS, αλλά θα καταγράψει ώρα, παλμούς, θερμίδες κλπ

Αν θέλεις να τρέχεις χωρίς το τηλέφωνο και να καταγράφεις διαδρομή θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιο που έχει GPS (Huawei, Garmin, Fitbit) αλλά μην περιμένεις αξιοπιστία από το GPS του band και συνήθως δεν έχουν καλή αυτονομία λόγω GPS

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/6/2021 στις 2:16 ΜΜ, WebDevGr είπε

Όχι δεν μπορεί να καταγράψει την διαδρομή γιατί δεν έχει GPS, αλλά θα καταγράψει ώρα, παλμούς, θερμίδες κλπ

Αν θέλεις να τρέχεις χωρίς το τηλέφωνο και να καταγράφεις διαδρομή θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιο που έχει GPS (Huawei, Garmin, Fitbit) αλλά μην περιμένεις αξιοπιστία από το GPS του band και συνήθως δεν έχουν καλή αυτονομία λόγω GPS

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...