Προς το περιεχόμενο

Skroutz Plus

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Witcher1st,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ που είμαι πάντως να παρατηρήσω ότι 9/10 αποστολές που διαφημίζονται ως express έρχονται στην ώρα τους, ειδικά αυτές που αφορούν Skroutz Point. Ανεξαρτήτως τοποθεσίας προέλευσης, άσχετα που συνήθως προτιμώ όσο το δυνατόν κοντινά καταστήματα. Πολύ σπάνια να καθυστερήσει κάποια express παραγγελία πλέον της μίας μέρας είτε πάει σε Point, είτε έρχεται με  μεταφορική (συνήθως ACS ή Easymail).

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια όπως τις προάλλες που μίλησα 3 φορές με Skroutz Support μέχρι να αποφασίσουμε για την αναδρομολόγηση δέματος που σύμφωνα με το Skroutz "δεν χωρούσε στο Point λόγω διαστάσεων". Όταν μετά από κάμποσα μπρος-πίσω και τηλέφωνα παρέλαβα το δέμα από μεταφορέα Last Mile που ήρθε από... Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα πως ήταν απλώς ένα μικρό κουτί που χωρούσε ακόμα και στη μικρότερη θυρίδα. Οπότε κάτι άλλο έπαιζε, πιθανώς μη διαθέσιμες θυρίδες που όμως σε αυτές τις περιπτώσεις το Skroutz δεν απαιτεί να δηλώσω επαναδρομολόγηση (όπως έκανε) αλλά απλώς περιμένει 1-2 μέρες μέχρι να ελευθερωθεί χώρος. Ποτέ δεν κατάλαβα τι έγινε, τους έστειλα ερώτημα από περιέργεια και μόνο, αλλά αμφιβάλλω αν απαντήσουν.

Ή σαν τον προηγούμενο μήνα που παρήγγειλα εξάρτημα χορτοκοπτικού και αφού η παραλαβή από το κατάστημα άλλαξε 3-4 ημερομηνίες και... μεταφορικές εταιρείες (υποτίθεται λόγω ογκομετρικού), τελικά ήρθε με καμια 10αριά μέρες καθυστέρηση με κανονική μεταφορική τύπου Beinoglou ενώ το δέμα ήταν μικρότερο/ελαφρύτερο από τα περισσότερα που μου φέρνει η ACS. Η καθυστέρηση δεν με πείραξε, με πείραξε που στο ενδιάμεσο βρήκα το ίδιο από... Κροατία κάπου 30% φθηνότερα αλλά μετά από τόσες μεταβολές δεν μου έκανε καρδιά να τους την ακυρώσω.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Εδώ που είμαι πάντως να παρατηρήσω ότι 9/10 αποστολές που διαφημίζονται ως express έρχονται στην ώρα τους, ειδικά αυτές που αφορούν Skroutz Point. Ανεξαρτήτως τοποθεσίας προέλευσης, άσχετα που συνήθως προτιμώ όσο το δυνατόν κοντινά καταστήματα. Πολύ σπάνια να καθυστερήσει κάποια express παραγγελία πλέον της μίας μέρας είτε πάει σε Point, είτε έρχεται με  μεταφορική (συνήθως ACS ή Easymail).

Γενικά αν και μπορεί να πέφτει το βάρος στον Skroutz επειδή αυτός δείχνει την ένδειξη Express, το ποσοστό του καταστήματος για να εκτελεστεί μια παραγγελία express ειναι πιστεύω το 80%+! Δηλαδή αν το κατάστημα δει την παραγγελία, την ετοιμάσει και την παραδώσει στην Courier η οποία θα περάσει 99% από το κατάστημα τότε όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και μια παραγγελία αν γίνει αφού έχει περάσει η Courier και το κατάστημα έχει τη δυνατότητα να την παραδώσει στην Courier (πχ ACS, εκτός Last Mile καθώς δεν υπάρχουν γραφεία) τότε πάλι η παραγγελία θα εκτελεστεί άψογα και σαν express.

Με το ίδιο σκεπτικό αν η Courier έχει περάσει και το κατάστημα δεν καίγεται τότε εσύ θα βλέπεις express αλλά δεν θα είναι. Το κατάστημα μπορεί να "γλιτώσει" το αρνητικό στατιστικό, υπάρχει τρύπα δηλαδή οπότε δεν θα χάσει. Στον πελάτη όμως φαίνεται ότι ο Skroutz δεν έκανε την δουλειά του, που σαφώς υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.

Προσωπικά έχω χτίσει τέτοια επικοινωνία με τον μεταφορέα που πχ σε εμένα η Last Mile παραλαμβάνει στις 4-5 το απόγευμα οπότε ότι βγαίνει μέχρι και 1 λεπτό πριν έρθει το δίνω. Πιο express δεν γίνεται...

ΥΓ: Το θέμα που προσπαθεί να λύσει ο Skroutz είναι με τα προϊόντα Cargo που δυστυχώς μπαίνουν σε μεταφορικές. Βλέπω ότι τελευταία έχει κόψει την DIAKINISIS και πλέον μου στέλνει μόνο Beinoglou. Εκεί ακόμα είναι το χάος, μπορεί να σε βγάλει παραλαβή σε 20 ημέρες και να πάρεις σε 2-3 ενώ φυσικά μπορεί να γίνει και το αντίθετο.

• Like 2
Δημοσ.

Ξαναρωταω για οποιον γνωριζει. Εξακολουθουν να ισχυουν τα μειωμενα μεταφορικα για παραδοσεις σε skroutz point και εαν ναι, ποιες ημερες, εαν υπαρχει καποιος περιορισμος στο ποσο, και εαν χρειαζεται να εισαι μελος στο skroutz plus.

Θελω να αγορασω κατι μικρο αξιας 1.5 ευρω, μη δωσω αλλα 3 μεταφορικα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ξαναρωταω για οποιον γνωριζει. Εξακολουθουν να ισχυουν τα μειωμενα μεταφορικα για παραδοσεις σε skroutz point και εαν ναι, ποιες ημερες, εαν υπαρχει καποιος περιορισμος στο ποσο, και εαν χρειαζεται να εισαι μελος στο skroutz plus.

Θελω να αγορασω κατι μικρο αξιας 1.5 ευρω, μη δωσω αλλα 3 μεταφορικα.

Γιατί δεν προχωράς την παραγγελία επιλέγοντας skroutz point βλέποντας αν σου μειώνει τα μεταφορικά για αρχή;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Γιατί δεν προχωράς την παραγγελία επιλέγοντας skroutz point βλέποντας αν σου μειώνει τα μεταφορικά για αρχή;

Λογικά θα το δοκίμασε ήδη αυτό, όντας "απλός χρήστης". Δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα ο φίλος ΔΕΝ είναι συνδρομητής του skroutz plus αυτή τη στιγμή, γι'αυτό και ρωτάει εδώ δημόσια, απευθυνόμενος προφανώς στους εν λόγω συνδρομητές.

Δημοσ.
4 hours ago, manolis940 said:

Θα το δοκιμαζω αυτο καθε ημερα; Νομιζα υπηρχε ξεκαθαρη απαντηση σχετικα με αυτο που ρωταω, αλλα δε το βρισκω.

1 hour ago, BLiTzER said:

15€ minimum για δωρεάν σε skroutz point.

Το ξερω αυτο

3 hours ago, Gulik said:

Λογικά θα το δοκίμασε ήδη αυτό, όντας "απλός χρήστης". Δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα ο φίλος ΔΕΝ είναι συνδρομητής του skroutz plus αυτή τη στιγμή, γι'αυτό και ρωτάει εδώ δημόσια, απευθυνόμενος προφανώς στους εν λόγω συνδρομητές.

Παλαιοτερα ημουν συνδρομητης, πλεον οχι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν κερδίζεις Skroutz Coins, γιατί έχεις υπερβεί τις 3 παραγγελίες με τιμολόγιο (που επιβραβεύουν με coins) τις τελευταίες 30 ημέρες. 🤣

• Haha 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, KenJiNx είπε

Δεν κερδίζεις Skroutz Coins, γιατί έχεις υπερβεί τις 3 παραγγελίες με τιμολόγιο (που επιβραβεύουν με coins) τις τελευταίες 30 ημέρες. 🤣

Αναμονή για 3,2,1 ..... οι γνωστοί .... "Δεν διαβάσατε τους όρους;"

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, manolis940 said:

Αναμονή για 3,2,1 ..... οι γνωστοί .... "Δεν διαβάσατε τους όρους;"

Είμαι ακόμα στη 2η σελίδα όρων του spotify, 
έχω στη συνέχεια, 89 σελίδες όρους για surfshark, 1456 σελίδες όρους facebook, άλλες τόσες για instagram, 5 σελίδες για tiktok και θα πιάσω το skroutz 😆 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2025 στις 2:38 ΜΜ, teoqq είπε

Από σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2025, η “Express παράδοση” γίνεται ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη.

Για τον καταναλωτή: Πλέον, η ένδειξη “Express” στο Skroutz θα εμφανίζεται μόνο για προϊόντα που μπορούν να παραδοθούν την επόμενη ημερολογιακή ημέρα.

Αυτά αναφέρει ο Skroutz σε ανακοίνωσή του και απλά ενημερώνω και εδώ.
Για τα καταστήματα το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον δεν το λέμε "Express" αλλά "Fast Pickup" 😐, από εκεί και πέρα όπως λέει δεν αλλάζει τίποτα!

Έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι ότι τα μαζεύουν λίγο γιατί είχαν πέσει εντελώς έξω με καταστήματα σε επαρχία και πλέον δεν θα βλέπεις "επόμενη ημέρα" σε καταστήματα επαρχίας ΕΚΤΟΣ αν έχεις προίόντος στις αποθήκες του.
Ήδη με μια ματιά που έριξα (προσωπικά για το δικό μου κατάστημα) βγάζει σαν Express Παράδοση την Παρασκευή αν κάνεις παραγγελία τώρα και με δοκιμές με πολλά ΤΚ. Ενώ πριν μπορεί να εμφάνιζε αύριο.

Αυτά προς ενημέρωση για κάποιον που κοιτάει το express.

συμπτωματικα με την ημερομηνια ανακοινωσης, σε μια παραγγελια μου 16/4 με express παραδοση επομενη μερα(δηλαδη την 17/4),μου παραδοθηκε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στις 18/4(ενω στις 17/4 ελεγε οτι θα παραδοθει κανονικα και απλα δεν ηρθε ποτε) μετα απο απειλες μου και καταγγελιες και emails κτλπ

Στις 23/4/2025 στις 2:38 ΜΜ, teoqq είπε

Από σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2025, η “Express παράδοση” γίνεται ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη.

Για τον καταναλωτή: Πλέον, η ένδειξη “Express” στο Skroutz θα εμφανίζεται μόνο για προϊόντα που μπορούν να παραδοθούν την επόμενη ημερολογιακή ημέρα.

Αυτά αναφέρει ο Skroutz σε ανακοίνωσή του και απλά ενημερώνω και εδώ.
Για τα καταστήματα το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον δεν το λέμε "Express" αλλά "Fast Pickup" 😐, από εκεί και πέρα όπως λέει δεν αλλάζει τίποτα!

Έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι ότι τα μαζεύουν λίγο γιατί είχαν πέσει εντελώς έξω με καταστήματα σε επαρχία και πλέον δεν θα βλέπεις "επόμενη ημέρα" σε καταστήματα επαρχίας ΕΚΤΟΣ αν έχεις προίόντος στις αποθήκες του.
Ήδη με μια ματιά που έριξα (προσωπικά για το δικό μου κατάστημα) βγάζει σαν Express Παράδοση την Παρασκευή αν κάνεις παραγγελία τώρα και με δοκιμές με πολλά ΤΚ. Ενώ πριν μπορεί να εμφάνιζε αύριο.

Αυτά προς ενημέρωση για κάποιον που κοιτάει το express.

λινκ της ανακοινωσης;

Επεξ/σία από geomrk
Δημοσ.
3 ώρες πριν, geomrk είπε

συμπτωματικα με την ημερομηνια ανακοινωσης, σε μια παραγγελια μου 16/4 με express παραδοση επομενη μερα(δηλαδη την 17/4),μου παραδοθηκε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στις 18/4(ενω στις 17/4 ελεγε οτι θα παραδοθει κανονικα και απλα δεν ηρθε ποτε) μετα απο απειλες μου και καταγγελιες και emails κτλπ

λινκ της ανακοινωσης;

Αυτές οι ανακοινώσεις είναι μέσα από το panel των καταστημάτων. Δεν μπορώ δυστυχώς να σου δώσω link καθώς δεν θα μπορείς να το ανοίξεις χεχε.

Πάντως σε όλο το παραπάνω είναι ακριβώς όπως το είχα γράψει, στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πως δουλεύουν τα πράματα, απλά άλλαξαν τα μηνύματα που βλέπει ο πελάτης γιατί πρέπει να έφαγαν αρκετό παράπονο και τώρα βάζουν ένα εύρος χρόνου για να είναι μέσα. ΠΧ προϊόντα που τα έβγαζε μεχρι πριν την ανακοίνωση παράδοση για αύριο, πλέον βλέπω τα βγάζει με το μήνυμα "Παράδοση έως Πεμ 22/5" που στην ουσία υπάρχει μέγαλη πιθανότητα ο πελάτης να το πάρει νωρίτερα. Απλά αν γίνει μια στραβή, σου λέει πλέον έχουμε 2-3 ημέρες καβάτζα.

Δημοσ.

Η αποστολη σε σκρουτζ ποιντ δεν εξυπηρετείται από όλα τα καταστήματα..

έτσι αν βάλεις κάποιο προιον στο καλάθι σου και επιλέξεις skroutz point, σου προτείνει κατάστημα που εξυπηρετεί skroutz point, που όμως δεν είνα το αμέσως φθηνότερο.. προσοχή

Δημοσ.
Στις 19/5/2025 στις 7:12 ΜΜ, teoqq είπε

Αυτές οι ανακοινώσεις είναι μέσα από το panel των καταστημάτων. Δεν μπορώ δυστυχώς να σου δώσω link καθώς δεν θα μπορείς να το ανοίξεις χεχε.

Πάντως σε όλο το παραπάνω είναι ακριβώς όπως το είχα γράψει, στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα στο πως δουλεύουν τα πράματα, απλά άλλαξαν τα μηνύματα που βλέπει ο πελάτης γιατί πρέπει να έφαγαν αρκετό παράπονο και τώρα βάζουν ένα εύρος χρόνου για να είναι μέσα. ΠΧ προϊόντα που τα έβγαζε μεχρι πριν την ανακοίνωση παράδοση για αύριο, πλέον βλέπω τα βγάζει με το μήνυμα "Παράδοση έως Πεμ 22/5" που στην ουσία υπάρχει μέγαλη πιθανότητα ο πελάτης να το πάρει νωρίτερα. Απλά αν γίνει μια στραβή, σου λέει πλέον έχουμε 2-3 ημέρες καβάτζα.

Το βλέπουμε ήδη στην πράξη...κι εκεί που λέγαμε ότι έχουμε γρήγορες παραδόσεις, αντί να τις κάνει πιο γρήγορες ο ανταγωνισμός τις κάνει κι αυτές όλο και πιο αργές! Δεν είναι δυνατόν να κάνω παραγγελία την Παρασκευή και να μου εμφανίζει παράδοση έως Πέμπτη ή Παρασκευή.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει πλέον και στην αναζήτηση των προϊόντων, στην τιμή που εμφανίζεται έξω παρατήρησα σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν είναι η χαμηλότερη αλλά η βολικότερη για εκείνους.  Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι πολλοί από εμάς ψάχνουμε και αλλού και προτιμάμε συχνά τον ανταγωνισμό....ουσιαστικά χωρίς λόγο;

Δημοσ.

Εγω παλι καλα με βαζουν παντα με ACS η οποιοι 2 υπαλληλοι μας ξερουν και το σπιτι μιας και μιλαμε για χωριο και οι ανθρωποι ειναι κορυφη γιατι δεν υπαρχει οδος. Ερχονται τους εχω πει που να το αφηνουν οταν λειπω και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Στην πορτα μου κυριολεκτικα συνηθως μεσα σε 1-2 μερες εχει τυχει να παραλαβω και σε 15 ωρες απο την παραγγελια και μιλαμε για δυσπροσιτη περιοχη. 

Ευτυχως εχει παει στο καλο η γενικη η οποια παλιοτερα ηταν συχνη και απαλευτη οχι σπιτι να ερθουν αλλα μια μερα ελειπα χωραφι και ηρθε εκτυπωτης 200 ευρω και εστειλα τον παππου μου να παει να τον δειξει που ειναι το σπιτι να τον φερει και ο αθεοφοβος δεν ηρθε μιλαμε 1 λεπτο δρομος ισως λιγοτερο και τρεχαμε να τον παρουμε 15χλμ μακρια απο το καταστημα της γενικης. Τραγικοι και η χειροτερη κουριερ μεχρι σημερα.

Κατι courier center μας ρωτανε που ειναι το σπιτι οποτε θελουν να μαθουν τον κοσμο ωστε να φερνουν τα δεματα αλλα πιο σπανια λαμβανω απο εκει. Απο ACS 10 δεματα το μηνα σιγουρα παντα εξαιρετικοι με εχουν λυσει τα χερια ειδικα σε αναλωσιμα προχθες παρηγγειλα 10 χαρτια υγειας απο 10 ρολα δηλαδη μιλαμε για ογκο παραγγελνω καθε 4-5 μηνες ολα αψογα. Γενικα για πολυ μεγαλα δεματα σε ογκο το skroutz ειναι μονοδρομος με το plus και το μονο που λειπει ειναι ενα point ωστε αν θελω κατι μεχρι 15 ευρω να μην δινω 25 τσαμπα. Δουλευω τη συνδρομη μου με ενα σπιτι ακομα σε αλλο μερος της Ελλαδας στενο συγγενη προφανως και ανετα θα εβαζα ακομα ενα αλλα δεν εχει βολεψει ακομα. 

Το καλυτερο? Τα κουπονακια της εθνικης πρεπει να εχω γλιτωσει πανω απο 200 ευρω απο εκει εδω και 8 μηνες που τα εμαθα χωρις αυτα δεν παραγγελνω. 

Καλες αγορες και παντα οτι βολευει περισσοτερο τον καθενα μπας και γλιτωσουμε τιποτα απο την τσεπουλα μας με αυτο το μπουρδελο που ειναι η Ελλαδα που ουτε ξερουμε τι πληρωνουμε κερατιατικα. Οποτε κυριολεκτικα οπου μπορει ο καθενας οτι γλιτωνεις καλο ειναι. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...