Apostolis.Ch Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, στο παραπάνω θέμα αναζητώ κινητό για αγορά με τιμολόγιο. Αφού ένας χρήστης πρότεινε 2-3 κινητά κατέληξα στο samsung 20s fe 5g. Ωστόσο όταν επικοινώνησα με γύρω στα 3 καταστήματα του bestprice μου είπαν ότι δεν κόβεται τιμολόγιο στην τιμή web που είναι γύρω στα 500 ευρώ αλλά στην τιμή καταστήματος που είναι έως και 100 ευρώ πάνω!!! Γνωρίζει κανείς για ποιον λόγο γίνεται αυτό; Από πότε η απόδειξη λιανικής είναι 100 ευρώ κάτω από το τιμολόγιο; Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από Apostolis.Ch
mphxths Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Ας τα γραψω για μια ακομα φορα. Τα σκρουτζομαγαζα θελουν να αποφευγουν να κοβουν τιμολογια. Η τακτικη πολλων απο αυτων ηταν να τσιμπανε το φπα απο τις πωλησεις λιανικης και να μην τον αποδιδουν ποτε. Τα τιμολογια δεν εχουν φπα αρα δεν μπορουν να τον φανε απο αυτα. Οποτε τι σκεφτηκανε για να δελεασουν τον πελατη να αγοραζει λιανικη και οχι με τιμολογιο ? Την "τιμη web". H τιμη ενος προιοντος ειναι μια. κοστος + κερδος. Πανω σε αυτην την τιμη μπαινει το φπα ή αφαιρειται αναλογως την πωληση , λιανικη ή τιμολογιο. Η τιμη web ειναι δευτερη διαφορετικη τιμη και ειναι παρανομη. Η τιμη web λοιπον ειναι το δελεαρ , ειναι κοντα στην τιμη τιμολογιου ωστε να σκεφτει ο πελατης , που να περιμενω 10 μερες να εγκριθουν τα χαρτια για υπαγωγη σε αγορα με απαλλαγη φπα (τιμολογιο) , ας αγορασω στην τιμη web που ειναι πολυ κοντα στην τιμη τιμολογιου να τελειωνουμε... Σε παρομοια κατασταση , το σκρουτζομαγαζο μου ειχε πει οτι στην τιμη web δεν μπορει να κοπει τιμολογιο για το "συστημα" στο σαιτ δεν το επιτρεπει.. Αρα τα εχουν οργανωσει ολα ωστε να λενε δεν φταιμε εμεις..το συστημα ειναι τετοιο που δεν κοβει τιμολογιο στην τιμη web...
JohnnypR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Και αν αγοράσεις χωρίς απαλλαγή φπα γιατί να πληρώσεις πάλι +100?
mphxths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, JohnnypR είπε Και αν αγοράσεις χωρίς απαλλαγή φπα γιατί να πληρώσεις πάλι +100? Ας δουμε ενα υπαρκτο παραδειγμα για να γινουν τα πραγματα ακομα πιο ξεκαθαρα. Bestprice , s20 fe 5g. Αποτελεσματα αυτα. Ας παρουμε για το παραδειγμα μας το 1ο καταστημα και η σελιδα του προιοντος ειναι αυτη. Βλεπουμε τρεις τιμες. Τιμη καταστηματος : 574,72 Τιμη χωρις φπα : 463,48 (δηλ επι της τιμης του καταστηματος) Τιμη web : 471,45 Τι συμπερασματα βγαζουμε ? 1ον Η τιμη web ειναι παρανομη. 2ον Η τιμη web εχει οριστει ως "κυρια" τιμη και ετσι ειναι αυτη που φαινεται στο bestprice. Αρα ειναι πολυ χαμηλη τιμη και αρα στα αποτελεσματα το καταστημα βγαινει στις πρωτες θεσεις. 3ον Η τιμη web απεχει 7.97 ευρω απο την αποφορολογημενη τιμη τιμολογιου. Αν παει λοιπον καποιος και πει θελω να αγορασω το κινητο με τιμολογιο στην τιμη 463,48 και του αρχισουν τις μαλακιες του στυλ θελουμε 10 μερες για ελεγχο των στοιχειων και του αφμ και δεν ξερωγω τι αλλο λενε και ο πελατης εχει πορωθει να παρει το κινητο εδω και τωρα , τι σκεφτεται ? Ωπα , τιμη web , μονο 7.97 ευρω ακριβοτερο.. γαμησε το θα το παρω σε αυτην την τιμη , που ειναι με αποδειξη λιανικης... δελεαρ. Ετσι το καταστημα απεφυγε την πωληση με τιμολογιο , που δεν εχει φπα να φαει , πουλησε με αποδειξη λιανικης και τσεπωσε το φπα. Στην τιμη web δεν κοβεται προφανως τιμολογιο. Τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα αυτο κανουν . Και το 2ο μαγαζι στην λιστα μια απο τα ιδια...
JohnnypR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Το φπα όμως πάλι δεν του ανήκει. Όπως το πήρε θα το δώσει, είτε με τιμολόγιο είτε με απόδειξη. Τι όφελος έχει το κατάστημα? Αυτό δεν καταλαβαίνω.
vorlon68 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, JohnnypR είπε Το φπα όμως πάλι δεν του ανήκει. Όπως το πήρε θα το δώσει, είτε με τιμολόγιο είτε με απόδειξη. Τι όφελος έχει το κατάστημα? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Το θέμα είναι οτι με κολπα δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ. Να σου πώ έγω ένα απλό κόλπο. Πουλας το κινητο με απόδειξη, μετα μεσα στην μέρα ακυρώνεις την αποδειξη. Για το μαγαζί η πώληση δεν έχει γίνει ποτε. Ο πελάτης έχει στα χερια του μια απόδειξη που αν χρειαστεί στο service κανεις δεν μπορει να ελένξει αν ειναι νόμιμη και η επισκευή γινεται κανονικά. Αυτό με τα τιμολόγια δεν γινεται. 1
mphxths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 7 ώρες πριν, JohnnypR είπε Το φπα όμως πάλι δεν του ανήκει. Όπως το πήρε θα το δώσει, είτε με τιμολόγιο είτε με απόδειξη. Τι όφελος έχει το κατάστημα? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Πωληση ταμπλετς/φορητα/κινητα με τιμολογιο και υπαγωγη στον νομο που εχει βγει για αυτες τις πωλησεις , δεν εμπλεκεται καθολου ο φπα. Αρα δεν τους συμφερει να πουλανε με τιμολογιο , διοτι μιας και δεν εμπλεκεται φπα , δεν μπορουν να τσεπωσουν φπα. Πως θα τσεπωσουν το φπα ? Ειτε με το κολπο που γραφει ο vorlon68 , ειτε οταν ερθει η ωρα να αποδωσουν το φπα ? (ανα τριμηνο ? κατι τετοιο...) ή μπορει να περιμενουν καποιους μηνες να μαζευτει σοβαρο ποσο απο κερδη λογω μη αποδοσης φπα , κλεινουν το καταστημα , ανοιγουν αλλο με παρομοιο διακριτικο τιτλο , σε αλλο αφμ , και συνεχιζουν την ... δραση τους.
Apostolis.Ch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 @mphxths Εγώ προσωπικά ήθελα την έκδοση τιμολογίου ΜΕ ΦΠΑ στην τιμή web. Ούτως ώστε να πάει σαν απλή δαπάνη, να αποσβεστεί μέσα στο έτος και να μην μπαίνω στην διαδικασία με τα δικαιολογητικά για τον άρθρο 39Α Ωστόσο μου λένε ότι δεν εκδίδεται τιμολόγιο για τιμή web όπου έτσι κι αλλιώς αν την πάρω σαν Ιδιώτης θα πληρώσω μέσα στην τιμή web το ΦΠΑ. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να ακυρώσουν την ΑΛΠ χωρίς να την έχουν καν στα χέρια τους. 1
mphxths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Apostolis.Ch είπε Εγώ προσωπικά ήθελα την έκδοση τιμολογίου ΜΕ ΦΠΑ στην τιμή web. Μην λεμε τα ιδια. Η τιμη web ειναι κραχτης και προοριζεται για πωληση λιανικης. Η "κανονικη" τιμη ειναι η τιμη καταστηματος και σε αυτην μπαινει ή αφαιρειται το φπα. Η τιμη web ειναι παρανομο κατασκευασμα. Δηλαδη εχουν φτιαξει την τιμη web προσβασιμη μονο απο το σαιτ (για να δικαιολογει και το ονομα της) και το σαιτ ρυθμισμενο ωστε να μην επιτρεπει κοψιμο τιμολογιου στην τιμη αυτη. Οργανωμενο εγκλημα λεμε , μην το ψαχνεις Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2021 από mphxths
Apostolis.Ch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Μην λεμε τα ιδια. Η τιμη web ειναι κραχτης και προοριζεται για πωληση λιανικης. Η "κανονικη" τιμη ειναι η τιμη καταστηματος και σε αυτην μπαινει ή αφαιρειται το φπα. Η τιμη web ειναι παρανομο κατασκευασμα. Δηλαδη εχουν φτιαξει την τιμη web προσβασιμη μονο απο το σαιτ (για να δικαιολογει και το ονομα της) και το σαιτ ρυθμισμενο ωστε να μην επιτρεπει κοψιμο τιμολογιου στην τιμη αυτη. Οργανωμενο εγκλημα λεμε , μην το ψαχνεις Το 'πιασα αυτό την πρώτη φορά 😂 Η ερώτηση με παράδειγμα είναι η εξής: Κινητό σουγαμωτο(φοροφυγαδικο)μαγαζακι τιμη: 500 ευρώ τιμή καταστήματος ενώ τιμή web 400 ευρώ. 500/1.24 για αποφορολόγηση : 403.22 καθ αξία 96.78 ΦΠΑ (πχ τιμολόγιο) 400/1.24 για αποφορολόγηση : 322.58 καθ αξία 77.41 ΦΠΑ (απόδειξη λιανικής) Είναι διατεθημένοι να το δώσουν 80 ευρώ λιγότερο καθαρή αξία για 20 ευρώ παραπάνω ΦΠΑ ; Αυτό ρωτάω Όσο για τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι μέσα στη μέρα τις ακυρώνουν (τις αποδείξεις), με την εφαρμογή MyDATA από το ΦΠΑ του Ιουλίου θα μπορείς να σαρώνεις την απόδειξή σου με έναν QR code να δεις αν έχει ανέβει στην ΑΑΔΕ. Ο απλός καταναλωτής θα μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα της απόδειξης. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2021 από Apostolis.Ch
Fulgore Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, mphxths είπε Η τιμη web ειναι παρανομο κατασκευασμα. Υπαρχει καποιος νομος για το παραπανω ή κλασσικα να χαμε να λεγαμε. Στα υπολοιπα προφανως δεν διαφωνω αλλα αυτο για την τιμη web οτι ειναι παρανομη δεν προκυπτει απο πουθενα. Να μου ελεγες για καταστημα χωρις φυσικη εδρα οτι ειχε τιμη καταστηματος και τιμη web,να το καταλαβω.
mphxths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, Apostolis.Ch είπε Είναι διατεθημένοι να το δώσουν 80 ευρώ λιγότερο καθαρή αξία για 20 ευρώ παραπάνω ΦΠΑ ; Αυτό ρωτάω Αυτοι το αγοραζουν χαμηλα (παραεισαγωγες) , βαζουν κερδος και τσεπωνουν φπα. Αυτο τους ενδιαφερει. Πωληση λιανικης και τσεπωμα φπα. Δεν μπαινουν μεσα. Η τιμη web φτιαχτηκε για τον σκοπο που περιεγραψα και εχουν οργανωσει ετσι τα σαιτς τους ωστε να μην μπορει να αποφοροληθει αυτη η τιμη. Αν καποιος επιμεινει στο τιμολογιο , θα πληρωσει την τιμη καταστηματος... που ειναι πιο ακριβη και θα το σκεφτει 2 φορες ο πελατης να παει εκει... 80 ευρω διαφορα στο παραδειγμα σου στις καθαρες τιμες δεν το λες και λιγο... 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Υπαρχει καποιος νομος για το παραπανω ή κλασσικα να χαμε να λεγαμε. Δεν ειμαι λογιστης , αλλα υποθετω οτι υπαρχει νομος. Αν εσυ περιμενεις να δεις νομο που να λεει το αυτονοητο οτι δηλαδη ενα προιον οφειλει να εχει μια τιμη , τοτε κατι σκεφτεσαι λαθος. Η τιμη ειναι μια : κοστος + κερδος = ΤΙΜΗ. Πανω σε αυτην μπαινει το φπα στην πωληση λιανικης ή δεν μπαινει αν μιλαμε για χοντρικη πωληση (τιμολογιο). Πανω σε αυτη μπαινουν εκπτωσεις σε διαφορες περιοδους. Δεν υφισταται αλλη τιμη , οπως και να την ονομασεις. Αν ειναι ετσι να βαλουμε 5-6 διαφορετικες τιμες , αναλογως τα κεφια μας , αν δω δηλ στο καταστημα να μπαινει καποιος πλουσιος να του πουλαω το προιον στην ακριβη τιμη , αν μπαινει κανας περιεργος να εχω απλησιαστη τιμη , αν δω κανα φτωχαδακι να του το πουλαω σε αλλη τιμη πιο φτηνη. Αν δεν εχω κινηση της Τεταρτες να εχω ειδικη τιμη για αυτην την μερα να τραβαω πελατεια και παει λεγοντας. Οχι δεν γινονται αυτα. 13 λεπτά πριν, Fulgore είπε Να μου ελεγες για καταστημα χωρις φυσικη εδρα οτι ειχε τιμη καταστηματος και τιμη web,να το καταλαβω. Ειτε το καταστημα εχει φυσικη παρουσια , ειτε ειναι web-only , ειτε ειναι ενας παγκος σε λαικη , ειτε καντινα σε παραλια ,ειτε ειναι ολα αυτα μαζι , η τιμη του προιοντος οφειλει να ειναι μια. Αν εσυ βρισκεις λογικη οτι σε καποιες περιπτωσεις ενα προιον μπορει και πρεπει να εχει περαν της μιας τιμης , ανελυσε το μου. Μπορει να μου διαφευγει κατι.
Fulgore Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν ειμαι λογιστης , αλλα υποθετω οτι υπαρχει νομος Ειτε το καταστημα εχει φυσικη παρουσια , ειτε ειναι web-only , ειτε ειναι ενας παγκος σε λαικη , ειτε καντινα σε παραλια ,ειτε ειναι ολα αυτα μαζι , η τιμη του προιοντος οφειλει να ειναι μια. Αν εσυ βρισκεις λογικη οτι σε καποιες περιπτωσεις ενα προιον μπορει και πρεπει να εχει περαν της μιας τιμης , ανελυσε το μου. Μπορει να μου διαφευγει κατι. Χωρις να ειμαστε 100% σιγουροι για κατι,δεν βγαινουμε να μιλαμε για παρανομιες καταστηματων δημοσια,εστω και σε ενα forum. Ουτε ριχνουμε τετοιες κατηγοριες με βαση ..την λογικη,μην σκασει καμια μήνυση και τρεχουμε μετα. Εαν υπαρχει καποιος νομος να παταει πανω σε αυτα(περι ιδιας τιμης web και καταστηματος) για να στεκουν,καλως. Αν οχι,τοτε καλυτερα να προσεχουμε πολυ τι γραφουμε,ειδικα οταν κατηγορουμε καποιον για κατι. Με τα τιμολογια δεν γνωριζω τι κανει το καθε καταστημα και ουτε λεω οτι ολα τα καταστηματα γενικα και αοριστα ειναι 100% νομιμα γιατι προφανως δεν το γνωριζω,και αρα δεν ειμαι σε θεση να μιλαω για παρανομιες.
mphxths Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν εσυ βρισκεις λογικη οτι σε καποιες περιπτωσεις ενα προιον μπορει και πρεπει να εχει περαν της μιας τιμης , ανελυσε το μου. Μπορει να μου διαφευγει κατι. @Fulgore Σε αυτο ομως δεν μου απαντησες. Εσυ μπηκες εκ μερους των σκρουτζομαγαζων ή της διευθυνσης του ινσομνια να μου πεις να μην κατηγορω δημοσιως τα σκρουτζομαγαζα μην φαω εγω ή το ινσομνια καμμια μηνυση ? Και η θεση σου ειναι απλα το "δεν γνωριζω τι κανει το καθε καταστημα" , "ουτε λεω..." , "προφανως δεν το γνωριζω..." , "και αρα δεν ειμαι σε θεση..." ? Οταν ειχε βουιξει ο ντουνιας με τις απατεωνιες των σκρουτζομαγαζων και την τακτικη που εφαρμοζαν (και προφανως ακομα εφαρμοζουν) με τις "τιμες web" που ησουν ? Κατω απο καμμια πετρα ? Οταν μπηκα σε σκρουτζομαγαζο και εκανα μανουρα με τις διαφορετικες τιμες γιατι δεν μου εδειξαν καποιον νομο και απλα μου κανανε τους κινεζους ? Και στο τελος μου το παιζανε και ανευθυνουπευθυνοι , οτι δεν ηταν αυτοι οι υπευθυνοι και οτι ο υπευθυνος λειπει... Οταν σου λενε 10 μερες για ελεγχο του αφμ αν δικαιουται απαλλαγη φπα το λεει καποιος νομος αυτο ? Ρε μπας και εχεις κανα σκρουτζομαγαζο και θιχτηκες ? Δεν εξηγειται αλλιως ο αυτοδιορισμος σου ως συνηγορος τους... Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2021 από mphxths
Apostolis.Ch Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) @mphxths Τώρα που είπες συνήγορος, που εμπίπτει το ερώτημα ως προς αυτές τις πολιτικές; Στο συνήγορο του καταναλωτή; Υπάρχει κάποιο helpline για καταναλωτές; (Edit: Σε κάνω ταγκ γιατί φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί με το θέμα) Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2021 από Apostolis.Ch
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα