Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Με κάτι τέτοιο θα ειναι εντάξει;

https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html

Υποθετικά μπαίνει πάνω σε υπάρχουσα πρίζα σουκο σε τοίχο και πάνω κουμπωνω πολυπριζο και είμαι οκ ή να πάρω κατευθείαν κάποιο πολυπριζο;

Το θέλω κυρίως για κάτι διακοπές που κάνει τώρα τελευταία στιγμιαίες, θα έχει πάνω τηλεόραση / ενισχυτή / woofer και ένα φωτιστικό δαπέδου. 

Επεξ/σία από mynam3
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mynam3 είπε

Υποθετικά μπαίνει πάνω σε υπάρχουσα πρίζα σουκο σε τοίχο και πάνω κουμπωνω πολυπριζο και είμαι οκ ή να πάρω κατευθείαν κάποιο πολυπριζο;

Το θέλω κυρίως για κάτι διακοπές που κάνει τώρα τελευταία στιγμιαίες, θα έχει πάνω τηλεόραση / ενισχυτή / woofer και ένα φωτιστικό δαπέδου. 

To φωτιστικό δαπέδου τί σε φοβίζει ότι θα πάθει;;;
Το πολύ πολύ να καεί η λάμπα του. :D

Από εκεί και πέρα, αυτό δεν θα είναι 100% εντάξει διότι σε προστατεύει μόνο από πτώση κεραυνού ή υπαρβολικά υψηλή τάση.
Τα υπόλοιπα κουλά πάνω/κάτω που κάνει το ρεύμα δεν τα νοιώθει κάν.

Για τις συσκευές που αφέρερες χρειάζεσαι κανονικά κάτι σαν και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/9016557/VMARK-RE-02-Σταθεροποιητής-Τάσης-1000VA.html?from=catspan
Ενδεικτικά το παρέθεσα, η δουλειά που κάνει είναι να στεθεροποιεί το ρεύμα συνέχεια εντός αποδεκτών ορίων και να σβήνει προληπτικά σε περίπτωση υπερβολικής τάσης ή υπότασης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ'ελαχιστο παρε εναν σταθεροποιητή τάσης. Απλα το θεμα με αυτους ειναι οτι εχουν καποια απόκριση σε ms μεχρι να φιλτράρουν τα ανεβοκατεβάσματα της τασης του δικτύου που καμια φορα για ορισμένες ευαίσθητες συσκευές ειναι μοιραίο. Παλι σε βυθίσεις της τάσης θα εχεις flickering καθότι δεν ειναι για υπο-ταση αλλα για υπερ-ταση.

Υπάρχουν σταθεροποιητές τάσης με σερβομηχανικο κύκλωμα οι οποίοι ειναι άμεσοι σε σχέση με τους απλούς που θα βρεις, αλλα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ.

Εδώ έρχονται τα UPS να λύσουν το πρόβλημα αυτο.

1) UPS οnline.

Πλεονεκτήματα: 

Α) Παρέχει αντικεραυνική προστασία και προστασία υπέρτασης (over current).

Β) Δίνει πάντα σταθερή τάση μεσώ μπαταριών.Δεν περναει κανενα Peak και καμια αυξομείωση του ρευματος στον συνδεδεμένο εξοπλισμό.

Γ) Κρατάει τον εξοπλισμό ενεργό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να τον τερματίσεις με ασφάλεια.

Δ) Η εξοδο τους ειναι Pure Sine Wave.

E) Είναι ότι καλύτερο σε προστασία για τον εξοπλισμό.

Μειονεκτήματα

Α) Είναι ακριβά

Β) Επειδή λειτουργούν συνεχεία μεσώ μπαταριών χρειάζονται ποιο συχνά αντικατάσταση οι μπαταρίες τους σε σχέση με ενα line interactive UPS.

Γ) Κατανάλωση ρεύματος.

2) UPS Line Interactive

Πλεονεκτήματα:

Α) Παρέχει αντικεραυνική προστασία και προστασία υπέρτασης (over current).

Β) Διορθώνει τις αυξομειώσεις της τάσης μεσω του κυκλώματος AVR .

Γ) Κρατάει τον εξοπλισμό ενεργό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να τον τερματίσεις με ασφάλεια.

Δ) Σε αντίθεση με τα οnline ups δεν λειτουργεί η μπαταριά του παρα μονο σε διακοπή ρεύματος.

Ε) Είναι ποιο οικονομικά σε σχέση με τα οnline. Επίσης έχουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τα οnline.

Ζ) Καλη επιλογή σε σχεση τιμης-αποδωσης.Μικρή διάφορα τιμής σε σχέση με εναν απλο σταθεροποιητή τασης.

Η) Τα χωρίζουμε σε 2 κατηγορίες. Τα modified Sine Wave και τα Pure Sine Wave. Τα 2α υπερτερούν σε σχέση με τα πρώτα καθότι μερικές συσκευές όπως τα τροφοδοτικά Η/Υ έχουν Active PFC και ενδεχεται να μην λειτουργήσουν σωστά, σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Μειονεκτήματα:

Α) Κόστος αντικατάστασης μπαταριών.

Β) Χρόνος ανταπόκρισης σε ms σε διακοπή ρεύματος σε σχεση με τα online που σε αυτα δεν υπαρχει αυτο το θεμα.Επίσης μερικά μικρα Peak ενδέχεται να περνάνε στον συνδεδεμένο εξοπλισμό άλλα όχι οι διάφορες της τάσης γιατί εκει επεμβαίνει το AVR.

Γ) Κοστος αν ειναι εξοδου με Pure Sine Wave.

1) UPS standby.

Παλαιά τεχνολογία, Δεν θα επεκταθώ σε υπερ και κατα, δεν αξιζει εφοσον υπάρχουν τα online και τα line interactive.

Ελπιζω να σου ελυσα τις απορίες σου.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 3
  • Thanks 3
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 14/6/2021 στις 5:16 ΜΜ, mynam3 είπε

Για διακοπές δεν κάνει αυτό.

20 λεπτά πριν, mynam3 είπε

Κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά;

https://www.skroutz.gr/s/4016880/Powertech-PT-AVR-1500-Compact-Σταθεροποιητής-Τάσης-1500VA-με-3-Πρίζες-Ρεύματος.html

Τηλεόραση και ενισχυτή θα έχει πάνω. 

Κάνουν αυτά που δείχνεις ,αλλά με 20€ μην περιμένεις θάυματα.Σιγουρα θα έχει πολυ αργή απόκριση και δεν γνωρίζουμε τα όρια λειτουργίας του.Πιθανων να χρειάζεται και APC που ανάρτησες ..

Δημοσ.

Αν ειναι ακριβή η τηλεόραση σου και ο ενισχυτής επισης, παρε ενα UPS καλύτερα, για προστασία all in one, αλλιώς απο το τίποτα καλο ειναι και αυτο που σου έγραψε ο @Fotaras76. Το Powertech αποφυγε το καλυτερα. Δεν εχω καλες εντυπώσεις απο αυτη την εταιρια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
On 14/06/2021 at 17:16, mynam3 said:

Εχω ενα τετοιο, σε χρηση περιπου 1 χρονο, και εκει που ηταν παντα αναμενο το πρασινο λαμπακι, τωρα ειναι διαρκως σβηστο! Ειναι λογος ανησυχιας αραγε; Βεβαια ρευμα, δινει στη συσκευη. Καηκε το λαμπακι αραγε, ή κατι αλλο συμβαινει; 

APC ρε γμτ, ουτε σε noname πριζες σταθεροποιησης δεν μου εχει τυχει αυτο... :(

Δημοσ.

Αφου δεν αναβει το πρασινο λαμπακι δεν εχεις την προστασια.Αν παρεις την apc ελλας θα στο αλλαξουν.Η εγγυηση ειναι Lifetime .

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Mr_Terror said:

Αφου δεν αναβει το πρασινο λαμπακι δεν εχεις την προστασια.Αν παρεις την apc ελλας θα στο αλλαξουν.Η εγγυηση ειναι Lifetime .

Το ειχα παρει απο eshop.gr. Μαλλον πρεπει να την κανουν αυτη τη δουλεια αυτοι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...