manos04 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Γεια σας. Μου έχει έρθει ένα email που μου έκανε εντύπωση, και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Το email αυτό δείχνει αποστολέα το δικό μου email, και με αναφωνεί με το ονοματεπώνυμό μου. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το εκβιασμό που προσπαθούν να μου περάσουν, ότι χάκαραν τον λογαριασμό μου και ότι θα στείλουν ''διαφορα σε επαφές μου'', αλλά μου έκανε εντύπωση που γνωρίζουν το ονοματεπώνυμο μου και το ότι αποστολέας είναι το ίδιο μου το email. Ίσως το όνομα το βρήκαν από το paypal μου. Πρόσφατα γράφτηκα σε netflix και σε έναν hoster και πλήρωσα με paypal. Έχει τύχει και σε άλλους; Το email αυτό είναι στα Αγγλικά.
CyberCr33p Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορεί να έχουν χακάρει κάποιου άλλου e-mail που είχες επικοινωνία και να είδαν από εκεί το όνομα σου ή να χάκαραν κάποια σελίδα που έχεις εγγραφεί και να είδαν από εκεί τα στοιχεία σου. Το μήνυμα σίγουρα δεν το έχουν στείλει χακάροντας το δικό σου λογαριασμό e-mail, αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από τα headers του μηνύματος. Τα e-mails σκέψου ότι είναι σαν να στέλνεις ένα γράμμα με τα ΕΛΤΑ σε κάποιον παραλήπτη, όπου ο καθένας μπορεί να βάλει ως διεύθυνση αποστολέα ότι θέλει (στο "From" header που είναι αυτό που εμφανίζεται ως αποστολέας στους mail clients). Οι mail servers των παρόχων με βάση κάποιες ρυθμίσεις που γίνεται στο domain του αποστολέα έχουν συνήθως κάποιους μηχανισμούς όπου εμφανίζουν ότι το μήνυμα μπορεί να έχει "πλαστογραφηθεί" ή να το μεταφέρουν και στο φάκελο με τα spam. Oπότε το σβήνεις και μην ασχολείσαι. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2021 από CyberCr33p
manos04 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Αυτό θα κάνω φίλε μου, απλά το μυαλό μου πάει στο paypal. Εκεί φαίνεται το όνομά μου. Το συγκεκριμένο λογαριασμό mail τον έχω μόνο για τα forum.
kallonos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 15 ώρες πριν, manos04 είπε Γεια σας. Μου έχει έρθει ένα email που μου έκανε εντύπωση, και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Το email αυτό δείχνει αποστολέα το δικό μου email, και με αναφωνεί με το ονοματεπώνυμό μου. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το εκβιασμό που προσπαθούν να μου περάσουν, ότι χάκαραν τον λογαριασμό μου και ότι θα στείλουν ''διαφορα σε επαφές μου'', αλλά μου έκανε εντύπωση που γνωρίζουν το ονοματεπώνυμο μου και το ότι αποστολέας είναι το ίδιο μου το email. Ίσως το όνομα το βρήκαν από το paypal μου. Πρόσφατα γράφτηκα σε netflix και σε έναν hoster και πλήρωσα με paypal. Έχει τύχει και σε άλλους; Το email αυτό είναι στα Αγγλικά. Να πατήσεις πάνω στον αποστολέα να δεις το πραγματικό mail. Γιατί εικονικά μπορούν να βάλουν ότι είναι και ο πρόεδρος της Αμερικής.
v-tidus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Αν όντως είναι από το δικό σου account, πιθανότατα χρησιμοποιούσες τον ίδιο κωδικό μειλ με κωδικό σε κάποιο site ή forum και από εκεί έγινε η ζημιά. Άλλαξε κωδικό στο μειλ και όπου αλλού χρησιμοποιείς τον συγκεκριμένο κωδικό. Επίσης, μην χρησιμοποιείς τον κωδικό του μειλ για οποιοδήποτε άλλο site.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Μπες εδώ https://haveibeenpwned.com και δες αν το email που έδωσες βρίσκεται σε βάσεις και στο έχουν παραβιάσει...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Κατα 99% κάποια από τις ιστοσελίδες που διατηρείς λογαριασμό, χακαρίστηκε και διέρρευσαν τα στοιχεία σου. Ανέβηκαν σε κάποιο σχετικό φόρουμ και μετά κάνουν το κλασικό πλέον κόλπο του εκβιασμού "σου άνοιξα την κάμερα, θα στείλω το βίντεο σε όλους σου τους φίλους" κλπ κλπ κλπ Μην ασχολείσαι καν.. Το μόνο που μπορώ να προτείνω, είναι να ελέγξεις το email σου στο site που σου είπε το παιδί απο πάνω (είναι 100% έγκυρο) και λογικά θα δεις οτι το email σου είναι σε κάποια διαρροή.. Αν δεν χρησιμοποιείς password manager ήδη, κάντο ΧΘΕΣ (ένα πολύ καλό είναι το bitwarden ή αν θες πιο extreme λύση μπορείς να πας σε keepass) και καλό είναι να αλλάξεις τον κωδικό στο email σου και έπειτα να δεις ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με αυτό και να τις πετάξεις έξω από τον λογαριασμό..
manos04 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Έβαλα το email στο site αυτό και μου γράφει. OH no owned. Pawned in 2 data breaches and found no pastes.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Στις 18/6/2021 στις 10:40 ΠΜ, manos04 είπε Έβαλα το email στο site αυτό και μου γράφει. OH no owned. Pawned in 2 data breaches and found no pastes. Ε , ορίστε :) Γιαυτο μαζεύουμε email με νιγηριανούς πρίγκηπες κατα καιρούς
manos04 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2021 Στις 19/6/2021 στις 2:32 ΜΜ, zernex201 είπε Ε , ορίστε :) Γιαυτο μαζεύουμε email με νιγηριανούς πρίγκηπες κατα καιρούς Δεν σε κατάλαβα φίλε μου.
molot12 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Συγνώμη αλλά έχετε μπλέξει τα πορτοκαλια με τις πατατες 😊. Το ότι το email σας έχει διαρρευσει δεν σημαίνει ότι κάποιοι έχουν σπάσει απαραίτητα και τον κωδικό προσβασης σε αυτό απλά έγινε γνωστο σε τρίτους από παραβιαση ασφάλειας η βάση δεδομένων (πχ email, user name) συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος στο οποίο είχατε κάνει κάποτε εγγραφή. Ψυχραιμία λοιπόν 😎. Στατιστικά σε όλους μας θα συμβεί. Προσωπικά τσεκαρα και τα 5 email που χρησιμοποιώ στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το ένα το πιο γνωστό έχει γίνει πασιγνωστο .... So what? Αν είχαν σπάσει και τον κωδικό μου τώρα θα χρωσταγα από online αγορές τα δάνεια της Αγγλίας 😅😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα