Προς το περιεχόμενο

Απόπειρα Phising Attack στα hardware wallet της Ledger


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απόπειρες phising attack πραγματοποιείτε τις τελευταίες μέρες με πειραγμένα wallet που έχουν σταλεί από hacker σε πελάτες της Ledger με το πρόσχημα της αντικατάστασης του hardware wallet τους. Φυσικά σκοπός είναι να μεταφέρουν οι κάτοχοι των ledger τα bitcoin τους στο νέο hardware wallet με προφανή σκοπό να κλαπούν καθώς αυτές οι συσκευές είναι πειραγμένες με το private key τους να είναι στην κατοχή των hacker.

Οι διευθύνσεις που αποστέλνονται αυτά τα wallet είναι μέσα από το πελατολόγιο της ledger που είχε διαρρεύσει πέρσι το καλοκαίρι μετά από επίθεση στις database της εταιρείας.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1405572965480153095

Οπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που ανέκτησε στο twitter το bitcoin magazine μαζί με το wallet υπάρχει και ένα κείμενο που προτρέπει τους χρήστες να μεταφέρουν τα Bitcoin τους στην νέα συσκευή ενώ και η συσκευασία της είναι εμφανώς πειραγμένη.

E4GV04IWQA4WYeX?format=jpg&name=small

 

Σε περίπτωση που δεχθεί κάποιος στην Ελλάδα ένα τέτοιο wallet θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την ledger φυσικά από τα μέσα επικοινωνίας που υπάρχουν στο official site της εταιρείας ενώ δεν θα πρέπει με τίποτα να μεταφέρει τα Bitcoin σε αυτή την συσκευή. Καλό είναι να αγνοεί και ότι email υποτίθεται προέρχεται από την ledger και κάνει  τις ίδιες προτροπές για κατέβασμα κάποιο υpdate η ενός νέου wallet γιατί προφανώς πρόκειται για άλλο ένα είδος phising attack.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι χιλιάδες ονόματα πελατών μαζί με τις διευθύνσεις τους από την Ελλάδα βρίσκονταν στην database της ledger που παραβιάστηκε.

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αυτοί με τα 2-3 data breach που έχουν φάει τα τελευταία χρόνια έχουν ακόμα πελάτες? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...