Προς το περιεχόμενο

AI τεχνολογία του Facebook μιμείται το στυλ γραφής μιας φωτογραφίας


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι χρήστες θα μπορούσαν ακόμη και να μετατρέψουν τους δικούς τους χειρόγραφους χαρακτήρες σε μία γραμματοσειρά.

Πολλοί θα ήθελαν να μιμηθούν τον τρόπο γραφής οποιασδήποτε γραμματοσειράς τραβώντας μόνο μία φωτογραφία. Με μια νέα τεχνολογία AI του Facebook, ίσως αυτό γίνει πραγματικότητα στο μέλλον. Η εταιρεία αποκάλυψε το project TextStyleBrush, το οποίο αντιγράφει το στυλ κειμένου μιας φωτογραφίας κοιτάζοντας μόνο ένα παράδειγμα λέξεων. Αν και παλαιότερες τεχνολογίες AI μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, η τεχνολογία του Facebook μπορεί να αναγνωρίσει μια μεγάλη ποικιλία τύπων γραφής, ακόμη και με λιγότερο ιδανικές γωνίες.

Η τεχνολογία λειτουργεί όπως τα εργαλεία γραφής του Word, μόνο που εφαρμόζεται σε εικόνες. Αν και προηγούμενες προσεγγίσεις βασίζονταν σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως οι γραμματοσειρές, η μέθοδος του Facebook προσπαθεί να «αποσυνδέσει» το κείμενο από την εμφάνισή του.

facebook-ai-mimeitai-stil-grafis-1.jpg.8f99b98299c68465f66df12efbcc699b.jpg

Όπως θα δει κάποιος από την παραπάνω φωτογραφία, το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο, παρ’ όλα αυτά, είναι αρκετά σαφές ότι η AI έχει ήδη αρχίσει να βρίσκει τα «πατήματά» της. Το Facebook προειδοποίησε ότι η τεχνολογία έχει προβλήματα με ορισμένα γραφικά, όπως για παράδειγμα κείμενο πολλαπλών αποχρώσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων, μοιράζεται μέρος του project ούτως ώστε να υπάρξει επιπλέον έρευνα.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη τόσο εντός όσο και εκτός του Facebook. Η εταιρεία βλέπει αυτό το «deepfake» κείμενο ως μία πηγή αντιγραφής. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εξατομικευμένων γραμματοσειρών βάσει του χειρόγραφου τρόπου γραφής του χρήστη ή για τη βελτίωση της μετάφρασης από εικόνες αλλά και σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Όπως και τα άλλα υπάρχοντα συστήματα deepfake, έτσι, το TextStyleBrush είναι μια τεχνολογία που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί προσεκτικά για να χρησιμοποιηθεί για τα οφέλη της χωρίς να ανοίξει η «πόρτα της κατάχρησης».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Να δω πως θα μιμηθεί ιατρικές χειρόγραφες συνταγές (αν και έχουν καταργηθεί πλέον):

606ea6a45196df14a6d5a720cc8d4e7f.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

της περάσανε το firmware laikatzis_1.3 βλέπω. Tomato, potato γράφει το καρτελάκι... ΤΟΜΑΤΕΕΕΕΕ, ΠΑΤΑΤΕΕΕΕΕ γράφει αυτη.

το ανάποδο είναι: το αριστερό είναι ο εντοπισμός και η αναγνώριση του κειμένου και το δεξί είναι το πώς αντικαταστάθηκε. Από εσένα πέρασε το turing test! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είναι δική σου η υπογραφή !!!

 

αλλά ξέχασα, είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και απαγορεύετε να μην χαίρεσαι με την πρόοδο της τεχνολογίας και η ΑΙ είναι για το καλό μας...

ΝΟΤ.

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...