Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχει βγάλει κανείς άκρη σχετικά με το τι γίνεται για τη δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους νόσησαν παλιότερα ;

Υπάρχει οδηγία οτι κάνουν μόνο την πρώτη δόση και είναι καλυμμένοι αλλά πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι δεν μπορεί να βγεί...

Ανήκει κανείς σε αυτή την κατηγορία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος, έκανε γνωστό ότι όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μια δόση, θα λάβουν πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμένου, το οποίο θα είναι έτοιμο προς έκδοση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες με 2 εβδομάδες. >>15/06/21

Προσωπικά θα έλεγα να δωσετε ένα 20€ να κάνετε τεστ αντισωμάτων igG κ μετά αποφασίστε αν θα κάνετε εμβολιο

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Άτομο που νόσησε του είπαν πως δεν παίρνει πιστοποιητικό πριν την δεύτερη δόση, ενώ είχε νοσήσει πρόσφατα και είχε ήδη κάνει την 1η δόση. Ας ελπίσουμε οτι σύντομα θα υπάρξει σαφή οδηγία.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που κάποιος που νόσησε να ΜΗΝ κάνει και τις δύο δόσεις? Θα πάθει τίποτα ή είναι απλώς θέμα οικονομίας εμβολίων?

Νομίζω πάντως πως είναι το 2ο αλλιώς θα υποχρέωναν όλο τον κόσμο να κάνει τεστ αντισωμάτων πριν τον εμβολιασμό. Σκεφτείτε πόσα άτομα το πέρασαν χωρίς να το ξέρουν και έχουν ήδη κάνει τον πλήρη εμβολιασμό

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kage είπε

Τέλος, έκανε γνωστό ότι όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μια δόση, θα λάβουν πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμένου, το οποίο θα είναι έτοιμο προς έκδοση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες με 2 εβδομάδες. >>15/06/21

Προσωπικά θα έλεγα να δωσετε ένα 20€ να κάνετε τεστ αντισωμάτων igG κ μετά αποφασίστε αν θα κάνετε εμβολιο

Και τι ακριβώς θα τους πει το τεστ αντισωμάτων φίλε μου; Έχει θεσπιστεί κατώτατο όριο προστασίας ή έχει αποσαφινηστεί ο ρόλος της κυτταρικής ανοσίας;

• Thanks 1
Δημοσ.

Απαράδεκτοι είναι με αυτό το θέμα. Ενώ γενικά τους δίνω μπράβο για την οργάνωση στα εμβόλια, σε αυτό το θέμα τα έχουν κάνει θάλασσα.

Εδώ και 1.5 μήνα λένε πως θα ακυρωθεί αυτόματα το 2ο ραντεβού και θα πάρουμε κανονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εγώ την Τρίτη είναι να κάνω την 2η δόση και ακόμα περιμένω. 

Το τελευταίο που βρήκα είναι αυτό πριν 5-6 μέρες:

https://www.capital.gr/epikairotita/3552836/m-themistokleous-pistopoiitiko-emboliasmou-se-osous-nosisan-kai-ekanan-tin-1i-dosi

Αυτό όμως μετά από ψάξιμο και το αναφέρουν μόνο 2 sites.

(Λέει πως το 2ο ραντεβού ΔΕΝ θα ακυρωθεί με sms ή μόνο του γενικώς και πως πρέπει να ακυρώσουμε ΜΟΝΟΙ μας το 2ο ραντεβού και σε 10-15 μέρες θα ετοιμάσουν το σύστημα για την περίπτωση μας και θα πάρουμε κανονικά πιστοποιητικό).

Βασίζεσαι σε αυτό το άρθρο και ακυρώνεις το ραντεβού με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή πας και τρως την 2η δόση τσάμπα;

Ειδικά όταν αλλάζουν τις οδηγίες κάθε 3 και λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που κάποιος που νόσησε να ΜΗΝ κάνει και τις δύο δόσεις? Θα πάθει τίποτα ή είναι απλώς θέμα οικονομίας εμβολίων?

Νομίζω πάντως πως είναι το 2ο αλλιώς θα υποχρέωναν όλο τον κόσμο να κάνει τεστ αντισωμάτων πριν τον εμβολιασμό. Σκεφτείτε πόσα άτομα το πέρασαν χωρίς να το ξέρουν και έχουν ήδη κάνει τον πλήρη εμβολιασμό

Σύμφωνα με όσα λένε, τα οποία αλλάζουν ώρα την ώρα, στιγμή την στιγμή, όποιος έχει νοσήσει είναι σαν έχει κάνει την 1 δόση οπότε με την 2η ολοκληρώνεται η όποια ανοσία προσφέρεται.

Γενικά η όλη φάση είναι τεράστιο μπέρδεμα και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με απόλυτη σιγουριά, δες για παράδειγμα τη έγινε με την έγκριση του αστρα...

2 λεπτά πριν, Baator είπε

Απαράδεκτοι είναι με αυτό το θέμα. Ενώ γενικά τους δίνω μπράβο για την οργάνωση στα εμβόλια, σε αυτό το θέμα τα έχουν κάνει θάλασσα.

Εδώ και 1.5 μήνα λένε πως θα ακυρωθεί αυτόματα το 2ο ραντεβού και θα πάρουμε κανονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εγώ την Τρίτη είναι να κάνω την 2η δόση και ακόμα περιμένω. 

Το τελευταίο που βρήκα είναι αυτό πριν 5-6 μέρες:

https://www.capital.gr/epikairotita/3552836/m-themistokleous-pistopoiitiko-emboliasmou-se-osous-nosisan-kai-ekanan-tin-1i-dosi

Αυτό όμως μετά από ψάξιμο και το αναφέρουν μόνο 2 sites.

(Λέει πως το 2ο ραντεβού ΔΕΝ θα ακυρωθεί με sms ή μόνο του γενικώς και πως πρέπει να ακυρώσουμε ΜΟΝΟΙ μας το 2ο ραντεβού και σε 10-15 μέρες θα ετοιμάσουν το σύστημα για την περίπτωση μας και θα πάρουμε κανονικά πιστοποιητικό).

Βασίζεσαι σε αυτό το άρθρο και ακυρώνεις το ραντεβού με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή πας και τρως την 2η δόση τσάμπα;

Ειδικά όταν αλλάζουν τις οδηγίες κάθε 3 και λίγο.

Μπάχαλο γενικά καθώς δεν υπάρχει σαφή πληροφορία. Για αυτούς που μπορεί να το έχουν περάσει λόγω καραντίνας με άτομο που νόσησε αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως επίσημα κρούσματα δεν έχουν ιδέα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και τα δεδομένα όπως είπα αλλάζουν διαρκώς.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν είναι θέμα οικονομίας εμβολίων. Απλά είναι εντελώς άχρηστο (σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και το τι λένε οι επιστήμονες ε, όχι τι λέω εγώ). Κάποιος που νόσησε, με την 1η δόση αποκτά πολλά περισσότερα αντισώματα από κάποιον που δεν έχει νοσήσει και έχει κάνει και τις 2 δόσεις.

Πας και τρως τσάμπα ένα εμβόλιο ενώ ήδη είσαι τίγκα στα αντισώματα. Στην καλύτερη θα έχεις πυρετό, πόνο στο χέρι για 1-2 μέρες. Γιατί να το περάσεις τσάμπα;

Και γιατί να μην πάει το εμβόλιο σε κάποιον που όντως το χρειάζεται;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κάνουν όλοι οι νοσούντες τα ίδια αντισώματα, δεν διατηρείται σε όλους ο ίδιος αριθμός για το ίδιο διάστημα. Δε βλέπω καθόλου "τσάμπα" να πας να κάνεις και τα δύο εμβόλια κανονικά. Αν σου επιτρέπουν, γιατί κάποιοι που νόσησαν τρώνε και άκυρο.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν ακουστε αδικία που θα φαμε εμεις οι ανεπισήμως νοσουντες... 

Νοσησε ο σύζυγος το Φεβρουαριο εκανε τεστ, καταγράφηκε στο μητρώο του ΕΟΔΥ. Κολλησα κι εγω και ο μικρούλης μας. Πώς άλλωστε να μην κολλησουμε, 5 χρονών παιδί, αγκαλίτσες ειμαστε ολη μερα. 

Εγώ κι το παιδι δεν φαινομαστε πουθενά οτι νοσησαμε, ουτε μας επετρεψαν κατοπιν τηλεφωνικης επικοινωνίας με τον εοδυ  να εξεταστουμε. 

Και τωρα καλουμαι εγώ που νοσησα και βαρυτερα, να κανω 2 δοσεις εμβολίου ενω ο συζυγος θα κανει 1. Και ναι, μιλησα με τον εοδυ, και δε γινεται τιποτα. 

2 δοσεις! 

( τον πονο μου ηθελα να βγαλω)

Καλα κουραγια αδέλφια! 

Δημοσ.

Πρέπει να βγει σαφής οδηγία και όχι να δηλώνει ό,τι θέλει ο καθένας χωρίς να υπάρχει επίσημη γραμμή και ενημέρωση από το κράτος.

Ούτε γίνεται να φεύγω από την δουλειά και να είναι στην τύχη του σε ποιον γιατρό θα πέσω που θα με εμβολιάσει ή όχι στην 2η δόση.

Πέρα από το ότι θα έπρεπε να υπάρχει σαφής, επίσημη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τώρα και να πάω και να μου πούνε "δεν στο κάνουμε", ποιος μου λέει ότι θα πάρω πιστοποιητικό μετά;

Στην κρίση του εμβολιαστή και σε ποιον θα πέσουμε το αφήνουμε;

Αυτό με το ότι κάποιοι που νόσησαν χρειάζονται την 2η δόση, πρώτη φορά το ακούω. Η γενική οδηγία αυτή την στιγμή είναι το ότι είναι άχρηστη.

Εδώ βγαίνουν ένα σωρό άρθρα από έρευνες που λένε πως μέχρι και η 1η είναι ψιλο-άχρηστη γιατί έχεις ανοσία για 1 χρόνο μίνιμουμ.

Αυτό το διάστημα κάθε 3 και λίγο επίσης αλλάζει, στην αρχή λέγανε 3 μήνες, τώρα φτάσαμε τους 12.

Οκ, εμείς κάνουμε το καθήκον μας, ακούμε τους γιατρούς και ακολουθούμε τις οδηγίες τους. Μία δόση μας λένε, μία.

Και οκ, αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα, αλλά πείτε μας και επίσημα τι να κάνουμε ρε παιδιά, όχι βγαίνει μία η πρόεδρος των γιατρών, ο Γ.Γ. υπουργείου υγείας, ο λοιμωξιολόγος τάδε, ο υπουργός, ο υφυπουργός και κάθε 2 μέρες άλλα πράγματα.

Τώρα άμα το ακυρώσω το ραντεβού όπως υποτίθεται είναι η νέα οδηγία και μετά αλλάξουν πάλι το τροπάρι, τι θα τους πω; Μα το είχα διαβάσει στο τάδε site?

Ή για την περίπτωση που λέει το παιδί από πάνω, να νόσησα αλλά να μην "φαίνεται" κάπου, να μην είμαι επίσημο κρούσμα. Τι προβλέπεται; Δεν θα 'πρεπε να ξέρει ο άλλος με βεβαιότητα τι οφείλει να κάνει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...