Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Διάβαζα για κάποιο δωρεάν πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.
Δεν αναφέρομαι στην πλατφόρμα καταχώρησης του mydata αλλά στο πρόγραμμα τιμολόγησης που είναι αντίστοιχο τον εμπορικών προγραμμάτων. Γνωρίζει μήπως κανείς περισσότερα;
Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Α.Α.Δ.Ε. όπως αναφέρει το taxheaven έχει αναπτύξει και θα θέσει σε λειτουργία το επόμενο χρονικό διάστημα μια νέα πλατφόρμα έκδοσης τιμολογίων και διαβίβασης τους στην πλατφόρμα myData.

Διάβασε περισσότερα στο Taxheaven εδώ: https://www.taxheaven.gr/news/53371/dwrean-platforma-ekdoshs-timologiwn-kai-diabibashs-parastatikwn-sta-mydata-apo-thn-aade

Επεξ/σία από afm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ ωραιο αυτο το νεο, τουλαχιστον να μην ειμαστε υποχρεωμενοι (οι ατομικες επιχειρησεις) καποιο προγραμμα 

βεβαια, τωρα το ειδα, αυτο ειναι απο τον Μαρτιο... απο τοτε τι εχει γινει?

δεν βρισκω κατι πιο καινουργιο!!!!

Επεξ/σία από verylife78
Δημοσ.
16 ώρες πριν, afm είπε

Η Α.Α.Δ.Ε. όπως αναφέρει το taxheaven έχει αναπτύξει και θα θέσει σε λειτουργία το επόμενο χρονικό διάστημα μια νέα πλατφόρμα έκδοσης τιμολογίων και διαβίβασης τους στην πλατφόρμα myData.

Διάβασε περισσότερα στο Taxheaven εδώ: https://www.taxheaven.gr/news/53371/dwrean-platforma-ekdoshs-timologiwn-kai-diabibashs-parastatikwn-sta-mydata-apo-thn-aade

Καλημέρα και σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Ναι, κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει. H εφαρμογή αυτή δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα; Μέχρι τέλος του μήνα δεν είναι η προθεσμία;

Δημοσ.

Δελτίο Τύπου Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ: Σταδιακά από τον Σεπτέμβριο 2021, ξεκινά η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στο myDATA και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, η υποχρέωση διαβίβασης παραστατικών εσόδων στην πλατφόρμα myDATA  και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πιο αναλυτικά:

1. Διαβίβαση παραστατικών εσόδων στην πλατφόρμα myDATA

• Από 1.10.2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους, που εκδίδουν από την ημερομηνία αυτή και μετά:
    • Οι επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 50.000 €.
    • Οι επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 €.
  • Από 1.11.2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.
  • Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης, πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA το αργότερο έως την 31.03.2022.

Σημειώνεται ότι ειδικά για το 2021 η υποχρέωση διαβίβασης αφορά μόνο τα παραστατικά εσόδων και όχι τους λογιστικούς χαρακτηρισμούς εξόδων.

2. Διασύνδεση φορολογικών μηχανισμών (ταμειακών μηχανών κ.λπ.) με την ΑΑΔΕ

Σταδιακά, και μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς (ΦΗΜ) υποχρεούνται:

• να αναβαθμίσουν τους φορολογικούς μηχανισμούς τους, ώστε να παράγουν αποδείξεις με ενσωματωμένο το QR Code ταυτοποίησης του φορολογικού μηχανισμού και της απόδειξης,
  • να διασυνδεθούν, ώστε να διαβιβάζουν τις συναλλαγές τους ανά συναλλαγή (1 προς 1) σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα myDATA,
  • να αποσύρουν πλήρως παλαιούς φορολογικούς μηχανισμούς που δεν έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης, τακτοποιώντας την εικόνα τους στο Φορολογικό Μητρώο.

Η υποχρέωση διασύνδεσης και οι αντίστοιχες προθεσμίες αναβάθμισης-απόσυρσης για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ΦΗΜ διαμορφώνονται ως εξής:

• Από 1.9.2021 διασυνδέουν τους φορολογικούς μηχανισμούς οι επιχειρήσεις που:
    • βάσει ΚΑΔ, δεν επλήγησαν από την πανδημία και
    • το 2019 είχαν τζίρο πάνω από 100.000 €.
  • Από 1.10.2021 διασυνδέουν τους φορολογικούς μηχανισμούς οι επιχειρήσεις που:
    • βάσει ΚΑΔ, δεν επλήγησαν από την πανδημία και
    • το 2019 είχαν τζίρο μέχρι 100.000 €.
  • Από 1.11.2021 διασυνδέουν τους φορολογικούς μηχανισμούς τους οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας ξεθάψω το τοπικ, μιας και εφτασε η ώρα...

Ως μηχανικός Ε.Ε., δεν εχω εκατοντάδες τιμολογια/αποδείξεις, αλλα ειμαι σιγουρα εκτός ορίων τζίρου.

Σε πρωτη φάση, εκανα μια δοκιμαστικη΄εγγραφή στο ethlos που ειναι web εφαρμογη.

Εχω ρωτήσει ηδη το λογιστή μου και έναν ακομη και οι απόψεις διίστανται! Δε πρεπει στην εφαρμογη ηλεκτρονικων αποδείξεων/τιμολογίων η αρίθμηση να ξεκινάει απο εκει που σταματησα στα μπλοκάκια μου;

ο ενας λεει ξεκινα απ'το 1, ο αλλος λεει ξεκίνα απο εκει που σταματησες...

Τι φαση;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/10/2021 στις 9:59 ΠΜ, kanesaxo είπε

Ας ξεθάψω το τοπικ, μιας και εφτασε η ώρα...

Ως μηχανικός Ε.Ε., δεν εχω εκατοντάδες τιμολογια/αποδείξεις, αλλα ειμαι σιγουρα εκτός ορίων τζίρου.

Σε πρωτη φάση, εκανα μια δοκιμαστικη΄εγγραφή στο ethlos που ειναι web εφαρμογη.

Εχω ρωτήσει ηδη το λογιστή μου και έναν ακομη και οι απόψεις διίστανται! Δε πρεπει στην εφαρμογη ηλεκτρονικων αποδείξεων/τιμολογίων η αρίθμηση να ξεκινάει απο εκει που σταματησα στα μπλοκάκια μου;

ο ενας λεει ξεκινα απ'το 1, ο αλλος λεει ξεκίνα απο εκει που σταματησες...

Τι φαση;

Από τεχνικής άποψης ίσως και να ισχύει το από το 1, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να το έχουν ξεκαθαρίσει στους λογιστές με κάποια εγκύκλιο;

Εγώ ήθελα να ρωτήσω αν το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε αυτή την λίστα https://www.aade.gr/adeiodotimena-logismika-parohon-ilektronikis-timologisis

ή απλά είναι μια λίστα με εταιρίες που είναι πιστοποιημένες εταιρίες που έχουν ελεγχθεί από την ΑΑΔΕ και εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη εφαρμογή αρκεί να ενσωματώνει το ΑΡΙ της ΑΑΔΕ.

Για παράδειγμα χρησιμοποιώ χρόνια το Manager.io και υπάρχει μια κουβέντα στα φόρα του τώρα για το πως μπορεί να γίνει η διασύνδεση με ΑΑΔΕ, αλλά σαφώς δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση από την ΑΑΔΕ καθώς ο προγραμματιστής του προγράμματος είναι Ισπανός (νομίζω) και απλά δίνει την δυνατότητα σε τρίτους developers να ενσωματώσουν τοπικά στοιχεία (δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του βέβαια, θα τα περάσει και αυτός στην cloud έκδοση που είναι επί πληρωμή).

Σίγουρα με βλέπω να ξεκινάω με το Timologio της ΑΑΔΕ πάντως. Τα τιμολόγια που κόβω και ο όγκος δουλειάς μου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που ζητάνε και μάλιστα σε μόνιμη βάση συνδρομής για τα διάφορα προγράμματα τιμολόγησης εκεί έξω.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nitro912gr είπε

Από τεχνικής άποψης ίσως και να ισχύει το από το 1, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να το έχουν ξεκαθαρίσει στους λογιστές με κάποια εγκύκλιο;

Να μου/μας απαντήσω, μιας και ρώτησα και φιλο φιλου γκράντε λογιστή.

Δε πρέπει μεσα στην ιδια χρονια να εμφανίζεται παραστατικο με την ιδια αρίθμηση/αριθμό.

Αρα, αν το μπλοκάκι μου ειναι στο 35, πρεπει να ξεκινησω απ'το 36, γιατι το παραστικο υπ'αρ.1 εχει "περαστεί".

Εκτός αν αλλάξω σειρά. (ετσι τα ειχα τοσα χρονια).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα παλι η λογιστρια μου ειπε να ξεκινησω απ' το 1. Τρέχα γύρευε.

Να συμπληρωσω αν παιζει καποιο ρολο, οτι μου ειπε να  ξεκινησω απο 1/1/22 την ηλεκτρονικη τιμολογηση

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.

Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ δεν έχει δυνατότητα προεπισκόπησης ? Βλέπω μόνο προσωρινή αποθήκευση αλλά και εκεί δεν έχει τέτοια επιλογή.

Έχει μάθει κανείς τί γίνεται σε περίπτωση λάθους? Αν θες να ακυρώσεις ένα παραστατικό πώς γίνεται ηλεκτρονικά?

Δημοσ.

Εγω παντως στην εφαρμογη της Ααδε δε θα πηγαινα,υποστηριξη μηδεν οταν την χρειαστεις.Υπαρχουν εφαρμογες που κοστιζουν 12 ευρω το μηνα(με υποστηριξη μεσα),δε θεωρω οτι ειναι μεγαλο κοστος.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nyne είπε

Εγω παντως στην εφαρμογη της Ααδε δε θα πηγαινα,υποστηριξη μηδεν οταν την χρειαστεις.Υπαρχουν εφαρμογες που κοστιζουν 12 ευρω το μηνα(με υποστηριξη μεσα),δε θεωρω οτι ειναι μεγαλο κοστος.

ανάλογα τα τιμολόγια που κόβεις, εγώ κόβω 1-2 μεγάλα τον μήνα συνήθως, τα άλλα είναι ταμειακή. Δεν αξίζει να πληρώνω και άλλη ταρίφα (δεν μου φτάνει ο νταβατζής η τράπεζα για το POS?) αν ήταν να πληρώσω μια φορά και μετά ΑΝ και όποτε χρειαστώ support να μου το χρεώσουν, οκ. Αλλά και εκεί δεν είδα φως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...