Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσες δεκαετίες εξέλιξης των Windows πρέπει να περάσουν ακόμα ώστε όταν ανοίγει η εξερεύνηση μέσα από ένα πρόγραμμα για να επιλέξεις αρχεία από την επιφάνεια εργασίας να σου δείχνει τα εικονίδια ακριβώς όπως τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας και όχι όπως θέλει και να τα ψάχνεις μισή ώρα?

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/7/2025 στις 1:23 ΠΜ, TechWeirdo είπε

Το pc μου δεν σηκώνει τα 11, μπορώ κάπως να τα περάσω;

εγκαθιστας τα 10 (αν δεν τα εχεις ηδη). (ενεργοποιηση δωρεαν windows και office365 για μη επαγγελματικα pc με το activation script απο το GitHub)

Κατεβαζεις απο τη MS ενα iso με τα win11 ιδια γλωσσα με τα 10 που εχεις. 

image.jpeg.08b991124098847886c391abe3c77134.jpeg

Κατεβαζεις την εφαρμογη Rufus και με αυτην φτιαχνεις ενα usb αναβαθμισης χρησιμοποιοντας το αρχειο win11.iso που κατεβασες. Κανονικα εχει τσεκαρισμενες by default τις επιλογες που ακυρωνουν τον ελεγχο "συμβατου" hardware που ζηταει η MS για τα 11.

rufus-windows-compatibility.jpg.f45a50aa3e19eb4978a3b9a1239ca197.jpg

Mεσα απο τα win10 που εχεις, ανοιγεις το φακελο του usb που εφτιαξες, πατάς το setup, και θα ξεκινησει και θα κανει την αναβαθμιση σε 11.

image.jpeg.08b991124098847886c391abe3c77134.jpeg

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι επεξστη εχει ο φιλος? στον PhenomII που ειχα δοκιμασει εγω το rufus δε λειτουργουσε σωστα οσο αφορα τη δημιουργια stick με 11.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Τι επεξστη εχει ο φιλος? στον PhenomII που ειχα δοκιμασει εγω το rufus δε λειτουργουσε σωστα οσο αφορα τη δημιουργια stick με 11.

"Those upgrade options can't save a device whose CPU lacks support for two specific instruction sets -- POPCNT and SSE 4.2.

Most PCs built using Intel CPUs from 2009 or later will pass this test; AMD CPUs from 2015 or later should also be OK. "

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD FX CPUs  (π.χ. FX-8320) υποστηρίζουν τις εν λόγω "εντολές".

π.χ. INTEL I7-860 επίσης υποστηρίζει τις εν λόγω "εντολές".

Older CPU architectures don't.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
Στις 14/4/2025 στις 11:05 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Έχω παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό αυτό το μπαγκ στην προβολή φωτογραφιών μετά από επεξεργασία, δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος?

537780033_.jpg.50e863d244eeb33a8f0447d82e1949a7.jpg

Σε συνέχεια αυτού του μπαγκ που είχα αναφέρει τότε (παρότι υπήρχε πολύ καιρό πριν το αναφέρω) θέλω να σημειώσω πως σήμερα μόλις παρατήρησα ότι... έφτιαξε(!) όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

1260387696_.jpg.44c1115e55124f66a2759e6621983c83.jpg

Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι ότι έφτιαξε παρότι έχω κλειστές τις ενημερώσεις των windows εδώ και κάτι χρόνια (όλο λέω να κάνω την ενημέρωση μετά από τις προτροπές εδώ μέσα αλλά συνεχώς το αναβάλω γιατί φοβάμαι).

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως αλλάζει συμπεριφορά ένα πρόγραμμα με τις ενημερώσεις κλειστές? Έχει ξαναγίνει αυτό με άλλα bugs που εμφανίστηκαν ενώ δούλευαν σωστά πριν αλλά δεν το είχα ψάξει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, cthulhucarbide said:

Σε συνέχεια αυτού του μπαγκ που είχα αναφέρει τότε (παρότι υπήρχε πολύ καιρό πριν το αναφέρω) θέλω να σημειώσω πως σήμερα μόλις παρατήρησα ότι... έφτιαξε(!) όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

1260387696_.jpg.44c1115e55124f66a2759e6621983c83.jpg

Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι ότι έφτιαξε παρότι έχω κλειστές τις ενημερώσεις των windows εδώ και κάτι χρόνια (όλο λέω να κάνω την ενημέρωση μετά από τις προτροπές εδώ μέσα αλλά συνεχώς το αναβάλω γιατί φοβάμαι).

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως αλλάζει συμπεριφορά ένα πρόγραμμα με τις ενημερώσεις κλειστές? Έχει ξαναγίνει αυτό με άλλα bugs που εμφανίστηκαν ενώ δούλευαν σωστά πριν αλλά δεν το είχα ψάξει 

Αυτά τα apps ενημερώνονται από το windows store. Είσαι σίγουρος ότι το έχεις μπλοκάρει και αυτό?
H (up to date) version που έχω εγω στο Photos app είναι η 2025.11070.8001.0.
Εαν είσαι κοντά, τότε κάνει κανονικά τα updates το store.

Επεξ/σία από sistah
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sistah είπε

Αυτά τα apps ενημερώνονται από το windows store. Είσαι σίγουρος ότι το έχεις μπλοκάρει και αυτό?
H (up to date) version που έχω εγω στο Photos app είναι η 2025.11070.8001.0.
Εαν είσαι κοντά, τότε κάνει κανονικά τα updates το store.

Αυτή την έκδοση έχω και γω!

Άρα οι ενημερώσεις των εφαρμογών είναι διαφορετικό πράγμα από το windows update και παρότι το δεύτερο είναι κλειστό αυτές γίνονται κανονικά.

Περίεργο, δεν περίμενα ότι θα ήταν ανεξάρτητα και μου φαίνεται χαζό αλλά anyway

Δημοσ.

Κάντε τα updates ρε παιδιά, τι φοβάστε τόσο πολύ; Πάρτε έναν φθηνό hdd για να παίρνετε ένα full backup κάθε 15 μέρες και τέλος. (κάτι που θα έπρεπε να κάνετε ανεξάρτητα από τα updates έτσι κι αλλιώς). Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με τέτοια θέματα το 2025;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, cthulhucarbide said:

Αυτή την έκδοση έχω και γω!

Άρα οι ενημερώσεις των εφαρμογών είναι διαφορετικό πράγμα από το windows update και παρότι το δεύτερο είναι κλειστό αυτές γίνονται κανονικά.

Περίεργο, δεν περίμενα ότι θα ήταν ανεξάρτητα και μου φαίνεται χαζό αλλά anyway

Είναι ακριβώς η ιδια φιλοσοφία με τα κινητά. Απο αλλού αναβαθμίζεις το OS και απο αλλού τα apps και μου φαίνεται λογικό να μην θέλουν να τα μπλέξουν.

Θεωρώ ότι είναι safe να αφήσεις τα apps να κανουν update. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να το κλείσεις και αυτό.

Σχετικά με τα OS updates, ο καθένας ας κάνει ότι πιστεύει. Προφανώς και δεν συμμερίζομαι την άποψη να είναι disabled αλλά τουλάχιστον τα security updates πρέπει να περνάνε.

Επεξ/σία από sistah

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...