Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι καθηγήτρια και πρόσφατα ανακάλυψα μια επαγγελματική σελίδα εξωτερικού που μπορείς να κάνεις online μαθήματα. Σε αυτή την σελίδα έχεις ένα "πορτοφόλι" που πάνε τα λεφτά από τα δίδακτρα κι όταν το αποφασίσεις μπορείς να τα τραβήξεις και να τα στείλεις στον λογαριασμό σου στην paypal. Στην ουσία η σελίδα τα στέλνει. Θέλω να ρωτήσω, αν δεν έχει γίνει σύνδεση κάρτας στη paypal και μιας και μιλάμε για μικροποσά, υπάρχει πιθανότητα να τα βρει ποτέ η εφορία; Πώς θα γίνει ταυτοποίηση; Επίσης, γίνεται να τα δηλώνω χωρίς να πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος μιας και είμαι ήδη μισθωτή;

Δημοσ.

Ετσι και αλλιως to pp πλεον τα χρηματα δεν τα κραταει στο balance, αλλα σε υποχρεώνει να δηλώσεις ΙΒΑΝ, οπότε από εκει και πέρα έχεις να κάνεις με τις τράπεζες και το κράτος.

Δημοσ.
Στις 4/7/2021 στις 4:04 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ετσι και αλλιως to pp πλεον τα χρηματα δεν τα κραταει στο balance, αλλα σε υποχρεώνει να δηλώσεις ΙΒΑΝ

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το paypal συνεχίζει να έχει balance όπως πάντα, δεν έγινε καμία αλλαγή.
Η αλλαγή που έγινε αφορά το eBay (το οποίο είναι άλλη εταιρία).

Στις 4/7/2021 στις 2:40 ΜΜ, xristinamol είπε

αν δεν έχει γίνει σύνδεση κάρτας στη paypal και μιας και μιλάμε για μικροποσά, υπάρχει πιθανότητα να τα βρει ποτέ η εφορία; Πώς θα γίνει ταυτοποίηση; Επίσης, γίνεται να τα δηλώνω χωρίς να πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος μιας και είμαι ήδη μισθωτή;

Δεν έχει μεγάλη σχέση άν έχεις συνδέσει κάρτα ή όχι. Η εφορία μπορεί να βρει το balance του Paypal μόνο αν υποχρεώσει το Paypal να της το δώσει. Με την Ελληνική εφορία μια και οι νόμοι αλλάζουν 10 φορές την ημέρα με μοναδικό σκοπό να σε "πιάσουν"  να κάνεις κάποια παρανομία και να σε χρεώσουν πρόστιμα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο ή στο μέλλον.
Για το μόνο που είμαι σίγουρος εγώ προσωπικά είναι για το παρελθόν, μέχρι σήμερα.
Για κατάσταση ανάλογη όπως αυτή που περιγράφεις (εισοδήματα με μικρά σχετικά ποσά >2500 Ευρώ / χρόνο) εδώ και 20 περίπου χρόνια δε με έχει ενοχλήσει κανένας. Έχω κάνει και μεταφορά σε Ελληνική τράπεζα πολλές φορές, πάλι χωρίς πρόβλημα.
Αυτό δεν σημαίνει οτι για τα μάτια της εφορίας δεν είμαι "παράνομος" και "φοροφυγάς", δεν το ξέρω με βεβαιότητα, γιατί όπως είπα αυτό που ισχύει σήμερα και σε κάνει νόμιμο ή παράνομο αυριο αλλάζει και μαζί του αλλάζει και ο χαρακτήρας της πράξη σου....
Η μόνη λύση είναι να κατασκηνώσεις έξω από το λογιστή σου και να τον ρωτάς 2-3 φορές την ημέρα τι ισχύει... (αν ξέρει κι αυτός γιατί οι περισσότεροι έχουν μάυρα μεσάνυχτα σχετικά με paypal, μικρο-εισοδήματα από εξωτερικό κτλ.)

• Like 1
Δημοσ.

Όντως πολύ δύσκολο να βρεις λογιστή να γνωρίζει για αυτό το θέμα και πως να χειριστείς paypal, revolut και ότι ζητάει η κάθε εταιρία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...