Προς το περιεχόμενο

Γρήγορη εκκίνηση, πάρα πολύ αργή επανεκκίνηση


Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 2200G, 8GB, Intel 330SSD, δύο ακόμη HDD, format σημερινό. Στην εκκίνηση είναι όσο γρήγορος πρέπει να είναι, στην επανεκκίνηση κάνει πάρα πολύ ώρα, το κυκλάκι στην οθόνη "please wait" των windows γυρίζει καμιά πενηνταριά φορές. Εννοείται πως έχουν γίνει όλες οι ενημερώσεις λειτουργικού, εγκατάσταση drivers κτλ και συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά. Τα ίδια έκανε και πριν το format, το format το έκανα για άλλους λόγους. Καμιά ιδέα;

Επεξ/σία από Voodooman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι ναι έχεις ενεργοποιημένο το fast startup στα Windows 10, άλα η επανεκκίνηση δεν επηρεάζεται από ο fast startup οπότε για αυτό να παίρνει περισσότερη ώρα να κάνει επανεκκίνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Εβγαλα όλες τις USB, τα ίδια, βγάζω και τα εσωτερικά USB hubs που είχα. Βάζω μπροστά το PC και την ώρα που ξεκινάει, ακούω τον έναν HDD να απενεργοποιείται. Ο υπολογιστής ξεκίνησε γρήγορα. Δεν έδωσα σημασία στον ήχο απενεργοποίησης, κάνω επανεκκίνηση, το PC επανεκκινεί γρήγορα. O ένας HDD δεν φαίνεται πουθενά.

Κοιτάω μέσα στο κουτί, το καλώδιο του HDD είναι μισοβγαλμένο. Το βάζω, επανεκκίνηση, το PC αργεί πολύ να επανεκκινήσει. Άρα φταίει ο σκληρός. Για να μην τα πολυλογώ, μπαίνω στο disc management και τον βλέπω write protected και active, αντί για basic που ήταν οι υπόλοιποι. Μετατροπή σε basic, format και όλα καλά!

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...