Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βάλει ένα ρολόι νερού εξωτερικό για σύνδεση σε ένα μικρό κατάστημα από το σπίτι μου. Η συμφωνία είναι να πληρώνει ό,τι κατανάλωση κάνει.  Η ένδειξη στο ρολοι είναι 00044369 . Υποθέτω αυτό σημαίνει 44 κυβικά και κάτι ψιλά (τα τρία τελευταία ψηφία 369 είναι με κόκκινο). Επίσης έχει ένα στρογγυλό ρολογάκι που δεν ξέρω τι κάνει. Έχω ανεβάσει εικόνα.  Άρα η οφειλή  πρέπει να έιναι 44 Χ 0,35  + 75% επί του ποσού για τέλη αποχέτευσης + ΦΠΑ 13%. Σωστά;

ΕΥΔΑΠ4.jpg

Επεξ/σία από dionisis1960a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χρέωση του νερού είναι διαφορετική σε κάθε περιοχή. Δεν είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης προφανέστατα δεν συμφέρει αυτό που έκανες. Έπρεπε να κάνει Νέα Σύνδεση. Ο λόγος είναι απλός. Το κάθε κυβικό δεν έχει το ίδιο κόστος αν καταναλώσεις 1 ή 100. Κάθε λίγα κυβικά η τιμή πολλαπλασιάζεται. Στο 1ο κυβικό έχει 0,35€, στο 100ο κυβικό έχει 2,56€.

Οπότε εσείς αυτό που κάνετε είναι αυτά τα κυβικά που καταναλώνει και προστίθενται στα δικά σου, να τα πληρώνετε με πρόστιμο. Κλέβετε τον εαυτό σας, ενώ θέλατε να βγείτε κερδισμένοι "έμμεσα¨ !!!

Τέλος ο μετρητης που έβαλες στη φωτο, είναι με μικρή φωτό και δεν διαβάζεται τι γραφει και τις λεπτομέρειες του. Μπορεί να γράφει 44,369 κυβικά, αλλά το πιο πιθανό είναι να γράφει, 4.436,9 κυβικά γιατί έχει χρησιμοποιηθεί ξανα στο παρελθόν.

Οι χρεώσεις της ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα:

https://www.fpress.gr/ypologistika-ergaleia/story/57954/ypologiste-monoi-sas-ton-logariasmo-tis-eydap

image.png.7fa501c5109cd6f84f4f88feef7bac76.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dionisis1960a είπε

Η ένδειξη στο ρολοι είναι 00044369 . Υποθέτω αυτό σημαίνει 44 κυβικά και κάτι ψιλά (τα τρία τελευταία ψηφία 369 είναι με κόκκινο).

θα μπορούσες να γεμίσεις ενα κουβά και θα έβλεπες 

1583412955_.png.be383f76cdf2897398d62b223cd09282.png

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dionisis1960a είπε

Έχω βάλει ένα ρολόι νερού εξωτερικό για σύνδεση σε ένα μικρό κατάστημα από το σπίτι μου. Η συμφωνία είναι να πληρώνει ό,τι κατανάλωση κάνει.  Η ένδειξη στο ρολοι είναι 00044369 . Υποθέτω αυτό σημαίνει 44 κυβικά και κάτι ψιλά (τα τρία τελευταία ψηφία 369 είναι με κόκκινο). Επίσης έχει ένα στρογγυλό ρολογάκι που δεν ξέρω τι κάνει. Έχω ανεβάσει εικόνα.  Άρα η οφειλή  πρέπει να έιναι 44 Χ 0,35  + 75% επί του ποσού για τέλη αποχέτευσης + ΦΠΑ 13%. Σωστά;

ΕΥΔΑΠ4.jpg

Τωρα που άλλαξες τη φωτο, ειναι 44,369 κυβικά. m3

Το ρολόι γυρίζει όταν περνάει νερό. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό το μικρό στρογγυλο με την κόκκινη ακίδα που λέει Χ ο.οοο1 τι είναι; Υποδιάιρεση του κυβικού;

Πάντως το ρολοι μπήκε καινούριο, το κατάστημα είναι μικρό με μικρη κατανάλωση. αυτα τα κυβικά αντιστοιχούν σε 2-3 χρόνια. Ο λογαριασμός που έρχεται στο σπίτι δεν ξεπερνά συνηθως τα 15 κυβικά.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Με διαφώτισαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά πάσα πιθανότητα είναι 44369 κυβικά, πρέπει να χρησιμοποείται το αμερικάνικό σύστημα, με κόμμα (,) οι χιλιάδες, με τελεία (.) τα δεκαδικά

Αν δεις από κάτω, γράφει Q3 = 2.5 m3/hr, δηλαδή δυόμιση κυβικά

edit: άκυρο το παραπάνω, ότι νάναι, κάτω δεξιά γράφει x 0,00001

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...