Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι σ'ενα γκρουπ στο FB. Ανεβαζω συχνα διαφορα, σχολιαζω κλπ. Ειναι 7-8 ατομα που στο 99% των περιπτωσεων θα μου πατησουν καποια αντιδραση. Κι εγω κανω το ιδιο σ'αυτους οποτε δω κατι δικο τους. Πολλες φορες απανταμε ο ενας στον αλλο, με καποιους εχουμε μιλησει και στο τσατ(ελαχιστα, οχι για σοβαρα θεματα, πιο πολυ στην πλακα). Και ρωταω, θα φαινομουν περιεργος αν τους εστελνα αιτημα φιλιας;

Νομιζω οτι ειναι εντελως χαζο το συγκεκριμενο θεμα(ετσι κι αλλιως μπλα μπλα λεγεται η συγκεκριμενη ενοτητα του φορουμ) αλλα καθισα λιγο να το σκεφτω επειδη ενας απο αυτους μου εστειλε αιτημα. Το δεχτηκα επειδη μου φανηκε ωραια σαν κινηση. Θελω να στειλω κι εγω καποια αιτηματα αλλα δεν ξερω πως θα το παρουν οι αλλοι, επειδη ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικο χαρακτηρα. Η ερωτηση μου, αν σας εστελνε καποιος αιτημα θα το δεχοσασταν;(με δεδομενα αυτα που εγραψα στην 1η παραγραφο εννοειται) 

Επεξ/σία από FanisGkekas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται πόσο προσωπικές πληροφορίες ανεβάζεις στο προφίλ σου. Θες ένας άγνωστος να βλέπει που είσαι, με ποιόν είσαι και τι κάνεις?

Επεξ/σία από onelonelystar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα τι θες.

• Αν θες ένα profile  με εντελώς αγνώστους, βάζε όποιον θες. Ίσως την δεις influencer κάποια στιγμή
  • Αν θες ένα προσωπικό profile, βάζε μόνο γνωστούς
  • Αν θες ένα μεικτό profile, βάλτους όλους και βάλε τους φίλους σου σε διαφορετικές ομάδες. Έτσι κάθε δημοσίευση σου, θα μπορεί να τη βλέπει συγκεκριμένη ομάδα φίλων σου
  • Αν νομίζεις ότι, ότι γράφεις ενδιαφέρει τον κόσμο, κάνε δημόσιες τις αναρτήσεις σου και επέτρεπε στον κόσμο να σε κάνει follow, χωρίς να σε κάνει φίλο. 

Εγώ ας πούμε δεν κάνω αγνώστους φίλους. Αλλά γουστάρω να διαβάζω δημοσιεύσεις αγνώστων που ειδικεύονται σε κάποιο τομέα. Τους κάνω follow και έχω καλυφθεί. Για μένα αυτός είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης του fb. Να μπορώ να διαβάζω απόψεις ανθρώπων που στην καθημερινότητα μου δεν θα μπορούσα να μάθω. Έτσι ανοίγεις τους μαθησιακούς σου ορίζοντες (ή τους κλείνεις - ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο)

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, FanisGkekas είπε

Ειμαι σ'ενα γκρουπ στο FB. Ανεβαζω συχνα διαφορα, σχολιαζω κλπ. Ειναι 7-8 ατομα που στο 99% των περιπτωσεων θα μου πατησουν καποια αντιδραση. Κι εγω κανω το ιδιο σ'αυτους οποτε δω κατι δικο τους. Πολλες φορες απανταμε ο ενας στον αλλο, με καποιους εχουμε μιλησει και στο τσατ(ελαχιστα, οχι για σοβαρα θεματα, πιο πολυ στην πλακα). Και ρωταω, θα φαινομουν περιεργος αν τους εστελνα αιτημα φιλιας;

Νομιζω οτι ειναι εντελως χαζο το συγκεκριμενο θεμα(ετσι κι αλλιως μπλα μπλα λεγεται η συγκεκριμενη ενοτητα του φορουμ) αλλα καθισα λιγο να το σκεφτω επειδη ενας απο αυτους μου εστειλε αιτημα. Το δεχτηκα επειδη μου φανηκε ωραια σαν κινηση. Θελω να στειλω κι εγω καποια αιτηματα αλλα δεν ξερω πως θα το παρουν οι αλλοι, επειδη ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικο χαρακτηρα. Η ερωτηση μου, αν σας εστελνε καποιος αιτημα θα το δεχοσασταν;(με δεδομενα αυτα που εγραψα στην 1η παραγραφο εννοειται) 

Μεχρι πριν 2-3 χρονια το ειχα πολυ κλειστο το προφιλ. Πλεον επειδη θελω να ψιλοπροωθω καποια πραγματα μεσω του ΦΒ και κυριως επειδη δεν ανεβαζω και τιποτα ιδιαιτερα προσωπικο πλην μουσικης και καποιων φωτογραφιων που δεν με καινε κιολας, αποδεχομαι οποιον μου κανει αιτημα απο legit looking προφιλ και ειμαστε σε κοινες ομαδες. 

Γενικως παντως ειναι πολυ συνηθισμενο να γινονται αιτηματα φιλιας αναμεσα σε μελη ομαδων, δεν προκειται δλδ να φανει σε καποιον περιεργο το οτι θα τον προσθεσεις στους φιλους σου. Ταυτοχρονα, δεν τρεχει και κατι αν δεν σε αποδεχθει, θελω να πω και το μεν ειναι λογικο αλλα και το δε.

Δημοσ.

Έχω ένα κύριο προφίλ μόνο για άτομα που έχουμε γνωριστεί και με ξέρουν έστω φατσικα ακόμα και λίγες φορές στην ζωή μου, φιλίες δεν κάνω με άλλους, κάτι άσχετοι με κάνουν follow. 

Έχω και ένα δεύτερο προφίλ για κάτι άλλες δουλειές όπως ερωτήσεις σε groups add με άσχετους και chat με κάποιους. 

Δημοσ.
Στις 14/7/2021 στις 2:03 ΜΜ, FanisGkekas είπε

Και ρωταω, θα φαινομουν περιεργος αν τους εστελνα αιτημα φιλιας;

Αν δε σε ενδιαφερει να δουν αγνωστοι το προφιλ σου,τοτε οχι.

Οπως φαινεται ταιριαζετε και στα θεματα που παρακολουθειτε,και στις αποψεις πανω σε αυτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 14/7/2021 στις 2:03 ΜΜ, FanisGkekas είπε

Η ερωτηση μου, αν σας εστελνε καποιος αιτημα θα το δεχοσασταν;(με δεδομενα αυτα που εγραψα στην 1η παραγραφο εννοειται) 

Εφόσον υπάρχει αλληλεπίδραση με κάποια άτομα, συμπάθεια και φαίνεται πως ταιριάζεις μαζί τους, γιατί να μην δεχτείς το αίτημα; Και γιατί να μην κάνεις ένα; Ίσα ίσα που μπορεί να έρθετε πιο κοντά και να υπάρξει ουσιαστικότερη σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική. Έτσι έχω γνωρίσει αρκετά άτομα, και τα έχω βρει πολύ καλύτερα μαζί τους σε σχέση με άλλους που τους έχω γνωρίσει δια ζώσης. Ας μην κλείνουμε τις πόρτες a priori. 

Δημοσ.
Στις 25/7/2021 στις 3:35 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε

Εφόσον υπάρχει αλληλεπίδραση με κάποια άτομα, συμπάθεια και φαίνεται πως ταιριάζεις μαζί τους, γιατί να μην δεχτείς το αίτημα; Και γιατί να μην κάνεις ένα; Ίσα ίσα που μπορεί να έρθετε πιο κοντά και να υπάρξει ουσιαστικότερη σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική. Έτσι έχω γνωρίσει αρκετά άτομα, και τα έχω βρει πολύ καλύτερα μαζί τους σε σχέση με άλλους που τους έχω γνωρίσει δια ζώσης. Ας μην κλείνουμε τις πόρτες a priori. 

Ετσι το σκεφτηκα κι εγω. Οτι μπορει να ερθουμε και πιο κοντα, ακομα και ερωτικα με μια κοπελα που μ'αρεσει. Μου εχει ξανασυμβει στο παρελθον να γινω φιλος με ενα παιδι που γνωρισα μεσω ιντερνετ. Βεβαια, αργοτερα χαθηκαμε.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, FanisGkekas είπε

Ετσι το σκεφτηκα κι εγω. Οτι μπορει να ερθουμε και πιο κοντα, ακομα και ερωτικα με μια κοπελα που μ'αρεσει. Μου εχει ξανασυμβει στο παρελθον να γινω φιλος με ενα παιδι που γνωρισα μεσω ιντερνετ. Βεβαια, αργοτερα χαθηκαμε.

Μην κολλάς σε κάτι τέτοιο! Άλλο να στείλεις αίτημα σε καποιον/α που δεν ξέρεις και άλλο να έχεις μια συστηματική επαφή!

Το αν κρατάνε φιλίες από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι και των 2!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...