Προς το περιεχόμενο

Τα νέα 3D emoji της Microsoft συμπεριλαμβάνουν και την επιστροφή του Clippy στο Office


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το δημοφιλές emoji Clippy έρχεται να αντικαταστήσει το βαρέτο emoji του συνδετήρα.

Η Microsoft φαίνεται πως φέρνει πίσω τον διάσημο χαρακτήρα Clippy ως emoji στο Office. Έπειτα από μία επιτυχημένη καμπάνια σε Twitter και Instagram, ο Clippy θα αντικαταστήσει το emoji συνδετήρα που υπάρχει σε Windows, Office, Microsoft Teams κι άλλα προϊόντα του Microsoft 365. Πρόκειται για μέρος μιας μεγαλύτερης ενημέρωσης που θα περιλαμβάνει 1.800 νέα 3D emoji στο Microsoft 365 αλλά και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Fluent Design της εταιρείας.

clippy-3d-emoji.jpg.687dda569b33542e80bcd5576feae093.jpg

Ο Clippy πρόκειται για το αστέρι της τελευταίας «παράστασης» της Microsoft, παίρνοντας πλέον μορφή ως ένα τρισδιάστατο emoji που έχει επανασχεδιαστεί μαζί με τα υπόλοιπα emoji για να επιδείξουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων τους. Η Claire Anderson, ειδική των emoji της Microsoft δήλωσε:

Μεγάλωσα χρησιμοποιώντας τον Clippy και φαίνονταν σαν ένα διασκεδαστικό μικρό Πασχαλινό αυγό. Φανταστήκαμε όλοι αυτή τη χαρά όταν βάζετε το συνδετήρα σε ένα προϊόν της Microsoft και στη συνέχεια ξαφνικά να παίρνετε αυτή την δόση νοσταλγίας.

Η μεγάλη αλλαγή στα emoji της Microsoft είναι η μετάβαση σε 3D που θα εμφανίζονται στα Windows και σε άλλα προϊόντα. Η Claire εξηγεί πως επέλεξαν τα 3D σχέδια έναντι των 2D για να υπάρχουν στα περισσότερα από αυτά δυνατότητες animation. Τα emoji έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνουν φωτεινά και κορεσμένα χρώματα, με έμφαση στη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Το τρισδιάστατο στοιχείο τους τα κάνει πραγματικά να κλέβουν την παράσταση στην οθόνη του χρήστη και μοιάζουν πολύ πιο μοντέρνα από αυτά που είναι ήδη διαθέσιμα στα Windows.

old-emoji-new-emoji.jpg.73e8ebb5d3efd9b741c2e10ac2783c1c.jpg

Περίπου 900 από τα νέα emoji θα έχουν animations σε προϊόντα όπως το Microsoft Teams. Όπως αναφέρει η Claire, άρεσε αυτό το στοιχείο της κληρονομιάς του Skype οπότε ήθελαν να το φέρουν πίσω στη ζωή για τους περισσότερους χρήστες των προϊόντων της Microsoft.

Το να επιδεικνύει κάποιος την παιχνιδιάρικη ή εκφραστική του προσωπικότητα δεν είναι πάντα εύκολο, τα emoji είναι οι τέλειοι βοηθοί. Αντί να είναι επιπόλαια ή διακοσμητικά, αποτελούν προεκτάσεις της δικής μας ανθρώπινης ύπαρξης και είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας.

Το 2019 κάποιοι υπάλληλοι που εργάζονταν στο Microsoft Teams είχαν προσπαθήσει να φέρουν πίσω τον δημοφιλή Clippy μέσα από κινούμενα GIFs, αλλά το τμήμα brand της αμερικανικής εταιρείας δεν ήταν χαρούμενο για αυτή την εξέλιξη, καθώς είναι πιθανό να υπήρχαν νομικά ζητήματα ή θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μάλιστα, η Microsoft υπέβαλε αίτηση για το εμπορικό σήμα του Clippy μόλις τον περασμένο μήνα.

Τα ανανεωμένα emoji θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε ολόκληρο το Microsoft 365 τους επόμενους μήνες. Το Flipgrid της Microsoft θα έχει πρόσβαση στα νέα emoji τον επόμενο μήνα ενώ Teams και Windows θα ενημερωθούν πλήρως κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων ημερών. Τα Yammer, Outlook κι άλλες εφαρμογές του Office θα λάβουν τις ενημερώσεις αμέσως μετά.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Έλα πες, πόσα έσκασες για να σε φτιάξουν???

Το κομμωτήριο μου πήρε κάνα 100άρι, ο φωτογράφος 50, ο developer 10 και το κέρατο μονόκερου της facom 5.000. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να βάλω φόρεμα. 😂

Επεξ/σία από Pokemon640
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Oxygene είπε

Ας τους πει κάποιος ότι το δέντρο μοιάζει πλέον με κουνουπίδι

με μπροκολο φτυστο ειναι😛

19076.jpg

Επεξ/σία από nk2990
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...