Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Κρέατα εκτός ψυγείου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα κρέατα την Παρασκευή το απόγευμα(κιμά,μοσχάρι,χοιρινό,κοτόπουλο).Επειδή πετάω αετό,τα ξέχασα στο πορτ μπαγκάζ.Σάββατο πρωί έφαγα φλασιά και τα θυμήθηκα.Αφου πάρετε το χρόνο σας  να με κράξετε δικαιολογημένα,πείτε μου τι κάνω.Για να είμαι ειλικρινείς τα κρέατα δεν είχαν βράσει μιας και το αμάξι ήταν σε πάρκινγκ χωρίς ήλιο.Τα μύρισα και τα είδα κομπλέ(το κοτόπουλο είχε μια περιέργη μυρωδιά αλλα δεν μπορώ να την προσδιορήσω). Επειδη μιλάμε για μεγάλες ποσότητες και δεν μπορώ να πετάξω τόσο κρέας,πείτε μου την γνώμη σας.Έλεγα να πετάξω μόνο το κοτόπουλο για παν ενδεχόμενο. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 40
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοφιλή Μηνύματα

Άμα περάσει από χέρι σουβλατζή καθαγιάζεται το προϊόν 

Κανα σουβλατζίδικο δεν έχει στη γειτονιά να κάνεις donation ;

Και στην Κίνα στην αγορά έτσι τα έχουν και είδες τι έγινε  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει μείνει κρέας πάνω από δύο ώρες εκτός ψυγείου θα πρέπει να πεταχτεί.

Ειδικά τώρα με τις ζεστές ο χρόνος που αντέχει το κρέας μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Δεν παίζουμε με αυτά.

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Αν έχει μείνει κρέας πάνω από δύο ώρες εκτός ψυγείου θα πρέπει να πεταχτεί.

Ειδικά τώρα με τις ζεστές ο χρόνος που αντέχει το κρέας μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Δεν παίζουμε με αυτά.

Οκ θα το πετάξω μάλλον γιατί σας βλέπω όλους κατηγοριματικούς οπότε δεν το συζητάω.Απλά είναι πολύ το κρέας και είπα μήπως την γλύτωνα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Οκ θα το πετάξω μάλλον γιατί σας βλέπω όλους κατηγοριματικούς οπότε δεν το συζητάω.Απλά είναι πολύ το κρέας και είπα μήπως την γλύτωνα.

Δες και τη πηγή από το Αμερικάνικο FDA:

"Stick to the "two-hour rule" for leaving items needing refrigeration out at room temperature. Never allow meat, poultry, seafood, eggs, or produce or other foods that require refrigeration to sit at room temperature for more than two hours—one hour if the air temperature is above 90° F (32 C)"

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/are-you-storing-food-safely

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Οκ θα το πετάξω μάλλον γιατί σας βλέπω όλους κατηγοριματικούς οπότε δεν το συζητάω.Απλά είναι πολύ το κρέας και είπα μήπως την γλύτωνα.

Κοίτα, μπορείς να τα καταναλώσεις κανονικά, τα βακτήρια που πρόλαβαν και δημιουργήθηκαν μέσα σε τόσες ώρες ίσως και να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα, το ρισκάρεις όμως?

Εγώ δεν θα το ρίσκαρα.

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Κανα σουβλατζίδικο δεν έχει στη γειτονιά να κάνεις donation ;

Οπότε αν έχουν χαλάσει να πάθουμε ολοι τροφική δηλητιαρίαση? 😂

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 λεπτό πριν, LabrakisG1992 είπε

Οπότε αν έχουν χαλάσει να πάθουμε ολοι τροφική δηλητιαρίαση? 😂

Άμα περάσει από χέρι σουβλατζή καθαγιάζεται το προϊόν 

  • Like 2
  • Haha 12
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Άμα περάσει από χέρι σουβλατζή καθαγιάζεται το προϊόν 

Ε να το πάω να το αγιάσει και να το πάρω πίσω αν είναι και ας κρατήσει καμία μπριζόλα να τα βρούμε έτσι 😂

  • Like 1
  • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Ε να το πάω να το αγιάσει και να το πάρω πίσω αν είναι και ας κρατήσει καμία μπριζόλα να τα βρούμε έτσι 😂

Ότι ψήνεται καλά δεν έχει θέμα, απλά μην κάνεις τίποτα γκουρμεδιές 🤣

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, στη Βαρβάκειο και στις άλλες αγορές τα κρέατα τα είχαν όλη μέρα έξω στη βιτρίνα χωρίς ψυγεία.

Προφανώς δεν είναι ιδανικό αυτό που έγινε, αλλά εφόσον μιλάς για μεγάλη ποσότητα εγώ ίσως να την κράταγα και να είχα λίγο το νου μου.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Πάντως μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, στη Βαρβάκειο και στις άλλες αγορές τα κρέατα τα είχαν όλη μέρα έξω στη βιτρίνα χωρίς ψυγεία.

Προφανώς δεν είναι ιδανικό αυτό που έγινε, αλλά εφόσον μιλάς για μεγάλη ποσότητα εγώ ίσως να την κράταγα και να είχα λίγο το νου μου.

Και στην Κίνα στην αγορά έτσι τα έχουν και είδες τι έγινε :P 

  • Haha 4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Πάντως μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, στη Βαρβάκειο και στις άλλες αγορές τα κρέατα τα είχαν όλη μέρα έξω στη βιτρίνα χωρίς ψυγεία.

Προφανώς δεν είναι ιδανικό αυτό που έγινε, αλλά εφόσον μιλάς για μεγάλη ποσότητα εγώ ίσως να την κράταγα και να είχα λίγο το νου μου.

Και κάποτε οι άνθρωποι έτρωγαν το κρέας ωμό, δεν λέει κάτι αυτό.

Πάντως το να "έχεις το νου σου" δε βλέπω πως μπορεί να σε προστατέψει από δηλητηρίαση.

Εκτός αν εννοείς να έχεις το νου σου να πας τρέχοντας στο νοσοκομείο αν δεις συμπτώματα.

  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.