Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Κρέατα εκτός ψυγείου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν είχαν χειμώνα ίσως να άντεχαν. Με θερμοκρασία 30+ λίγο ρίσκο. Δεν είναι μόνη η μυρωδιά που δείχνει το χαλασμένο κρέας.

Εγώ όταν αγοράζω κρέατα από μακρινή περιοχή με το αυτοκίνητο, προσπαθώ να παίρνω μαζί μου και ένα φορητό ψυγείο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 40
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοφιλή Μηνύματα

Άμα περάσει από χέρι σουβλατζή καθαγιάζεται το προϊόν 

Κανα σουβλατζίδικο δεν έχει στη γειτονιά να κάνεις donation ;

Και στην Κίνα στην αγορά έτσι τα έχουν και είδες τι έγινε  

59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε εγώ αυτό το πράγμα, δλδ το να στοκάρεις χωρίς λόγο κρέατα μηνών, το λέω κατοχικό σύνδρομο.

Όσο για τον ts δεν νομίζω να είναι ίδια περίπτωση με σένα, δλδ να πήρε ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, 2-3 κότες και να τα πήγε στο σφαγείο.

στοκάρεις γιατι ψωνιζεις από συγκεκριμένους εμπόρους. στο χωριο μου πχ οσοι ερχονται από Αθηνα επειδη το κρεοπωλείο εχει καλά κρέατα κι οχι ο,τι να ναι παίρνουν ποσότητες. κατοχικό συνδρομο ειναι να στοκαρεις μακαρόνια και χαρτια υγειας οχι κάτι που δεν το βρισκεις ευκολα. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω μαλλον θα τα πετούσα, ευχομαι να μην πάθεις κάτι..

 

*κατι λίγο off topic, αγόρασα χθές μουστάρδα απο αλυσίδα τροφοδοσίας supermarket (πηγα με φιλο που εχει περιπτερο) η οποία είναι 4,8 κιλά, helmans..η απορία μου, γέμισα περίπου 1.5 κιλό σε μπουκάλια τα οποία αγόρασα,και τα υπόλοιπα 3κατι κιλά μουστάρδας, έκλεισα καλα τη συσκευασια (ειναι σαν κουβας σκεφτειτε) με μονοτική ταινία και τα έβαλα στο πιο δροσερό μέρος του σπιτιού κλειστά σε όσο πιο καλα σφηγμένη σακούλα μπορούσα.. γνωρίζει κανείς εαν είναι ασφαλής η κατανάλωση της, ή να παω για πέταμα;

(για να προλάβω τους..περίεργους, τρώω μουστάρδα κάθε μέρα και σχεδόν με το οτιδήποτε, ακόμη και με μακαρόνια, για αυτό το λόγο την αγόρασα, αλλα και γιατι με συνεφερε οικονομικά)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αν είχαν χειμώνα ίσως να άντεχαν. Με θερμοκρασία 30+ λίγο ρίσκο. Δεν είναι μόνη η μυρωδιά που δείχνει το χαλασμένο κρέας.

Εγώ όταν αγοράζω κρέατα από μακρινή περιοχή με το αυτοκίνητο, προσπαθώ να παίρνω μαζί μου και ένα φορητό ψυγείο.

στα κρεοπωλεία τα ψυγεια ειναι οριακα καταψυξη, 0 βαθμους.  οπως λέει πιο πανω το χοιρινο ειχε ακόμα παγο οπότε γιατι να το πετάξει? 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
22 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

στα κρεοπωλεία τα ψυγεια ειναι οριακα καταψυξη, 0 βαθμους.  οπως λέει πιο πανω το χοιρινο ειχε ακόμα παγο οπότε γιατι να το πετάξει? 

Αν ήταν 2 πράγματα θα τα πετούσα για να είμαι 1000/100 σίγουρος.Αλλά τα κρέατα είναι πολλά,ήταν ακόμα δροσερά,οι χοιρινές ηταν ακόμα παγωμένες.Καταλαβαίνω και αυτούς που λένε πέτα τα βεβαια.Συμβάλει και το γεγονός μένω βόρεια Αθήνα(κάτω απο την Πάρνηθα άρα δεν έχει την ζέστη που έχει στο κέντρο της Αθήνας π.χ.),ότι το αμάξι μπαίνει σε υπόγειο πάρκινκ που ανάθεμα και αν έχει θερμοκρασία πάνω απο 10-15 βαθμούς.Όπως και να έχει θα δοκιμάσω να φάω τουλαχιστον 1 φορά,θα τα καλομαγειρέψω και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα φας θα σε φάνε….

Με απλά ελληνικά 

σερπατινα

αιμα

ζουμι 

Αν δεν τα έχεις ξανακούσει αυτά θα καταλάβεις…..👀🤫😜🥵🥵🥵👏👏👏

 

  • Like 1
  • Haha 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Δες και τη πηγή από το Αμερικάνικο FDA:

"Stick to the "two-hour rule" for leaving items needing refrigeration out at room temperature. Never allow meat, poultry, seafood, eggs, or produce or other foods that require refrigeration to sit at room temperature for more than two hours—one hour if the air temperature is above 90° F (32 C)"

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/are-you-storing-food-safely

Για τα αυγά πάντως πιο συνηθισμένο είναι να τα βλέπεις εκτός παρά εντός ψυγείου ακόμα και σε σουπερ μάρκετ.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης μιας και πιάσατε τρόφιμα τα πιοεπικινδυνα για τοξινες μικροοργανισμων είναι μαγειρεμένα ζυμαρικά και ρυζι, πολλοι τα βαζουν ψυγείο και τρωνε 3 μερες ή τα αφηνουν ωρες εκτός ψυγειου, αυτα πρέπει μετα το μεγείρεμα να μπουν κατευθείαν ψυγείομολις κρυωσουν αν δεν καταναλωθουν αμεσα και να καταναλωωουν το πολυ μετα από μια μέρα

  • Like 2
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
44 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Για τα αυγά πάντως πιο συνηθισμένο είναι να τα βλέπεις εκτός παρά εντός ψυγείου ακόμα και σε σουπερ μάρκετ.

Για τα αυγά (όπως και για τα κρέατα) υπάρχει μεγάλη διαφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο. Γενικότερα στις ΗΠΑ τα πάντα θέλουν η παστερίωση η ψυγείο. Αλλιως μπάι μπάι. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά καθότι η κάθε χώρα έχει τις δικές της νομοθεσίες ακόμα και αν ο γενικός κανόνας είναι από την ΕΕ. Για παράδειγμα, στην Ιταλία το κρέας είναι εκτός ψυγείο όπως και τα περισσότερα τυριά είναι χωρίς παστεριώση (Σαρδηνία, Τοσκάνη κλπ). Στην Βρετανία αυγά είναι εκτός ψυγείου όπως και εδώ στα σούπερ μάρκετ. Στην Γαλλία και Ισπανία τα μισά τρώγονται ψιλοωμα (ζαμπόν, σαλάμια, τυριά). 

Προσωπικά, για κάθε ενδεχόμενο, θα άκουγα το FDA και τέλος. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
54 λεπτά πριν, Lakou είπε

Αν τα φας θα σε φάνε….

Με απλά ελληνικά 

σερπατινα

αιμα

ζουμι 

Αν δεν τα έχεις ξανακούσει αυτά θα καταλάβεις…..👀🤫😜🥵🥵🥵👏👏👏

 

Μου θύμισες αυτό το καταπληκτικό review site.😁

http://sokolatouho.blogspot.com/

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.