Tantalord Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα σε όλους! Αντιμετωπίζω κατά καιρούς ένα ζήτημα που αφορά την λήψη διαφημιστικών μυνημάτων από εταιρείες στην εφαρμογή viber, και αυτό λογικά συμβαίνει επειδή έχω σε μερικές εταιρείες λογαριασμό (όμως όχι σε όλες που επικοινωνούν) με καταχωρημένο τον αριθμό του κινητού μου,προφανώς για λόγους αποστολής των προιόντών και επικοινωνία για θέματα παραγγελιών. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο πλαίσιο που τους επιτρέπει να το κάνουν αφού αν ελέγξει κάποιος τα privacy options του viber θα βρεί εκατοντάδες!!! όρους χρήσης διαφημίσεων που εταιρείες "τραβάνε" τα δεδομένα μας. Ίσως και το αναφέρουν σε ψιλά γράμματα όταν δημιουργείς λογαριασμό στα site τους. Υπάρχει σχετικά αναφορά με τον νόμο ν.3471/2006 όσο αφορά την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και βρήκα και αυτό το άρθο με κάποια παραδείγματα https://www.lawspot.gr/nomika-nea/apdph-i-proti-apofasi-tis-arhis-shetika-me-ta-minymata-gia-sygkatathesi-me-vasi-ton-gdpr Επικονώνησα με mail με μία εταιρεια που επαναλαμβανόμενα μου στέλνουν μυνήματα στο viber και σκοπεύω να το κάνω και σε άλλες που πραγματικά δεν τους ξέρω και με ενοχλούν, γιατί παραέγινε το κακό και λαμβάνω 2-3 διαφημιστικά καθημερινά χώρις να έχω δώσει κάπου έγκριση. "Καλησπέρα, Επικοινωνώ μαζί σας διότι λαμβάνω στο κινητό μου προωθητικά διαφημιστικά μυνήματα στην eφαρμογή απο την εταιρεία σας χωρίς να έχω δώσει κάποια έγκριση. Έχω κάνει κάποιες αγορές από τα Z*****T και έχω καταχωρήσει κινητό τηλέφωνο, απλά δεν επιθυμώ να λαμβάνω διαφημιστικό υλικό. Με επιφύλαξη παντώς νόμιμου δικαιώματος έχουν αποθηκευτεί τα εν λόγω μυνήματα στο viber και επίσης αυτό το mail ώς αποδεικτικό επικοινωνίας, για το Συνήγορό του Καταναλωτή για μελλοντική ενδεχόμενη προσφυγή ενάντια της εταιρείας.Η δημιουργία λογαριασμού στο site πρυποθέτει και καταχώρηση κινητού, αλλά είναι αυτό μόνο για λόγους αποστολής της παραγγελίας ή επίσης για διαφημιστικούς λόγους, που θα επιθυμούσα να διευκρινιστούν. Υπάρχουν νομοθεσίες που απαγορεύουν αυτές τις πρακτικές χωρίς την συγκατάθεση των ενδιαφερομένων ( ν.3471/2006 ) και την παράνομη συλλογή προσωπικών στοιχείων για αθέμιτες πρακτικές. Παρακαλώ όπως διακοπεί καθε διαφημιστική ενέργεια από την Z*****T A.E προς τον αριθμό του κινητού μου .............. καθώς ποτέ δεν έδωσα την συγκατάθεση μου, έκτος αν υπάρχει κάποιος όρος στην δημιουργία λογαριασμου που χρειάζεται να γνωρίζω, ώστε στην προκειμένη περίπτωση να προβώ σε διαγραφή του λογαριασμού μου. Με εκτίμηση, Τ. Γ. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2021 από Tantalord 1
verylife78 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 ενδιαφερον η αληθεια ειναι οτι λαμβανω και εγω κατα περιοδους...και λεω κατα περιοδους γιατι μπορει για ενα διαστημα να ερχονται μηνυματα σχεδον καθε μερα, μετα να σταματανε για πολυ διαστημα και μια ωραια πρωια ΤΣΟΥΠ !!!! να τα παλι. Μου αρεσει ο τροπος που εχεις γραφει και θεωρω που εχεις κανεις το ψαξιμο σου στους παραπανω νομους ετσι ωστε να μπορεσουμε να το παρουμε και αλλοι και να σταματησουμε τετοιες πρακτικες
Tantalord Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Είχαμε φίλε @verylife78 τα sms, πριν τηλεφωνήματα...νόμοι βγαίνουν και διατάξεις και μάθαμε τώρα και το viber. Χαχα Από που και ως που να μου έρχονται μυνήματα σε εφαρμογή με αριθμό κινητού που χρησιμοποιώ να επικοινωνώ με φίλους από εταιρείες που έχω κατα καιρούς κάνει παραγγελία προιόντων.......Προσαρμόζονται αυτόι προσαρμόζονται και οι νόμοι και μάλιστα είχα διαβάσει μία περίπτωση που εταιρεία έστελνε συνεχώς sms και το άτομο με καταγγελία πήρε αποζημίωση και η εταιρεια πρόστιμο. Ηταν όμως ακραία συμπεριφορα γιατί παρότι τις προσπάθειες του να τους κανει να σταματήσουν αυτοι συνέχιζαν νομίζοντας δεν θα συμβεί τίποτα 😛 Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2021 από Tantalord
DanielRGr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Το viber απλα ειναι μια πλατφορμα, δεν δινει τα δεδομενα σου σε εταιριες. Οι εταιριες χρησιμοποιουν τη δικη τους βαση δεδομενων για προωθηση διαφημιστικων. Το viber δινει περισσοτερες δυνατοτητες απο τα SMS + οτι παρεχει verified mark (δηλαδη δεν ειναι καποιος ακυρος που χρησιμοποιει την επωνυμια και απλα προσπαθει να ψαρεψει κοσμο) και στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι και πιο φθηνο απο οτι οι υπηρεσιες SMS. Τωρα, οσο αναφορα απο που σε βρισκουν: Ειμαι σιγουρος οτι στους ορους χρησης και στα ορους δεδομενων θα βρεις οτι με την καταχωρηση της παραγγελιας σου τους δινεις του δικαιωμα να σου προωθουν υλικο/διαφημισεις (ειναι και προυποθεση του viber οι εταιριες να εχουν τετοια προτυπα, λογω gdpr και καλης θελησης) ειτε ως μαγαζι ή εταιρικα, δηλαδη, αν μια εταιρια εχει 5 μαγαζια, μπορουν να χρησιμοποιηθουν και απο τα 5 (εφοσον ανηκουν στην ιδια εταιρια) σε αμεση μορφη ή εμμεση, δηλαδη να δωσουν την λιστα σε εταιρια που θα αναλαβει το marketing και τη προωθηση (παλι συμφωνα με gdpr και το πιο πιθανο ανωνυμα, δηλαδη απλα εχουν το νουμερο σου ως υφισταμενος πελατης που αποδεχτηκε τον ορο). Φυσικα μπορεις να ζητησεις να σε κανουν απεγγραφη απο τετοια ειδους μηνυματα και το πιο συνηθες ειναι μεσω email. * * Το Viber δινει τη δυνατοτητα απεγγραφης αλλα μονο στη πλατφορμα του, δηλαδη η εταιρια που στο προωθησε εξακολουθει να σε εχει στη λιστα προωθησης εως οτου ζητησης απεγγραφη, απλα δεν θα μπορει να το κανει μεσω viber. Τωρα θα με ρωτησεις, αυτο ειναι δικαιο/σωστο/κτλπ; Θα σου πω ναι και οχι, γιατι ενω ταυτοχρονα συμμορφωνεται με τις ισχυουσες νομοθεσιες περι gdpr, εσυ μπορει να το βρεις ενοχλητικο και καπως παραπλανητικο που το κανουν με τετοιο τροπο αλλα απο την αλλη εχεις και την επιλογη να διαβασεις privacy policy και terms of services για να δεις σε τι συμφωνεις κατα την παραγγελια και να επιλεξεις αν θα προχωρησεις ή οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα