Προς το περιεχόμενο

Αυξήθηκε η μέση ταχύτητα download/upload στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Internet στην Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα!

Με το Internet πλέον να έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για εργαζόμενους, πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα, το 2020 και εν μέσω πανδημίας, αυξήθηκε η μέση ταχύτητα download στις σταθερές συνδέσεις φτάνοντας τα 27Mbps.

Η μέση ταχύτητα download αυξήθηκε κατά 34,83% ενώ η μέση ταχύτητα upload κατά 44%, σύμφωνα με την πλατφόρμα μέτρησης ΥΠΕΡΙΩΝ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων. Η σημαντική αυτή αύξηση αποδίδεται στον αυξημένο αριθμό χρηστών που επέλεξαν δίκτυα νέας γενιάς VDSL και FTTH. Μάλιστα, περισσότεροι πλέον χρήστες φαίνεται να ενδιαφέρονται για τις ταχύτητες Internet αφού κατά το 2020 καταγράφηκαν από την ίδια πλατφόρμα 24.852 μετρήσεις από 3.150 συνδέσεις εγγεγραμμένων χρηστών.

Σε σύγκριση με το 2019 οι μετρήσεις αυξήθηκαν κατά 71% με την αύξηση να συνδέεται με την ενεργοποίηση του Εθνικού Κανονισμού Ανοικτού Διαδικτύου που προβλέπει έλεγχο της ταχύτητας από τους ίδιους τους συνδρομητές, ενώ υποχρεώνει τους παρόχους σε αποζημιώσεις, αν η ταχύτητα αυτή αποκλίνει από αυτή που αναφέρεται στη σύμβαση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, οι πάροχοι οφείλουν να ενημερώνουν νέους και υφιστάμενους συνδρομητές για την ελάχιστη και τη μέγιστη ταχύτητα που αναμένεται να έχουν στη σύνδεσή τους. Επίσης, ο συνδρομητής αποκτά δικαίωμα αποζημιώσεων ή επανορθώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθούν συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα. Οι συνδρομητές θα μπορούσαν σε αυτήν την περίπτωση να έχουν κάποια έκπτωση στο λογαριασμό τους, να επιλέξουν ένα πακέτο με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα, να λάβουν τμήμα ή το σύνολο του παγίου ή ακόμη και συνδυασμός των προηγουμένων. Μάλιστα, σε περίπτωση αποκλίσεων από 30% για δίκτυα ADSL και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασής του, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών.

Σύμφωνα με την έκθεση Ανοιχτού Διαδικτύου 2020-2021 της ΕΕΤΤ, την περίοδο Μαΐου 2020 – Απριλίου 2021, υποβλήθηκε πολύ χαμηλός αριθμός παραπόνων για θέματα ανοικτού διαδικτύου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορούσε τη γενική ποιότητα των υπηρεσιών και περιλάμβανε αναφορές χρηστών για χαμηλή ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Πάντως, η ΕΕΤΤ αποτελεί το δεύτερο ή τρίτο στάδιο παραπόνων, αφού συνήθως οι χρήστες απευθύνονται πρώτα στον πάροχό τους, έπειτα ενδεχομένως στον Συνήγορο του Καταναλωτή και σε περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι με την επίλυση του προβλήματος, απευθύνονται και στην ΕΕΤΤ.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, jimmisk1974 είπε

και που αυξηθηκε  παλι κεινο το Webex κολαγε,   φαντασου να μην αυξανοταν  δηλαδη .... 

Δεν φταίει ο πάροχος αν το WebEx είναι ένα σκουπίδι. 

  • Like 9
  • Thanks 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Cosmic79 said:

Απόκλιση βάσει της ονομαστικής ελάχιστης που ισχύει για την εκάστοτε περιοχή*

Και πάλι, όταν η ονομαστική είναι 50 πχ και πιάνεις με το ζόρι 12,  σε πιάνει το quote 

Επεξ/σία από Kostasspil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου πλεον κοσμος καταφευγει σε 50αρες και 100αρες vdsl και ορισμενοι τυχεροι βρισκουν και 200αρες( που εκει πιανεις στην χειροτερη 10 ταχυτητα κατω απο αυτο που πληρωσες) αν βγαλεις το μεσο ορο απο ολους αυτους που πιανουν 10 ή και λιγοτερα αντι για 24 λογικο μου ακουγεται..

Adsl εδω που μενω πιανει το πολυ 10-12 αλλαξα σε vdsl 100αρα και με forthnet ημουν 90-94 σε καλες μερες και 9 upload δυστυχως ειχα θεματα με την γραμμη τους και ειχα ολο αποσυνδεσεις δουλευε 10 μερες χαλαγε για αλλες 10 τελικα μου ελυσαν το συμβολαιο γιατι μου ειπαν οτι δεν μπορουν να μου παρεχουν την υπηρεσια αφου δεν δουλευει σωστα παροτι ηρθαν απο οτε/vodafone κτλ γιατι δικο τους μου ειπαν οτι ειναι το δικτυο.Τελικα εναποθεσα τις ελπιδες μου πηγαινοντας στον οτε μηπως τελικα με προσεξουν περισσοτερο η απλα μου δωσουν καλυτερη γραμμη.Το αποτελεσμα μετα απο 2 ημερες χρησης ειναι αυτο...Ελπιζω να μην το γκαντεμιασω και χαλασει κ αυτο.. Ειπα να πω την εμπειρια μου για οσους τραβανε θεματα με αλλους παροχους χαλαλι τα 8 ευρω παραπανω το 2μηνο ειδικα αν δουλευει σωστα η υπηρεσια και περνω σε ταχυτητα αυτα που πληρωνω.

Ps.Κανω λιγο flex αλλα πιο πολυ απο την χαρα που ξεμπερδεψα με αυτην την ιστορια γιατι παιδευομαι με τεχνικους κτλ κοντα 1 χρονο.

οτε.jpg

  • Like 15
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Να κάτι χρήσιμο που δεν ξέρουν όλοι

Η απλος δεν τους πληρωνεις και πας σε αλλο παροχο.

Με την Wind ετσι ειχα κανει αφου οι ανθρωποι δεν περναν απο λογια.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, insgamer είπε

ναι εγω είμαι ακόμα στα 4,50kmbs download και 0,75kmbs upload 

Σου έχω ένα US ROBOTICS 33.6 kbps  μουρλια ! να το βάλεις παράλληλα να πας στα 0,78 ! απλά να μην σε παίρνουν τηλέφωνο ταυτόχρονα 😁

  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...