Προς το περιεχόμενο

LAN over Bluetooth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φώτα σας!!

Έχω 2 πισιά με XP και από 1 μπλε δόντι στο καθένα.

Οι εμβέλειες είναι οκ, βλέπονται μεταξύ τους.

Η ερώτηση είναι, μπορώ να στήσω LAN κανονικά και με το νόμο με τις IP τους κτλ?

Το μόνο που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να τα κάνω να επικοινωνήσουν μέσω του προγράμματος του Bluetooth stick δηλαδή να μοιράσω Internet και να έχω ένα υποτυπώδες file sharing μέσω του interface του προγράμματος τους.

Εγώ θέλω όμως να στηθεί κανονικά το LAN με TCP/IP.

Έχω την υποψία ότι γίνεται γιατί στα Network Connections υπάρχει ο ανάλογος Adapter και ενώ τρέχει και στα 2 PC, ενώ κάνουν Send κανένα δε κάνει Receive απ'το άλλο όπως φένεται απ'το Status.

Workgroup είναι το ίδιο και στα 2, static IPs ρυθμισμένες και ίδιο subnet. Αλλά δε παίζει.

Είναι κανείς που έχει επιχειρήσει κάτι ανάλογο μήπως μου διαφεύγει κάτι?

Ευχαριστώ! :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται ! Ουσιαστικά, θα φτιάξεις ένα Personal Area Networks (PAN). Αν έχεις τους drivers της MS που μπαίνουν στα Windows με το SP2 τότε απλά κάνει δεξί κλικ στο εικονίδιο του Bluetooth στα tray icons και επέλεξε "Personal Area Networks". Τότε, θα κάνει μια έρευνα για κοντινές συσκευές και μετά απλά θα κάνεις connect με τον άλλο υπολογιστή. Θεωρητικά το bandwidth του bluetooth είναι 1Mbps αλλά μην περιμένεις κάτι καλύτερο από 0,5 Kbps.

Δημοσ.

Το εχω δοκιμάσει και δούλεψε μια χαρά αλλά είναι για απλά πράγματα και οχι για μεταφορά αρχείων. Η ταχύτητα θεωρητικά είναι 1mbit αλλά πρακτικά είναι αρκετά μικρότερη. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πάντως, όταν δεν υπάρχουν κάρτες δικτύου η τελως πάντων άλλος τρόπος σύνδεσης, μια χαρά είναι.

PS. Για να λειτουργήσει καλά χρειάζεται και οι δυο υπολογιστές να έχουν XP +SP2. Δοκίμασα να συνδέσω ενα σταθερό με XP +SP2 και ενα Laptop με XP χωρίς Service Pack και δεν κατάφερα να κάνω την σύνδεση επιτυχώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...