Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Google και Facebook απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να είναι εμβολιασμένοι


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι Google και Facebook απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να είναι εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού για να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα γραφεία που διατηρούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όποιος έρχεται να εργαστεί στις εγκαταστάσεις μας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κοινοποίησε στο εσωτερικό της εταιρείας την Τετάρτη. «Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας υγιείς τους επόμενους μήνες» δήλωσε.

Η Google πρόκειται να προχωρήσει στην πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές όπου διατηρεί γραφεία τους επόμενους μήνες. Η υποχρεωτικότητα δεν θα ισχύει στην περίπτωση κάποιας περιοχής ή χώρας όπου τα εμβόλια δεν είναι ευρέως προσβάσιμα ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα υπάρξει και μία διαδικασία εξαίρεσης για υπαλλήλους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους «προστατευμένους» λόγους. Η Google δεν αναφέρθηκε στο ποσοστό των υπαλλήλων της που έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά ο Sundar Pichai επεσήμανε στην επιστολή του ότι «είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην κοινότητά της Google σε περιοχές όπου τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα».

Στο ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Sundar Pichai έκανε επίσης γνωστό ότι η ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία για τους 144.000 υπαλλήλους της εταιρείας θα αναβληθεί – ενδεχομένως και για να υπάρχει χρόνος να εμβολιαστούν όλοι οι υπάλληλοι της. Η εταιρεία ευελπιστεί να έχει τους εργαζόμενους υπό καθεστώς υβριδικής εργασίας (εναλλαγή τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας) στα γραφεία της μέχρι τις 18 Οκτωβρίου αντί για τον Σεπτέμβριο όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Google έρχεται λίγο μετά την απόφαση της Apple να αναβάλει και εκείνη την ημερομηνία επιστροφής στα κεντρικά γραφεία της εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείας λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δ. «Η αναβολή θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην εργασία μας προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη ευελιξία σε όσους την χρειάζονται» δήλωσε ο Sundar Pichai. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα προσεκτικά και θα σας ενημερώσουμε τουλάχιστον 30 ημέρες πριν προχωρήσουμε το σχέδιο μας για την ολοκληρωτική επιστροφή μας στα γραφεία».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Google, ακολούθησε εκείνη του Facebook, με την εταιρεία να απαιτεί να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υπάλληλοι του πριν την επιστροφή τους στα γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Το πως θα εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες και κανονισμούς. Θα έχουμε μια διαδικασία για εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους και θα αξιολογούμε την προσέγγιση μας σε άλλες περιοχές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση» δήλωσε η Lori Goler, Αντιπρόεδρος του τμήματος που σχετίζεται με θέματα του προσωπικού του Facebook. Το Facebook αναμένεται να «ανοίξει» τα γραφεία του τον Οκτώβριο ωστόσο κατόπιν σχετικής άδειας θα επιτρέψει σε υπαλλήλους του να εργάζονται υπό καθεστώς τηλεργασίας. Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg είχε δηλώσει παλαιότερα ότι εκτιμά ότι οι μισοί από τους 48.000 υπαλλήλους του Facebook θα εργάζονται από το σπίτι τα επόμενα χρόνια.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την λειτουργία των γραφείων τέτοιων τεχνολογικών κολοσσών θα μπορούσε να ωθήσει και άλλους εργοδότες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

To Twitter για παράδειγμα απαιτεί από τους εργαζομένους του πριν επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Η εταιρεία μάλιστα ήταν από τις τολμηρότερες στο θέμα της τηλεργασίας, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι της μπορούν να εργάζονται από το σπίτι μόνιμα εφόσον το επιλέξουν. «Δεν ζητούμε από όλους να επιστρέψουν (στα γραφεία)» είχε γράψει στο Twitter, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Ned Segal. Αποδεικτικά του εμβολιασμού, πριν επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, ζητάει και η εταιρεία Salesforce από τους υπαλλήλους της.

Για την ώρα, κάποιες άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple και η Amazon, έχουν αρνηθεί να υποχρεώσουν τον εμβολιασμό στους υπαλλήλους τους. Η Microsoft, σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της, έκανε γνωστό ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για κάποιον εργαζόμενο για να προσέλθει στους χώρους εργασίας, ωστόσο ανώτεροι αξιωματούχοι της εταιρείας συνιστούν στους υπαλλήλους τους να κάνουν το εμβόλιο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 693
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

*Είναι φανερό ότι θέλουν να τους ξεπαστρέψουν με το μπόλι και να πάρουν άλλους, χαμηλόμισθους.   (*) Έτοιμη η ψεκ θεωρία συνωμοσίας στο λεπτό.🤣 

Περιμένουμε τα σχόλια από Ουρουκ Ψεκ Χαι

Aυτοί που χλευάζουν ..... Να θυμούνται απλά ότι με την ίδια ναζιστική ανηθικότητα που η google και η κάθε google εκβιάζει τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν με πειραματικό φάρμακο ( αγνοώντας παρεν

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν υποθέσουμε πως η πλειονότητα των εργαζομένων είναι νέοι, νομίζω είναι τραβηγμένο...

 • Like 13
 • Thanks 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαιτούν και αυστηρή δίαιτα με σανό για όλους τους εργαζόμενους

Επεξ/σία από TripaniVIP
 • Like 11
 • Thanks 2
 • Haha 1
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
18 λεπτά πριν, stivaks72 είπε

*Είναι φανερό ότι θέλουν να τους ξεπαστρέψουν με το μπόλι και να πάρουν άλλους, χαμηλόμισθους.

(*) Έτοιμη η ψεκ θεωρία συνωμοσίας στο λεπτό.🤣 

Μπε.

 • Like 7
 • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι λογικο. Αν ειναι ολοι εμβολιασμενοι, δεν υπαρχει λογος να εγκατασταθουν wifi extenders αφου ο καθε ενας θα αποτελει κεραια πλεον!!!!!!

Μπραβο Google!!!

 

 

Προφανως κανω πλακα μην δαγκωνετε

 • Like 1
 • Haha 26
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Περιμένουμε τα σχόλια από Ουρουκ Ψεκ Χαι

Έχω πάρει ποπκορν. Είναι ξεκάθαρα άρθρο για να φανούν τα φυντάνια 😛 

Στο εδώ θέμα εμβολιασμών/Coivd δεν τολμώ να μπω, τα θέλω τα ματάκια μου  :P 

Κρίσιμα ερωτήματα θα απαντηθούν: 

 

  

Είναι ο Τραμπ Πλειάδιος; 

Είμαστε καλωδιωμένοι και ολογράμματα; 

Είμαστε απόγονοι των ΕΛ; 

Θέλουν να ελέγξουν το βιρτσουαλ ριάλιτί μας με τα μπόλια;

Η σωστή απάντηση κερδίζει δωρεάν 5G και ψαλίδια που δεν κολλάνε στο μπράτσο.

Επεξ/σία από tommybertsen
 • Haha 24
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Ειναι λογικο. Αν ειναι ολοι εμβολιασμενοι, δεν υπαρχει λογος να εγκατασταθουν wifi extenders αφου ο καθε ενας θα αποτελει κεραια πλεον!!!!!!

Μπραβο Google!!!

 

 

Προφανως κανω πλακα μην δαγκωνετε

Ψέματα λες... αφού όλοι ξέρουν οτι είναι για να πιάνεις 5G

 • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν του κάνει του Ζαχαροβούνη να βλέπει τους υπαλλήλους του σαν ολογράμματα, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε για τη νέα τεχνολογία του; Δεν ισχύει το ίδιο για τους υπαλλήλους, μόνο για τον απλό κόσμο;...

 • Like 1
 • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.