jk_bartender Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, εχω κανει μια συνδεση στην OCN εταιρια παροχης ιντερνετ εδω στην περιοχη μου δυτική Θεσσαλονίκη, παρολο που στα speedtest πιανω 200mbs όταν βαζω να κατεβάσω κάποιο τορρεντ κανει διάφορα χαζά στην ταχύτητα ,του τυπου να μην πιάνει φυσικά τα 200 αλλά ούτε παραπάνω απο 110,επισης βλέπω οτι κανει σκαμπανεβασματα συνεχως χωρις να κλειδώνει σε κάποια σταθερή ταχύτητά, τι εννοώ? πέφτει ας πούμε μεχρι και σε klbs για 5 λεπτά μετα παει στα 2,5 μετα φτανει στα 45 και γενικά επικρατει μια κατάσταση οχι σταθερη....εχω κανει εγω κατι λαθος στις ρυθμισεις το τορρεντ?το εχω απεριοριστη ταχυτητα...η πρέπει να σεταρω κατι στο ρουτερ?η εταιρία μου λεει από την στιγμη που βλέπεις 200 στο speedtest δεν μπορούμε να κάνουμε κατι...any help???
omokas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Καταρχήν το torrent που κατεβάζεις το διαμοιράζονται αρκετοί? Γιατί στα torrent ειναι P2P διαμοιρασμός δηλαδή λαμβάνεις πολλά κομμάτια απο διάφορους υπολογιστές/χρήστες ώστε να δημιουργηθεί το συνολικό αρχείο που θέλεις. Το πόσο γρήγορα θα σου έρχονται τα κομμάτια του torrent αφορά και την δική σου γραμμή αλλά και των υπολογιστών/χρηστών που το διαμοιράζονται μαζί σου, οπώς επίσης το πόσοι το διαμοιράζονται, αν έχουν βάλει όριο στο upload τους κλπ Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης να αλλάξεις το port range μηπως κατι φταίει με κάποιο port, και αν θες μπορεις να αυξησεις τον αριθμό συνδέσεων
jk_bartender Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, omokas είπε Καταρχήν το torrent που κατεβάζεις το διαμοιράζονται αρκετοί? Γιατί στα torrent ειναι P2P διαμοιρασμός δηλαδή λαμβάνεις πολλά κομμάτια απο διάφορους υπολογιστές/χρήστες ώστε να δημιουργηθεί το συνολικό αρχείο που θέλεις. Το πόσο γρήγορα θα σου έρχονται τα κομμάτια του torrent αφορά και την δική σου γραμμή αλλά και των υπολογιστών/χρηστών που το διαμοιράζονται μαζί σου, οπώς επίσης το πόσοι το διαμοιράζονται, αν έχουν βάλει όριο στο upload τους κλπ Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης να αλλάξεις το port range μηπως κατι φταίει με κάποιο port, και αν θες μπορεις να αυξησεις τον αριθμό συνδέσεων ναι ναι εχει πολλους γνωριζω λιγο τα πραγματα δεν ειμαι εντελως ασχετος..το σαιτ που κατεβαζω με γραμμη ελληνικη κατεβαζει φουλ ταχυτητες τωρα νοικιασα σπιτι και εβαλα αυτο το ιντερνετ και αντιμετοπιζω αυτα τα θεματα,τα settings που παραθετεις δεν εχω αλλαξει κατι στο λαπτοπ,στο πατρικο μου σε vodafone γραμμη λειτουργει κανονικα Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από jk_bartender
infin1tyGR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 51 minutes ago, jk_bartender said: η εταιρία μου λεει από την στιγμη που βλέπεις 200 στο speedtest δεν μπορούμε να κάνουμε κατι...any help??? Ναι, να βρεις κάποια σοβαρή εταιρεία Όχι για αυτό που είπε αλλά γενικά.
jk_bartender Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 17 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Ναι, να βρεις κάποια σοβαρή εταιρεία Όχι για αυτό που είπε αλλά γενικά. σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα???χαχααχχα καλο πολυ καλο!!!!πληρωνα κοσμοτε 30αρα επιανα 12 και με λεει πρεπει να ειστε κοντα σε κεραια του οτε,και εμενα πισω απο το οτε,την ωρα που της μιλουσα αν πετουσα μαξιλαρι εβρισκε σε τζαμι του κτηρίου τους!!!μαλλον επρεπε να μενω μεσα
infin1tyGR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Έχει διαθεσιμότητα η HCN στην περιοχή σου; Θα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι με την κακή απομίμησή της.
Kthulhou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) κάνε τεστ εδώ: https://hyperiontest.gr/?l=0 επίσης δυτικά, από 3 στην πολυκατοικία μου, είναι πολύ ικανοποιημένοι από την InaLan HCN https://www.hcn.gr/el/kalupsi-diktuou/ αν έχει στην περιοχή σου, ακούω καλά λόγια εγώ με nova 100 επίσης μια χαρά.... Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2021 από Kthulhou
jk_bartender Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Kthulhou είπε κάνε τεστ εδώ: https://hyperiontest.gr/?l=0 επίσης δυτικά, από 3 στην πολυκατοικία μου, είναι πολύ ικανοποιημένοι από την InaLan HCN https://www.hcn.gr/el/kalupsi-diktuou/ αν έχει στην περιοχή σου, ακούω καλά λόγια εγώ με nova 100 επίσης μια χαρά.... η HCN οριακα δειχνει οτι καλυπτει την διευθ μου,η ιναλαν ξερω και γω οτι ειναι καλη αλλα σε εμας ακομα δεν εχει ερθει δυστυχως,το εκανα το τεστ 3εις και εβγαλε 3 διαφορετικα νουμερα,120,57,101.... ενα αλλο περιεργο ειναι οτι οταν συνδεομαι με την 2,4 μπαντα του ρουτερ πιανω μαξ 50,60 τις μεγαλες ταχυτητες τις πιανει στην 5 ghz Server Δοκιμής Athens, GR Ταχύτητα Λήψης 102.41 Mb/s Ταχύτητα Αποστολής 28.60 Mb/s Χρόνος απόκρισης 19 msec Απώλεια Πακέτων 0.77% Διακύμανση καθυστέρησης 54 msec
Kthulhou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, jk_bartender είπε οτι οταν συνδεομαι με την 2,4 μπαντα του ρουτερ πιανω μαξ 50,60 τις μεγαλες ταχυτητες τις πιανει στην 5 ghz είναι το λογικό, όταν είσαι με wifi μπορείς να κάνεις κ το τεστ με καλώδιο ethernet, να μην έχεις καθόλου απώλειες
infin1tyGR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2021 Τα τεστ θα πρέπει να τα κάνεις ενσύρματα. Ειδικά στα 2.4 στο WiFi, και πολύ είναι το 50-60 που πιάνεις.
jk_bartender Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, Kthulhou είπε είναι το λογικό, όταν είσαι με wifi μπορείς να κάνεις κ το τεστ με καλώδιο ethernet, να μην έχεις καθόλου απώλειες 10 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Τα τεστ θα πρέπει να τα κάνεις ενσύρματα. Ειδικά στα 2.4 στο WiFi, και πολύ είναι το 50-60 που πιάνεις. καλά δεν διαφωνώ γνωρίζω για αυτο το θέμα μου είναι αν χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση να κλειδώνει η να συγχρονίζει σταθερά, μήπως δηλαδή κάνω εγώ κάτι λάθος ή είναι θέμα της εν λόγω εταιρίας, όπως και να έχει με τις ελληνικές θα πληρώνω 26,27,30 για 50αρα γραμμή και με τηλ εγώ τηλ δεν θέλω και δίνω τώρα 25 το μήνα και τουλάχιστον φτάνω πάνω από από αυτά τα νούμερα των ελληνικών εταιριών άρα όπως και να έχει συμφέρει
Baggos91 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Πατάς εδώ http://speedtest.ftp.otenet.gr/files/test1Gb.db και το κατεβάζει μόνο του ο browser . θέλει 42 δευτερόλεπτα με 200Mbit/s (ενσύρματα) . Δοκίμασε να δεις τι απόκλιση έχεις. Ένας άλλος client για κατέβασμα στο max είναι το steam. Αυτά τα 2 για να ελέγξεις την ταχύτητα και τις διακυμάνσεις. Καλό ειναι να έχεις ανοικτό το task manager να βλέπεις στη καρτέλα του wifi/ethernet πως πηγαίνει το γράφημα. Κανένα δεν θα είναι μια απόλυτη ίσια γραμμή. Στο wifi σίγουρα θα "παίζει" περισσότερο. Όσο αναφορά το torrent, να βλέπεις πόσο είναι και το upload που στέλνεις εσύ στους άλλους, διότι και αυτό καθορίζει τη ταχύτητα και το πόσο σταθερό είναι το download. Μπορείς να το περιορίσεις στα 1-2 mb/s για να δεις πως θα πάει. Εάν έχεις και συμμετρική γραμμή δηλαδή 200 και στο upload αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να προσέξεις, καθώς συνήθως στα torrent είναι απο default στο unlimited. Tέλος στο κατέβασμα μεγάλων αρχείων προτιμάμε το ethernet για μέγιστη και σταθερή ταχύτητα.
dkmaster Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, jk_bartender είπε καλά δεν διαφωνώ γνωρίζω για αυτο το θέμα μου είναι αν χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση να κλειδώνει η να συγχρονίζει σταθερά, μήπως δηλαδή κάνω εγώ κάτι λάθος ή είναι θέμα της εν λόγω εταιρίας, όπως και να έχει με τις ελληνικές θα πληρώνω 26,27,30 για 50αρα γραμμή και με τηλ εγώ τηλ δεν θέλω και δίνω τώρα 25 το μήνα και τουλάχιστον φτάνω πάνω από από αυτά τα νούμερα των ελληνικών εταιριών άρα όπως και να έχει συμφέρει Με wifi δε θα δεις σταθερές ταχύτητες γενικά. Εγώ είμαι στο εξωτερικό, έχω 500αρα γραμμή, το ίδιο torrent ενσύρματα πιάνει 45-50mb/sec, με 2.4 wifi παίζει 1,2 μέχρι 3mb/sec και με 5άρι wifi παίζει 2,4,5,6.5mb/sec. Καμιά φορά ασύρματα σταματάει κιόλας.
jk_bartender Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, dkmaster είπε Με wifi δε θα δεις σταθερές ταχύτητες γενικά. Εγώ είμαι στο εξωτερικό, έχω 500αρα γραμμή, το ίδιο torrent ενσύρματα πιάνει 45-50mb/sec, με 2.4 wifi παίζει 1,2 μέχρι 3mb/sec και με 5άρι wifi παίζει 2,4,5,6.5mb/sec. Καμιά φορά ασύρματα σταματάει κιόλας. να δοκιμάσω λες να κατεβάζω ενσύρματα? θα έχει διαφορά?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Δοκίμασε να δεις, δεν χάνεις κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα